Μοσχάρι με κυδώνια

{ anna @ 05/11/2006, 12:40:49 }

Για κόκκινο κρέας (μοσχάρι) η συγκεκριμένη συνταγή μου φάνηκε αρκετά εντυπωσιακή, αν θέλουμε το κρέας να συνοδεύεται με γλυκιά σάλτσα.


Υλικά:



  • 1.200 γραμ. μοσχάρι (σπάλα, νουά) σε κομμάτια,

  • 1.200 γραμ. κυδώνια καθαρισμένα,

  • 100 γραμ. μαργαρίνη,

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,

  • 1 καρότο σε λεπτές ροδέλες,

  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί,

  • 1 κουτί ντοματοπελτές,

  • φυλλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο,

  • αλατοπίπερο.

 Εκτέλεση:


Ξεπλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε. Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τη μαργαρίνη και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη, να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, τον ντοματοπελτέ (διαλυμένο σε 1 φλυτζάνι νερό), το κρασί και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Κόβουμε τα κυδώνια σε φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και βράζουμε για 20 λεπτά ακόμη, να μαλακώσει το κρέας και τα κυδώνια και να πήξει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φυλλαράκια σέλινου και σερβίρουμε αμέσως.


υ.γ Το μοσχάρι μπορεί ν'αντικατασταθεί και με αρνάκι. Επίσης, αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά η σάλτσα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη.


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα