{ anna @ 08/05/2006, 12:48:32 }
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε νερό, το κακάο, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε τα υλικά εως ότου σχηματιστεί ένα ομογενές μείγμα (σαν χυλός), το βγάζουμε από τη φωτιά και από το μείγμα, κρατάμε στην άκρη 1 και 1/2 ποτήρι. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Το χύνουμε σε ταψί που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και αφήνουμε να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου μισή ώρα.
Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, κόβουμε το κέικ και περιχύνουμε από πάνω με το μείγμα που είχαμε φυλάξει.
(Καιρό είχαμε να φτιάξουμε γλυκάκι, δε νομίζετε?)
{ ROSEBUD @ 06/10/2006, 18:01:07 }
Δεσποινίς Χέλθ & Φούντ ντοκτορέσσα,ψάχνω μια συνταγή για κέικ που
θα μπορούσε να γίνει στα ταψάκια εκείνα με τις υποδοχές για ατομικά
κεκάκια.Κάτι σαν τα muffins δηλαδή αλλα όχι τόσο...γλιτσερά!Η
συγκεκριμένη είναι ενδιαφέρουσα,γιατί δεν έχει 6 αυγά όπως
άλλες..Ξέρεις αν θα βγει το ίδιο στη λιλιπούτεια βέρσον και αν μπορούμε
να αντικαταστήσουμε το βιτάμ με,ας πούμε,2/3 κούπας σπορέλαιο?
Ο νηστικός στον ξύπνιο του....κεκάκια ονειρεύεται...Φάντομ!
{ anna @ 06/10/2006, 18:44:24 }
Θα σου έλεγα να έβαζες μαργαρίνη αντί για βούτυρο, για να μη βγει πολύ αραιό...αλλά και πάλι, αν δεν είναι για επίσημο κέρασμα και θέλεις να πειραματιστείς, μπορείς να δοκιμάσεις με σπορέλαιο και να μας πεις κι εμάς μετά... Στη λιλιπούτεια βέρσιον υποθέτω θα βγει οκ, εγώ το είχα κάνει σε κανονικό μέγεθος και απ'ό,τι θυμάμαι, είχε βγει καλό και όχι πολύ γλυκό.
Βασικά, έχω μια συνταγή καταλληλότερη για μικρά κεϊκάκια, αλλά τη φύλαγα γι'αργότερα, που θα πλησιάζουν γιορτές...
Μάλλον θα το επισπεύσω όμως, αν είναι να βοηθήσει.
{ ROSEBUD @ 07/10/2006, 17:41:04 }
Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα