Κέικ με ρευστή σοκολάτα

{ nini2112 @ 06/04/2006, 22:06:19 }

Υλικά:


  • 6 αυγά

  • 2 κουβερτούρες των 125 γρ.

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 2 κούπα αλεύρι

  • 1 κουταλάκι μπέκιν

  • 1 βιτάμ

  • 1 κουταλιά ρούμι ή κονιάκ


Εκτέλεση:



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο πιο δυνατό με την αντίσταση αναμμένη πάνω-κάτω.



Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ταυτόχρονα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρ.



Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέκιν.



Ρίχνουμε στο μίγμα μας την σοκολάτα, ανακατεύουμε με την σπάτουλα και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα λίγη -λίγη ανακατεύοντας απαλά (πάντα με την σπάτουλα).



Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα, σβήνουμε την πάνω αντίσταση και ψήνουμε μόνο για 15-18 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο.



Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες και μετά το ξεφορμάρουμε.


{ Doureios-Ipnos @ 06/04/2006, 23:44:41 }

σκέτη αμαρτία!!!


{ anna @ 11/04/2006, 15:26:39 }

Χμ...αυτό μου φαίνεται σα να μοιάζει με το σουφλέ σοκολάτας...δεν ξέρω αν διατηρείται ρευστή η σοκολάτα αφού κρυώσει το κέικ, στο σουφλέ πάντως αν δεν το τιμήσουμε ζεστό, πήζει.(Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να το τιμήσουμε και αφού έχει πήξει η σοκολάτα)


{ laVitaBella @ 23/05/2006, 14:11:34 }

Αυτή τη συνταγή στη παρέα μου τη λέμε "Θάνατο απο σοκολάτα"


Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα