netrino-του-ντού λιστ

{ _fantom_ @ 02/08/2006, 23:52:00 }


του-ντού λιστ! 

εδώ μπορείτε να λέτε τις ιδέες σας, για την παραπέρα ανάπτυξη και οργάνωση του netrino.gr (όχι μόνο του φόρουμ) αλλά και τυχόν μαστορέματα (διόρθωση, τροποποίηση), λειτουργείες, υπηρεσίες, δυνατότητες... εμπνεύσεις!

Κάτι που θυμάμαι εγώ τώρα, είναι τα φατσούλικον στο τσατ, που είχε πει η rosebud, εκείνη μπορεί και να το ξέχασε βέβαια

οπότε, βουαλά... και βουλεζ βούζ αχά αχά...


= = = = = = = = = = = = = = = =

του-ντού λιστ
 • πίνακας φατσούλικον στο τσατ, για αντιστοιχίες π.χ. :-) ->
  • από rosebud, (ουάν Γκαντ, νόους γουέν)
  • δεν έγινε ακόμα
 • ένα τυχαίο μήνυμα από το φόρουμ
 • έχτρα σετ φατσούλικον στο φόρουμ
  • από rosebud, (18/09/06)
  • δεν έγινε ακόμα

= = = = = = = = = = = = = = = =


να είναι εδώ συγκεντρωμένα, αν προκύψει κάποια ιδέα, θα την τοποθετώ και εδώ στο πρώτο μήνυμα, να φαίνονται όλα μαζί...

τώρα δεν είναι ακριβώς "πέστο κι έγινε", δηλαδή από την ιδέα μέχρι την υλοποίηση, μπορεί να μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα, αναλόγα με την φύση της ιδέας και το απαιτούμενο χρόνο, αλλά η καταγραφή βοηθάει να μην ξεχνιούνται, να είναι σε εμφανές σημείο και να μπορώ να την τσεκάρω κι εγώ ανά πάσα ελεύθερη χρονό-στιγμή.

εδώ από κάτω, μπορεί να γίνει και συζήτηση επί της κάθε ιδέας...


{ nounoukos @ 02/08/2006, 23:59:35 }

ωραια!,, λοιπον, ακου.

Σκεφτομουν τι καλα που θα ηταν να υπηρχε ενα "ρομποτακι" που καθε μερα να ξεθαβε και ενα ραντομ θεμα απο το φορουμ.

Η ιδεα ερχεται απο τις τελευταιες σπαμ επιθεσεις..

Δυσκολο ε;


{ _fantom_ @ 03/08/2006, 00:14:22 }

μπα, δεν είναι και πολύ δύσκολο να γίνει
ακόμα πιο εύκολο να γίνει είναι... ένα τυχαίο μήνυμα, όποτε το ζητήσεις, και όχι για μια ολόκληρη ημέρα το ίδιο

δεν ξέρω τι βολεύει καλύτερα


{ nounoukos @ 03/08/2006, 00:21:10 }

A! A! μη ξεχασω!!

και ενα shoutbox ισως να ειχε πλακα..

οι ιδεες πεσανε, τις συζυταμε..


{ ROSEBUD @ 03/08/2006, 02:59:55 }

Χμ...φαίνεται πως το shout box υπήρχε στην προ-νουνούκιο εποχή..

Υποψιάζομαι πως το έκοψε ο αντμίνος γιατί πολλοί έμπαιναν χωρίς όνομα
και δήλωναν ότι είναι δυστυχισμένοι ή κάπως έτσι,βάζοντας ένα
σιδηρόδρομο από θλιμμένα φατσούκια από δίπλα.Η εικόνα ήταν λίγο
...αμήχανη..

  Είδες που τα θυμάμαι εσύ εκεί πάνω-πάνω(και για το τσατ τα θυμάμαι αλλά είπα να μη σου γκρινιάζω συνέχεια)που υπονοείς ότι έχω κενά μνήμης?Ζηλεύεις τα νιάτα μου και την ευμορφιά μου!{ _fantom_ @ 03/08/2006, 11:02:12 }

όντως, υπήρχε σάουτμποξ, και υπήρξε και αυτό το κρούσμα θλίψης, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που το έβγαλα.... απλά έπεσε θύμα της μινιμαλοποίησης που επήλθε στο Serious Humor


{ laVitaBella @ 03/08/2006, 11:02:33 }

ενα edit βρε παιδιά!


{ Doureios-Ipnos @ 03/08/2006, 11:40:20 }

καλά το edit δεν είναι εφικτό!


κανένας αυτόματος διορθωτής παίζει?


(να μη ζαλίζουμε συνέχεια τον παπα-φίλψ!)


{ laVitaBella @ 03/08/2006, 14:29:35 }

δεν ειναι εφικτο? το web wiz δεν υποστηριζει editing? (απλα ρωταω, δε ξερω, μη βαρατε)


αλλη ιδεα (παλι μη βαρατε ειπαμε) υπαρχει χωρος στο σερβερ για κανενα mb uploading φωτογραφιων για να τις κανουμε place στα μηνυματα αν χρειαζεται? Ας εχει περιορισμους, πχ να παιρνει χώρο όποιος εχει γραψει 100+ μηνυματα...


{ anna @ 04/08/2006, 02:24:56 }

Παρεμφερές με το shout box, είχε ειπωθεί να τροποποιηθεί το "γράφω ό,τι μου κατέβει αυτή τη στιγμή", σε ημερήσιο(?)θέμα με...διάφορους προτεινόμενους τίτλους.


Επίσης, έχω να παρατηρήσω κάτι εκτός φόρουμ. Έχω την εντύπωση ότι κάποια θέματα υπάρχουν -αυτούσια ή παρεμφερή- ταυτόχρονα στο "επικαιρώς", στη "σκεψοθήκη" και στο άτομ-φιντ. Μήπως θα ήταν καλύτερα να γίνεται κάποια ταξινόμηση κατά κατηγορίες, π.χ πολιτικά ή νέα που έχουν να κάνουν με ίντερνετ-τεχνολογία στο επικαιρώς και κοινωνικά στη σκεψοθήκη, ώστε να μην επαναλαμβάνονται κατά κάποιον τρόπο? (δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο, μια σκέψη λέω)


{ ROSEBUD @ 04/08/2006, 02:45:47 }

Εγώ λέω ότι τον παραζαλίσαμε τον παπα-Φίλιπς και κάτι μου λέει ότι έχει
αφοσιωθεί στο τουρίσμους και μήπως καλύτερα να μην τον αγχώνουμε?(άσχετο αλλά θα το πω εδώ:σήμερα έτυχε να σκουπίσω με μια σκούπα που
δεν ήταν δικιά μου  και μόλις έπεσε το μάτι μου στη μάρκα,μου ήρθε
ένα αυθόρμητο γέλιο!Μαντέψτε τι μάρκα ήταν η σκούπα!){ anna @ 04/08/2006, 02:49:33 }

Χμ...μια μάρκα που...η σκούπα "ρουφάει τη σκόνη", ε?


{ _fantom_ @ 06/08/2006, 18:05:36 }

[quote="nounoukos"]ενα ραντομ θεμα απο το φορουμ[/quote]
σας παρουσιάζω τον... Λάκη.

Ο Λάκης, βρίσκει ένα τυχαίο μήνυμα από το φόρουμ, όποτε του ζητηθεί. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για το ακριβές σημείο όπου θα τοποθετηθεί η επιλογή, αλλά άμα θέλετε μπορείτε να τον καλέσετε, γράφοντας στην γραμμή διευθύνσεων...

https://www.netrino.gr/mainstream_forum/random.asp

πράγματι, χρησιμοποιώντας τον Λάκη, μου θύμησε θέματα που κι εγώ είχα ξεχάσει ότι είχα γράψει.


{ _fantom_ @ 06/08/2006, 18:52:25 }[quote="laVitaBella"]δεν ειναι εφικτο? το web wiz δεν υποστηριζει editing?[/quote]

έχει edit, αυτό που χρησιμοποιεί και ο παπαφίλιψ, όμως είχαν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα παλαιότερα (έχει να κάνει συγκεκριμένα με την ελληνική κωδικοποίηση και τα regional settings) γι' αυτό είμαι επιφυλακτικός στην ευρεία χρήση του.

[quote="Doureios-Ipnos"]κανένας αυτόματος διορθωτής παίζει?[/quote]

Ο Firefox 2.0 (είναι ακόμη μπέτας), θα έχει και ορθογραφικό έλεγχο (Inline spell checking for text areas lets you compose with confidence in web forms). Αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer, νομίζω πάνω στα κουμπάκια της φόρμας μηνυμάτων δεξιά, έχει ένα κουμπί, απ' όπου μπορείτε να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα για ορθογραφικό έλεγχο, αλλά δεν το είχα δοκιμάσει.

[quote="laVitaBella"]υπαρχει χωρος στο σερβερ για κανενα mb uploading φωτογραφιων για να τις κανουμε place στα μηνυματα αν χρειαζεται[/quote]

πιστεύω ότι για αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούν καλύτερα υπηρεσίες όπως το imageshack.us  οι οποίες δεν έχουν και περιορισμούς στο πλήθος των αρχείων κτλ. Συγκεκριμένα αυτό, αν δεν ανεβάζεις σαν anonymous, αλλά κάνεις register, σου βγάζει και κατάλογο με ότι έχεις ανεβάσει, για μην χρειάζεται να θυμάσαι τα λινξ και ξανανεβάζεις τα ίδια.
Θα μπορούσαμε βέβαια να οργανώσουμε κάπως την όλη διαδικασία, π.χ. με ένα μικρό εικονίδιο-λινκ στον χόστερ, και ίσως μια κοινόχρηστη σελίδα όπου θα μπορεί να προσθέτει και να εμφανίζονται συγκεντρωτικά ότι έχει ανεβάσει ο καθένας. Βολεύει κάτι τέτοιο;


{ nounoukos @ 06/08/2006, 20:02:42 }

[Παράθεση από : _fantom_] [quote="nounoukos"]ενα ραντομ θεμα απο το φορουμ[/quote]σας παρουσιάζω τον... Λάκηειχα σκεφτει οτι θα επρεπε να εχει και ονομα το ρομποτακι, αλλα φαινεται τελικα οτι δεν αφηνεις τιποτα στην τυχη!

παντως ισως ειχε περισσοτερη πλακα αν ο Λακης προτεινε και ενα θεμα την μερα κοινο σε ολους, ποσταροντας -ας πουμε- κατι απλο ( # ) ωστε να εμφανιζεται στα ενεργα θεματα. Εσεις τι λετε;


{ _fantom_ @ 07/08/2006, 02:21:57 }

ναι μεν, αλλά!

έτσι όπως είναι τώρα ο Λάκης, βγάζει ένα θέμα και αν όντως το θέμα είναι ενδιαφέρον και απαντήσει αυτός που θα το βρει, θα μπει ούτως ή άλλως στα ενεργά θέματα και θα το δουν και οι άλλοι. επίσης, αν π.χ. τον χρησιμοποιήσουν 2-3 για μια 1-2 φορές, μπορεί να προκύψουν και περισσότερα του ενός θέματα με ενδιαφέρον.

αν ο Λάκης-έξτρα κρατάει το ίδιο θέμα κοινό όλη την ημέρα, μπορεί να είναι κάποιο θέμα "εκτός εποχής" π.χ. για αύριο το "στόλισμα Χριστουγένων" ή ας πούμε "οι τηγανιτές πατάτες" και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη ημέρα. Έως έναν βαθμό, μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία του, π.χ. να μην βγάζει ξανά "θέμα της ημέρας" το ίδιο θέμα που έβγαλε τις τελευταίες 30 μέρες, αλλά βέβαια αν πάμε σε "τεχνητή νοημοσύνη"... ε θα το αργήσω λίγο Γενικώς είναι πιο περίπλοκο το κόνσεπτ, πάντως θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και... θα δούμε τα αποτελέσματα.

ας δούμε λίγο πως δουλεύει ο Λάκης στην πράξη, λέω να τον τοποθετήσω στην σελίδα με τα ενεργά θέματα, νομίζω ότι οι περισσότεροι την επισκέπτεστε, οπότε σε περίπτωση που την δείτε άδεια ή αδιάφορη, να υπάρχει εκεί η χείρα βοηθείας.


{ nounoukos @ 07/08/2006, 02:56:27 }


{ anna @ 08/08/2006, 16:08:33 }

Χάρηκα για τη γνωριμία, Λάκη 


Ωραίο φαίνεται εκ πρώτης όψεως, να γίνεται ενίοτε μια...τυχαία αναδρομή στο παρελθόν. Για του λόγου το αληθές πάντως, στην πρώτη δική μου αναζήτηση, με παρέπεμψε σε..."εκτός θέματος" θέμα (Πάσχα) οπότε, μάλλον είναι καλύτερα να τα λέμε... "μεταξύ μας", ο καθένας με τον Λάκη, τουλάχιστον προς το παρόν.


Υπάρχουν 18 μηνύματα σε αυτό το θέμα