{ anna @ 26/10/2006, 16:27:46 }
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και 225 ml νερό σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε εως ότου λιώσει το βούτυρο. Αδειάζουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι. Χτυπάμε με ξύλινη κουτάλα γρήγορα, ώσπου να αρχίσει το μείγμα να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας συνέχεια ώσπου να γίνει απαλή η ζύμη και αδειάζουμε σε κορνέ.
Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθιά κατσαρόλα στους 200 βαθμούς Κελσίου, αδειάζουμε από το κορνέ σχήματα μήκους 10 εκατοστών περίπου και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά, να ροδίσουν. Βγάζουμε με πιρούνι και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κρέμα πραλίνα φουντουκιού.
Α....μπορούμε αν θέλουμε να τα σερβίρουμε με ζεστή σοκολάτα που θα φτιάξουμε ως εξής (προειδοποίηση: ο μεταξύ τους συνδυασμός, "θερμιδο-λογικά" επιβαρύνει αρκετά τη συνταγή)
Ζεστή σοκολάτα (για 6 άτομα):
Λοιπόν, θα χρειαστούμε: 500 ml γάλα, 125 γραμ. σοκολάτα σκούρα, 1 κουτ. κορν φλάουρ, 4 κουτ. ζάχαρη, 150 ml κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε τη σοκολάτα και το μισό γάλα σε κατσαρολάκι και αναλατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα σ'ένα μπωλ και αδειάζουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μερικά λεπτά,χτυπώντας με σύρμα ώσπου να πήξει η ζεστή σοκολάτα. Βγάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε. Σερβίρουμε σε ποτήρια και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη.
Χμ...ε, ελπίζω η σημερινή μέρα να δικαιολογεί μια μικρή υπερβολή σε γλυκο-συνταγές... γενικότερα, μπορείτε αν θέλετε να την έχετε και σαν ιδέα για τους καλεσμένους σας.
Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα