Προσωπικά δεδομένα στο βιογραφικό

{ _fantom_ @ 01/05/2004, 13:49:16 }

Στο βιογραφικό σημείωμα και συγκεκριμένα στην ενότητα "προσωπικά στοιχεία" σκεφτείτε καλά πόσα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα θα συμπεριλάβετε. Επίσης σκεφτείτε εναλλακτικούς τρόπους για το πώς μπορείτε να τα γράψετε. Για παράδειγμα, αντί για την ακριβή ημερομηνία γέννησής σας μπορείτε να βάλετε μόνο το έτος γέννησης. Κατά την γνώμη μου θέλουν προσοχή αυτά τα θέματα, ειδικά όταν πάτε σε αγνώστους ή τα στέλνετε με email ή fax.


Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν αντί για το βιογραφικό σας, σας δίνουν να συμπληρώσετε ένα χαρτί σαν βιογραφικό. Έχει τύχει σε τέτοια χαρτιά να ζητούνται πληροφορίες όπως: αριθμός ταυτότητας, ΑΦΜ και πολλές άλλες λεπτομέρειες.


 


{ ROSEBUD @ 04/03/2006, 15:49:24 }

Και τι κάνουμε,όταν μας ζητούν σε αίτηση να κολλήσουμε και πρόσφατη φωτογραφία?Μιλάω για αξιοπρεπή δουλειά(1000%) και όχι για μπαρ-γούμαν.


{ eleni @ 31/03/2006, 13:35:40 }

μια ερώτηση:


είχα στείλει βιογραφικό, αναφερόμενο σε μια αγγελία και τελικά με καλέσανε για μια άλλη άσχετη θέση 


Σοβαρή η επιχείρηση, δεν λέω, αλλά με βάλανε να γράψω μια αίτηση, χωρίς να έχουμε συμφωνήσει τίποτα, που ζήταγε τα π-α-ν-τ-α!
Στο τέλος έγραφε με ψιλά γράμματα ότι επιτρέπω στον όποιο αρμόδιο να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία μου, να ελεχθεί το οικονομικοπολιτικό μου υπόβαθρο, υπογραφή, ημερομηνία κ.τ.λ.


Εννοείται ότι δεν έγραψα τίποτα, ΄ψιλοαρπαχτήκαμε με τον υπεύθυνο και φυσικά δεν με πήρανε (αυτό έλειπε)


Επειδή δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο, το έχετε συναντήσει εσείς;


Έχουν το δικαίωμα να κρατάνε τέτοιο αρχείο; Και εσύ τι κάνεις; Τα συμπληρώνεις;(κι ας είναι γνωστή η εταιρεία)


 


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα