Μηλόπιτα καλλιτεχνική

{ _fantom_ @ 19/11/2005, 22:56:22 }



Υπάρχει λόγος σοβαρός που την βαφτίζω καλλιτεχνική. Θα καταλάβετε στην εκτέλεση. Η συνταγή είναι μια προσφορά της κυρίας Φανής


Δεν το έχω δει στην πράξη, αλλά έχω δοκιμάσει το αποτέλεσμα προ ημερών και σήμερα περιήλθαν στην κατοχή
μου και οι παρασκευαστικές οδηγίες... οπότε για να έψαξα να τις βρω...
ε καταλαβαίνετε!



Λοιπόν... αρχίζουμε!



Σημείωση: τα υλικά
είναι για μικρό ταψί. Αν το κάνετε σε μεγάλο ταψί (της ηλεκτρικής
κουζίνας), κάντε μιάμιση δόση... π.χ. Αντί για 4 αυγά... 6 αυγά)



Υλικά για την ζύμη


  • 1 ποτήρι αλεύρι

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • 2 βανίλιες



Εκτέλεση ζύμης



μπαμ-μπαμ-μπαμ.... ε ντάξει, αυτοσχεδιάστε... βάλτε τα διαδοχικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά (δεν ξέρω αν θέλει μίξερ)



Επιπλέον υλικά:


  • 1 βιτάμ

  • 2  + ½ ποτήρια ζάχαρη

  • μήλα

  • κανέλα



Εκτέλεση:



μπαμ-μπαμ-μπαμ... Βάζουμε στο ταψί ένα βιτάμ και δυόμιση ποτήρια ζάχαρη
και βάλτε τα στον φούρνο στους 180 βαθμούς να λιώσουν. Μόλις λιώσει το
βούτυρο, απλώστε καλά να πάει παντού και η ζάχαρη. Βάζουμε τα μήλα (καθαρισμένα),
κομμένα στρόγγυλες ροδέλες, μια στρώση σε όλο το ταψί. Ρίχνουμε παντού
κανέλα, με το μάτι (και το χέρι). Ρίχνουμε από πάνω την ζύμη.



(αυτό είναι το καλλιτεχνικό, ότι το φτιάχνεις ανάποδα!)



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, κανά 40 λεπτά και τεστάρουμε με οδοντογλυφίδα (όχι χρησιμοποιημένη).



Μην ξεχάσετε να το σερβίρετε από την κανονική πλευρά, με τα μήλα από
πάνω. (μέχρι τότε... μπορείτε να το αφήσετε έτσι ανάποδα) 


{ anna @ 23/11/2005, 18:55:04 }

Αυτή η συνταγή κάτι μου θυμίζει...με τα μήλα αναποδογυρισμένα φτιάχνει τη μηλόπιτα και η μητέρα μου(να διευκρινίσω ότι δεν πρόκειται για την κυρία Φανή, αλλά ενδεχομένως η κάθε μια θα έχει τον τρόπο της)Παρεπιπτόντως,χμ...ε, εγώ φταίω που υπάρχει ήδη μια συνταγή μηλόπιτας με αναποδογυρισμένα μήλα στο νετρινο-τσελεμεντέ?Εντάξει, ξεχωρίζουν όμως, η δεύτερη είναι καλλιτεχνική


{ _fantom_ @ 23/11/2005, 22:21:18 }

δίκιο έχεις άννα, τώρα την βρήκα --> κλικ



μου φαίνεται γερνάω και ξεχνάω, δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες ξαναγράφω ήδη υπάρχουσα συνταγή


{ anna @ 22/10/2007, 13:14:47 }

Σήμερα μου ήρθε όρεξη για...καλλιτεχνίες και δοκίμασα να φτιάξω τη σχετική μηλόπιτα:)

Πριν λίγο την έβγαλα από το φούρνο, την αναποδογύρισα κιόλας, έγινε και το σχετικό τεστ-φάει...καλή βγήκε, άρεσε πολύ κιόλας (κόκκινα μάγουλα:P)



Έχω όμως μια απορία, χμ...η ζύμη (που πηγαίνει στον πάτο όταν αναποδογυριστεί), βγαίνει κάπως κριτσανιστή? Γιατί το μείγμα βούτυρο-ζάχαρη που έβαλα αρχικά στο ταψί, δεν υπερ-κάλυψε τη ζύμη που έβαλα πάνω από τα μήλα:S



Τί ρωτάω τώρα...ε?:P

Τσπ...η κυρία Φανή κάτι παραπάνω θα ξέρει, ενδεχομένως :)




{ _fantom_ @ 29/10/2009, 11:42:13 }

έτοιμο και το video της μηλόπιτας (κάναμε την συνταγή για την γιορτή μου)


{ ROSEBUD @ 30/10/2009, 08:41:39 }

βρε Φαντομίδη μου!πέτα το αυτό το χιλιοξυμένο ταψάκι!το τρώτε το τεφάλ!!!


{ ROSEBUD @ 31/10/2009, 23:57:01 }

και βέβαια από μέσα σου θα είπες "από όλη τη συνταγή και την εκτέλεση,αυτό βρήκες να μου πεις?"


Υπάρχουν 7 μηνύματα σε αυτό το θέμα