Παγωτό σοκολάτα

{ anna @ 04/10/2006, 17:43:02 }

Υλικά (για 4 άτομα):



  • 30 γραμ. πικρό κακάο,

  • 175 γραμ. ζάχαρη,

  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής,

  • 250 γραμ. γάλα,

  • 1 φακελάκι βανίλια,

  • λικέρ με κρέμα κακάο.

 


Εκτέλεση:


Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας καλά και ρίχνουμε 2 κουταλιές λικέρ κακάο.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ενώνουμε με την κρέμα σοκολάτας, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος χαμηλό και αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει, για 1 ώρα.


Το βγάζουμε από το ψυγείο και το χτυπάμε για λίγο στο μίξερ, μέχρι να σπάσουν οι κρύσταλλοι που έχουν δημιουργηθεί. Στη συνέχεια, το ξαναβάζουμε για 1 ώρα περίπου στην κατάψυξη και πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία δωματίου. Γαρνίρουμε με φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς και μπισκότα (σοκολατένια κατά προτίμηση).


{ tonight @ 04/10/2006, 18:10:24 }

Αυτό θα πει σπιτικό παγωτό!
Η μαμά μου έφτιαχνε παγωτό όταν είμασταν μικρά αλλά για κάποιο λόγο μύριζε αυγουλίλα! Βλέπω πως η συνταγή σου anna δεν περιλαμβάνει αυγά!


{ anna @ 04/10/2006, 18:38:56 }

Κι εγώ έχω παιδικές αναμνήσεις από σπιτικό παγωτό...αυτό που θυμάμαι κυρίως είναι ότι σχηματιζόταν μια λεπτή κρούστα πάγου από πάνω, που μας έκανε να λέμε ότι "αυτό δεν είναι κανονικό παγωτό"


{ tonight @ 04/10/2006, 20:18:38 }

Μπράβο, κι εγώ θυμάμαι την κρούστα που αναφέρεις. Το σπιτικό παγωτό ήταν μεν υγιεινό αλλά οι μαμάδες έμεναν με το παράπονο ότι τα παιδιά τους προτιμούν το έτοιμο, το "αγοραστό". Τη συνταγή που μας έδωσες την έχεις εφαρμόσει; Πιάνει και αυτό κρούστα;


{ ROSEBUD @ 04/10/2006, 22:30:12 }

Υπάρχει και μη πικρό κακάο?


{ anna @ 05/10/2006, 02:00:48 }

Λοιπόν, τη συνταγή δεν την έχω εφαρμόσει ακόμη, αλλά μου τράβηξε την προσοχή ακριβώς επειδή λέει ότι χτυπώντας το παγωτό στο μίξερ, σπάνε οι κρύσταλλοι...οπότε και μόνο από περιέργεια σκέφτομαι να τη δοκιμάσω, για να διαπιστώσω αν όντως ισχύει, ή αν επαληθευτεί για ακόμη μια φορά το απόφθευγμα των παιδικών χρόνων...


{ anna @ 05/10/2006, 02:10:59 }

[Παράθεση από : ROSEBUD]Υπάρχει και μη πικρό κακάο?


Βασικά υπάρχει κακάο με ζάχαρη μαζί (στην Ιταλία τουλάχιστον υπάρχει και λέγεται "ζαχαρωμένο κακάο") οπότε "πικρό" λέγεται το σκέτο, χωρίς ζάχαρη δηλαδή. Χμ...επειδή ίσως εδώ να θεωρείται αυτονόητο όμως, μάλλον είναι σωστή η παρατήρησή σου Rosebud.


{ anna @ 05/10/2006, 22:26:05 }

Δοκίμασα σήμερα να φτιάξω το...σπιτικό παγωτό!Από γεύση βγήκε μια χαρά, σχηματίστηκε η λεπτή παγο-κρούστα που λέγαμε, αλλά όχι τόσο πολύ όσο περίμενα. Αν μείνει και για ένα τέταρτο προτού καταναλωθεί εκτός ψυγείου, κόβεται εύκολα, είναι δροσιστικό και εύγεστο.


{ Doureios-Ipnos @ 07/03/2008, 13:44:07 }

για να μειωθει -η κ να εξαφανιστει η κρουστα- βαζουμε το μειγμα σε ένα σκευος που να κλεινει πολυ καλα ;)


Υπάρχουν 9 μηνύματα σε αυτό το θέμα