Κρέμα με δύο σοκολάτες

{ anna @ 04/10/2006, 19:27:45 }

Υλικά:



  • 125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα,

  • 125 γραμ. λευκή σοκολάτα,

  • 2 κουταλιές βούτυρο,

  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος,

  • 6 αυγά,

  • 4 κουταλιές ζάχαρη.

Εκτέλεση:


Κόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, τη ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το μισό βούτυρο, τοποθετούμε το σκεύος σε μπεν-μαρί και το βάζουμε στη φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κρόκους αυγών. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα ασπράδια (χωριστά) σε μαρέγκα. Ανακατεύοντας προσεκτικά, ρίχνουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα τη μισή κρέμα γάλακτος και τη μισή μαρέγκα. Βάζουμε την κρέμα σε μπωλ και την αφήνουμε στο ψυγείο.


Κάνουμε την αντίστοιχη διαδικασία και για τη λευκή σοκολάτα, προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε και αυτή την κρέμα στο ψυγείο για 10 λεπτά και στη συνέχεια μοιράζουμε τις δύο κρέμες σε ατομικά μπωλάκια βάζοντας μισή ποσότητα από την κάθε μία και βάζουμε τα μπωλάκια στο ψυγείο.


(Χμ...ενδεχομένως το παράκανα...αυτή η συνταγή, πιστεύω ήταν το κερασάκι...με δύο σοκολάτες κιόλας...?!είναι αλήθεια ότι ένιωσα τύψεις και μόνο γράφοντάς τη,οπότε μάλλον καλύτερα να σταματήσω εδώ με τις συνταγές...)


{ ROSEBUD @ 04/10/2006, 22:36:36 }

Α μην ανησυχείς!Με τη συγκεκριμένη καμία βραδυνή λιγούρα δε μ'έπιασε...τόσα αυγά,κρέμα γάλακτος ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ!(η αδυναμία μου!)μου ανέβασαν τη χοληστερίνη και μόνο που τα διάβασα!


Υπάρχουν 2 μηνύματα σε αυτό το θέμα