Τονοσαλάτα με αυγά

{ anna @ 22/07/2004, 00:03:22 }

Υλικά

• 3 κονσέρβες τόνο με νερό

• 1 αγγουράκι μέτριο

• 4-5 βραστά αυγά

• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα

• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι

• μαρουλόφυλλα

• αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το αγγουράκι και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε χοντρά φετάκια.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε τον τόνο αφού πρώτα τον σουρώσουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα αυγά. Αναμιγνύουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι.

Στρώνουμε σε μία πιατέλα τα μαρουλόφυλλα και βάζουμε στο κέντρο του τόνο, ρίχνουμε επάνω την σάλτσα μαγιονέζα και γαρνίρουμε με τα φετάκια αγγουριού και τα αυγά

{ tonight @ 02/04/2006, 20:21:46 }

3 κονσέρβες τόνου και μισό φλυτζάνι μαγιονέζα δε σημαίνει πολλά συντηρητικά;  Νόστιμη φαίνεται αλλά αρκετά ανθυγιεινή 

{ anna @ 02/04/2006, 23:48:23 }

Ε, δεν είναι και μια μερίδα ολόκληρη η σαλάτα... Είναι αλήθεια όμως ότι πολλές από τις γευστικές λιχουδιές είναι "υπερφορτωμένες" με συντηρητικά...για πιο υγιεινή εκδοχή της σαλάτας, μπορούμε να περιοριστούμε στην απλούστερη μαρουλο-τονοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα, γιαούρτι και αυγά. Αν και για τα λαχανικά δε λέγανε κάποτε -αν θυμάμαι καλά-ότι ψεκάζονται και δεν είναι και τόσο υγιεινά?

{ ROSEBUD @ 03/04/2006, 01:53:14 }

Είστε σίγουρες ότι έχουν συντηρητικά οι κονσέρβες?Είχα μείνει με την
εντύπωση ότι αφαιρούν τον αέρα πριν το κλείσιμο και έτσι δε χρειάζονται.
Και για του λόγου το αληθές μόλις κοίταξα 3 διαφορετικές κονσέρβες που
είχα στο ντουλάπι μου...τόνο,κομπόστα ροδάκινο και ντοματάκια
κονκασέ.Καμία από τις 3 δεν αναγράφει συντηρητικά..

{ _fantom_ @ 03/04/2006, 11:20:09 }

μήπως το λένε πιο ευγενικά... 

{ tonight @ 03/04/2006, 13:41:03 }

Κι εγώ έχω παρατηρήσει πως στη συσκευασία της μαγιονέζας δε γίνεται καμία αναφορά σε συντηρητικά (μάλιστα γράφει πάνω "χωρίς συντηρητικά" ) αλλά γιατί δυσκολεύομαι να το πιστέψω;
Έχω παρατηρήσει πως κάθε φορά που τρώω μια σχετικά μεγάλη ποσότητα από μουστάρδα, μαγιονέζα, κονσέρβα τόνου κτλ έχω καούρες στο στομάχι και δυσκολεύομαι να κοιμηθώ το βράδυ. Επίσης εμφανίζονται εξανθήματα στο πρόσωπο. Όλα αυτά συνηγορούν κατά τη γνώμη μου στο ότι δεν είναι και τόσο "αθώα". Δε λέω να τ'αποφεύγουμε, αλλά σπάνια και με μέτρο

{ ROSEBUD @ 03/04/2006, 13:59:01 }

Πιθανόν να έχεις κάποια τροφική δυσανεξία,πχ σε ψάρι και αυγά,όπως εγώ.

{ anna @ 03/04/2006, 14:33:32 }

Νομίζω πάντως, ότι ακόμη κι αν δεν αναγράφονται, από τη στιγμή που υπάρχει ημερομηνία λήξης σε προϊόντα, όλο και κάποια συντηρητικά θα υπάρχουν σ'αυτά...

Υπάρχουν 8 μηνύματα σε αυτό το θέμα