Τζατζίκι

{ _fantom_ @ 24/07/2004, 21:03:54 }

Ωραίο πράμα... αρκεί να έχουν φάει από αυτό όλοι οι συνομιλητές!   Ορίστε η συνταγή!


Υλικά



  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
  • Λίγο αλάτι


Εκτέλεση



  • Λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, με λίγο αλάτι στο γουδί
  • Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι, μαζί με την φλούδα (εννοείται ότι πρωτίστως το έχουμε πλύνει πολύ καλά). Το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα και μετά το σφίγγουμε με το χέρι (εννοείται ότι και αυτά τα έχουμε πλύνει) για να φύγουν τα υγρά του.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το ξύδι, τον άνηθο και τον δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες!


Άντε και... καλό clubbing!


{ ROSEBUD @ 09/02/2008, 13:23:03 }

Ε χμ...το αλάτι στο τζατζίκι και γενικά σε όλες τις σαλάτες,καλό είναι να μπαίνει μόλις πριν φαγωθούν γιατί αλλιώς βγάζουν νεράκια.


{ Doureios-Ipnos @ 10/02/2008, 21:46:08 }

ε χμ..στη συγκεκριμένη σαλάτα το αλάτι το βαζουμε στο τριμένο αγκουρι κ το αφηνουμε στο σουρωτηρι λιγη ώρα.

μετά τι στιβουμε κ΄έτσι δε θα ξαναβγάλει νεράκια ;) (βάζουμε κ μετά οσο χρειαστεί)


{ Doureios-Ipnos @ 10/02/2008, 21:47:00 }

λέγοντα "μετά" εννοώ κατά την παρασκευή του τζατζικίου :P


{ LittlePrince2s @ 11/02/2008, 02:18:17 }

Να να να τα ταλέντα της μαγειρικής αρχίζουν πλέον να διαφαίνονται :ΡΡΡΡ


Υπάρχουν 5 μηνύματα σε αυτό το θέμα