Χμ...

{ _fantom_ @ 12/04/2004, 22:20:38 }

Ύστερα από χιλιάδες μηνύματα, εκατομμύρια emails και τρισεκατομμύρια αναπάντητες από μέλη του forum, δημιουργήσαμε αυτήν την ενότητα για τον Πολιτισμό τις Τέχνες και τα Γράμματα!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διαθέτει κατά αποκλειστικότητα το netrino.gr, η ενότητα αυτή ασχολείται με… Λογοτεχνία, Ποίηση, Θέατρο, Σινεμά… και μερικά άλλα πράγματα τα οποία δεν μου έρχονται τώρα στις άκρες των δακτύλων μου. Είχα ακούσει παλιά κάτι για «έβδομη τέχνη», οπότε με την απλή λογική μου οι τέχνες θα είναι τουλάχιστον εφτά. Τώρα εμένα γιατί μου βγαίνουν τέσσερις… δεν μπορώ να το καταλάβω. Α! Για την μουσική έχουμε ξεχωριστή ενότητα. Χμ… οι άλλες δύο ποιες να είναι…. (;) Μήπως η ζωγραφική και η γλυπτική; (ʼμα λέω χαζομάρες διορθώστε με!!!)

Έρχομαι σε δύσκολη θέση, διότι αποκαλύπτεται δημοσίως πόσο άσχετος είμαι με αυτά! Να γιατί το απέφυγα αρχικά, να μπλέξω με τέτοια πράματα! Όμως… φωνή λαού… οργή θεού! Το forum βρίσκεται εδώ για εσάς… οπότε όσοι είστε σχετικοί με το θέμα… προσέλθετε! (Ε και εμείς οι υπόλοιποι… άμα πούμε και κανένα μαργαριτάρι… μην μας πάρετε με τις πέτρες!)

Εδώ… μπορείτε να σχολιάσετε, να προτείνετε κείμενα ή βιβλία που είδατε ή  διαβάσατε… να γράψετε το κατιτί σας για κάποια ταινία που παρακολουθήσατε, μια γνώμη, μια κριτική… και ότι άλλο σχετικό θέλετε! Αν διαβάσατε πρόσφατα κάποιο βιβλίο, δώστε μας μια σύντομη περίληψη του. Μπορεί σε κάποιον άλλο να φανεί ενδιαφέρον!

Επιπλέον μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας δικές σας δημιουργίες είτε σε πεζό είτε σε «μηχανοκίνητο» λόγο. Ευπρόσδεκτα στιχάκια, ιστορίες  και ότι άλλο έχετε σε σκονισμένα τετράδια και τσαλακωμένα φύλλα χαρτιού. Ίσως εδώ κάποιος να τα εκτιμήσει, ίσως κάποιος να σας βγάλει το καπέλο, ίσως σε κάποιον να μην αρέσουν. Πάντως η καλοπροαίρετη κριτική μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε! (για την κακοπροαίρετη απλά αδιαφορούμε)

Αρκετά είπα εγώ… και καλά είναι να σας αδειάζω την γωνιά… Εδώ μιλάει η Τέχνη!

{ anna @ 13/04/2004, 14:49:37 }

Peri Texnis o logos...

Me apli logiki loipon,oi texnes ontws prokyptoun toulaxiston 7 kai se aftes pou swsta proanaferthikan,mporoun na prostethoun i diakosmitiki,i arxitektoniki,o xoros kai i fwtografia.O diaxwrismos tis texnis me tin euryteri ennoia,ginetai se"praktikes"(p.x kataskevi enos trapeziou) kai tis gnwstes ws"kales"texnes,pou periliptika ferontai me tin onomasia Texni(stin prwti periptwsi o dimiourgos apokaleitai apla texnitis kai sti defteri legetai kallitexnis)

{ _fantom_ @ 13/04/2004, 22:45:49 }

opote... psiloswsta ta eipa! ouf!

kalos k o diaxwrismos se "praktikes" k "kales"

diafwtistikotati i apantisi anna  arxizw na mpainw k egw sto nohma!

{ h-eps! @ 03/09/2004, 11:32:18 }

καλημέρα!

απαντώ εδώ πρώτον γιατί με καλύπτει το χμ! δεύτερον γιατί είναι σημαντικό θέμα και εγώ είμαι πολύ σημαντική! ελπίζω να το εμπεδώσατε! χμμμ...

ρε!

γιατί γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες; δεν έχεις κανονικούς;

δεν ξέρω πόσες είναι οι τέχνες!

θέλω να μάθω όμως ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ!

νομίζω πως την παλιά εποχή δεν υπήρχε διαχωρισμός ανάμεσα στην τέχνη και την τεχνική, ούτε άνάμεσα στον τεχνίτη και τον καλλιτέχνη.

αυτή η ιδέα με γοητεύει ιδιαίτερα...

εσάς;

{ anna @ 13/09/2004, 15:24:18 }

Vasika,o diaxwrismos twn texvwn egine kathara yia praktikous logous,apo ti stigmi pou ypirxe polymorfia stin ekfrasi tis"Texnis"me ti genikoteri ennoia...xwris n'amfisviteitai i goiteia tis.S'aftin tin polymorfia allwste,ofeiletai kai to gegonos oti kathenas goitevetai apo allo eidos texnis pleon(poiisi,logotexnia klp)i akoma kai apo diaforetikous ekfrastes tou idiou eidous.

{ h-eps! @ 14/09/2004, 05:14:52 }

δεν εννοώ νομίζω αυτό

αλλά το γεγονός ότι κάποτε δεν υπήρχε διαφορά ανάμεσα στον τεχνίτη και τον καλλιτέχνη. δηλαδή αυτός που έφτιαχνε μια καρέκλα, αυτός έβαζε την τέχνη του. ΤΕΧΝΗ.

τώρα έχουμε διαχωρίσει τους ανθρώπους που βάζουν τα χέρια τους στην υπηρεσία μιας τέχνης με την έννοια του τεχνίτη, και τους άλλους που βάζουν χέρια και μυαλό στην υπηρεσία μιας τέχνης και τους λέμε καλλιτέχνες.

πριν λίγο, πήγα σε μια έκθεση.

δεν υπήρχε κανείς εκεί, μόνο ένας κύριος που καθόταν σε μια καρέκλα στη μέση. φόραγε ένα παντελόνι γυμναστικής γκρίζο, κι ένα παλτό μπλε μακρύ δεμένο με ζώνη κόμπο στη μέση, και είχε μια παραμάνα πάνω στη ζώνη. τον χαιρέτησα αφού ήταν εκεί, και περιδιάβηκα την έκθεση του φασιανού. μετά ήρθε κι άλλος κόσμος, άγνωστος βέβαια σε μένα, και μια κυρία άρχισε να μου μιλάει και να μου λέει πως είναι καταπληκτικόʽ: οι μεταξοτυπίες κοστίζουν μόνο 500 χιλιάδες ή ευρώ δε θυμάμαι. μετά με ρώτησε αν είδα το ζωγράφο κι απάντησα πως δεν τον ξέρω, άρα δεν ξέρω αν είναι εδώ. να δούμε μου λέει όταν έρθει αν φοράει την παραμάνα του. ε λοιπόν, την φόραγε.

εγώ να μη βάλω παραμάνα, λέω να βάλω καρφίτσα, και ει δυνατόν με διαμάντια!

{ anna @ 14/09/2004, 11:36:47 }

Den tithetai thema oti den egine kati katanoito,apla prospathisa na dieukrinisw ti simasia tou diaxwrismou,anaferomeni sto"twra",pou"exoume diaxwrisei tous anthrwpous...klp".Den amfisvitei kaneis,fantazomai oti akoma kai o texnitis vazei tin texni tou se o,ti kataskevazei.Apo'kei kai pera,to an oi anthrwpoi pou pleon kalountai kallitexnes,vriskoun i oxi tin angnwrisi pou endexomenws tous axizei,einai ena allo"euaisthito"simeio,pou xwraei megali syzitisi.

{ _fantom_ @ 14/09/2004, 18:55:25 }

χμ... εγώ βέβαια είπα από την αρχή ότι τα καλλιτεχνικά δεν είναι το φόρτε μου, αλλά εδώ έχω μια γνώμη να πω... ως πολυ-τεχνίτης!

Ο τεχνίτης πιστεύω είναι αυτός που χρησιμοποιεί το μυαλό περισσότερο από τον καλλιτέχνη.

Ο καλλιτέχνης από την άλλη χρησιμοποιεί περισσότερο το συναίσθημα και την "ψυχή" του.

Επίσης πιστεύω ότι η καλή-τέχνη, πρέπει να υπάρχει ως χόμπυ και όχι ως επάγγελμα ώστε να εξασφαλίζονται από αυτήν τα προς το ζειν!

--------

θερμή παράκληση, μην με πάρετε με τις πέτρες.

{ h-eps! @ 04/10/2004, 05:18:22 }

χμ... ναι είμαι αναρχική!

απορρίπτω τον τίτλο του τόπικ, άκου χμ! , και λέω: μπράβο ρε φάντομ, είχα καιρό να μπω και μου αρέσει πολύ το σάιτ έτσι όπως το άλλαξες!

συγχαρητήρια!

με εντυπωσίασες πολύ θετικά, και εύχομαι καλή συνέχεια!

με αγάπη

επς

{ _fantom_ @ 04/10/2004, 22:37:56 }

ουφ!

φχαριστώ... ελ... επς!

είχα κάποιες αμφιβολίες ότι ίσως κάποιοι που γνώρισαν το netrino αλλιώς, ίσως να ξενερώσουν από αυτήν την εξέλιξη και... χάρηκα που διάβασα τα θετικά σου σχόλια...

προσπαθώ και εγώ όσο μπορώ... στα πλαίσια της δικής μου "τέχνης"

{ Doureios-Ipnos @ 15/10/2006, 13:58:53 }

εγώ γιατί δε μπήκα ποτέ πριν εδώ μέσα?

όσον αφορά την τέχνη:ίσως να είμαι τελείως άμουση αλλά με την πάροδο των χρόνων νιώθω μια οικτρή απογοήτευση από το χώρο της τέχνης!

δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό δρόμο σκέψης ή αισθήματος αλλά έχω την απαίτηση από όποιον αποκαλείται καλλιτέχνης ή φιλότεχνος,να διαπνέεται από "αυτό" όσον αφορά την ψυχή του,το μυαλό του,τη ζωή του!

ως εκ τούτου,κάποιος που για να ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα,είτε ως καλλιτέχνης είτε ως οπαδός ή γνώστης ή κι εγώ δεν ξέρω τι, νιώθει την ανάγκη να το κάνει μέσω της εκκεντρικότητάς του,για μένα,αυτοαναιρείται και με αφήνει παγερά αδιάφορη!

π.χ.για μένα δεν έχει νόημα να γράψει κάποιος ένα εξαιρετικό ποίημα αν ο ίδιος δεν έχει ιδέα του τι είναι να νιώθεις αυτό για το οποίο μιλάει  ή μένει ασυγκίνητος  από το θέαμα κάτι σχετικού!

και αναρρωτιέμαι αν κάπου στην πορεία,αυτοί που έχουν χάσει το νόημα της τέχνης είναι τύποι σαν αυτούς που περιγράφω ή εγώ!

και τέλος,ελπίζω κάποιος να κατάλαβε τι έγραψα!

{ Doureios-Ipnos @ 15/10/2006, 14:01:21 }

και για να συμπληρώσω ή να διασαφηνίσω θέλω να πω ότι αν εκφράζεις έστω και συγκλονιστικά κάτι που δε σε αφορά σε επίπεδο ψυχής,για μένα δεν είναι τέχνη αλλά απλά τεχνική!

{ Doureios-Ipnos @ 17/03/2007, 23:45:37 }

αυτά!

{ marios32 @ 09/04/2007, 21:14:43 }

γεία σε όλους είμαι καινουριος εδω και μου αρέσει το θέμα που έχετε..

{ marios32 @ 12/04/2007, 21:54:06 }

Κάπου πρόσεξα Doureios-Ipnos ότι λες για μια οικτρη απογοήτευση από το χώρο της τέχνης.

Το νίωθω και γω αυτό, αλλά πιο πολύ για την τεχνη στον ελληνικό χώρο.

Νόμιζω πως εγω κατάλαβα τι έγραψες.

Το ότι θεωρείς τον εαυτό σου άμουση, αν είναι πραγματικότητα αυτό, είσαι τουλαχιστο σ' αυτό σοφή(επειδή δλ. γνωρίζεις ότι είσαι άμουση)

Αν έχεις ερωτευτεί ποτέ πραγματικά(πιστεύω θα έχεις)γράψε ένα ποιήμα γι' αυτόν τον έρωτα σου και θα φτιάξεις το καλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο

Διότι ο έρως και η τέχνη πανε μαζί. 

{ marios32 @ 12/04/2007, 22:00:58 }

γράψε ένα ποιήμα, για σενα ή την καρδια σου

γράψε ένα ποιήμα για μια ανθισμένη αμυγδαλία

Σκέψου ένα τριανταφυλλουν αφημένο πάνω στους χιλιάδες κόκκους μιας παράλιας........

είμαι ζωγράφος και ποιητής.

ξερώ πως αισθάνεσαι.

{ Doureios-Ipnos @ 12/04/2007, 22:06:08 }

"γιατί η διαφορά η τρομερή εστάθηκε ότι οι ποιητές, που μοιάζαν την αλήθεια, είπανε ψέματα.  Εγώ όμως, που μοιάζει με τα ψέματα, έζησα την αλήθεια"

(ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ)

του οποίοιυ τη φιλοσοφία αρνούμαι πεισματικά να μελετήσω,γιατί δε δέχομαι την άρνηση της ζωής ως στάση ζωής,αλλά βρήκα ότι αυτή η ρήση του περιγράφει έξοχα αυτό που θέλω να πω.

{ marios32 @ 12/04/2007, 22:21:49 }

Αν νομίζεις ότι σου ταιρίαζει κάτι τότε καλώς.

Αν όχι, τότε μη το αφήσεις να σε "καταστρέψει"

{ Doureios-Ipnos @ 12/04/2007, 23:05:40 }

μπα,δεν αφήνω να με "καταστρέψουν"

{ marios32 @ 12/04/2007, 23:18:42 }

έτσι μπράβο κοπέλα μου!!!Και μην αφήσεις κανενα ήλιθιο ή ηλίθια να σε κάνει κουμαντο στις ιδεες και τις πράξεις σου.

Μην αφήσεις κανενα να σε καταστρέψει

Αν είσια εξυπνη κοπέλα θα με ακούσεις, βέβαια το να με "ακούσεις" είναι κάπως δύσκολο για σενα γιατί δεν με έχει δει ποτέ και είαπλος κάποιος που μιλάει μαζί σου μεσω υπολογιστή.

Είναι κι' αυτο ένα πρόβλημα...................

Πάντως κοιτά τι λέει η υπογραφή σου "όλους τους ξέμπαρκους τους τρώει το σαράκι"

Να προσέχεις λοιπόν τους ξέμπαρκους που με το σαράκι τους λένε ή κανουν πράγματα εναντίον σου..........

Με καταλαβαίνεις σ' αυτα που σου λέω???

{ Doureios-Ipnos @ 13/04/2007, 00:42:09 }

νομίζω ότι σε συλλήπτω

{ marios32 @ 13/04/2007, 00:46:25 }

μια χαρά λοιπόν..........

{ marios32 @ 13/04/2007, 00:48:52 }

έχεις την απαισιοδοξία στον χαρακτηρα σου νομιζω.

Κάτι τέτοιο μου έχεις δώσει να καταλαβω.

{ marios32 @ 13/04/2007, 00:50:05 }

Κάνω λάθος????

{ ROSEBUD @ 13/04/2007, 00:52:01 }

[Παράθεση από : marios32]

Αν έχεις ερωτευτεί ποτέ
πραγματικά(πιστεύω θα έχεις)γράψε ένα ποιήμα γι' αυτόν τον έρωτα σου
και θα φτιάξεις το καλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο

Διότι ο έρως και η τέχνη πανε μαζί. 

Εχμ...μήπως θα πρέπει να υπάρχει και χρονική αμεσότητα για να υπάρξει έμπνευση για κάτι τέτοιο?

{ Doureios-Ipnos @ 13/04/2007, 00:53:58 }

εγώ δε με θεωρώ απαιδιόδοξη!
απλά ρεαλίστρια!

{ nounoukos @ 13/04/2007, 00:57:56 }

[Παράθεση από : Doureios-Ipnos] εγώ δε με θεωρώ απαιδιόδοξη!απλά ρεαλίστρια!

χμμ... τεστακι για τη δουρεια!

"η ζωη ειναι θεμα πιθανοτητων"

-η παραπανω φραση ειναι

α) ρεαλιστικη,

β) απαισιοδοξη.

αποτελεσματα: αν εχετε απαντησει α, ειστε ρεαλιστρια.

αν εχετε απαντησει β, ειστε απαισιοδοξη.

{ Doureios-Ipnos @ 13/04/2007, 01:01:58 }

έλα τώρα νουνούκε!
φυσικά και α) και έχω και κέιμενο για τη θεωρητική στήριξη του της φράσης!!!!

εν ευθέτω χρόνω!!!

{ nounoukos @ 13/04/2007, 01:08:24 }

ητανε μια γραμματικη προσαρμογη εκεινου του τεστ με την πιτσιλια απο μελανι που κανουν οι ψυχολογοι, και ρωτανε "τι βλεπεις σ'αυτη την εικονα"..

{ marios32 @ 13/04/2007, 01:25:32 }

εεεε...πολυ το αναλυσαμε!!!έλεος!!!Θα ξεφύγουμε σε λιγο.Δε κανουμε λιγο πιο νορμαλ τη κουβέντα?????

{ Doureios-Ipnos @ 13/04/2007, 01:28:35 }

εγώ μια χαρά νορμάλ μας βρίσκω!!!!

κι όσο βλέπω την κατάσταση πραδίπλλα,αισθάνομαι ακόμη πιο νορμάλ!!!!!

για πε μάριε,προς τα που να στραφούμε λες εσύ?

{ marios32 @ 13/04/2007, 15:20:35 }

αχ........"να στραφει κάνεις ή να μη στραφει, ιδού η απορία!!!

{ Doureios-Ipnos @ 16/04/2007, 00:05:16 }

εξαρτάται απ τη στροφή!!!

{ nounoukos @ 16/04/2007, 00:38:31 }

[Παράθεση από : Doureios-Ipnos]

εγώ μια χαρά νορμάλ μας βρίσκω!!!!

κι όσο βλέπω την κατάσταση πραδίπλλα,αισθάνομαι ακόμη πιο νορμάλ!!!!!

που ειναι το "παραδιπλα";

{ Doureios-Ipnos @ 16/04/2007, 09:20:48 }

πιο κάτω απ΄τον καβομαλιά,πιο πάνω απο την κρήτη
εις το τσιρίγο τ'όμορφο γεννήθη η Αφροδίτη!!!!!

{ nounoukos @ 16/04/2007, 10:01:37 }

εσυ ή αυπνιες ειχες παλι ή παρακοιμηθηκες...

Καλημεεερα!!

{ Doureios-Ipnos @ 16/04/2007, 10:24:57 }

{ marios32 @ 16/04/2007, 18:18:43 }

για χαραντάν παίδες(ή "γειά χαρανταν ζουγα", όπως πρωτιμάτε)Τι γίνεται???Πως πάν τα κέφια nounoukos???Doureios-Ipnos ολα καλά???Δεν μπήκα χθες και μου λείψατε...........

{ Doureios-Ipnos @ 16/04/2007, 18:59:25 }

α,δεν είναι τίποτα!
ο φαινόμενο καλείται επιστημονικώς "νετρινοστέρηση"!!!

{ marios32 @ 16/04/2007, 19:42:46 }

νετρινοστερηση......μια χαρά η ορολογία....μου θυμίζει κάτι παρόμοιες ορολογίες που λένε στην ψυχιατρική.

{ charm_quark @ 19/04/2007, 17:54:30 }

[Παράθεση από : nounoukos]ητανε μια γραμματικη προσαρμογη εκεινου του τεστ με την πιτσιλια απο μελανι που κανουν οι ψυχολογοι, και ρωτανε "τι βλεπεις σ'αυτη την εικονα"..

αν πεις μια πιτσιλια σε ποιο θαλαμο σε πανε;

Υπάρχουν 41 μηνύματα σε αυτό το θέμα