{ anna @ 23/03/2006, 15:17:21 }
Υλικά (για 8-10 άτομα):
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε μπωλ με λίγο κρύο νερό να φουσκώσουν και όταν μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας, όσο είναι ζεστό ακόμη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους αυγών και στη συνέχεια τα μπισκότα και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια βαθιά φόρμα και στρώνουμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ, αφού προηγουμένως τα βουτήξουμε στο ρούμι, ανακατεμένο με λίγο νερό. Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα σοκολάτας, σκεπάζουμε με μπισκότα σαβουαγιάρ και τοποθετούμε ένα μικρό πιάτο ώστε να πιέζει από πάνω. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο ώσπου να πήξει το γλυκό και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πριν το σερβίρουμε.
{ tonight @ 24/03/2006, 12:50:35 }
Τα φύλλα ζελατίνας από πού τα προμηθευόμαστε;
{ anna @ 24/03/2006, 14:35:55 }
Υπάρχουν σε φακελλάκι, στο σουπερμάρκετ. Σε αυτό που βρήκα εγώ, είχε 6 φύλλα μέσα, ακριβώς όσα χρειάζονται για τη συνταγή. Χμ...τώρα, εγώ προσπάθησα νωρίτερα να φτιάξω το γλυκό και πριν από λίγο το έβαλα στο ψυγείο, οπότε...θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
{ ROSEBUD @ 24/03/2006, 20:44:33 }
Dhladh oles aftes tis syndages pou grafeis tis ftiaxneis ki olas?Pote na erthoume sto spiti sou?
{ anna @ 25/03/2006, 16:08:08 }
[Παράθεση από : ROSEBUD]
Dhladh oles aftes tis syndages pou grafeis tis ftiaxneis ki olas?Pote na erthoume sto spiti sou?
Ε...όχι και όοολες βέβαια, είπαμε, δεν έχω και ζαχαροπλαστείο! Εμ!
Χμ...στον νετρινο-μπουφέ όμως, όλο και κάποιο γλύκισμα θα υπάρχει, όπως μπαίνεις, στο τέλος του φόρουμ...καλά δεν έτυχε ποτέ να σταματήσεις για να δοκιμάσεις? Είναι ένας...ειδικά διαμορφωμένος χώρος, 668 (προς το παρόν) καλοί χωράνε.
{ tonight @ 26/03/2006, 12:30:30 }
Ξέρεις, anna, έχω να προτείνω κάτι:
Τί θα λέγατε να συνόδευαν φωτογραφίες τα γλυκά;
{ anna @ 26/03/2006, 21:02:54 }
Χμ...δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά...φωτογραφίες από τα γλυκά που έχω φτιάξει εγώ εννοείς? Γιατί από βιβλία συνταγών δε νομίζω ότι μπορούμε να μεταφέρουμε, αποτελούν μέρος πνευματικής ιδιοκτησίας των συγγραφέων, αν έχω καταλάβει σωστά.
{ nounoukos @ 26/03/2006, 21:08:58 }
ναι! οπωσδηποτε απο γλυκα που εχεις φτιαξει εσυ!! εννοειται!!! και για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν κανεις ζαβολιες, στις φωτο να εισαι κι εσυ και να κρατας τα ταψακια.. κανονικα... αλλιως δεν μετραει..
{ anna @ 26/03/2006, 21:29:18 }
Χμ...λέτε να συγγράψουμε και βιβλίο συνταγών και να έρχονται μετά οι άλλοι να μας ζητάνε άδεια για να δημοσιεύσουν μέρος της δικής μας πνευματικής ιδιοκτησίας?
{ tonight @ 27/03/2006, 10:46:22 }
Κι εγώ σκεφτόμουν για φωτογραφίες από φαγητά και γλυκά που μαγειρεύουμε και προτείνουμε εμείς οι ίδιοι. Θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί ένα πολύ ευπαρουσίαστο section με συνταγές και πολύ πιθανό να συμβεί αυτό που λέει η rosebud παραπάνω
{ _fantom_ @ 27/03/2006, 10:53:33 }
Καλή ιδέα είναι...
{ tonight @ 27/03/2006, 10:56:36 }
Ωραία, για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν δική μου!!!
{ anna @ 27/03/2006, 15:22:09 }
[Παράθεση από : tonight] Θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί ένα πολύ ευπαρουσίαστο section με συνταγές και πολύ πιθανό να συμβεί αυτό που λέει η rosebud παραπάνωΧμ...εννοείς να μαζευτούμε όλοι σπίτι μου για τα εγκαίνια?
{ tonight @ 27/03/2006, 19:59:50 }
E... δεν εννοούσα αυτό ακριβώς, αλλά αν και όταν το αποφασίσεις να κάνεις μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση, θα παρευρεθώ με χαρά!
{ anna @ 27/03/2006, 20:34:00 }
Πέραν της πλάκας, δεν ξέρω κατά πόσο πραγματοποιήσιμη είναι η ιδέα(όχι της συγκέντρωσης), μήπως "πιάνουν" πολύ χώρο οι φωτογραφίες, εννοώ...να ρωτήσουμε τον υπεύθυνο πρώτα, αυτός θα μας πει! Χμ...δεν ξέρω και κατά πόσο είναι δυνατό να γίνουν στην πράξη όλες οι συνταγές...εκτός αν εννοούμε σε βάθος χρόνου.
Για την ιδέα του βιβλίου, τί λέτε? Έχω σκεφτεί και τίτλο και...θα είναι και αμεσο-έμμεση διαφήμιση του νετρίνο.
{ tonight @ 02/04/2006, 20:31:04 }
Πάντως ειδικά για το σαρλότ και το σουφλέ σοκολάτας οι φωτογραφίες επιβάλλονται!
Για να σας περιγράψω σε τί συσχερή θέση βρίσκομαι, σας λέω το εξής: Θέλω απεγνωσμένα να φάω ένα γλυκό, είμαι άρρωστη και δε θέλω να βγω έξω και στο σπίτι δεν υπάρχει ίχνος σοκολάτας
{ anna @ 02/04/2006, 23:58:15 }
Μήπως να δοκιμάσεις μέλι με ξηρούς καρπούς ή με γιαούρτι? Αν έχεις κρυολόγημα, το μέλι με ένα ζεστό ρόφημα κάνει καλό και αν έχεις και σου αρέσουν και οι ξηροί καρποί, (π.χ καρύδια ή αμύγδαλα) μπορείς να ξεγελάσεις την ενδεχόμενη υπογλυκαιμία, μέχρι να εφοδιαστείς με σοκολατοειδή...
{ tonight @ 03/04/2006, 13:37:02 }
Αυτό που μου συμβαίνει φέτος δεν το έχω ξαναπάθει ποτέ μα ποτέ. Κρυολογώ κάθε μήνα! Έχω αρχίσει ν' αμφιβάλω για τις άμυνες του οργανισμού μου και να αισθάνομαι πολύ ευαίσθητη! Πριν από μερικές εβδομάδες ήμουν χάλια και εδώ και 2 μέρες πάλι τα ίδια
Η σοκολάτα απ'όσο ξέρω δεν ενδείκνυται για το κρυολόγημα, οπότε αποφάσισα να τη βγάλω με πορτοκάλια και σούπες..
{ _fantom_ @ 03/04/2006, 13:50:19 }
[Παράθεση από : tonight]Αυτό που μου συμβαίνει φέτος δεν το έχω ξαναπάθει ποτέ μα ποτέ. Κρυολογώ κάθε μήνα!
{ anna @ 03/04/2006, 13:50:22 }
Περαστικά...πάντως με τις απότομες και ξαφνικές αλλαγές της θερμοκρασίας, η άνοιξη είναι πολύ επικίνδυνη εποχή για κρυολόγημα. Θυμάμαι ότι όσες φορές και να τη "γλίτωσα" χειμώνα, κρυολογούσα την άνοιξη, εκεί...Μάρτιο-Απρίλιο και τώρα είμαι πάλι στα πρόθυρα...
(άντε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, που θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού -όσοι αναπληρώσουν- με τα θαλασσινά μπάνια)
{ Luminita @ 13/04/2009, 12:09:35 }
Αννα, μηπως ξερεις συνταγη για σαρλοτ χωρις ωμα αυγα?
{ Luminita @ 13/04/2009, 20:27:00 }
Ααααααααναααααα, πααααλι μαρουλια καθαριζεις???
Υπάρχουν 22 μηνύματα σε αυτό το θέμα