Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης

{ tonight @ 24/03/2006, 22:29:38 }

(*αντί προλόγου)
< Ως ανερχόμενο νετρόνιο, σινεφίλ αλλά και γυναίκα, εντόπισα μια μικρή έλλειψη στο Netrino όσον αφορά κάποια θέματα του φύλου μας, που μας απασχολούν καθημερινά και άπτονται σε ζητήματα υγείας, περιποίησης, συναισθηματικής πληρότητας και ομορφιάς.
Εφόσον λοιπόν υπάρχει ανταπόκριση, δεδομένου ότι οι γυναίκες είμαστε αριθμητικά πλειοψηφία στο φόρουμ, σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια μικρή θεματική ενότητα για διάφορα ζητήματα που εμπίπτουν στα παραπάνω.
Τιμώντας μάλιστα την πάλαι ποτέ θεά (αλλά νυν αρκούδα) Brigitte Bardot, προτείνω να ονομάσουμε τη νέα ενότητα, εφόσον τελικά δημιουργηθεί ..."Και ο θεός έπλασε τη γυναίκα"!
Ελπίζω η ενότητα να έχει ενδιαφέρον όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους άνδρες συνοδοιπόρους >

Στο θέμα της αποτρίχωσης τώρα:
προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω πως είναι ο πιο γρήγορος και ανώδυνος (σχετικά) τρόπος να απαλλαγεί μια γυναίκα από το πρόβλημα της τριχοφυίας.
Εγώ χρησιμοποιώ κρύο κερί και είμαι πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα, αλλά το χρησιμοποιώ με δυσκολία κάθε φορά, αφού δεν είναι και τόσο ανώδυνο ή τουλάχιστον εγώ έχω ευαισθησία και ενοχλούμαι.
Στις περισσότερες συσκευασίες του εμπορίου διατίθενται μαζί με το κερί και μαντηλάκια με καταπραυντική δράση πριν από τη χρήση, ωστόσο είναι πολύ μικρά και δεν επαρκούν για όλη την περιοχή (ειδικά αν έχεις ψηλά πόδια!).
Βασικά ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε να προτείνετε κάποια ουσία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για περισσότερο ανώδυνη αποτρίχωση... Στις γάμπες συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όσο ανεβαίνουμε (μπούτια, μπικίνι) τα πράγματα δυσκολεύουν!

{ ROSEBUD @ 24/03/2006, 23:52:08 }

Miso lepto na stamathso na gelao...

{ tonight @ 24/03/2006, 23:56:49 }

Gia poio apo ola re sy?

{ tonight @ 24/03/2006, 23:57:45 }

Ego de gelousa pantos otan ekana tin koloapotrixosi...

{ ROSEBUD @ 25/03/2006, 00:02:58 }

[Παράθεση από : tonight]Ego de gelousa pantos otan ekana tin koloapotrixosi...

{ ROSEBUD @ 25/03/2006, 00:08:01 }

Ade kala,se lypamai...Isos giati den polyasxoloumai m'afto...Mallon eimai apo tis tyxeres poy einai atrixes.Ksero omos polles pou exoun provlhma,oti protimoun na phgainoun ekso kai na tis vgazoun(an fysika diathetoun xrhmata).Afto pou den exo katalavei einai to poso syxna xreiazetai...Kai den ksero ti ginetai me to thema ths rizikhs apotrixoshs..Einai apotelesmatikh?Symferousa?Epodeinh?

{ _fantom_ @ 25/03/2006, 05:23:50 }

[Παράθεση από : ROSEBUD]Kai den ksero ti ginetai me to thema ths rizikhs apotrixoshs..Einai apotelesmatikh?Symferousa?Epodeinh?

και νόμιζα ότι εγώ δεν θα συμμετέχω σε αυτήν την θεματική ενότητα, όμως αυτό το ξέρω! δεν υπάρχει!

δεν υπάρχει ρυζική αποτρίχωση! το είπαν πρόσφατα στην εκπομπή του Ευαγγελάτου, σχετικά με αυτά τα ινστιτούτα!

κι όσο για τα lazer... ούτε lazer υπάρχουν! απλά είναι μια συσκευή με
φως, που την λένε "lazer", γιατί με αυτό το όνομα πουλάει πιο πολύ.

αυτά!

{ anna @ 25/03/2006, 09:28:39 }

(...)

{ tonight @ 15/05/2006, 14:04:35 }

ααααα!!#$%)()&*%%%^$(**)_ααααα!!!!
Υποτίθεται πως το μπάνιο με ζεστό νερό πριν την αποτρίχωση βοηθάει διότι ανοίγει τους πόρους, αλλά εμένα το δέρμα μου είναι ευαίσθητο και χωρίς γαλάκτωμα υποφέρει! Έλα όμως που απαγορεύεται το γαλάκτωμα πριν κάνουμε αποτρίχωση!

{ Doureios-Ipnos @ 15/05/2006, 15:12:39 }

Χριστέ μου!

tonight,τα όσα κάνεις είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ,εγκληματείς κατά του εαυτού σου (δεν ξέρω αν ο νόμος των γυναικών προβλέπει κάτι γι την περίπτωσή σου!)

λοιπόν,άκου με καλά και τήρησε οπως και δήποτε αυτά που θα σου πω,αν θες να επιζήσεις!!!

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ  μπάνιο (και δη ζεστό)αμέσως πριν την αποτρίχωση!
μαλακώνει πολύ το δέρμα και μαζί με τις τρίχες,φεύγει κι αυτό!μπορώ να το βεβαιώσει κατόπιν δικής μου πικράς εμπειρίας!
το ένα μου πόδι είχε ξεφλουδίσει(αλλά δεν είχε αποτριχωθεί εντελώς,δεν ξέρω πως μπορεί να συμβεί αυτό)
λοιπόν,κάνεις μπάνιο,δε βάζεις γαλάκτωμα γιατί σε λιπαρή περιοχή δύσκολο να γίνει αποτρίχωση,περιμένεις κάποιες ώρες,πριν την αποτρίχωση καθαρίζεις με οινόπνευμα-για να φύγουν τα ίχνη λιπαρότητας που πιθανόν να υπάρχουν αλλά και για να προστατεύσει από κάποια πιθανή μόλυνση-κατά την αποτρίχωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταλκ-κι αυτό είναι μέγα μυστικό που το μοιράζομαι μαζί σας αγαπητές φίλες-το οποίο,αφήνει το κερί να τραβήξει την τρίχα αλλά όχι το δέρμα και τέλος,επειδή ακριβώς τα μαντιλάκια είναι μικρά,για να φύγουν τα ίχνη κεριού,baby oil!
αν υπάρχει ερεθισμός,ΔΕΝ χρησιμοποιούμε γαλάκτωμα,διότι τα καλλυντικά(?) και αρωματικά συστατικά που περιέχει,πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμούς!
μπορούμε όμως,για να μην πω επιβάλλεται,να χρησιμοποιήσουμε BEPANTHOL (δε θέλω να κάνω διαφήμιση αλλά είναι θαυματουργή!)

νομίζω ότι τελικά είμαι φοβερή και ξέρω πάρα πολά πράγματα για πάρα πολλά πράγματα και σ'αυτόν τον κόσμο χαραμίζομαι!

περιμένω τις εντυπώσεις σου μετά την εφαρμογή των συμβουλών μου!

{ tonight @ 15/05/2006, 17:28:45 }

Για την ταλκ το γνώριζα κι εγώ και πράγματι βοηθάει πολύ! Baby oil θα χρησιμοποιήσω κατά την επόμενη αποτρίχωση και θα σου απαντήσω για την αποτελεσματικότητα του σε κανά μήνα! 

{ ROSEBUD @ 16/05/2006, 01:21:35 }

Βρε κορίτσια τι βαρβαρότητες είναι αυτές...Σας διαβάζω και πονάω!

Δε δοκιμάζετε μετά την αποτρίχωση κρέμα συγκάματος για μωρά?

{ laVitaBella @ 24/05/2006, 16:54:42 }

ΑαααααααΑΑΑουουουτσσσσσσσς

{ Doureios-Ipnos @ 24/05/2006, 21:37:57 }

[Παράθεση από : laVitaBella]

ΑαααααααΑΑΑουουουτσσσσσσσς

νομίζω ότι αυτό ήταν η πιο παραστατική,γραπτή απεικόνιση πόνου!

(η γάτα super!!!)

{ Guests @ 24/05/2006, 22:37:57 }

ευχαριστώ!

είπα να βαλω κατι καλοκαιρινό μια που άνοιξε και ο καιρός - η εικόνα ειναι απο το stuffonmycat.

Η αποτρίχωση με κερί είναι ... αυτοτιμωρία!

{ laVitaBella @ 24/05/2006, 22:44:20 }

Ω! δεν ηξερα οτι μπορω να γραψω σχολιο χωρις να ειμαι logged in!

{ Doureios-Ipnos @ 24/05/2006, 23:28:14 }

να ρωτήσω κι εγώ κάτι κι αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει!

όλες φαντάζομαι έχουμε υπόψην τα μηχανηματάκια αποτρίχωσης!το θέμα είναι,μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στις μασχάλες?εννοώ λόγω της ευαισθησίας της περιοχής!υπάρχει π.χ. κάποια υποψία συσχέτισης με καρκίνο στήθους κτλ?

{ Guests @ 25/05/2006, 00:08:07 }

Ποια εννοείς?Εγώ ξέρω μόνο αυτά που είναι σαν ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές και κάνουν την ίδια δουλειά με τα ξυραφάκια.Έχει κι άλλα??

{ Doureios-Ipnos @ 25/05/2006, 00:25:38 }

[Παράθεση από : ROSEBUD]Ποια εννοείς?Εγώ ξέρω μόνο αυτά που είναι σαν ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές και κάνουν την ίδια δουλειά με τα ξυραφάκια.Έχει κι άλλα??

αυτά που λες εσύ κόβουν!

αυτά που λέω εγώ  Ξ Ε Ρ Ι Ζ Ω Ν Ο Υ Ν  !!!

{ charm_quark @ 25/05/2006, 02:24:51 }

ενα συνηθειο ειναι... εγω χρησιμοποιω απο την αρχη της εφηβειας μου τις "ξεριχωτικες" μηχανες... και δεν ποναω πια! Αφηστε που δεν βγαινουν πια τριχες... Οσο για τη μασχαλη, και εγω ακουω πολλα, αλλα το κανω... και ειμαι καλα. το μονο που φροντιζω ειναι καθαριοτητα της μηχανης για αποφυγη θυλακιτιδας..

{ Doureios-Ipnos @ 25/05/2006, 08:54:18 }

κι εγώ τις χρησιμοποιώ!

ειδικά για τις μασχάλες,μετά την πρώτη φορά που πρέπει μετά να περπατάς σαν κρεμάστρα,οι επόμενες είναι πιο εύκολες!

αν είναι επικίνδυνο όμως δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο!

{ ROSEBUD @ 25/05/2006, 09:01:20 }

[Παράθεση από : Doureios-Ipnos]

ειδικά για τις μασχάλες,μετά την πρώτη φορά που πρέπει μετά να περπατάς σαν κρεμάστρα

Γιατί παιδεύεσαι?Χάθηκαν τα ξυραφάκια?

{ Doureios-Ipnos @ 25/05/2006, 09:12:55 }

γιατί είμαι τεμπέλα και προτιμώ να είμαι ήσυχη για μερικές βδομάδες!

{ nounoukos @ 25/05/2006, 10:13:36 }

αυτο το τοπικ ποναει και μονο που το διαβαζεις...

{ tonight @ 25/05/2006, 17:24:26 }

Έχω ακούσει ότι καλό θα' ναι να αποφεύγονται αυτές οι μέθοδοι εξαιτίας της υπερευαισθησίας των αδένων που περνούν από την περιοχή αυτή.
Στις μασχάλες δυστυχώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κερί

{ charm_quark @ 29/05/2006, 01:33:20 }

[Παράθεση από : Doureios-Ipnos]

ειδικά για τις μασχάλες,μετά την πρώτη φορά που πρέπει μετά να περπατάς σαν κρεμάστρα,

Ωραια και νομιζα οτι μονο εγω το επαθα και ειχα κλειστει στο σπιτι 2 μερες γιατι για να μην ποναω επρεπε να ειμαι σαν "κρεμαστρα"!!!

{ tonight @ 05/10/2006, 17:47:24 }

Και ναι! ήρθε η ώρα για την αγαπημένη μας αποτρίχωση γι' αυτόν το μήνα!  Τί ανείπωτη χαρά!

{ Gold @ 21/10/2006, 13:16:37 }

Αυτό λοιπόν είναι το περίφημο θέμα της αποτρίχωσης !!!!

Ξυραφάκι και πάλι ξυραφάκι...προτιμω να το κουβαλάω μαζί μου και να το φρεσκάρω κάθε μέρα, παρά τον πόνο της αποτρίχωσης !!!!

Μόνο για το μουστάκι χρησιμοποιώ κερί, αλλά ακόμα κι εκεί πονάω μιλλλλάμε

ούτε γι'αστείο να προχωρήσω σε άλλες περιοχές !!!!

Μία φορά μόνο, είπα κι εγώ να δοκιμασω μία αποτριχωτική κρεμα !! Οι κοπέλες κατάλαβαν για ποια μιλάω

Αρχικά μιλάμε για πολύ βρώμα...είχα ανοίξει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα για να αναπνέω !!! Στην συνέχεια, αφού τελείωσα την δουλειά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης...κατέληξα με ένα πόδι, περιοχές-περιοχές τριχωτό !! Με λίγα λόγια τα πόδια μου έγιναν πουά, με τριχωτές βούλες !!!

Αφού για λίγη ώρα, μετά αναγκάστηκα να ξυριστώ !!!!!

{ charm_quark @ 20/08/2007, 02:45:58 }

Παντως αυτο με το laser... δεν το συνιστουν γνωστες τριχωτες γιατρινες που γνωριζω. Προτιμουν να παιδευονται με τους παραδοσιακους τροπους, ξυραφιου, κεριου κτλ, καθως οπως μου ειπαν "οι χρονιες επιπλοκες του στο δερμα δεν εχουν φανει ακομα".

Αν λοιπον ηταν laser, ως φυσικος, ενημερωνω οτι μιλαμε (ακομα και σε χαμηλη ενταση) για τεραστια ποσοτητα ενεργειας που ερχεται συγκεντρωμενη σε συγκεκριμενα κυτταρα του δερματος. Αυτο υποψιαζομαι οτι καλο δεν κανει... ειναι κατι σαν ηλιοθεραπεια σε αποσταση αναπνοης απο τον ηλιο, οπως και το σολαριουμ. Αν δεν ειναι laser, αλλα ειναι καποια αλλη πηγη φωτος... τα αποτελεσματα ειναι τα ιδια... φως συγκεντρωμενο= ενεργεια= μεταλλαξη των κυτταρων= καρκινος; Λεω εγω με το απλοικο μου μυαλο και μαλλον θα συνεχισω την ταλαιπωρια μου με την ξεριζωτικη μηχανη εις τους αιωνες...

Οσο για τους φαν της νεας αυτης τεχνολογιας, πριν προβαλουν οποιαδηποτε σθεναρη αντισταση στο σκεπτικο μου, τους προτεινω να μετρησουν, οχι μεχρι το δεκα... αλλα καμμια 20αρια χρονια που θα αρχισουν να βγαινουν νεες στατιστικες, και μακαρι να ειμαι εδω και να αναθεωρησω!

{ tonight @ 04/10/2007, 17:22:29 }

ρε το Λάκη ...

χωρίς πλάκα κάθε φορά που κάνω αποτρίχωση σκέφτομαι να ρίξω μερικά καντίλια εδώ πέρα για να εκτονωθώ!

καταρχήν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλά είχα απαλλαγεί από το πρόβλημα αλλά τώρα επέστρεψε δριμύτερο! γκρρρρρ..... πριν από λίγο καιρό που λέτε βάφτισα τελικά την κόρη μου ... άσχετο με το θέμα περί τριχών αλλά είχα κάνει αποτρίχωση μερικές μέρες πριν το event (εκεί κολλάει η βάφτιση). ε λοιπόν, προχτές που αποπειράθηκα να βάλω φούστα, αντίκρυσα τα πόδια μου και έπαθα συγκοπή! έτσι κατέφυγα στο χιλιοφορεμένο τζινάκι μου που με βγάζει όμως πάντα ασπροπρόσωπη. το αίτημα παραμένει πάγιο: στη μόδα η φρίντα κάλο!!

{ nounoukos @ 04/10/2007, 22:11:49 }

μπορει να μου εξηγησει καποια, γιατι συνεχιζω να το διαβαζω αυτο το θεμα;;;

επεισοδιο δεν εχω χασει...

{ tonight @ 04/10/2007, 22:19:19 }

χα χα χα

μάλλον διότι όλοι οι άντρες θέλουν να μάθουν με τί πράγματα απασχολούν το μυαλό τους οι γυναίκες.

Σκέψου τώρα πως αν ήσουν σ'ένα φόρουμ με 30 ξανθιές, αυτό το θέμα θα είχε φτάσει τις 80 σελίδες και το ντεκαπάζ τις 100.

Τουλάχιστον τώρα που ξέρεις, μπορείς να συμπαρασταθείς στη γυναίκα σου!

{ Doureios-Ipnos @ 25/02/2008, 09:46:34 }

εν όψει καλοκαιριού,ας επαναφερουμε κι αυτο το θεμα!

θα πειτε βεβαια,φεβρουάριο έχουμε ακομη αλλά των φρονιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρευουν:p

κοριτσια, έχουμε καμια ενδιαφερουσα εξελιξη στον τομέα της αποτριχωσης?

{ ROSEBUD @ 25/02/2008, 09:57:10 }

Ξυράφι το αειθαλές και το εδώδιμον!!:-P

Υπάρχουν 34 μηνύματα σε αυτό το θέμα