Κέικ με μους σοκολάτας

{ anna @ 26/10/2006, 15:15:31 }

Υλικά:



  • 300 γραμ. σοκολάτα σκούρα,

  • 110 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη,

  • 110 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα,

  • 125 γραμ. άχνη ζάχαρη,

  • 7 αυγά (τα 3 χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους),

  • 300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη.

 Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Λιώνουμε 150 γραμ. από τη σοκολάτα και όλο το βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα τα κοπανισμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και 4 ολόκληρα αυγά χτυπημένα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ώσπου να πήξει.


Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα, την αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε τους 3 κρόκους.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και αδειάζουμε τη μισή στο μείγμα σοκολάτας. Προσεκτικά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα και αδειάζουμε στο μείγμα. Απλώνουμε στο ψημένο κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια.


Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να πήξει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, προεραιτικά με σαντιγύ.


{ anna @ 04/02/2007, 12:01:17 }

Χμ...λοιπόν, σήμερα θα έχουμε μια κάπως διαφορετική όψη της παραπάνω συνταγής, μιας που η περίσταση το απαιτεί


(το υποσχέθηκα στη δούρεια ύπνα, αλλά όπως κατάλαβα και πολλοί άλλοι μάλλον έχουν μια πελώωρια λαχτάρα για γλυκό!)



{ anna @ 04/02/2007, 12:04:25 }

υ.γ στο προηγούμενο: Rosebud, εσύ μην τρομάξεις με τις μαργαρίνες και τα πολλά αυγά... για σένα θα φτιάξουμε άλλο, οσονούπω...


{ ROSEBUD @ 06/03/2007, 00:55:00 }

Καλά το θυμόμουν ότι υπήρχε μια τέτοια όμορφη και ξελιγωτική φωτογραφία.Αν τη βάζαμε στο face recognition μήπως μας έβγαζε ομοιότητα με μπράουνι(ς)?

     Και μια και η συναταγή απαιτεί τόσα αυγά το ξέρετε ότι κυκλοφορούν και αυγά για λιγότερη χοληστερίνη?(αν ξαναλέω τα ίδια σκουντάτε ε?)



{ anna @ 06/03/2007, 20:22:59 }

[Παράθεση από : ROSEBUD]Καλά το θυμόμουν ότι υπήρχε μια τέτοια όμορφη και ξελιγωτική φωτογραφία.Αν τη βάζαμε στο face recognition μήπως μας έβγαζε ομοιότητα με μπράουνι(ς)?




Χμ...λοιπόν, εντάξει, θα το μαρτυρήσω Όταν έφτιαξα τη συγκεκριμένη συνταγή, είχα χρησιμοποιήσει κρέμα γάλακτος με λιγότερα λιπαρά...τα οποία ενδεχομένως δεν ήσαν αρκετά για να πήξει και να γίνει πολύ αφράτη με το χτύπημα...εξ'ού και η συρρικνωμένη μορφή σαν αποτέλεσμα (τουλάχιστον εγώ εκεί το απέδωσα)


Στη γεύση όμως ήταν καλό, αλήθεια!


{ ROSEBUD @ 06/03/2007, 23:29:56 }

Μα όχι!με παρεξήγησες!Το ότι μου έμοιασε
με μπράουνι το έγραψα για καλό!Δείχνει να έχει απ'έξω την ίδια
λαχταριστή κρούστα και μέσα να είναι αρκετά ζουμερό!


{ anna @ 07/03/2007, 00:40:02 }

Πάντως εγώ όντως περίμενα να φαίνεται πιο αφράτο στην όψη και επειδή μέχρι να προσθέσω την κρέμα γάλακτος φαινόταν μια χαρά, κατέληξα στο ότι αυτή έφταιγε για την τελική μορφή που πήρε.


Μεταξύ μας πάντως, πιο λαχταριστό νομίζω ήταν το σουφλέ σοκολάτας... κάτι με χαλάει με τους ξηρούς καρπούς σε κέικ και τουρτοειδή.


Υπάρχουν 7 μηνύματα σε αυτό το θέμα