Κληρονομικότητα

{ ROSEBUD @ 01/08/2006, 01:50:13 }

Στο οικείο μου περιβάλλον υπάρχει η εξής εικόνα:

1. Γεννιούνται 2 παιδιά-όχι δίδυμα -με γαλανά μάτια.

2. Οι γονείς τους έχουν και οι 2 καστανά.

3. Οι παππούδες και προππάποι επίσης!

4. Γαλατάς δεν υπάρχει!

Υπάρχει κανείς που να ξέρει καλή βιολογία και να μπορεί να μου βγάλει
τις πιθανότητες που έχουν αυτά τα παιδιά να γεννηθούν γαλανομάτικα?

{ laVitaBella @ 01/08/2006, 10:52:36 }

Που ειναι η baby_maker αυτη θα ηταν η καταληλότερη για τέτοια θέματα.

{ anna @ 01/08/2006, 10:54:18 }

Χμ...θα προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση με απλό-κατά τον δυνατόν- τρόπο. Αν υποθέσουμε ότι το γονίδιο που ελέγχει τα γαλανά μάτια είναι το γ και το αντίστοιχο για τα καστανά είναι Γ, οι γονείς των παιδιών θα έχουν γονότυπο Γγ (εφ'όσον απ'ό,τι κατάλαβα γέννησαν παιδιά με γαλανά μάτια).

(Ο γονότυπος, καθορίζεται από το σύνολο των γονιδίων ενός οργανισμού, είναι δηλ.η γενετική σύσταση του οργανισμού)

Το γονίδιο Γ για τα καστανά μάτια, είναι επικρατές (σύμφωνα με τους νόμους του Μέντελ, επικρατεί στις 3 γενιές που ανέφερες) και το γ είναι υπολειπόμενο. Αυτό σημαίνει, ότι υπήρχε σε κάθε γενιά, αλλά δεν εκφραζόταν γιατί υπερίσχυε το γονίδιο Γ και έτσι τα άτομα είχαν καστανά μάτια. Οι απόγονοι της κάθε γενιάς όμως, κληρονομούσαν το γονίδιο γ και έτσι οι γονείς των παιδιών είχαν το γονότυπο που είπα νωρίτερα.

Έτσι, από τη διασταύρωση Γγ με Γγ (γονείς), προκύπτουν οι απόγονοι:

ΓΓ, Γγ, Γγ και γγ

Οπότε, η πιθανότητα για κάθε παιδί να γεννηθεί με γαλανά μάτια, είναι 1 στα 4, δηλ. 25%.

(Τώρα, για να λάβουμε υπ'όψην την πιθανότητα με το πέρασμα των γενιών, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα γιατί δε γνωρίζουμε τους γονότυπους των παππούδων. Π.χ δύο άτομα με καστανά μάτια μπορούν να έχουν γονότυπο α)Γγ και  ΓΓ ή β) Γγ και Γγ.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα έχουν και απογόνους Γγ, όπως είναι οι γονείς των παιδιών).

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα πολύ, Rosebud!

{ anna @ 01/08/2006, 10:57:17 }

Επίσης, ελπίζω να μην έχω κάνει κάποιο λάθος, γιατί πού να ενοχλούμε τον παπα-φίλιψ, πρωί-πρωί πρωτομηνιά!

Παρεπιπτόντως, καλό μήνα σε όλους!

{ ROSEBUD @ 02/08/2006, 02:52:12 }

Αν κατάλαβα καλά η πιθανότητα για το πρώτο παιδί να γεννηθεί με γαλανά
μάτια είναι 1:4.Το ίδιο και για το δεύτερο.Αυτό όμως που θα με
ενδιέφερε να μάθω(όχι ότι χάνω και τον ύπνο μου)είναι ως σύνολο η
εικόνα αυτή τι πιθανότητες έχει να παρουσιαστεί.Όλοι λένε ότι είναι
εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο!Ελπίζω τώρα να μη σε μπέρδεψα εγώ ʼννα

{ anna @ 02/08/2006, 23:04:39 }

Είναι αλήθεια ότι είναι σπάνιο σαν φαινόμενο, όχι όμως και ανεξήγητο.Ξέρω παρόμοια περίπτωση με δύο παιδιά γαλανομάτικα από γονείς με καστανά μάτια, αλλά ο παππούς (από τη μια πλευρά) και η γιαγιά (από την άλλη), είχαν γαλανά μάτια.

Στην περίπτωση που αναφέρεις Rosebud, για το συγκεκριμένο γενεαλογικό δέντρο, είναι εύκολο να πεις (αν ξέρεις και θέλεις) μήπως κάποιος από τους παππούδες έχει αδερφό/αδερφή με γαλανά μάτια? Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια.

{ Guests @ 03/08/2006, 01:45:27 }

Ναιιιι!!!έχουν!αλλά μόνο από τη μια μεριά.Και οι 2,δηλ.και ο παππούς
και η γιαγιά είχαν αδέρφια με γαλανά μάτια.Δεν ξέρω αν φαίνεται
τραβηγμένο που έχω τόση περιέργεια να μάθω,όμως έχω βαρεθεί να ακούω
συνεχώς το σόι να λέει "μα πώς βγήκαν αυτά τα παιδιά
έτσι!"Σύμφωνοι,σπάνιο...αλλά τόσο πια?Thanks για τον κόπο ʼννα!

{ ROSEBUD @ 01/05/2009, 00:11:43 }

Αυτά κι αν είναι γονίδια!

Δεν ξέρω αν θυμάστε κάποια φορά στο παρελθόν που ανέφερα ότι βλέπω πολλές αφηρημένες έννοιες με χρώματα??πολύς κόσμος τις βλέπει έτσι,όχι όλος...

Λοιπόν σήμερα είχαμε μια σχετική κουβεντούλα με τα ροζάρια και διαπίστωσα ότι η μικρή βλέπει όλους τους αριθμούς από το 1 ως το 10 με τα ίδια χρώματα με μένα!τρελάθηκα!!!!!

κρίμα που δεν έχει πάρει και τη ΜΗ φλυαρία μου!την πραγματική,όχι τη διαδικτυακή

(και βλέποντας τα προηγούμενα....Αννούλα αν ήξερες ότι ο παπα-Φίλιπς θα σε έβαζε μια μέρα να πλένεις μαρούλια και ταψιά,δεν θα το σκεφτόσουν να μην τον ενοχλήσεις!)

{ charm_quark @ 01/05/2009, 00:21:24 }

βλέπω πολλές αφηρημένες έννοιες με χρώματα??πολύς κόσμος τις βλέπει έτσι,όχι όλος...

....διαπίστωσα ότι η μικρή βλέπει όλους τους αριθμούς από το 1 ως το 10 με τα ίδια χρώματα με μένα!

δε σε συλαμβάνω... τι εννοείς ότι βλέπετε και οι δυό σας τους αριθμούς με χρώματα;;;; Προφανώς δεν έχω αυτή τη δυνατότητα, αλλά με ενδιαφέρει πολύ να καταλάβω τι εννοάς!

{ ROSEBUD @ 01/05/2009, 01:42:59 }

εννοάω ότι όταν πχ σκεφτώ ή πω "3" στο μυαλό μου(και στης μικρής) έρχεται το κίτρινο,κόκκινο στο 6 κτλ.

το ίδιο ισχύει με τους μήνες πχ στον Μάιο μου βγαίνει γαλάζιο,στον Ιούνιο ροζ,στον Αύγουστο σκούρο μωβ,στον Φεβρουάριο πορτοκαλί...το ίδιο με τις ημέρες της εβδομάδας,το ίδιο με λέξεις όπως θυμός,αγάπη,έρωτας,συγκίνηση,χαρά,εγκατάλειψη κτλ,το ίδιο με λέξεις όπως κρύο,ζέστη κτλ,....με πολλά,πολλά,πολλά!λες να χρειαζόμαστε ψυχίατρο?

{ charm_quark @ 01/05/2009, 01:57:16 }

Πρώτη φορά το ακούω.... η αλήθεια είναι ότι με παραξενεύει....

μπλε και κόκκινο ίσον μωβ....

{ charm_quark @ 01/05/2009, 01:59:20 }

{ ROSEBUD @ 01/05/2009, 02:10:09 }

μ'εστειλες τώρα!!

1 στους 2000???lsd??? αυτισμός??λες γι'αυτό να αποφεύγω να πατάω τις ενώσεις από τις πλάκες στα πεζοδρόμια??

ααααα!βουρ για τον ψυχίατρο!!

{ charm_quark @ 01/05/2009, 02:11:01 }

*τι

{ charm_quark @ 01/05/2009, 02:16:33 }

Διάβασα 2-3 άρθρα για το θέμα, αναμεσα τους και αυτο.

Ενα γενικό συμπέρασμα, αλλοι το θεωρούν ασθένεια, άλλοι το θεωρούν χάρισμα.

Μήπως η μικρή σου είναι και αριστερόχειρας; Κάπου είδα ότι μεγάλο ποσοστό των συναισθητικών;; είναι και αριστερόχειρες.

Επίσης, διάβασα, ότι οι συναισθητικοί δυσκολεύονται στα μαθήματα, γιατί λεει δεν μπορούν να σκεφτούν καθώς διαβάζουν καθώς σκέφτονται χρώματα.... από την άλλη όμως γίνονται φοβεροί καλλιτεχνες.

Κάποιος λεει συνδιάζε τη μουσική με χρώματα και έγραφε απίστευτες μουσικές συνθεσεις....

Τέλος πάντων, μου φαίνεται περισσότερο χάρισμα, παρα ασθένεια.

Προσπαθώ μόνο να φανταστώ πως θα ήταν να έβλεπα τους αριθμούς σαν χρώματα, τα γράμματα σαν ήχους.... μου φαντάζει παραμυθένια όμορφη η εικόνα... η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.....

{ charm_quark @ 01/05/2009, 02:20:34 }

Ενα τεστάκι... συναισθησίας... (γιατί νομίζω ότι είχαμε κάτι παρόμοιο παλιότερα....;;;;)

Διάλεξτε ποιο από τα σχήματα θα ονομάσετε Booba και ποιο Kiki.

Την απάντηση θα σας την δώσω αύριο γιατί την έχω ήδη διαβάσει...

{ ROSEBUD @ 01/05/2009, 02:53:43 }

καλά ε τώρα έχω γίνει άστα να πάνε μ'αυτά που διάβασα

τι χάρισμα βρε καλή μου,δεν είναι φυσιολογικά όλα αυτά

ακούω κιθάρα και σκέφτομαι χυμό πορτοκάλι,΄πιάνο και΄ζάχαρη,το ντο είναι ΄΄άσπρο,το ρε κίτρινο,το μι μπλε,το φα μπορντώ

η συνέχεια στο επόμενο,έχω ταραχτεί χοντρά

{ nounoukos @ 01/05/2009, 09:32:32 }

απιστευτο!
παλιοτερα ειχα διαβασει για τη συναισθησια και ισως ειχα γραψει κατι για αυτην, το τεστακι της τσαρμ το θυμαμαι κι εγω.
ροζυ;;!! μα καλα πως.. δεν το ειχες ψαξει ποτε;;
ειναι περισσοτερο φοβερο παρα ενδιαφερον τελικα;

{ Luminita @ 01/05/2009, 12:16:59 }

Πρωτη φορα ακουω για κατι τετοιο και ξετρελαθηκα, για μενα μου φαινεται οτι ειναι περισσοτερο ενα ομορφο χαρισμα. Εχω περιεργεια, Ροζι τι χρωμα βλεπεις τον Ροζο? Εμενα?

Μη ταραζεσαι Ροζι για το χαρισμα που εχεις, θα πρεπει να χαιρεσαι διοτι ειναι κατι σπανιο που δεν εχουν οι αλλοι ανθρωποι. Μπορει να ειναι κατι που ολοι το εχουμε μεσα μας αλλα δεν το καλλιεργουμε, οπως πχ η τηλεπαθεια? Καπου διαβασα οτι χρησιμοποιουμε ενα μικρο ποσοστο του εγκεφαλου μας, 10%  και οτι αυτοι που εχουν παραφυσικα χαρισματα (τηλεπαθεια, τηλεκινηση, διοραση, κτλπ) χρησιμοποιουν μεγαλυτερο ποσοστο του εγκεφαλου τους. Προσπαθησα να βρω ενα αρθρο επιστημονικο που να συνδυασει το ποσοστο χρησης του εγκεφαλου μας και των  δυνατοτητων  του με τα παραφυσικα χαρισματα και απετυχα. Μηπος καποιο δαιμονιο του γκουγκλισματος θα τα καταφερει καλυτερα απο μενα.

{ ROSEBUD @ 01/05/2009, 13:51:03 }

παιδιά σας ευχαριστώ πολύ που το θεωρείτε χάρισμα,αν είσασταν όμως στη θέση μου θα είχατε φρικουλιάσει!

τι να σκεφτώ να ψάξω βρε νουνού μου?μικρό παιδάκι είχα πει  στη μαμά μου ότι βλέπω τον Ιανουάριο άσπρο και μου είπε "ε καλά,είναι χειμώνας κι έχει χιόνια γι'αυτό"!

από κει και πέρα δεν ξαναμίλησα,είδα ότι δεν με καταλάβαινε κανένας,οι γονείς μου δεν το΄έχουν,ούτε ο αδερφός μου,με κοιτάνε λίγο περίεργα όταν λέω ότι μέχρι και τους ανθρώπους τους διαλέγω με βάση το πώς μυρίζουν(αυτό νουνού το ξέρεις εσύ πολύ καλά),στα πάντα νοιώθω οσμές,γεύσεις και χρώματα,όλα έντονα,τίποτα ξέθωρο,όταν άκουσα τα tubular bells εκστασιάστικα γιατί στο σημείο που αρχίζουν να ακούγονται οι μεταλλικοί σωλήνες φανταζόμουν ζεστή και λιωμένη σοκολάτα να τρέχει.Και ναι και σας σας βλέπω με χρώματα,πειράζει να μην πω τι,και να σταματήσουμε αυτήν την κουβέντα εδώ,γιατί ήδη νοιώθω υπερβολικά άβολα?

{ charm_quark @ 01/05/2009, 15:52:41 }

Γιατί βρε να την σταματήσουμε... θα ήθελα να ξέρω τι χρώμα με βλέπεις!!!!!

Πριν φρικάρεις, γιατί δε ρωτάς την Αννα;

Επιπλεον, για να μη φρικάρεις, ΌΛΑ τα αρθρα που διάβασα λενε ότι και το παρακάτω:

Ως συναισθησία (εκ του συν και του αίσθησις) ονομάζουμε τη μη φυσιολογική (με την έννοια ότι εμφανίζεται σπάνια) νευρολογική κατάσταση κατά την οποία ένας κατά τα άλλα υγιής άνθρωπος βιώνει δύο ή και περισσότερες αισθήσεις ταυτόχρονα.

{ nounoukos @ 01/05/2009, 21:29:13 }

βρε ροζι, το εχεις αυτο τριανταπεντε χρόνια, (κοπλιμεντο ηταν αυτο)

και τώρα φρικουλιάζεις;

οταν εψαχνα για την συναισθησία, σου ομολογώ οτι ειχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ..,..

φυσικά δεν μπορούμε να κρίνουμε κάτι που βιώνεις εσύ,

αλλά σε πολλές περιπτώσεις απο ότι είχα διαβάσει,  έχουν δημιουργηθεί "κλαμπ" συναισθητικών, οπου μαζεύονται και διασκεδάζουν με τις ξεχωριστές ιδιότητες τους, συζητάνε κλπ.

:)

τι να σου πω.. σκέφτομαι οτι είναι ωραίο να βλέπεις χρώματα παντου΄...

{ ROSEBUD @ 02/05/2009, 01:44:25 }

"θα ήθελα να ξέρω τι χρώμα με βλέπεις!!!!!"

χαχαχα!γι'αυτό βρήκα μια αναπάντητή σου σήμερα??

εμ βέβαια!βρήκαμε τη ζουρλή,να μην ρωτήσουμε??

(ας το πάρω στην πλάκα,γιατί από χθες κοντεύει να μου στρίψει!)

δεν νομίζω ότι έχει σημασία τι χρώμα σας βλέπω,γιατί να έχει?με τα μάτια της ψυχής μου αν πω γενικότερα,δεν φτάνει χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρειες?

δεν τόλμησα να διαβάσω πολλά από αυτό που προτείνεις Τσαρμίτα,μια γρήγορη ματιά που έριξα μου έφτασε για να καταλάβω ότι οι νευρώνες μου παραείναι μπουρδουκλωμένοι,αφού ανήκω σε πολλά είδη συναισθησίας!

ναι βρε νουνού τριανταπέντε χρόνια φούρναρης (χώρια τα καλοκαίρια!πας να μπαλώσεις τα αμπάλωτα τώρα?)και δεν σκέφτηκα ότι κάτι τέτοιο είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και είχαν βγει και συμπεράσματα...

στο κλαμπ γιατί να πάω?μια ακόμη τρελή στο κλουβί με τους τρελούς?

ίσως τώρα να εξηγείται γιατί μου αρέσουν τόσο τα ρούχα με χρώματα,γιατί μυρίζω ρίγανη το χειμώνα(Δούρεια),γιατί βλέπω ένα μέρος πιο όμορφο από άλλους(Άννα),γιατί σκέφτομαι τους μήνες,μέρες,εβδομάδες κτλ, μέσα σε κύκλο σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού,τις μυρωδιές σπιτιών που έχουμε μείνει,τις μυρωδιές ξενοδοχείων,αυτοκινήτων....αν πω ότι θυμάμαι τη μυρωδιά του καθενός από σας που έχω γνωρίσει,μήπως θα αρχίσετε να φρικουλιάζετε??ελάτε να φρικουλιάσουμε παρέα!!

κατά τα λοιπά,κανένα πρόβλημα στα μαθήματα δεν είχα ή έχουν τα ροζάρια,ούτε πιστεύω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο,μόνο κάποια στιχάκια και σκέψεις που έγραφα και γράφω σε ό,τι κουρελόχαρτο υπάρχει....όποιος τα βρει αν πάθω κάτι και τα θεωρήσει τόσο αριστουργήματα  και τα εκδόσει,χαλάλι του!

{ synnefoula @ 03/05/2009, 15:13:19 }

AAAAAAAAAA!!!!!

Και γω εχω απο αυτην την συναισθησία!!!

Και να σκεφτείς οτι μέχρι τωρα νομιζα οτι είναι .... αναισθησία!

{ nounoukos @ 03/05/2009, 15:31:29 }

δεν είμαστε καλά...
πλάαακα με κάνετε;
είπαμε ένας στους τόσες χιλιάδες, όχι δύο στους δέκα!!
άν πει και κάποιος ακόμα οτι είναι συναισθητικός, θα αρχίζω να αισθάνομαι άσχημα..
δηλαδή κι εσύ ... (πως θα σε λεμε τωρα που δεν εισαι κατ!! σύν;; )
... βλέπεις χρωματιστά νούμερα;;;

{ charm_quark @ 03/05/2009, 15:42:13 }

synnefoula.... πότε έφτασες τα 296 μηνύματα και δε σε πήρα χαμπάρι;;;;

Εγώ πάντως έχω αναισθησία! Η Ρόζυ... έχει μεγάλη ευαισθησία!

Ακρη με τη συναισθησία, δε βγάλαμε, μπορείς μήπως να μας πεις εσύ κάτι παραπάνω;;

{ synnefoula @ 03/05/2009, 17:33:57 }

ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ?????

Εσυ δεν με βοήθησες καλε να φτασω τα 100?????

Εδω wilson τσαρμιτα...

{ charm_quark @ 03/05/2009, 19:11:17 }

Να σε πω... άλλαξες nickname ή με φαίνεται;;;;;

Η γάτα είσαι;;;

{ charm_quark @ 03/05/2009, 19:13:47 }

Είσαι, είσαι.....

Ετσι catwoman... επέβαλε την τάξη!!!!

Παρακαλείσθε, όταν αλλάζετε όνομα να ενημερώνετε και εμάς!

{ mwrouli @ 03/05/2009, 22:10:21 }

μμμ...θιγά!:-P

{ LittlePrince2s @ 05/05/2009, 14:01:09 }

Καλέεεεεεεεεεε κορίτσιαααα!! γουελκομ του δε κλάμπ!!! με τα χρώματα δεν το έχω πολύ έντονα, αλλά το έχω με τις μυρωδιές.. και όχι απλώς έντονα.. το έχω σε σημείο που έχω σκεφτεί να κόψω το κάπνισμα μόνο και μόνο γιατί σκέφτομαι ότι επηρεάζει την όσφρηση... αν δεν μπορούσα να μυρίσω θα τρελαινόμουν!! Μην φρικάρεις Ρόζυ! Εγώ το χαίρομαι!! Αφού όταν διάβασα 'Το Άρωμα' έλεγα... δεν είναι δυνατόν!! για μένα γράφτηκε!! Προς θεού, θου κύριε και όλα τα σχετικά, ΔΕΝ είμαι δολοφόνα ούτε έχω τέτοιες τάσεις... απλά έχω πάθος ας πούμε με τις μυρωδιές... Τελευταία μάλιστα με πήρανε χαμπάρι η κοπέλα του αδερφού μου και η κολλητή της φίλη και με δουλεύουν τα βρωμόπαιδα!!Ε, τι να κάνω, αφού μυρίζουν ωραία!!

Γενικώς πάντως, δεν το έχω ψάξει.. ξέρω μόνο ότι συμπαθώ και αντιπαθώ άτομα ανάλογα με την μυρωδιά τους.. και αυτό είναι τσεκαρισμένο.. αλλά και γενικώς.. επιλέγω και πράγματα ανάλογα με την μυρωδιά τους κλπ κλπ!

Όπως ξαναείπα όμως, δεν είναι κάτι με το οποίο φρικάρεις! Είναι κάτι που πρέπει να απολαμβάνεις!!

Την ωραιότερη μυρωδια και πιό προσφιλή και αγαπημένη σε μένα πάντως, την έχει η Κατιτί!! (Ε, να μην παινέψω λίγο το σπίτι μου;;;;;;)

{ ROSEBUD @ 05/05/2009, 17:54:15 }

"ξέρω μόνο ότι συμπαθώ και αντιπαθώ άτομα ανάλογα με την μυρωδιά τους"

κι εγώ!κι εγώ!!

έλα να μυριστούμε darling!

μικρό διάλεξε μυρωδιά λαδιού για το επόμενο μασάζ!που θα μου κάνεις φυσικά!

λεβάντα??εσπερειδοειδή??πεύκο??

μόνο για καρύδα μη μου πεις!και οτιδήποτε μυρίζει γαλατίλα!όπως εκείνο το θανατηφόρο vanillllllllllla που λένε τόσο κομψά οι αγγλόφωνοι!

{ LittlePrince2s @ 05/05/2009, 20:10:18 }

χααχαχαχα εγώ τρελαίνομαι για την μυρωδιά καρύδας..απορώ πώς δεν με έχεις αντιπαθήσει ακόμα.. είναι το μόνιμο άρωμά μου

Α, και μην ανησυχείς!! την μαμίσια μυρωδιά σου την έχω ήδη οσφριστεί

{ charm_quark @ 05/05/2009, 20:12:44 }

Δε σ'αρέσει η vanilla???

Τότε καλό θα ήταν να μη μπεις σπίτι μου ή στο κοτόπουλο! Οτιδήποτε, αρωματικό ή μαλακτικό ρούχων... έχει το άρωμα της βανίλιας! Το λατρεύω!!! Μέχρι και το άρωμα που φοράω 5-6 χρόνια τώρα, έχει βάση τη βανίλια!Hypnotic Poison by Dior is a oriental vanilla fragrance for women

Εχω αρχίσει να φοβάμαι για το τι εντυπωση σου έχω προκαλέσει!!!! αχαχαχαχαχαχαχα

{ synnefoula @ 05/05/2009, 22:07:52 }

Την μυρωδια της βανιλιας και γω την απεχθανομαι!!!

Ειδικα μια κρεμα σωματος που είχα πάρει καταλάθος απο το bodyshop μυριζε εκπληκτικα πολύ!!! # φορές σαπουνιστικα μεχρι να την βγαλω απο πάνω μου!!!!!!

Ροζι να πάρεις το daizy-marc jacobs!  Εγγυημένα πράγματα!!!

Λουλουδίλα και άγιος ο θεος!!!! Αυτο φοραω και γω!!!

{ synnefoula @ 05/05/2009, 22:08:47 }

3 φορες εννουσα... ατιμο πληκτρολογιο...

{ ROSEBUD @ 14/05/2009, 00:56:22 }

πότε γράφτηκαν όλα αυτά και δεν τα ειδα?

ήθελα να σας πω το άλλο το κουφό που μου είπε η μικ΄ρη μου σήμερα

της ειχα φτάξει ένα σάντουιτς με εκείνα τα στρόγγυλα ψωμάκια που έχουν οι "μαργαρίτες"

και τι μου λέει!ότι πάνω στο ψωμάκι έβλεπε τη λέξη(οκ 2 λέξεις για τους μεγάλους) "το βλέπω"

στην αρχη σκέφτηκα ότι αυτά τα είδε να σχηματίζονται στα σουσαμάκια που έχει πάνω το ψωμί

αμ δε!πάνω στο ψωμί και την ώρα που έτρωγε "έβλεπε" λέξεις!

και δε θα με εξέπλητε τόσο αν μου έλεγε ότι βλέπει αριθμούς,με τους οποίους έχει μανία,ή ότι μετράει τα σουσαμάκια

παρεμπιπτόντως,η συνήθεια εκείνη που είχε να μετράει τα πάντα,από τα καρφάκια στις βούρτσες μέχρι τα ξυλάκια στις ψάθες,της έχει περάσει

ουφ!

και επί της ευκαιρίας (που λέει και η δούρεια)μη μου λέτε για κολώνιες,δεν μπορώ να τις ανεχθώ!τουλάχιστον βρε κορίτσια ό,τι έχω δοκιμάσει πάνω μου μου βρωμοκοπάει απίστευτα!ίσως είναι θέμα ταιριάσματος με τη μυρωδιά του κάθε ανθρώπου,δεν ξέρω...

αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η μπαγιατίλα που μυρίζουν τα αρώματα όταν περάσει λίγη ώρα και ειδικά όταν μπει το ίδιο ρούχο μέσα στη ντουλάπα και "ποτίσει" ολόκληρη!

μάλλον το ίδιο πασαλιψατέρ είχαμε κατ

δεν το άντεξα!

νεράκι και σαπουνάκι και κανένα αποσμητικό με άρωμα βερύκκοκο ή ροδάκινο!

και΄μετά από πολλά χρόνια ανάλυση στο θέμα των οσμώνκατέληξα στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη μυρωδιά σε έναν άνθρωπο είναι όχι μόλις κάνει μπάνιο αλλά πολλές ώρες ή και 1 μέρα μετά...συμφωνείς μικρό μου?

κληρονομικότητα ήταν το θέμα ε?

{ LittlePrince2s @ 14/05/2009, 13:59:05 }

Βεβαίως και συμφωνώ.. για τον εξής απλό λόγο.. μόλις κάποιος κάνει μπάνιο, και για πολύ ώρα μετά, μυρίζει απλώς το σαπόύνι που έχει χρησιμοποιήσει.. άρωμα ωραιότατον βαβαίως, αλλά κοινό.. ενώ όταν περάσει κάποια ώρα, εξακολουθείς να είσαι μεν φρέσκος, αλλά πλέον αναδύεται η μυρωδιά του κορμιού, δηλαδή το φυσικό μας άρωμα... Και αν το φυσικό σου άρωμα είναι ωραίο, τότε σε συμπαθώ.. αν όχι...πρόβλημα

Έχω επίσης παρατηρήσει το εξής.. οι μυρωδιές κάποιων ανθρώπων, μου δημιουργούν πολλά διαφορετικά αισθήματα.. για παράδειγμα, μια συγκεκριμένη μυρωδιά που θυμάμαι πολύ καλά, την είχα συνδέσει με την ασφάλεια.. κι έτσι όταν ήμουν με το συγκεκριμένο άτομο, ένιωθα πραγματικά ατρόμητη!

Μια άλλη πάλι, με γεμίζει με ευφορία και γενικά με θετική ενέργεια!

Πραγματικά το απολαμβάνω, και πραγματικά χαίρομαι που βρήκα ομοιπαθείς που με καταλάβαίνουν!!!!! Επιτέλουυυυς!!

{ LittlePrince2s @ 14/05/2009, 14:00:07 }

*ομοιοπαθείς

Υπάρχουν 39 μηνύματα σε αυτό το θέμα