{ tonight @ 12/11/2005, 21:54:04 }
Το θέμα το είδα σε άλλη ιστοσελίδα (cook.idx.gr) και αποτελεί νομίζω
έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για να ξεχωρίζουμε και να επιλέγουμε εποχιακά
είδη και λαχανικά για τη διατροφή μας.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, κάστανα, λεμόνια,
κουνουπίδι, μπρόκολο, μαρούλι, λάχανο, παντζάρι, πράσο, κολοκύθια,
σπανάκι
ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, καρότα, μαρούλια, αγκινάρες, αρακάς, λάπαθα (τί είναι αυτό;), πράσα, άνηθος.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΙΟΣ
Αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια βαλέντσια, αγκινάρες, αρακάς, κουκιά,
κρεμμυδάκια φρέσκα, άνηθος, καρότα, κολοκυθάκια, λεμόνια, μαρούλια
ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ
Ροδάκινα, νεκταρίνια, καρπούζια, πεπόνια, αχλάδια, μήλα,
δαμάσκηνα, μούσμουλα, φασολάκια, ντομάτες, κολοκύθια, βλήτα, μελιτζάνες.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Σύκα, καρπούζι, πεπόνι, βανίλιες, μπουρνέλες (;;), κορόμηλα, γιαρμάδες, σταφύλια, κολοκυθάκια, ντομάτες
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Πορτοκάλια, ρόδια, μήλα, αχλάδια, καρότα, λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, πατάτες, γλυκοπατάτες.
Τελικά όλα τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά, αλλά έχουμε όλοι
την κακή συνήθεια να τρώμε ντομάτες το Φεβρουάριο και λάχανο με τον
καύσωνα...
{ _fantom_ @ 12/11/2005, 22:16:18 }
εμπλούτισα ελαφρώς τον τίτλο
όντως, από τότες που εφευρέθηκαν τα θερμοκήπια... το "εποχής" είναι
μπερδεμένη υπόθεση... αφού φτάσαμε να έχουμε και "οδηγό" για να συγουρευτούμε ποιας εποχής είναι κανονικά το καθένα. Το θέμα είναι ότι τα εκτός εποχής είναι συνήθως
ακριβούτσικα, οπότε το "κάθε πράμα στον καιρό του"... είναι ενδεχομένως
μια οικονομική λύση
{ tonight @ 12/11/2005, 22:19:19 }
Συμφωνώ απολύτως.
Το οικονομικό είναι η μια όψη του ζητήματος και η "φρεσκάδα" η άλλη.
Δεν εμπλούτισες απλώς τον τίτλο, ολόκληρο σιδηρόδρομο έβαλες από πίσω!
(για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν, εγώ είχα γράψει απλώς εποχιακά).
Φτου σκουληκομυρμηγκότρυπα!!
{ _fantom_ @ 12/11/2005, 22:25:25 }
τώρα εμένα άλλο με προβληματίζει όμως...
αυτές οι "μπουρνέλες" και το "λάπαθα"... τι είναι;
θα τα φάμε σε λάθος εποχή και ούτε που θα το καταλάβουμε
{ _fantom_ @ 12/11/2005, 22:32:17 }
α, και για να είμαστε πιο οκ, δεν είναι μόνο από θερμοκήπια τα εκτός
εποχής, είναι και από εισαγωγές... π.χ. από θερμότερες χώρες...
καρπούζια, κεράσια χειμωνιάτικα κτλ
{ _fantom_ @ 12/11/2005, 22:38:06 }
βρήκον:
{ ROSEBUD @ 12/11/2005, 23:22:08 }
Τσ,τσ!ανιστόρητοι!
{ Doureios-Ipnos @ 17/05/2007, 22:46:41 }
που το ξέθαψα αυτό ε?
πάντως βρε παιδιά,δε νομίζω ότι τα στοιχεία είναι απολύτως ακριβή
εγώ ξέρω ότι τα αχλάδια συγκομιδούνται τον αύγουστο και πηγάινουν σε ψυγεία για το χειμώνα!!!
επίσης αν δεν απατώμαι τον αύγουστο-σεπτέμβρη δεν εχει μείνει ούτε κουκούτσι από κορόμηλα.
θα τα τοποθετούσα ιούνιο-ιούλιο(χωρίς επέμβαση στην ωρίμανσή τους)
δεν ξερω αν τα λάπαθα είναι το ίδο με τα λάπατα,αλλά τα δεύτερα είναι χόρτα που χρησιμοποιούμε πχ στη χορτόπιτα,με μακρόστενα φύλλα,αρκετά μεγάλα
{ anna @ 15/06/2007, 23:06:45 }
Λοιπόν, εσείς το ξέρατε ότι υπάρχει Ελληνικό Φεστιβάλ κερασιού?! (για μένα είναι αυτό!)
Το είδα στο greek.greece.gr και ελπίζω να μην πειράζει να το επισημάνω εδώ, θα έχει και έκθεση λέει με κερασο-προϊόντα και κερασο-γλυκίσματα, εκτός από κεράσια.
{ ROSEBUD @ 16/06/2007, 08:36:09 }
Θα έχει και βυσσινάδα?
Θυμάμαι μια σπιτική που έφτιαχνε η γιαγιά μου.Ήταν σε ένα μεγάλο μπουκάλι συμπυκνωμένη και βάζαμε λίγο σε ένα ποτήρι αραιώνοντάς την με νερό.Αλλά καμία σχέση με τις ετοιματζίδικες που πουλάνε τώρα...
{ anna @ 17/06/2007, 00:57:46 }
Έχουμε μια σπιτική συνταγή για βυσσινάδα πάντως στο tasty forum, νομίζω...βέβαια δε θα συγκρίνεται με αυτή των γιαγιάδων.
Υπάρχουν 11 μηνύματα σε αυτό το θέμα