Κοτόπουλο με σάλτσα τσίλι

{ anna @ 29/09/2006, 23:20:09 }

Υλικά:



  • 500 γραμ.στήθος κοτόπουλου,

  • 1 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου,

  • 1 κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά κομμένες σε κυβάκια,

  • 1 φλυτζάνι καλαμπόκι,

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,

  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι,

  • 1-2 κουταλάκια σκόνη τσίλι,

  • αλάτι και πιπέρι,

  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη.

Εκτέλεση:


Αλοίφουμε το κοτόπουλο με λίγο τσίλι, αλάτι και λίγη ζάχαρη και το ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ψηθεί και από τις δυο πλευρές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό, το υπόλοιπο τσίλι και τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και σερβίρουμε.


{ ROSEBUD @ 30/09/2006, 02:30:44 }

Ένας καλός τρόπος για να έχουμε πάντα "φρέσκο" τσίλι σε θέση μάχης
είναι να πάρουμε αρκετή ποσότητα πιπεριών και να τις αποξηράνουμε στο
φούρνο σιγοψήνοντας τες.Μόνο που κατά τη διάρκεια του ψησίματος καλό θα
είναι να έχουμε όλα τα παράθυρα ανοιχτά για να κάνει ρεύμα,γιατί αλλιώς
πηδάμε από τα μπαλκόνια!


{ anna @ 01/10/2006, 12:33:04 }

Χμ! Ενδιαφέρον...


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα