Κέικ με ινδική καρύδα

{ anna @ 03/01/2006, 20:43:21 }

Υλικά:



  •  1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο,

  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,

  •  7 αυγά,

  • 4 φλυτζάνια αλεύρι,

  •  2 φλυτζάνια τριμμένη καρύδα,

  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,

  • 1 και 1/2 φλυτζάνια γάλα φρέσκο,

  • 2 βανίλιες.

Για το σιρόπι: 3 και 1/2 φλυτζ. ζάχαρη και 3 και 1/2 φλυτζ. νερό.


 Εκτέλεση:


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά και ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα. Προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες και τα  προσθέτουμε στο μείγμα, εναλλάξ με την καρύδα, ανακατεύοντας συνέχεια. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά και αφού το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.


{ ROSEBUD @ 03/01/2006, 23:11:58 }

Ενδιαφέρουσα συνταγή αλλά,παρά τις 2 βανίλιες,σαν πολλά δεν είναι τα αυγά;


{ anna @ 03/01/2006, 23:49:09 }

Χμ...ε,ενδεχομένως θα παίξει συμπρωταγωνιστικό ρόλο και η καρύδα. Τώρα βέβαια και με ενα-δυο αυγά λιγότερα, δε νομίζω να χαλάσει, αλλά...τάδε έφη η original συνταγή.


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα