Λαχανικά φούρνου

{ anna @ 11/02/2006, 14:14:31 }

Υλικά:



  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,

  •  2 κρεμμύδια σε φέτες,

  • 3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα,

  • 2 κουταλάκια κορίανδρο,

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες,

  •  3 καρότα σε φέτες,

  •  250 γραμ. κολοκύθια σε φέτες,

  •  1 μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε κλωνάρια,

  •  1 μεγάλη πατάτα σε κύβους,

  • 1 κονσέρβα των 400 γραμ. ντομάτες,

  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας,

  • 300 γραμ. νερό,

  • αλάτι και πιπέρι.

Γαρνιτούρα: 125 γραμ. τυρί τσένταρ τριμμένο.


Εκτέλεση:


Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο πυρέξ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κορίανδρο και το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τις ντομάτες με το χυμό τους, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ανακατεύουμε καλά. Τα σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.


Πασπαλίζουμε με το τυρί και τα βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ για να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.


Μερίδες 6-8


Θερμίδες μερίδας: 200


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα