Χριστούγεννα ή Πάσχα είναι η «μεγαλύτερη» γιορτή;

{ _fantom_ @ 25/12/2005, 22:39:30 }

[Παράθεση από : ROSEBUD]Αλλά και δεν κατακρίνω όσους θέλουν να προσφέρουν χαρά στα παιδιά μέσα από αυτό...Πολλές δεν είναι εξάλλου οι φορές που παίρνουμε χαρά στη ζωή μας μέσα από αυταπάτες;

Όσο γι'αυτό...θα συμφωνήσω μαζί σου, ROSEBUD Είναι αλήθεια όλα αυτά περί δημοσιογράφων και υπερκαταναλωτικής μανίας εν ονόματος του...Άγιου Βασίλη, πέρα απ'όλα αυτά όμως, δεν παύει να είναι ένα όμορφο παραμύθι, που όπως όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι ούτε ψέμματα, αλλά...ούτε και αλήθεια.

Θυμάμαι ακόμη πολύ ζωντανά τη στιγμή, σε ηλικία 3 χρονών, όταν η θεία μου με πληροφόρησε παραμονή πρωτοχρονιάς ότι...μούφα ο Άγιος Βασίλης...τα δώρα τα φέρνει η μαμά και ο μπαμπάςΥπερασπίστηκα με κλάμματα την ύπαρξή του και μάλιστα με επιχειρήματα...τί κι αν δεν είχαμε τζάκι? Ο ʼγιος θα μου έφερνε τα δώρα από την μπαλκονόπορτα! Θα σας πω μόνο το εξής...πήγα για ύπνο, την άλλη μέρα το πρωί όμως, τα δώρα που πήρα μου είχαν φανεί τα...χειρότερα, καθώς συνοδευόταν από τη συνειδητοποίηση ότι τελικά... Άγιος Βασίλης ντεν υπάρχει

p.s Δυο χρόνια μετά, στο νηπιαγωγείο, θυμάμαι έναν συμμαθητή μου, να μου δείχνει το σπαθί που θα ζητούσε γραπτώς από τον Άγιο Βασίλη να του φέρει...δεν είπα τίποτα, να μην είμαι εγώ αυτή που θα του χαλούσα αυτήν την όμορφη αυταπάτη...

Σύμφωνοι, δεν είναι ωραίο να πιστεύουν τα παιδάκια σε αυταπάτες, αλήθεια όμως...εσείς οι υπόλοιποι...κανείς άλλος δεν πίστευε στον κοκκινοντυμένο γεράκο που φέρνει τα δώρα την Πρωτοχρονιά?

{ ROSEBUD @ 25/12/2005, 23:55:05 }

Είναι γνωστά τα στομφώδη λόγια των δημοσιογράφων.Και τους είναι μάλλον αδιάφορο,όταν δεν είναι και τόσο ακριβολόγοι.

Έχεις δίκιο για τον ʼγιο Βασίλη...Ποτέ δεν έζησα μέσα σ'αυτό το παραμύθι και δε μου έλειψε.Αλλά και δεν κατακρίνω όσους θέλουν να προσφέρουν χαρά στα παιδιά μέσα από αυτό...Πολλές δεν είναι εξάλλου οι φορές που παίρνουμε χαρά στη ζωή μας μέσα από αυταπάτες;

{ anna @ 26/12/2005, 11:57:34 }

[Παράθεση από : ROSEBUD]Αλλά και δεν κατακρίνω όσους θέλουν να προσφέρουν χαρά στα παιδιά μέσα από αυτό...Πολλές δεν είναι εξάλλου οι φορές που παίρνουμε χαρά στη ζωή μας μέσα από αυταπάτες;

Όσο γι'αυτό...θα συμφωνήσω μαζί σου, ROSEBUD Είναι αλήθεια όλα αυτά περί δημοσιογράφων και υπερκαταναλωτικής μανίας εν ονόματος του...ʼγιου Βασίλη, πέρα απ'όλα αυτά όμως, δεν παύει να είναι ένα όμορφο παραμύθι, που όπως όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι ούτε ψέμματα, αλλά...ούτε και αλήθεια.

Θυμάμαι ακόμη πολύ ζωντανά τη στιγμή, σε ηλικία 3 χρονών, όταν η θεία μου με πληροφόρησε παραμονή πρωτοχρονιάς ότι...μούφα ο ʼγιος Βασίλης...τα δώρα τα φέρνει η μαμά και ο μπαμπάςΥπερασπίστηκα με κλάμματα την ύπαρξή του και μάλιστα με επιχειρήματα...τί κι αν δεν είχαμε τζάκι? Ο ʼγιος θα μου έφερνε τα δώρα από την μπαλκονόπορτα! Θα σας πω μόνο το εξής...πήγα για ύπνο, την άλλη μέρα το πρωί όμως, τα δώρα που πήρα μου είχαν φανεί τα...χειρότερα, καθώς συνοδευόταν από τη συνειδητοποίηση ότι τελικά...ʼγιος Βασίλης ντεν υπάρχει 

p.s Δυο χρόνια μετά, στο νηπειαγωγείο, θυμάμαι έναν συμμαθητή μου, να μου δείχνει το σπαθί που θα ζητούσε γραπτώς από τον ʼγιο Βασίλη να του φέρει...δεν είπα τίποτα, να μην είμαι εγώ αυτή που θα του χαλούσα αυτήν την όμορφη αυταπάτη...

Σύμφωνοι, δεν είναι ωραίο να πιστεύουν τα παιδάκια σε αυταπάτες, αλήθεια όμως...εσείς οι υπόλοιποι...κανείς άλλος δεν πίστευε στον κοκκινοντυμένο γεράκο που φέρνει τα δώρα την Πρωτοχρονιά?

{ angel @ 30/12/2005, 17:48:42 }

Για τους ορθόδοξους χριστιανούς το Πάσχα είναι πολύ μεγαλύτερη γιορτή
από τα Χριστούγεννα. Αυτό φαίνεται και από τα χιλιάδες έθιμα που
αφορούν στο Πάσχα - για τα Χριστούγεννα μονο ξενόφερτα έθιμα έχουμε,
από το δέντρο μέχρι τη γαλοπούλα. Από την άλλη, δες πόσοι άνθρωποι
πηγαίνουν στην εκκλησία το Πάσχα και πόσοι τα Χριστούγεννα

{ alekos @ 30/12/2005, 17:58:46 }

γιατί το Πάσχα δεν ξαμολιόμαστε στα μαγαζιά; ρωτήστε και μένα που είμαι νονά!!!! Και ως μη ορθόδοξη αλλά καθολικώς διαμαρτυρόμενη () δεν ψηφίζω τίποτα από τα δύο  , α, δεν κάνουμε γκάλοπ;;;

Υπάρχουν 5 μηνύματα σε αυτό το θέμα