Μπράουνις με σοκολάτα

{ anna @ 12/10/2006, 20:03:16 }

Υλικά:



  • 200 γραμ. δαμάσκηνα σε σιρόπι (κονσέρβα) στραγγισμένα,

  • 125 γραμ.σοκολάτα γάλακτος,

  • 75 γραμ. αλεύρι,

  • 3 ασπράδια αυγών,

  • 200 γραμ. ζάχαρη,

  • 1/2 κουταλάκι αλάτι,

  • 1/2 κουταλάκι βανίλια,

  • 50 γραμ. καρύδια κοπανισμένα,

  • άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και αλοίφουμε με λίγο βούτυρο ή λάδι. Χτυπάμε τα δαμάσκηνα στο μίξερ και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε, βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.


Χτυπάμε στο μίξερ τον πολτό από τα δαμάσκηνα, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι, τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τα καρύδια, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


{ vlasis20 @ 22/06/2010, 11:07:53 }

anipomono na ta ftiaxo


{ vlasis20 @ 22/06/2010, 11:08:18 }

ta ftiaxi oi mitera mou


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα