{ _fantom_ @ 23/10/2006, 16:54:26 }
[quote="Παπαφίλιψ"]... συνέχεια από το θέμα... Θα γίνω μαμά!!![/quote]
το πρώτο netrino-μέλος γέννημα-θρέμα... έρχεται!
αλήθεια... πότε θα δούμε καμιά υπερηχο-φωτογραφία;
{ tonight @ 23/10/2006, 18:08:46 }
Ευχαριστούμε fantom για το χώρο και την πυροσβεστική σου δράση
Η αλήθεια είναι πως στον υπέρηχο μπορεί κανείς να δει τις απίστευτες αλλαγές που συντελούνται μέρα με τη μέρα, και είναι αυτές είναι πάρα πολλές! Για να καταλάβετε, στην πρώτη επίσκεψη το μόνο που είδα ήταν μια σκουρόχρωμη κουκκίδα, στην επόμενη ένας σχηματισμένος οργανισμός, μικροσκοπικός μεν αλλά που αρχίζει να μοιάζει με άνθρωπο (στο στάδιο αυτό το κεφάλι έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το υπόλοιπο σώμα) και στην τελευταία, που μας έκοψε την ανάσα, είδαμε ένα κανονικό μωράκι που κουνάει χέρια και πόδια και στριφογυρίζει μέσα στη μήτρα!! Η όλη εμπειρία είναι συγκλονιστική, ειδικά για κάποιον που αποκτά το πρώτο του παιδί, αν και εγώ θα συγκλονιζόμουν το ίδιο ακόμη κι αν είχα δέκα! Τις δικές μας υπερηχο-φωτογραφίες νομίζω πως δε θα τις φιλοξενήσετε εδώ αλλά για αυτούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα υπάρχουν πάμπολλες σε ιατρικές σελίδες και φόρουμ. Το νετρινο-baby τις τελευταίες μέρες κουράστηκε πολύ με τις δουλειές της μαμάς του που σκοπεύει τις επόμενες να το περιποιηθεί και να το φροντίσει! Ο γιατρός είπε πως πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε κιλά και να φωνάζουμε στον έξω κόσμο πως είμαστε εκεί και μεγαλώνουμε!
{ charm_quark @ 26/10/2006, 01:22:43 }
Γεια σας παιδες! Εχασα επεισοδια απ'οτι καταλαβα! Ισως και καλυτερα δηλαδη... για να ξεκινησω με αναλαφρο πνευμα ως πνευματικη μαμα πια (ναι την βαφτισα τη μπουμπουκα μου!!!) το Σαββατο περιμενω και τις φωτογραφιες... Fantom, που μπορω να σου στειλω μια της μπουμπους μου; Δεν μπορω να αποφασισω αν θα κρατησω τη φωτο της γατας μου για σημα κατατεθεν ή αν θα βαλω μια της μπουμπους. Βλεπεται το διλλημα ειναι γιατι η μπουμπου μεγαλωνει τοσο γρηγορα και εγω το φωτογραφιζω τοσο συχνα το παιδι που μεγαλωνοντας θα νομιζει οτι ειναι μανεκεν (οχι οτι δεν ειναι!!). παντως πρεπει να σας δειξω μια φοβερη με ενα τεραστιο χαμογελο απο το οποιο ξεπροβαλλουν 4 δοντια!!!!
Ετσι για να γελασουμε λοιπον θα σας πω τα καμωματα της μικρης στη βαπτιση :
Στο σημειο που διαβαζει ο παπας την ευχη και φυσαει στο προσωπο το μωρο, η δικια μας, παιδι με χιουμορ απο κουνια κυριολεκτικα, σκαει στα γελια και αρχιζει να φυσαει και αυτη τον παπα μαζι βεβαια με σαλια και να του κανει αυτο το γελοιο που κανουν τα μωρα με τα χειλια τους (τπρρρρρρρρρρ )και φτυνουν τους παντες σε ακτινα χιλιομετρων. Οταν παλι της εβγαζαν τα ρουχα για να αρχισει το μαρτυριο, το καλο μου χορευε χοροπηδωντας, βαρωντας παλαμακια και φωναζοντας "ντε ντε ντε ντε" και στο τελος για να σταματησει να κλαιει... απαιτησε (παρακαλω πολυ) απο τον παπα τον μεζε της δηλαδη το βιβλιαρακι με το μυστηριο της βαπτισης.
Να σας πω και για το χρυσο δοντακι;;;; (πρωτη κοινωνια)... μολις ειδε το κουταλι αρχισε να φωναζει "μαμ μαμ μαμ" πεταξε τη γλωσσα εξω και αν μπορουσε θα την επινε και μονη της ολοκληρη!!!!
Λοιπον tonight αντε, κανε μας κανα καλο γαμπρο γιατι οπως βλεπεις θα δυσκολευτουμε να βρουμε εναν με χιουμορ αντιστοιχο του δικου μας! Δε νομιζω μια μικρη διαφορα ηλικιας να σε πειραζεί; δεν εχουμε κλεισει ακομα χρονο!
Οσο για το θεμα με τις γατες... , κρατα γερα! Εγω ουτε σχεση δεν εχω και με ρωτανε τι θα κανω τη Φρουφρουκα μου αν αποφασισω να κανω παιδι!!!! Ελεος! Ας ενημερωθουμε λιγο! Πιο επικινδυνο ειναι να τρως σαλατες σε μαγαζια που δεν ξερεις αν πλενουν το μαρουλακι παρα να εχεις μια γατα στο διαμερισμα.
Φιλια σε ολους... Ειρηνη ημιν!
{ _fantom_ @ 26/10/2006, 13:29:12 }
[Παράθεση από : charm_quark]... Fantom, που μπορω να σου στειλω μια της μπουμπους μου;
{ tonight @ 08/12/2006, 19:35:32 }
Γειά σας παιδιά!
Μετά από μια σχετικά μεγάλη (και συνειδητή) αποχή, για διάφορους λόγους που κάποια στιγμή θα εξηγήσω, επιστρέφω για να ανακοινώσω τα πιο όμορφα νέα των τελευταίων ημερών, για να δώσουν λίγο ροζ χρώμα στην πραγματικότητα!
Η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά μπροστά στη διαίσθηση και τις επιθυμίες μας και ανακάλεσε τα πορίσματα της!
Το μπεμπέ μας είναι μια απίθανη κουκλάρα, κορίτσι με τα όλα του, σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά νέα που επιτέλους συμμορφώνονται με τις επιταγές μου! Ο ομφάλιος λώρος μπέρδεψε το γιατρό που τον πέρασε για ... ξέρετε! Η μικρή μου είναι εδώ και μέρες πολύ δραστήρια, έχει αρχίσει να δίνει το παρόν με κάθε τρόπο, είναι προσαρμοστική καθώς ακολουθεί το πρόγραμμα μου και πιστεύω πως θα 'ναι μια ήσυχη μικρούλα που θα μας πάρει τα μυαλά ...
Φιλιά σε όλους
{ ROSEBUD @ 08/12/2006, 21:17:02 }
tonight χαίρομαι πάααααααρα πάαααααρα πολύ!!!
{ h-eps! @ 08/12/2006, 22:47:19 }
πότε θα'ρθει η καρακουκλάρα σας?
με το καλό!
{ nounoukos @ 09/12/2006, 00:13:09 }
{ h-eps! @ 09/12/2006, 15:15:37 }
παιδιά, αν υπάρχει κανείς που μένει αμαλιάδα μεριά, αύριο το πρωι στις 11 στο βαρθολομιό θα μιλήσει μια τύπισσα (η υποφαινόμενη) με θέμα ''γονιός, δάσκαλος και παιδί που μεγαλώνει''.
(λες και ξέρω τι μου γίνεται εμένα)τέλος πάντων.
την καλημέρα μου!
{ Doureios-Ipnos @ 11/12/2006, 00:21:58 }
τελικά,πρέπει να είμαι και μεγάλαη μέντιουμ!
είδες που στεναχωριόσουν χωρίς λόγο?
{ tonight @ 11/12/2006, 18:17:22 }
Αυτό που με στεναχώρησε ήταν οι εξυπνάδες του κάθε άσχετου και η έλλειψη διακριτικότητας και τακτ. Κατά τ' άλλα συνήθισα γρήγορα και στην "άλλη" ιδέα και μάλιστα είχαμε καταλήξει και σε όνομα. Όπως και να 'χει είμαι πολύ ευτυχισμένη!
Πιθανότατα αρχές Μαϊου h-eps ο ερχομός, ανοιξιάτικη αύρα θα μας φέρει το μωρό μας. Ελπίζω στα τέλη του καλοκαιριού να της κάνω μια πρώτη γνωριμία με τη θάλασσα.
Η εγκυμοσύνη είναι μεγάλη ευλογία για μια γυναίκα. Σε μένα έμαθε να προστατεύω το μωρό και τον εαυτό μου από βλαβερές συνήθειες, άσχημα περιβάλλοντα και κακούς ανθρώπους. Είναι δικαίωμα και επιλογή μας να μεγαλώνουμε σε ένα ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον και να συνυπάρχουμε με αξιόλογους ανθρώπους.
Κάτι τελευταίο που θα ήθελα να πω, είναι το πόση κακή εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένο το θέμα του μητρικού θηλασμού, καθώς απ' ό,τι ακούω αντί να προτρέπονται και να βοηθούνται οι μητέρες για να τρέφουν το μωρό τους με μητρικό γάλα, ουσιαστικά εξωθούνται από πολύ νωρίς στη λύση του υποκατάστατου γάλακτος και άλλων τροφών Μου φαίνεται παραβίαση στη φύση.
{ h-eps! @ 11/12/2006, 19:00:44 }
ξέρεις με πόσους τρόπους αμοίβονται οι κλινικές όταν προτείνουν τα δωρεάν γαλατάκια στις λεχώνες και τα μωρά τους...
ενώ το φυσικό είναι το μητρικό γάλα, που έρχεται φυσικά.
ένα άλλο κομμάτι είναι η επισκληρίδιος (δεν ξέρω αν γράφεται έτσι).
στο βέλγιο κάνουν αυτή την ένεση πάντα.
εγώ ζήτησα να μη μου γίνει. για ποιο λόγο κάτι τελείως φυσικό να γίνει σαν εξαγωγή δοντιού;
αν η εγκυμοσύνη είναι όντως μια περίοδος ανθοφορίας κατά κυριολεξία, η γέννα, μόνο όταν τη ζήσεις μπορείς να φανταστείς τι είναι...
είναι θείο πράμα.
την καλησπέρα μου σε όλους!
{ tonight @ 27/12/2006, 11:23:38 }
Χμ...
Πλησιάζουμε τα 30 εκατοστά ... ζυγίζουμε 500 γραμμάρια ... μας αρέσει να κλωτσάμε το πρωί αλλά το βράδυ κοιμόμαστε ήσυχα με τη μαμά μας ... όταν η μαμά τρώει σοκολάτα μας αρέσει πολύ και χτυπάμε τα ποδαράκια μας ... τα ματάκια είναι ακόμη κλειστά, αλλά ακούμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ήχους ... στον τελευταίο υπέρηχο είχαμε και λόξυγγα!
{ tonight @ 27/12/2006, 14:27:43 }
(για να μην ξεχνιόμαστε!!!)
{ tonight @ 05/02/2007, 12:51:49 }
Είμαι πολύ συγκινημένη.
Σε λίγο ξεκινά ο κύκλος μαθημάτων ανώδυνου τοκετού
{ katsarida @ 05/02/2007, 17:19:05 }
χιχιχι!Ουφ ουφ...καλα κουράγια μωρε
{ charm_quark @ 06/02/2007, 23:36:09 }
Δηλαδη δεν ειναι μονο στις ταινιες αυτα τα μαθηματα; Και που θα τα κανεις; (Μηπως εκανα χαζη ερωτηση;)
{ tonight @ 07/02/2007, 15:36:39 }
mikri mou katsarida, ευχαριστώ.
Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού γίνονται με μαία που έρχεται στο σπίτι σου ή μπορείς εσύ να πας στο δικό της, αλλά γνωρίζω επίσης ότι γίνονται κάποιες συναντήσεις στις κλινικές, που ουσιαστικά όμως είναι σεμινάρια γύρω από τη φροντίδα του μωρού τις πρώτες ημέρες και το θηλασμό. Δεν αξιώθηκα ακόμη να πάω στα σεμινάρια της κλινικής αλλά έχω παρακολουθήσει κάποια σε καταστήματα βρεφικών ειδών (σχετικά με διατροφή στην εγκυμοσύνη).
Το μάθημα ανώδυνου τοκετού που έκανα προχτές αφορούσε στην εκμάθηση αναπνοών που βοηθούν ανάμεσα στις συσπάσεις και είναι σημαντικές και για να χαλαρώσει η μητέρα από τις ωδίνες αλλά και για να αποσπάται η προσοχή της από τον πόνο. Ουσιαστικά νομίζω πως βοηθούν κυρίως ψυχολογικά για να φύγει το άγχος του τοκετού και να παραμείνει η μητέρα συγκεντρωμένη κατά τα διάφορα στάδια. Ήταν πολύ ωραία. Σε γενικές γραμμές δεν έχω ιδιαίτερο άγχος μέχρι στιγμής αλλά και αποφεύγω ν' ακούω τις ανατριχιαστικές περιγραφές που επιχειρούν διάφοροι "καλοθελητές" να κάνουν γιατί απλά δε με αφορούν. Στο μάθημα κάναμε επίσης διάφορες ασκήσεις για τη χαλάρωση της μέσης που επιβαρύνεται από το βάρος αλλά και ασκήσεις για τα άκρα και την καλή κυκλοφορία του αίματος, για αντιμετώπιση κραμπών κτλ. Οι ασκήσεις με τις αναπνοές πάντως νομίζω πως βοηθούν γενικότερα σε στρεσσογόνες καταστάσεις και μοιάζουν λίγο με τη γιόγκα.
Καθώς πλησιάζει η ώρα του τοκετού και μιας που είναι πάγια τακτική να απομακρύνουν τα μωρά από τις μαμάδες αμέσως μετά τη γέννα και να να τα ταίζουν με ξένο γάλα, αποφασίσαμε να πάρουμε τη μικρή στο ίδιο δωμάτιο με εμάς από την πρώτη στιγμή και να την έχουμε εκεί καθ' όλη την παραμονή στην κλινική, όπου θα τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα και όχι με υποκατάστατα. Βέβαια αυτή τη δυνατότητα την παρέχουν οι κλινικές μόνο στα μονόκλινα και γενικώς είναι ακριβή επιλογή, αλλά δε γεννάς και κάθε μέρα κι επιπλέον θεωρώ πολύ σημαντικό να είναι η μικρή μου μαζί μου από τα πρώτα λεπτά και να μην αποχωριστούμε βίαια. Ευτυχώς θα μένει στο δωμάτιο και ο μπαμπάς της και έτσι θα περάσουμε αυτές τις πρώτες στιγμές όλοι μαζί.
Είναι δύσκολο να σας περιγράψω με λόγια πώς αισθάνομαι και πόσο έχει αλλάξει η ζωή μου
{ nounoukos @ 07/02/2007, 22:54:58 }
{ anna @ 07/02/2007, 23:18:27 }
Υπάρχει και "μαία-ψυχοπροφυλάκτρια", που παραδίδει τα μαθήματα σε γκρουπάκια με τις μέλλουσες μαμάδες (μπορούν να παρακολουθούν και οι μπαμπάδες) και π.χ για τη φροντίδα μωρού κλπ δίνουν στις μαμάδες κούκλες-μωράκια, για να εξοικειωθούν με τις απαραίτητες διαδικασίες.
{ nounoukos @ 12/02/2007, 21:45:46 }
ισως τελικα να ψαξατε για τα βλαστικα κυτταρα που λεγαμε, αλλα σημερα το απογευμα πετυχα στο τελος της μια εκπομπη στην κρατικη τηλεοραση (με τη Δρουζα) και απ'οτι καταλαβα υπαρχει στην ελλαδα δημοσια τραπεζα βλαστοκυτταρων που συνεργαζεται με μια αντιστοιχη παγκοσμια. Αυτο σημαινει κοινη χρηση και μηδενικο κοστος. Ισως σας ενδιαφερει και αφιερωσετε λιγο χρονο για να το ψαξετε καλυτερα.
{ ROSEBUD @ 12/02/2007, 22:36:02 }
Τι εννοείς νουνούκε?Έχω την εντύπωση ότι αναφέρθηκαν σε πάνω του ενός θέματα.Εσύ ποιο εννοείς?
{ nounoukos @ 12/02/2007, 22:41:32 }
για την εκπομπη μιλας; την ειδες?
{ tonight @ 13/02/2007, 13:30:14 }
[Παράθεση από : nounoukos]... και απ'οτι καταλαβα υπαρχει στην ελλαδα δημοσια τραπεζα βλαστοκυτταρων που συνεργαζεται με μια αντιστοιχη παγκοσμια. Αυτο σημαινει κοινη χρηση και μηδενικο κοστος.
Δεν κατάλαβα τί ακριβώς σημαίνει αυτό. Απ' όσο γνωρίζω πάντως η διαδικασία δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Από μια μικρή έρευνα που έκανα πριν καιρό κατέληξα στο συμπέρασμα πως η μέθοδος είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και οι εταιρίες απλά διατυμπανίζουν πως θα αποτελέσει επανάσταση στο μέλλον της ιατρικής. Όλα αυτά μου ακούγονται κάπως θεωρητικά ωστόσο , δεν ξέρω, δεν έχω πειστεί για το αντίθετο
{ nounoukos @ 13/02/2007, 19:59:42 }
απο εδω
"Τι ισχύει στη χώρα μας Στη χώρα μας λειτουργούν τρεις ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης βλαστικών κυττάρων. Εμείς σας παραθέτουμε την ταυτότητα τους, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από το γιατρό σας. Πρόκειται λοιπόν για τιςεξής: 1) Cryo-Save Balcanica»: 801 11 68 200 ή 210 68 99 200 2)Future Health»: 210 6003030. 3)Lifecord»: 210 5150009. Στις ιδιωτικές τράπεζες, που αναλαμβάνουν τη συντήρηση και την αποθήκευση των βλαστοκυττάρων, το κόστος για ένα 20ετές συμβόλαιο φύλαξης κυμαίνεται γύρω στα 1.500 ευρώ. Υπάρχει επίσης και η -μοναδική- δημόσια τράπεζα αποθήκευσης βλαστοκυττάρων, που λειτουργεί στο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Η τράπεζα, που συνεργάζεται με το Ανοσολογικό και Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατότητας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», συλλέγει ομφαλοπλακουντιακό αίμα κατά τη διάρκεια τοκετών που πραγματοποιούνται στο δημόσιο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» καθώς και σε ορισμένα ιδιωτικά μαιευτήρια. Τα κύτταρα που συλλέγονται όμως από τη δημόσια τράπεζα δεν φυλάσσονται για το ίδιο το παιδί, εκτός αν υπάρχει ιστορικό μεσογειακής αναιμίας στην οικογένεια και πρέπει ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για κάποιο μέλος της. Τα ζευγάρια που συναινούν στην αποθήκευση των βλαστικών κυττάρων στη δημόσια τράπεζα δηλώνουν ουσιαστικά ότι προσφέρουν το συγκεκριμένο υλικό για μεταμόσχευση σε οποιονδήποτε συμβατό δότη."
Προφανως, ολοι εχουν προσβαση σε μια δημοσια τραπεζα.
Αυτο που δεν ξερω, ειναι αν η εθελοντρια δότης αποκτα ειδικα δικαιωματα και καποιες προτεραιοτητες προσβασης στην δημοσια τραπεζα στην περιπτωση που το χρειαστει.
{ tonight @ 17/02/2007, 12:19:49 }
Συγκέντρωσα κι εγώ μερικές πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες. Καταρχήν έχω την αίσθηση πως λειτουργεί δημόσια τράπεζα και σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Όσον αφορά τις ιδιωτικές τράπεζες, διάβασα τις παρακάτω δηλώσεις του διευθυντή της αιματολογικής κλινικής του Παπανικολάου που με προβλημάτισαν:
24.6.2006: Ανεξέλεγκτες οι ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων
Λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο κι αυτό είναι επικίνδυνο, λένε οι επιστήμονες, που αποφεύγουν να συγκεντρώνουν υλικό από αυτές. Δηλώνουν θετικοί στη δημιουργία δημόσιων τραπεζών
Επιφυλακτικοί είναι οι γιατροί για τη λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών, που συγκεντρώνουν αίμα από τον ομφάλιο λώρο.
«Εμείς δεν παίρνουμε υλικό από τις τράπεζες αυτές γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι αξιόπιστο», λέει στο «Έθνος» ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Αναγνωοτόπουλος και εξηγεί: «Οι τράπεζες αυτές δεν είναι χρήσιμες από επιστημονικής πλευράς γιατί λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο κι αυτό είναι παράνομο κι επικίνδυνο».
Μιλώντας σε εκδήλωση στη Δράμα με θέμα τα μοσχεύματα από τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα ο αιματολόγος, επιμελητής Α' στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού Των Οστών του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και μέλος του Σώματος Επιθεωρητών των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων της Ευρώπης, Δαμιανός Σωτηρόπουλος, είπε ότι «το σημαντικό δεν είναι να πάρουμε κάποιο μόσχευμα, αλλά να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Στις ιδιωτικές τράπεζες το υλικό δίνεται αποκλειστικά και μόνο στο νεογέννητο ή σε μέλη της οικογένειάς του και δεν προσφέρεται στο κοινωνικό σύνολο».
{ nounoukos @ 17/02/2007, 17:19:56 }
Δεν καταλαβα καλα. Οι γιατροι δεν αναγνωριζουν τις ιδιωτικες εταιρειες επειδη δεν δινουν το αιμα για δημοσια χρηση, ή επειδη δεν αναγνωριζουν τις τεχνικες φυλαξης των ιδιωτικων τραπεζων;
λιγο εγωιστικο μου ακουγεται. Αφου προκειται για ιδιωτικες εταιρειες, φυλανε το αιμα για χρηση των πελατων τους, ετσι δεν ειναι το σωστο;
Αν το ζευγαρι εδινε το αιμα σε δημοσια τραπεζα, τοτε λογικα δεν θα πληρωνε και αντιτιμο.
ΕΔΩ περιγραφεται ο τροπος λειτουργειας μιας δημοσιας τραπεζας στη Βρεττανια.
Sir Richard explained: "We will take an individual's cord blood and we will divide it in two. "So, part of it will go into a national blood centre that anybody can get access to. And the other half will be put aside for the child." (και αυτο νομιζω οτι ειναι το σωστο, γιαυτο και σου εδωσα την ιδεα να κοιταξεις για δημοσια τραπεζα)
ποια η διαφωνια δηλαδη των επιστημονων σχετικα με τις ιδιωτικες τραπεζες, πραγματικα δεν καταλαβαινω...
{ charm_quark @ 02/03/2007, 11:03:03 }
Να κανω μια χαζη ερωτηση γιατι βαριεμαι να ψαχνω, ενω ξερω οτι καπου εχει αναφερθει...
tonight ποτε με το καλο το μωρακι;αγορακι ειπαμε ετσι;
{ charm_quark @ 02/03/2007, 11:04:41 }
[Παράθεση από : charm_quark]αγορακι ειπαμε ετσι;βλακεια... κοριτσακι ηθελα να γραψω! Δεν ξερω πως μου ηρθε! χαχαχαχα
{ tonight @ 02/03/2007, 11:28:04 }
Κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο δίμηνο έ-ρ-χ-ε-τ-α-ι!!!
{ charm_quark @ 02/03/2007, 12:16:21 }
[Παράθεση από : tonight]έ-ρ-χ-ε-τ-α-ι!!!
{ tonight @ 19/03/2007, 18:24:11 }
Η συνέπεια του nounoukou που ενημερώνει συχνά πυκνά το νουνουκάκιο ημερολόγιο μου θύμισε τη δική μου ασυνέπεια, κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά ο καιρός πλησιάζει και δε θα υπάρχουν ντοκουμέντα!
Ο τελευταίος μήνας μου (8ος) φάνηκε αρκετά δύσκολος, διότι δεν μπορώ να προσαρμοστώ στο νέο μου βάρος και δεν εννοώ φυσικά για λόγους αισθητικής. Πολύ απλά, η μεγάλη κοιλιά δημιουργεί αρκετά ... προβλήματα. Κυριότερα: δεν μπορείς να βολευτείς το βράδυ και να κοιμηθείς σαν άνθρωπος, άσε που πιέζονται πλέον αρκετά όργανα, μεταξύ των οποίων και η ουροδόχος κύστη και τρέχεις ανά 2ωρο στην τουαλέτα! (ανά 2ωρο το βράδυ, γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να πας και ανά 15 λεπτά ...) Όπως καταλαβαίνετε είμαι κάπως αυτές τις μέρες και δε βρίσκω και τη λέξη που περιγράφει την κατάσταση μου...
Το μωρό πάντως διανύει μια περίοδο τρελλής κινητικότητας και έχει απίστευτη πλάκα επειδή μερικές φορές διαγράφονται οι δονήσεις στην κοιλιά ακόμη και πάνω από τα ρούχα και μπορείς να δεις κυματοειδείς κινήσεις! Πλέον έχει πάρει θέση για τον τοκετό (κεφαλική = με το κεφάλι κάτω) και περιμένει να μας γνωρίσει. Αναγνωρίζει τις φωνές μας αποδεδειγμένα και όταν κάποιος του μιλάει μπροστά στην κοιλιά κάνει χαρές και δονείται το σύμπαν.
{ Doureios-Ipnos @ 19/03/2007, 18:50:37 }
έτσ όπως πας εσύ,θα μπεις να μας πεις ότι τηνς πάντρεψες
άντε,άντε με το καλό :)
(τοι πάσχα δελαδίς θα είσαι μαμά?)
{ nounoukos @ 19/03/2007, 19:26:17 }
{ anna @ 19/03/2007, 20:27:15 }
Πώς πέρασε ο καιρός...ε? ʼντε, με το καλό!
{ charm_quark @ 20/03/2007, 01:42:09 }
Σαν τωρα θυμαμαι το θα γινω μαμα... πως περασαν ετσι κοντα 9 μηνες! Αντε... με εναν πονο (τετοια δε λενε;;;)
Και αναμενουμε το post με την πρωτη της φωτογραφια...
{ tonight @ 20/03/2007, 18:30:09 }
Σας ευχαριστώ παιδιά,
με έναν πόνο ελπίζω να διεκπεραιώσουμε αυτή τη δύσκολη αποστολή, αν και απ' ότι διάβασα ο ανώδυνος τοκετός είναι μύθος!
Έχω μερικές εβδομάδες ακόμη μπροστά μου και σκοπεύω να τις απολαύσω όσο περισσότερο γίνεται, παρά τις όποιες δυσκολίες!
(η ιστορία καταρρέει, οι χοντροί είναι ωραίοι!!!)
{ charm_quark @ 27/03/2007, 12:51:08 }
κλωτσαει κλωτσαει;;;
{ tonight @ 04/04/2007, 14:05:29 }
[Παράθεση από : charm_quark]
κλωτσαει κλωτσαει;;;
Κλωτσάει, πεινάει, χαμογελάει, μερικές φορές κλαίει και κοιμάται ασταμάτητα!
Το νετρίνο baby είναι γεγονός! Ήρθε στον κόσμο πριν από μερικές μέρες και έχει προκαλέσει πανικό! (μιλάμε για πολύ ξενύχτι!!!)
Είναι πανέμορφη.
Πήρε τα χρώματα της μαμάς (καστανά μαλλιά) και τα μάτια του μπαμπά (γαλανά) και όσοι την είδαν την ερωτεύτηκαν! Εμείς ... απλά έχουμε σαλτάρει
Η απόλυτη ευτυχία
{ nounoukos @ 04/04/2007, 15:02:25 }
ΑΑΑΑΑ!!!!! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! ΜΠΡΑΒΟ!
Να σας ζησει!! Να τη χαιροσαστε!!!
καλες γιορτες στην οικογενεια σας!
{ Doureios-Ipnos @ 04/04/2007, 16:44:59 }
συγχαρητήριαααααααα
να σας ζήσειειειει
καλό πάσχα
{ _fantom_ @ 04/04/2007, 22:52:30 }
μεγειά!
{ tonight @ 05/04/2007, 11:53:23 }
Ευχαριστώ, να 'στε καλά!
Η κατάσταση εδώ είναι εξόχως απαιτητική. Το σπίτι έχει μετατραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο!
Γενικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τα πράγματα είναι σχετικά "εύκολα" (λέμε τώρα) αλλά το βράδυ το ξύπνημα δεν αντέχεται με τίποτε! Κυκλοφορούμε σαν ζόμπυ.
Η μικρή ... βλέπει το στήθος της μαμάς και πέφτει πάνω του με απειλητικές διαθέσεις (είναι ν'αναρωτιέσαι τί θα γίνει μόλις βγάλουν δόντια!!) και όταν της δίνεις φιλάκια στο πρόσωπο σκάει κάτι χαμόγελα άλλο πράγμα.
Τελικά τα μωρά είναι πολύ εκφραστικά. Δεν έχω δει μεγαλύτερη ποικιλία από γκριμάτσες.
Σας αφήνω γιατί με καλεί το καθήκον.
Καλό Πάσχα σε όλους και πολλά φιλιά
{ anna @ 05/04/2007, 18:23:22 }
Καλώς σας ήρθε, να τη χαιρόσαστε!
{ charm_quark @ 16/04/2007, 15:27:35 }
[Παράθεση από : tonight]Το νετρίνο baby είναι γεγονός!
{ katsarida @ 16/04/2007, 18:17:58 }
Αχοούύ!!!!Να σας ζήσει και να σας παιδέψει γλυκά γλυκά
{ 45yo_student @ 02/05/2007, 09:29:51 }
onight να σου ζησει η κοπελλαρα σου και εσυ να εισαι γερη να την καμαρωσεις και νυφουλα
{ charm_quark @ 03/05/2007, 00:16:32 }
[Παράθεση από : 45yo_student] tonight να σου ζησει η κοπελλαρα σου και εσυ να εισαι γερη να την καμαρωσεις και νυφουλα
{ 45yo_student @ 03/05/2007, 10:39:28 }
μπουμπου; πολυ μου άρεσε.ειμαι καλα απλα δεν μπαινω τακτικα στο ιντερνετ.εστω και αργα μαθαινω τα νεα σας.και να θελω δεν μπορω να σας ξεχασω.ειστε το πρωτο φορουμ που ανακαλυψα, μεσα στην ασχετιλα μου με την τεχνολογια.και φυσικα σας αγαπησα.
φιλακια
{ tonight @ 04/05/2007, 11:53:54 }
[Παράθεση από : 45yo_student] onight να σου ζησει η κοπελλαρα σου και εσυ να εισαι γερη να την καμαρωσεις και νυφουλα
Γειά σου μαθήτρια! Ευχαριστώ!
Θα την καλοπαντρέψουμε πιστεύω διότι είναι και κουκλάρα!
charm ... ρίξε λίγη νεραιδόσκονη ακόμα ... μας ξενυχτάει πολύ!!!
{ charm_quark @ 05/05/2007, 17:59:52 }
[Παράθεση από : tonight]charm ... ρίξε λίγη νεραιδόσκονη ακόμα ... μας ξενυχτάει πολύ!!!
κανω οτι μπορω...κανε την και μια αγκαλιτσα απο τη θεια Charm...
{ laVitaBella @ 08/05/2007, 18:47:24 }
τελικα φωτογραφια δεν υπαρχει?
Συγχαρητηρια Tonight, αν και καθυστερημενα, πολυ
{ tonight @ 09/05/2007, 13:24:06 }
Φωτογραφίες υπάρχουν πολλές αλλά κυκλοφορούν πριβέ
Υπάρχουν 53 μηνύματα σε αυτό το θέμα