Εκδηλώσεις

{ tonight @ 29/09/2006, 13:07:44 }

στο Κιλκίς (Nounouke για σένα το γράφω κυρίως)

8ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου και παντομίμας στο Κιλκίς, διάρκεια: 30 Σεπτεμβρίου μέχρι 8 Οκτωβρίου
Στη διοργάνωση συμμετέχουν δώδεκα θίασοι και στόχος της είναι η προώθηση της τέχνης του κουκλοθέατρου και της παντομίμας στην Ελλάδα.
Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει με την εμφάνιση του Λουδοβίκου των Ανωγείων, που θα διηγηθεί παραμύθια και θα ερμηνεύσει τραγούδια του.
Οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά 12.00-20.00 στο συνεδριακό κέντρο του Δημαρχείου Κιλκίς και οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 2 και 5 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.kilkis-festival.gr
τηλ: 23410-39158, 36160

{ nounoukos @ 29/09/2006, 17:02:41 }

μπορω να σας πω μερικα πραγματα για αυτο το φεστιβαλ, αρχισε πριν μερικα χρονια απο καποιους που εφτιαχναν κουκλες. κατι καταπληκτικες τεραστιες κουκλες. η οργανωση και η επιτυχια του πρωτου φεστιβαλ εφερε και το δευτερο, και εχει πλεον καθιερωθει σαν θεσμος. πριν τρια - τεσσερα χρονια ειχα παρακολουθησει ενα μερος του αλλα δυστυχως δεν ηταν και το πιο διασκεδαστικο πραγμα για μενα.. (αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν ηταν καλο).

Παιρνουν μερος θιασοι απο ολα τα βαλκανια. Αν θυμαμαι καλα ειχα παρακολουθησει ενα γιουγκοσλαβικο κουκλοθεατρο (και δεν ειχα καταλαβει γρι φυσικα).

Σε οσους αρεσει αυτο το ειδος τεχνης, θα το βρει εξαιρετικο. για τους αλλους, ισως καποια αλλη φορα..

οσο για τον Λουδοβικο, ειναι η τριτη μαλλον φορα που ερχεται στο κιλκις. την πρωτη φορα εδωσε μια συναυλια σε ενα μερος με δεντρα και ποταμακια, και τον απολαυσαμε πραγματικα. πολυ καλος ο Λουδοβικος με τα μελοποιημενα παραμυθια του, και η ατμοσφαιρα που δημιουργει. Βεβαια οι ανθρωποι αλλαζουν (αλλα ο Λουδοβικος οχι) κι ετσι αν με ρωταγατε σημερα, θα σας ελεγα οτι ισως θα πρεπει να προσθεσει μερικους electro ηχους και ενα ελαφρυ μπακγκραουντ μπιτ στα τραγουδια του για να μπορεσω να ακουσω αλλη μια συναυλια του.  

{ nounoukos @ 29/09/2006, 17:07:09 }

εν τω μεταξυ, κατι ειχε παρει το αυτι μου για μια-δυο υπερογκες επιχορηγησεις επι προηγουμενης κυβερνησεως απο το υπουργειο πολιτισμου, τις οποιες καρπωθηκε προσωπικα ο ανωθι καλλιτεχνης. διαπλοκη και στα ανώγεια; ...

(με καθε επιφυλαξη βεβαια, μην τον παρω και στα πληκτρα μου τον ανθρωπο..)

{ tonight @ 29/09/2006, 18:00:15 }

Μου φαίνεται θα χρησιμοποιήσω κι εγώ το επιφώνημα της ημέρας.
Ω! και πάλι ω!

{ kassiani @ 02/06/2007, 16:19:09 }

Για όσους είναι θαυμαστές του Μιχάλη Χατζηγιάννη, να ενημερώσω ότι στις 17 Ιουνίου 2007 θα βρίσκεται στις Σέρρες για συναυλία (έτσι πληροφοριακά). 

{ charm_quark @ 02/04/2008, 21:45:44 }

Βρηκα κατι, που μπορει να ενδιαφερει τους Αθηναιους μας...

www.youtube.com/watch

Ειχα παει το 2001 στη Θεσσαλονικη με την babymaker, και το ειχαμε δει. Ηταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Προτεινω οποιος μπορει να παει να το δει!

Και καποιες κριτικες που βρηκα για την τοτε παρασταση:

Κριτικές για την Λίμνη των Κύκνων που παρουσιάστηκε

σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2001

«Εντυπωσιακά κοστούμια και εξαιρετικοί φωτισμοί εμπλουτίζουν το κλασικό αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι, ενώ οι χορευτές - πρωταθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ ξεδιπλώνουν το παραμύθι του έρωτα στην ειδική παγοπίστα»

ΤΟ ΒΗΜΑ (15/06/2001)

«Οι Κύκνοι του Μπαλέτου στον Πάγο της Αγ. Πετρούπολης μάγεψαν το Αθηναϊκό κοινό… στην παγωμένη πίστα, εισπράττοντας τον ενθουσιασμό των 4.000 θεατών που παρακολούθησαν την πρεμιέρα»

ΤΑ ΝΕΑ (07/06/2001)

«Η ανεπανάληπτη αρμονία κινήσεων, σεσυνδυασμό με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία του καλλιτεχνικού πατινάζ, άφησαν εποχή τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη»

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (18/07/2001)

«Η αθρόα προσέλευση των Θεσσαλονικέων και η μεγάλη συμμετοχή του νεανικού κοινού απέδειξε ότι το ελληνικό κοινό όχι μόνο προσελκύεται από την εντυπωσιακή τεχνική του καλλιτεχνικού πατινάζ και την τέχνη του κλασικού χορού, αλλά και ότι διψά για παρόμοιας εμβέλειας καλλιτεχνικά θεάματα»

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (01/07/2001)

«Η παράσταση ήταν εντυπωσιακή, οι χορευτές κινούνταν επάνω στον πάγο με εκπληκτική άνεση προσφέροντας ένα θέαμα χάρμα οφθαλμών. Αυτό που συνέβη στο τέλος της παράστασης, ελάχιστες φορές το έχω συναντήσει. Το κοινό επί 15 λεπτά χειροκροτούσε θερμά τους χορευτές - αθλητές!»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (18/06/2001)

{ LittlePrince2s @ 02/04/2008, 22:00:57 }

Αχ..προσπαθώ να το ξεχάσω...θέλω να πάω σαν τρελή, και δεν έχω λεφτάααααα...

{ charm_quark @ 02/04/2008, 22:04:22 }

Νομιζω... αν ειδα καλα, πως το εισητηριο Ε θεσης, (τωρα δε ξερω κατα που πεφτει αυτη) οτι ειναι αρκετα φθηνο (13 euro αν δεν κανω λαθος!). Επισης, μην ξεχνας οτι πιθανα να εχει και φοιτητικα...

{ LittlePrince2s @ 02/04/2008, 22:18:46 }

Ναι αλλά βάλε που θα βρίσκεται αυτή η Ε θέση

{ Doureios-Ipnos @ 03/04/2008, 08:38:26 }

στην αλεξανδρουπολη

Υπάρχουν 10 μηνύματα σε αυτό το θέμα