{ _fantom_ @ 26/02/2006, 02:38:35 }
Δεν θυμάμαι αν έχουμε κανά άλλο τόπικ για τα όνειρα...
είπα να φτιάξουμε ένα, να λέμε τα όνειρα μας, και να ακούμε την
ερμηνεία των άλλων. Δεν εννοώ βέβαια τα όνειρα... "από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης" λέμε για τα όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας
Αφορμή, ένα όνειρο που είδα προχθές εγώ... που γενικά δεν βλέπω
όνειρα... αλλά ίσως επειδή έτυχε να κοιμηθώ μεσημέρι, μπερδεύτηκα και
είδα!
Και τι είδα; Είδα την γρίπη των πτηνών
Συγκεκριμένα (το τέλος θυμάμαι)... είχα μπει σε ένα μεγάλο κοτέτσι,
είχε σίτες κανονικά όπως προβλέπεται πλέον, δεν ήταν ελεύθερες οι
κότες... ήταν ψηλό και είχε κανά δυο αρκετά μεγάλες άσπρες κότες
μέσα... μπαίνοντας λοιπόν... τράβηξα την πόρτα με την σίτα να
κλείσει... και εκείνη την στιγμή, ένα πουλί (σε στυλ σπουργίτι αλλά πιο
μεγάλο και με μακρύ ράμφος σαν καλαμάκι) πολύχρωμο πετώντας σταθερά
στο ίδιο σημείο (σαν ελικόπτερο ας πουμε)... κουτσουλάει (μια μεγάλη
κουτσουλιά) σε έναν κουβά με πόσιμο νερό που είχε έξω από το κοτέτσι.
Και καθώς με κοιτούσε επίμονα στα μάτια την ώρα που κουτσουλούσε, του
ήρθε από κάπου μια κατραπακιά, με ένα ρόπαλο (δεν ξέρω πως), και έπεσε
κάτω τέζα, έσπασε το κεφάλι του εντελώς, και ήταν ρομποτοειδές!
Εκεί ξύπνησα, είχα τρομάξει έτσι πως με κοιτούσε
Πως το βλέπετε;
{ Doureios-Ipnos @ 26/02/2006, 11:33:36 }
λοιπόν:
το όνειρο είναι σαφέστατο! σε έχει πιάσει μια Α(μη σου πω και Β) τρομάρα για τη γρίππη των πτηνών και νιώθεις εγκλωβισμένος, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα(κλειστός χώρος-κοτέτσι, χωρίς δυνατότητα διαφυγής-ψηλή σίτα!).
μέσα σου όμως ελπίζεις ότι τελικά θα το "πηδήσεις-ουμε το χαντάκι" και θα τη σκαπουλάρουμε-καπατρακιά πουλιού με ραμφος-καλαμάκι!
πώς με βρίσκετε?
{ _fantom_ @ 26/02/2006, 15:09:57 }
εμένα με προβλημάτισε το γεγονός της κουτσουλιάς μέσα στο νερό. μηπως τελικά όντως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος από αυτό
καθώς και το ότι ήταν ρομποτο-ειδές το πτηνό... δηλαδή την πραγματική προέλευση της αρρώστια... βλέπε meatrix
{ Guests @ 26/02/2006, 23:57:21 }
Αν βλέπουμε κάποια συγκεκριμένα όνειρα επί χρόνια,σημαίνει κάτι?
2 εφιάλτες έχω από παιδάκι... στον ένα βρίσκομαι σε μια ψηλή άδεια δεξαμενή, χωρίς σκάλα για να μπορώ να ξεφύγω, και με κυνηγάει μια μεγάλη καφέ αρκούδα Και στον άλλο είμαι σε ένα ασανσέρ, πατάω το ισόγειο, φτάνω, δε σταματάει, συνεχίζει με μεγάλη ταχύτητα ως... δεν ξέρω πού, και με το ζντουπ! που χτυπάει κάτω πετάγομαι καταϊδρωμένη. Τα καλά όνειρα σπάνια τα θυμάμαι...
{ Guests @ 26/02/2006, 23:58:37 }
Γκαφίτσα έκανα πάλι. Το αμέσως προηγούμενο από ROSEBUD...
{ anna @ 27/02/2006, 01:18:32 }
Απ'ότι ξέρω, τα όνειρα αποκτούν εκτός των άλλων ιδιαίτερη σημασία στην ψυχανάλυση, αφού από αυτά-ιδιαίτερα αν επαναλαμβάνονται-βγαίνουν συχνά σημαντικά συμπεράσματα.
Χμ... για το όνειρο με τη γρίπη των πτηνών τώρα, να πω κι εγώ μια πιθανή εξήγηση? Νομίζω ότι είναι αλληγορικό και συμβολίζει κατά κάποιο τρόπο... (θα το πω με ποιηματάκι )
νετρινο f-πεπτη έκδοση,
tourism και anergia,
είναι τα τρία συστατικά...
για την επιτυχία
Το πολύχρωμο πουλί είναι μάλλον το netirno.tourism, που προσπαθεί να υπερπηδήσει τα εμπόδια, αλλά έχει και ανταγωνιστές-ρόπαλο στον... κομπιουτερόκοσμο και γι'αυτό κοιτούσε έτσι, για να μην το βάλεις κάτω. Ε, οι άσπρες κοτούλες είναι η f-πεπτη έκδοση και το netrino.anergia, που έχεις τακτοποιήσει πλέον στο κοτέτσι που μόνο εσύ έχεις πρόσβαση για να επιβλέπεις.
Χμ...ε, δεν είναι και τόσο μακρυά από την πραγματικότητα η ερμηνεία μου νομίζω...ε?
{ _fantom_ @ 27/02/2006, 02:57:48 }
[Παράθεση από : anna]Το πολύχρωμο πουλί είναι μάλλον το netirno.tourism, που προσπαθεί να
υπερπηδήσει τα εμπόδια, αλλά έχει και ανταγωνιστές-ρόπαλο
στον...κομπιουτερόκοσμο και γι'αυτό κοιτούσε έτσι, για να μην το βάλεις
κάτω.Ε, οι άσπρες κοτούλες είναι η
f-πεπτη έκδοση και το netrino.anergia, που έχεις τακτοποιήσει πλέον στο
κοτέτσι που μόνο εσύ έχεις πρόσβαση για να επιβλέπεις.
Χμ...ε, δεν είναι και τόσο μακρυά από την πραγματικότητα η ερμηνεία μου νομίζω...ε?
από πολύ διαφορετική σκοπιά το εξέτασες. το "ταχτοποίησες" βέβαια,
όμως εγώ που το έζησα το πράμα, πιστεύω ότι 99% δεν υπάρχει ο
συσχετισμός τούτος.
{ _fantom_ @ 27/02/2006, 04:09:00 }
[Παράθεση από : anna]νετρινο f-πεπτη έκδοση, tourism και anergia, είναι τα τρία συστατικά... για την επιτυχία
{ _fantom_ @ 27/02/2006, 05:28:21 }
[Παράθεση από : Guests]Αν βλέπουμε κάποια συγκεκριμένα όνειρα επί χρόνια,σημαίνει κάτι?
2 εφιάλτες έχω από παιδάκι...στον ένα βρίσκομαι σε
μια ψηλή άδεια δεξαμενή,χωρίς σκάλα για να μπορώ να ξεφύγω,και με
κυνηγάει μια μεγάλη καφέ αρκούδαΚαι
στον άλλο είμαι σε ένα ασανσέρ,πατάω το ισόγειο,φτάνω,δε
σταματάει,συνεχίζει με μεγάλη ταχύτητα ως...δεν ξέρω πού,και με το
ζντουπ! που χτυπάει κάτω πετάγομαι καταϊδρωμένη.Τα καλά όνειρα σπάνια τα θυμάμαι...
{ Doureios-Ipnos @ 27/02/2006, 07:56:03 }
[Παράθεση από : _fantom_][Παράθεση από : anna]νετρινο f-πεπτη έκδοση, tourism και anergia, είναι τα τρία συστατικά... για την επιτυχία
[old image]
Βλέπετε κάτι περίεργο;
μας επισκέφτηκαν εξωγήινοι... και ήταν πολλοί!
175!!!
κι αυτό μόλις έσκασε μύτη ο ονειροκρίτης!
και μετά σου λέει ότι φταίνει τα κανάλια....
{ Doureios-Ipnos @ 27/02/2006, 08:04:00 }
[Παράθεση από : Guests]
Αν βλέπουμε κάποια συγκεκριμένα όνειρα επί χρόνια,σημαίνει κάτι?
2 εφιάλτες έχω από παιδάκι...στον ένα βρίσκομαι σε μια ψηλή άδεια δεξαμενή,χωρίς σκάλα για να μπορώ να ξεφύγω,και με κυνηγάει μια μεγάλη καφέ αρκούδαΚαι στον άλλο είμαι σε ένα ασανσέρ,πατάω το ισόγειο,φτάνω,δε σταματάει,συνεχίζει με μεγάλη ταχύτητα ως...δεν ξέρω πού,και με το ζντουπ! που χτυπάει κάτω πετάγομαι καταϊδρωμένη.Τα καλά όνειρα σπάνια τα θυμάμαι...
τα όνειρα είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί το υποσυνειδητό μας προκειμένου να αφήσει να περάσουν στο χμ..συνειδητό μας? αυτά που έχει συσσωρεύει και έτσι αποφορτίζεται λιγάκι!
επειδή όμως βρίσκονται στο υποσυνείδητο επειδή ακριβώς είναι πολύ "βαριά" για να τα αντέξουμε,μας τα πασάρει μεταμφιεσμένα!
τα επαναλαμβανόμενα όνειρα δεν είναι μια προειδοποίηση για μελλοντικά γεγονότα αλλά εκφράζουν κάποιους φόβους ή γενικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις!
είμαι σίγουρη πως ,αν κρατούσες ημερολόγιο,θα έβλεπες ότι,όταν έβλεπες τα συγκεκριμένα όνειρα, βρισκόσουν σε παρόμοια ψυχολογική κατάσταση:άγχος,φόβος για κάτι,αίσθημα αδιεξόδου,κτλ!
επιφυλάσσομαι αργότερα να σου δώσω και μερικές πιθανές ερμηνείες!
{ ROSEBUD @ 27/02/2006, 08:20:01 }
[Παράθεση από : _fantom_]
τώρα το άλλο... χμ... ιστορίες με αρκούδες!
{ anna @ 27/02/2006, 09:43:32 }
[Παράθεση από : _fantom_]
από πολύ διαφορετική σκοπιά το εξέτασες. το "ταχτοποίησες" βέβαια, όμως εγώ που το έζησα το πράμα, πιστεύω ότι 99% δεν υπάρχει ο συσχετισμός τούτος.
Κατά 99% άσχετο? Μετρημένο και με ποσοστό κιόλας?!Τόσο απόλυτα?Οκ, πάντως εγώ θα συμφωνήσω με την anna_agra στο ότι κάποια όνειρα αποκτούν συμβολική σημασία και δή όταν επαναλαμβάνονται, όπως και στο ότι μεταφέρουν-υποσυνείδητα-σκέψεις από το ασυνείδητο με "ανώδυνο" τρόπο.
Χμ...και όσο για τους εξωγήινους, κατάλαβα ότι μάλλον δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για...μηνύματα αισιοδοξίας, αλλά εγώ τουλάχιστον,όταν παρουσιάζονται εμπόδια, προσπαθώ να βλέπω λίγο πιο μακρυά, μήπως και καταλαγιάσει η φόρτιση της στιγμής.
{ charm_quark @ 02/03/2006, 00:51:41 }
Εγω εβλεπα ενα ονειρο μικρη για πολλα χρονια. Εφιαλτης. Σταματησε οταν το "νικησα" στον υπνο μου. Πρωταγωνιστης μια μουμια που ηταν και καλα ο μπαμπας μου. Το ηξερα γιατι οπως και ο πατερας μου και αυτη ειχε μουστακι. Αυτη η μουμια στον εφιαλτη μου λοιπον με κυνηγουσε μεσα στο σπιτι μας με σκοπο να με σκοτωσει με μια χατζαρα (σαν αυτη που εχουν οι τουρκοι-αγαδες στις παλιες ελληνικες ταινιες). Τρεξιμο.. αγχος.. ειχα τρομοκρατηθει σαν παιδακι. Ωσπου ενα βραδυ αποφασισα να δρασω!Παντα λοιπον για να γλιτωσω κρυβομουν πισω απο μια πορτα του σπιτιου και ξυπνουσα την ωρα που η μουμια με εβρισκε και κατεβαζε τη χατζαρα στο λαιμο μου. Στην αισθηση του μεταλλου ξυπνουσα παντα. Ενα βραδυ λοιπον προλαβα τη μουμια. Οπως καθομουν πισω απο την πορτα, πριν γυρισει και με δει, τραβηξα την ακρη απο τις γαζες που ηταν τυλιγμενη (στο ποδι της) και τοτε εξαφανιστηκε... εμεινε μονο σκονη και το μουστακι!!! Εμμονη με το μουστακι του μπαμπα μου;; Δεν το εξηγησα ποτε! χαχαχαχα
{ ROSEBUD @ 28/03/2006, 11:39:40 }
Τελικά η πτώση στα όνειρα τι σημαίνει?Πχ από σκάλα,τοίχο κτλ.(Όχι,δεν έπεσα από το κρεβάτι μου.)ʼχγος,ανασφάλεια...ίσως?Ξέρει κανείς?ʼννα μήπως?
{ tonight @ 28/03/2006, 11:41:46 }
Άγχος και ανασφάλεια definately
{ ROSEBUD @ 28/03/2006, 11:42:22 }
"Άγχος"(αχ αντμίνε μ'αυτό το edit!)
{ Doureios-Ipnos @ 28/03/2006, 21:36:21 }
[Παράθεση από : ROSEBUD]Τελικά η πτώση στα όνειρα τι σημαίνει?Πχ από σκάλα,τοίχο κτλ.(Όχι,δεν έπεσα από το κρεβάτι μου.)ʼχγος,ανασφάλεια...ίσως?Ξέρει κανείς?ʼννα μήπως?
ω ναι!
αλλά μην αγχώνεσαι που τα όνειρά σου αποκαλύπτουν άγχος και ανασφάλεια και αποκτήσεις περισσότερο!
{ Doureios-Ipnos @ 19/04/2006, 22:19:44 }
παιδάκια μου,τώρα τελευταία βλέπω συνέχεια εφιάλτες!
τις προάλλες έβλεπα μια αντιπαθέστατη ξαδέρφη μου με ταγέρ, για να καταλάβετε!
το απόγευμα δε, έδωσα τα ρέστα μου!
μεταξύ άλλων:
κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι μου ενώ ήμουν μέσα!(στον ύπνο μου αυτά, έτσι?)!εγώ φώναζα αλλά βοήθεια δεν ερχόταν και έτσι βγήκα στους δρόμους φωνάζοντας-περνώντας από την πόρτα απ'όπου ήδη είχαν μπει αυτοί,σημειωτέον-και αυτοί με ακολούθησαν-όχι γιατί φοβήθηκαν μην έρθει κάποιος για βοήθεια,αλλά γιατί τρόμαξαν από τις αγριοφωνάρες μου!
μετά ξαναμπήκα μέσα αλλά ξαναείχα έφοδο από ένα άτομο και πάνω στην προσπάθεια να τον διώξω έσπασα τα τζαμάκια της πόρτας-δεν έχω βέβαια τέτοια αλλά όνειρο είναι,τι να κάνεις?
έφυγε κι αυτός κι εγώ σκεφτόμουνα ότι τώρα θα πρέπει να πληρώσω το τζάμι!
από την άλλη είχα τύψεις,γιατί σκεφτόμουνα ότι για να πάει να κλέψει, θα είχε ανάγκη!