Πατάτες με μαϊντανό και σκόρδο

{ anna @ 31/01/2006, 19:00:55 }

Υλικά (για 4 άτομα):



  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες,

  • 4 κουταλιές λάδι,

  • 3 κουταλιές ξύδι,

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,

  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού,

  • 1 με 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,

  • αλάτι,

  • πιπέρι,

  • λάδι για τηγάνισμα.

Εκτέλεση:


Αναμειγνύουμε σε μικρή κατσαρόλα το ξύδι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύοντας δυνατά. Αφήνουμε τη σάλτσα κατά μέρος. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες. Όταν τηγανιστούν τις μεταφέρουμε σε μπωλ, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα