{ anna @ 16/12/2006, 23:45:43 }
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση από μπισκότα. Για την κρέμα βανίλια, χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενο του ενός φακέλου με 2 φλυτζάνια γάλα και τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.
Στη συνέχεια καλύπτουμε με τη δεύτερη στρώση από μπισκότα. Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενο του δεύτερου φακέλου για κρέμα βανίλια με 2 φλυτζάνια γάλα και σ'αυτό το μείγμα, προσθέτουμε το περιεχόμενο του φακέλου garni με 1 φλυτζάνι γάλα.
Θα προκύψει έτσι η κρέμα για το μιλφέιγ, με την οποία θα καλύψουμε τη δεύτερη στρώση μπισκότων. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε, προσθέτουμε καβουρντισμένα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για αρκετές ώρες στο ψυγείο και...
(τα αποτελέσματα θα σας τα πω από αύριο, γιατί βρισκόμαστε σε πειραματικό στάδιο, στη φάση αναμονής)
...λογικά πάντως, σερβίρουμε!
{ ROSEBUD @ 18/12/2006, 00:30:57 }
Σερβίρατε ή δε σερβίρατε?
Εδώ που είμαι πάντως έχει ένα ζαχαροπλαστείο πολύ φημισμένο ειδικά για τα μιλφέιγ του!
{ Doureios-Ipnos @ 18/12/2006, 01:36:16 }
εμένα πάντως με προβληματίζει που δεν είπε ακόμη τη συνέχεια...
λέτε να ήταν ληγμένα τα σαβουαγιάρ?
λέτε να ήταν ωραίο,να το φαγε όλο και να σκασε?
άλλο τι?
{ anna @ 18/12/2006, 03:04:40 }
Λοιπόν...η κρέμα μοιάζει εξαιρετικά με αυτή του αυθεντικού μιλφέιγ, αυτό που περίμενα να δω ήταν αν θα μαλακώσουν τα σαβαγιάρ (τα οποία παρεπιπτόντως δεν ήταν ληγμένα!) μόνο με την κρέμα (χωρίς ποτό ή γάλα π.χ, όπως γίνεται σε άλλες συνταγές) και όντως, έτσι και έγινε.
Απλά, αυτό που λείπει από το συγκεκριμένο γλυκό για να μη μοιάζει μόνο, αλλά να είναι κανονικό μιλφέιγ, είναι το τραγανό φύλλο στην επιφάνεια και ενδιάμεσα. Πάντως, αφού δοκίμασαν δυο άτομα (το ένα δεν ήμουν εγώ) και είπαν ότι τους άρεσε και κυρίως αφού δεν είχαν και κάποια ενόχληση μετά...ε, για εύκολη και γρήγορη λύση, καλό είναι.
ʼσχετο, αλλά μου είχαν πει παλιότερα ότι σε κάποιο μαγαζί σερβίρουν μιλφέιγ με...μαρμελάδα φράουλα στην επιφάνεια.
{ ROSEBUD @ 18/12/2006, 12:53:34 }
Ωχ αμάν!δεν μας το έλεγες νωρίτερα ότι κάνεις τους άλλους πειραματόζωα??
{ anna @ 18/12/2006, 14:02:45 }
Ε, όχι, μην ανησυχείτε...στην πρώτη φάση του πειράματος, πάντα δοκιμάζει ο δημιουργός, ώστε να έχει μια ιδέα για το αν μπορεί να προχωρήσει το πείραμα στην επόμενη φάση τεστ-φάει...
Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ανεπιθύμητες ενέργειες πάντως στους γευσιγνώστες μου, απ'όσο ξέρω τουλάχιστον...(?)
π.σ μήπως να φτιάξουμε ένα βιβλίο παραπόνων και για τις νετρινοσυνταγές...? Αν δηλ.δοκιμάζει κάποιος και δεν του αρέσει ή δεν πετυχαίνει κλπ, να μπαίνει σε μπλακ λιστ η συνταγή ή να προειδοποιούνται οι υπόλοιποι τουλάχιστον...
Υπάρχουν 6 μηνύματα σε αυτό το θέμα