{ charm_quark @ 13/12/2005, 16:32:42 }
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
1. 5 κρόκοι αβγού
2. 65 γρ. αμυγδαλόπαστα
3. 35 γρ. ζάχαρη άχνη
4. 55 γρ. αλεύρι μαλακό
5. 5 γρ. κακάο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1. 1.200 γρ. αχλάδια από κονσέρβα στραγγισμένα
2. 7 φύλλα ζελατίνας (35 γρ.)
3. 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη, σε παχύρεστη μορφή
4. 100 γρ. ζάχαρη άχνη
5. 4 αχλάδια μισά κονσέρβας για διακόσμηση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ:
1. 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα guanaja valrhora
2. 300 γρ. γάλα
3. 60 γρ. βούτηρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ: Ζεσταίνουμε την αμυγδαλόπαστα στους 50 C και τη χτυπάμε στο μίξερ, με την άχνη, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας έναν έναν τους κρόκους. Μόλις αφρατύνει, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα παχούς 5 χιλ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 12' περίπου, χωρίς να ξεροψηθεί.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Πολτοποιούμε καλά τα αχλάδια, ρίχνουμε την άχνη και τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα λιώσουμε σε κρύο νερό. Οταν αρχίσει το μείγμα να πήζει, ανακατεύουμε με την παχύρρεύστη κρέμα. Σε μία κυλινδρική φόρμα κορμού, τοποθετούμε τα αχλάδια, αφού τα κόψουμε σε λεπτές φέτες.
Απο πάνω αδείαζουμε την κρέμα αχλαδιού και τελειώνουμε με ένα κομμάτι σοκολατένιο μπισκότο. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού. Το συνοδεύουμε με σος σοκολάτας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ: Βάζουμε στη φωτιά το γάλα. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε τεμαχισμένη τη σοκολάτα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αρχίσει να βράζει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτηρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Οταν παγώσει η σος τη ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί.
Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα