Φλογέρες με κρέμα

{ anna @ 28/12/2005, 16:30:29 }

Υλικά (για 20 κομμάτια):


1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά,


για την κρέμα :



  •  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(400 γραμ.),

  • 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,

  • 2 αυγά,

  • 1 βανίλια,

  • 1 κουταλιά βούτυρο,

  • 3 κουταλιές αμύγδαλο τριμμένο

για το σιρόπι:



  •  2 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη,

  • 1 και 1/4 ποτήρια νερό,

  • κανέλα,

  • γαρύφαλλο (όχι στ'αυτί)

Εκτέλεση:


Ετοιμάζουμε την κρέμα διαλύοντας το ζαχαρούχο γάλα με 2 και 1/2 ποτήρια νερό.Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε τη βανίλια και σιγά-σιγά το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με σύρμα να μη σβολιάσει και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να σφίξει. Όταν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και το αμύγδαλο και την αφήνουμε να κρυώσει.


Κόβουμε τα φύλλα μπακλαβά σε λωρίδες 10-12 cm, βουτυρώνουμε 2 φύλλα και βάζουμε από μια κουταλιά κρέμα στην άκρη. Διπλώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφουμε με βούτυρο, τις ραντίζουμε με νερό  και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 4-5 λεπτά και αφού μισοκρυώσουν οι φλογέρες τις περιχύνουμε.


διευκρίνιση: Χμ...όταν λέμε φλογέρες, αναφερόμαστε στο σχήμα των γλυκών και όχι στα μουσικά όργαναΓια να μην γίνει παρεξήγησις, όπως με την πίτσα (του) καπνιστή...


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα