O δρόμος

{ Yerejan @ 04/04/2007, 02:08:15 }

Όλοι έχουν φύγει για Πάσχα .Μισοδιαλυμένα βαπόρια σ'ένα λιμάνι
φωτισμένο,το ένα δίπλα στο άλλο. Μάρτυρες της πόλης που αράξανε είναι
κι αυτά εκεί.

Ποιο είναι το λιμάνι δεν ξέρω.Μόνο ότι είμαι κι εγώ εκεί , ενα βαπόρι
απ'αυτά, ενα βαπόρι που έχει ρίξει άγκυρα στα βαθιά και τώρα παλεύει να
βγει στην επιφάνεια της θάλασσας. Η άγκυρα είναι ακόμη βαριά αλλά
σκουριασμένη.Αρχίζει να διαλύεται κι εγώ τραβάω όσο δυνατά μπορώ, μ'όση
δύναμη έχω. Κι είναι δυσκολο να τραβάς την άγκυρα που έχεις ρίξει εσύ ο
ίδιος πριν από χρόνια και τώρα να θέλεις να φύγεις. Να πας σ'άλλο
λιμάνι να βγεις στη θάλασσα. Εκεί έχει πιο πολλές δυσκολίες πιο πολλά
κύματα σαν θέλω σε τραβάνε αριστερά και δεξιά να σε βγάλουν απ'το δρόμο
σου.

Ο δικός σου δρόμος ποιος είναι;

Kαθόρισες τα όρια?  

Είδες το τέρμα και προσπαθείς να το φτάσεις ?

Η είναι ατέλειωτος ο δρόμος ?

Ανοίγονται άλλοι δρόμοι αριστερά και δεξιά?

Τι θα διαλέξεις?

Να αλλάξεις δρόμο μόνο και μόνο για την έκπληξη που θα σου φέρει τ'αγνωστο ή θα μείνεις πιστός στον δικό σου δρόμο ?

Δεν ξέρω ποιο είναι το τίμημα .

Το πιο πιθανό είναι ν'αναρωτιέσαι

η άλλη πλευρά του δρόμου που βγάζει?

Αλλά μπορεί δυο δρόμοι διαφορετικοί να συναντιούνται και όταν φτάσεις στο σταυροδρόμι

δεν έχει σημασία ποιο δρόμο διάλεξες

από ποιο δρόμο ήρθες

γιατί μπορεί το τελευταίο χιλιόμετρο να είναι ίδιο

να είναι ένα για όλους.

Γι'αυτό καλό ταξίδι.

Καλό Πάσχα όποιον δρόμο κι αν πάρετε.

Υ.Γ Κάποιος που έχασε το δρόμο του και ακολούθησε άλλον. 

{ nounoukos @ 04/04/2007, 08:39:08 }

καλημερα και καλο Πασχα.

ενα ιχνος απαισιοδοξιας εναλασσεται με ενα ιχνος ελπιδας,

μια αποφαση που θελει να παρθει αλλα φαινεται λιγο μακρινη ακομα..

ειναι αληθεια οτι με τους δρομους που εχετε στην Αχαϊα ειναι δυσκολα τα πραγματα....

Πολυ μπερδεμενο σε βρισκω γερεγιαν! και ταυτοχρονα καθολου μοιρολατρη! οπως και να το δει κανεις, τα καλα στοιχεια σε αυτο το γραπτο σου, χορευουν χερι-χερι με τα κακα. Δεν ειναι κακο να αναρωτιομαστε και να ψαχνομαστε inside καμμια φορα, οπως επισης ειναι πολυ καλο να απορριπτουμε τις ασχημες σκεψεις που μας καταβαλλουν και να τις πεταμε μακρια. Ειναι οπως το δει κανεις...

{ Yerejan @ 10/04/2007, 22:15:51 }

Eυχαριστώ νουνούκε, ευχή σου έπιασε.Ηταν
μάλλον το πιο ωραίο Πάσχα που έχω κάνει μεχρι σήμερα.όπως ακριβώς το
ήθελα.Μοναδικό παράπονο να κράταγε λίγο παραπάνω η παραμονή μου στο
θεσσαλικό κάμπο,γιατί επέστρεψα σήμερα Πάτρα.Δεν είχα σκέψεις
απαισιοδοξίας όταν το έγραφα πιο πολύ σκέψεις προβληματισμού.Ελπίζω να
τα πέρασες κι εσύ ωραία

{ marios32 @ 10/04/2007, 23:07:39 }

Το πιο μεγάλο και τολμηρό ταξίδι είναι αυτό της ψυχής.Δεν γίνεται με πλοια αρεοπλανα, αυτοκίνητα ή καραβια.Δεν ξέρεις που θα βρεθείς γιατί κανείς δε σου έχει δώσει κάποιου είδους χάρτη.Αυτό το ταξίδι που ,κανείς δε το σκέφτεται συνήθως, είναι μοναχικό.

Δεν μπορείς να πάρεις άλλον μαζί σου.

Δεν μπορείς να δείξεις σε άλλον αυτά που είδε η ψυχή σου.

Ούτε μπορείς να πεις πως αυτό το ταξίδι της ψυχης είναι ένα είδος διασκέδασης όπως το εννωούμε συνήθως.

Έτσι σκέφτομαι εγώ το δικό μου ταξίδι.Δεν έχει άγκυρες αλλα έχει σταυροδρόμια.Δεν έχει διασκέδαση αλλά έχει προσπάθεια.

Το πάσχα πρέπει να γίνεται στην ψυχή.Η ψυχή, αλλά και ο ένδον Χριστός, πρέπει να σταυρόνονται και να αναστενονται.Αυτό πρεπει να κάνουμε και όχι να περιμένουμε βλακωδως το πάσχα για να φάμε το αρνι τη μαγειρίτσα και τα κόκκινα αυγα!!!!Ουτε και για να πάμε "ταξίδι" στο χωρίο για να δούμε τους συγγενεις

Αυτά είναι βλακειες!!!

Να κάνετε το πασχα στην Ψυχή!!!    

{ nounoukos @ 10/04/2007, 23:19:46 }

[Παράθεση από : Yerejan]Ελπίζω να

τα πέρασες κι εσύ ωραία

μια χαρα. εμπειρια. η πιο γρηγορη ανασταση εβερ. 23:59:52'' κατεβαιναμε απο το αμαξι μπροστα στην εκκλησια.

μαριε, σεβαστη η αποψη σου, αλλα εγω δεν τα μπορω καθολου αυτα. οι ρυθμοι της καθημερινοτητας εχουν καταργησει πολλα ηθη και εθιμα. στην περιπτωση του Πασχα, αν ρωτησεις μια πωλητρια που δουλευει σε ενα εμπορικο καταστημα, θα σου πει οτι Ανασταση ειναι οταν τελειωσει το συνεχομενο ωραριο...

{ marios32 @ 10/04/2007, 23:38:47 }

Το ότι έχουν καταργηθεί πολλά έθιμα συμφωνώ, αλλά αυτό δεν είναι απαραιτητά κακό.Όλα τα πράγματα "πεθαίνουν" κάποια στιγμή.Είναι παγκόσμιος νόμος!!!!

{ marios32 @ 10/04/2007, 23:41:19 }

Και όσον αφορα για την πωλήτρια(πωλήτρια είσαι και συ?από περιεργια ρωταω, επειδή το είπες)ναι, έχει λογική του αυτό που λες.

{ marios32 @ 10/04/2007, 23:47:33 }

Η ψυχή πρέπει να αλχημίζεται πάντως κατα την ανασταση, να μεταστοιχειώνεται και από σιδερένια και γίνεται Χρυσάφι!!!!!

Τώρα πως θα το κάνει αυτό μια πωλητρια, είναι βέβαια ένα θέμα.

{ nounoukos @ 11/04/2007, 00:06:29 }

[Παράθεση από : marios32]

<FONT style=": #f8f8fc">Τώρα πως θα το κάνει αυτό μια πωλητρια, είναι βέβαια ένα θέμα.

μονο με ξωκλησια μεσα στα εμπορικα.

{ marios32 @ 11/04/2007, 00:18:18 }

καλή η απαντηση το βρίσκω το "μόνο με ξωκλησια μεσα στα εμπορικά"

με έκανες να γελάσω κιόλας!

{ Doureios-Ipnos @ 11/04/2007, 01:13:52 }

Το πιο μεγάλο και τολμηρό ταξίδι είναι αυτό της ψυχής.Δεν γίνεται με πλοια αρεοπλανα, αυτοκίνητα ή καραβια.Δεν ξέρεις που θα βρεθείς γιατί κανείς δε σου έχει δώσει κάποιου είδους χάρτη.Αυτό το ταξίδι που ,κανείς δε το σκέφτεται συνήθως, είναι μοναχικό.

Δεν μπορείς να πάρεις άλλον μαζί σου.

Δεν μπορείς να δείξεις σε άλλον αυτά που είδε η ψυχή σου.

Ούτε μπορείς να πεις πως αυτό το ταξίδι της ψυχης είναι ένα είδος διασκέδασης όπως το εννωούμε συνήθως.

Έτσι σκέφτομαι εγώ το δικό μου ταξίδι.Δεν έχει άγκυρες αλλα έχει σταυροδρόμια.Δεν έχει διασκέδαση αλλά έχει προσπάθεια.

Το πάσχα πρέπει να γίνεται στην ψυχή.Η ψυχή, αλλά και ο ένδον Χριστός, πρέπει να σταυρόνονται και να αναστενονται.Αυτό πρεπει να κάνουμε και όχι να περιμένουμε βλακωδως το πάσχα για να φάμε το αρνι τη μαγειρίτσα και τα κόκκινα αυγα!!!!Ουτε και για να πάμε "ταξίδι" στο χωρίο για να δούμε τους συγγενεις

Αυτά είναι βλακειες!!!

ξοδεύω από τα πολύ-πολύ πολύτιμα ποστς μου αυτή τη στιγμη,αλλά δε μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό!

Μάριε,το πάσχα  της ψυχής δεν έχει ημερολόγια ούτε γίνεται μια φορά το χρόνο!
για τη σταύρωσή της φροντίζουν συνήθως άλλοι και η ανάσταση είναι μονόδρομος! 
αυτά τα βιώνεις κόμη κι αν δε μπορείς ή δε θες να τα ονομάσεις έτσι, είναι αίσθημα/αίσθηση/κατάσταση κοινή και πανανθρώπινη!
οπότε,άμα το έχεις περάσει μερικές φορές μέσα στο χρόνο, πειράζει να μην το ξαναπεράσεις τώρα και να αρκεστείς στο αρνί και στο ταξίδι στο χωριό και στους συγγενείς?

{ ROSEBUD @ 11/04/2007, 01:19:14 }

Η ανάσταση και το Πάσχα "υπήρξαν" μία φορά.Οι υπόλοιπες είναι αναπαράσταση...ή μήπως όχι?

{ _fantom_ @ 11/04/2007, 01:24:32 }

χμ... το Πάσχα υπήρχε και πριν την Ανάσταση απ' ότι είδα σε γνωστή σχετικήν υπερπαραγωγήν.

Χριστός Ανέστη!... άντε και στα δικά μας

{ Doureios-Ipnos @ 11/04/2007, 01:29:28 }

ναι και σημαίνει "πέρασμα"-παλιότερα προφανώς αναφερόταν στο πέρασμα της Ερυθράς θάλλασας-αν ενθυμούμαι καλώς

{ marios32 @ 11/04/2007, 13:16:10 }

Doureios-ipnos πράγματι το πασχα της ψυχής δεν γίνεται μια φορά το χρόνο.

Τη μεγαλη βδομάδα όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που η ψυχή κάνει "το δικό της πάσχα" πιο ιδιαίτερο απ' ότι τον υπολοιπό καιρό.

Θες να το σκεφτείς λίγο τι είναι αυτό?

{ marios32 @ 11/04/2007, 13:20:25 }

ROSEBUD τι θες να πεις με την φράση "η ανασταση και το πασχα υπήρξαν μια φορά.Οι υπόλοιπες είναι αναπαράσταση...."?????  

{ Doureios-Ipnos @ 11/04/2007, 13:27:46 }

Doureios-ipnos πράγματι το πασχα της ψυχής δεν γίνεται μια φορά το χρόνο.

Τη μεγαλη βδομάδα όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που η ψυχή κάνει "το δικό της πάσχα" πιο ιδιαίτερο απ' ότι τον υπολοιπό καιρό.

Θες να το σκεφτείς λίγο τι είναι αυτό?

θα ήθελα να το σκεφτώ αλλά μου λείπει ή πρώτη ύλη
θες να με βοηθήσεις?

{ marios32 @ 11/04/2007, 14:53:48 }

Λοιπόν, κατα πρώτον σκέψου ότι επειδή κανει κανείς νηστεία έχει καλύτερο συντονισμό ο εγκεφαλος ο νους και η ψυχη.Αυτά, τα τρία διαφορετικά πραγματα που τα έχουν κάνει έναν αχταρμα οι επιστήμονες,  έχουν εκείνη την περιοδο(δηλ. το πασχα)κάτι παρόμοιο με την πλαηντική ευθυγράμιση μόνο που συμβαίνει γιατί και τα τρία "ακούνε" τότε με έναν πιο βαθυ τροπο τη διδασκαλία του Χριστού ενω το σύμβολο "Σταυρός" δεν έιναι τόσο απόμακρο όσο άλλες μέρες.

Σου έχω δώσει τώρα αρκετό υλικό για να σκεφτείς???

{ marios32 @ 11/04/2007, 14:54:33 }

Επλίζω να μη γίνομαι ανιαρός με αυτά που λέω..

{ ROSEBUD @ 11/04/2007, 15:58:38 }

ROSEBUD τι θες να πεις με την φράση "η ανασταση και το πασχα υπήρξαν μια φορά.Οι υπόλοιπες είναι αναπαράσταση...."?????  

Εννοώ τη σταύρωση-ανάσταση του Χριστού.Μια φορά μόνο δεν έγινε?Τα εισαγωγικά τα έβαλα γιατί όπως και πολλοί άλλοι έχω τις αμφιβολίες μου μετά τις τόσες εκατοντάδες χρόνια που (υποτίθεται ότι) υπήρξε ο Χριστός.Και σχετικά με το θέμα της νηστείας έχω πει τη γνώμη μου έμμεσα σε άλλο θέμα...δεν συμφωνώ,δεν την πιστεύω,αναγνωρίζω ότι πρόκειται για αποτοξίνωση σώματος αλλά όχι απαραίτητα και ψυχής,μπορούμε να την κάνουμε οποτεδήποτε θέλουμε και φυσικά χωρίς καμία από τις λιχουδιές που μόνο απόλαυση προσφέρουν...

{ marios32 @ 11/04/2007, 16:31:34 }

Αν δεν πιστεύεις τη νηστεία δικαιώμα σου.....Το γεγονός της σταυρωσης και της αναστασης όμως θα επαναληφθει

Ο ίδιος ο Χριστός είπε ότι "Θα κάνετε ότι έκανα και γω και ακόμη περισσότερα"

Τώρα, ανα τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που σταυρώνονται και αναστένονται με έναν τρόπο που μου είναι δύσκολο να σου εξηγήσω.

Πρόσεξε την υπογραμιση......δεν θέλω να πω ότι είσαι ανόητος!!!Προς Θεού!!!Απλά το θέμα έχει φοβερά μεγαλες προεκτάσεις...

{ nounoukos @ 11/04/2007, 18:39:45 }

μαριε, μπορει και να ειναι ενδιαφεροντα αυτα που λες, πληροφοριακα ομως, ειχαμε στο φορουμ σχετικα προσφατα μια "στενου τυπου" εμπειρια με καποιον "εξπερ" στο θεμα θρησκεια και οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε αναλωθει, μην πω κουραστει με το συγκεκριμενο θεμα.

Εσυ παρ'ολα αυτα φαινεται να εχεις πιο συζητησιμες αποψεις, και κεφι για εξηγησεις σε καθε απορια μας. Σε συμβουλευω ομως να αφησεις λιγο καιρο να ηρεμησει το θεμα "θρησκεια" πριν το ξαναπιασουμε. Απο την εμπειρια μου στο φορουμ, πιστευω οτι αρκετοι θα συμφωνησουν με αυτο...

*γερεγιαν, οπως καταλαβαινεις, "ο δρομος" σου καπου μπερδευτηκε σε ενα σταυροδρομι και πηρε αλλο δρομο τελικα. Μη σε στεναχωρει ομως, ειναι αγραφος νομος. μετα το τεταρτο ποστ, μπορουμε να ειμαστε λιγο οφ τοπικ.. και μετα λιγο ακομα...

{ marios32 @ 11/04/2007, 20:08:15 }

ο δρόμος μου δεν μπερδευτηκε, απλα είναι........πως να στο πω....."βιοματικός κάθε ώρα και στιγμή".

Πάντως δέχομαι να αφήσουμε αυτό το θέμα.

Για τι αλλό θες ας πούμε να μιλήσουμε?

Είμαι ανοιχτός για κάθε είδους θέμα, κτός από ποδόσφαιρο που δε το πάω.

{ nounoukos @ 11/04/2007, 20:27:27 }

[Παράθεση από : marios32]ο δρόμος μου δεν μπερδευτηκε

παρερμηνεια. απευθυνομουν στον Γερεγιάν, ο οποιος ανοιξε αυτο το θεμα με τιτλο "ο δρομος" για να καταθεσει καποιες σκεψεις, και εκ παραδρομης η συζητηση παρεκτραπηκε της πορειας της...

οσο για τα θεματα συζητησης, πολλα. αν κατι θελεις να συζητησουμε, δεν εχεις παρα να χρησιμοποιησεις την "αναζητηση" για να δεις αν καποιος εχει ανοιξει ενα παρομοιο θεμα, ή απλα να φτιάξεις εσυ ενα καινουριο θεμα.

υπαρχει καπου και ο λάκης βεβαιως βεβαιως, ενα "ρομποτακι" που εμφανιζει ενα τυχαιο θεμα οταν του ζητηθει, αλλα περιεργως εγω για αλλη μια φορα ξεχασα που βρισκεται...

που ειναι ο λακης, οεο;

{ marios32 @ 11/04/2007, 20:29:33 }

ποιος είναι ο λακης???

{ marios32 @ 11/04/2007, 20:34:00 }

"θενκς" πάντως για τις πληροφορίες που μου έδωσες σχεικά με τα θέματα συζήτησης

{ Doureios-Ipnos @ 11/04/2007, 20:48:47 }

μάριε, ο νουνούκος έκανε αυτό που θα πρεπε να κάνουμε όλοι μας από την αρχή αλλά εχουμε αφηνιάσει λίγο βλέπεις
βεβαίως και να συζητηθεί και το θέμα της θρησκείας αλλα όχι με εμμονή και όχι παοκλεισιτκά,να γνωρισοτύμε λιγάκι,να χαλαρώσουμε και πάντα με την προϋπόθεση ότι επιδιώκουμε διάλογο κι όχι επίδειξη
εγώ τουλάχιστον αν φάνηκα λιγαααααααααακι επιθετική,ζητώ συγνώμη!!!
πέρα από το λάκη,που σου βρίσκει θέμα (όταν δε βαριέται βεβαίως-βεβαίως) μπορείς απλά να εξερευνησεις το φόρουμ και όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρεις να προσθέσεις την άποψή σου

{ marios32 @ 11/04/2007, 20:53:14 }

οκ..........παιδία δε το ήξερα ότι σας κούρασα.

Εδώ μέσα δε θέλω να κουράζω κανέναν.

Αν σας ξανακουράσω σε καποια άλλη στίγμή στο μελλον σε οποιοδηποτε θεμα και αν μιλαμε να μου το πείτε.

{ marios32 @ 11/04/2007, 20:53:58 }

τα ειλικρινά μου συγγνωμη.....

{ Doureios-Ipnos @ 11/04/2007, 20:56:32 }

δε μας κούρασες εσύ,απλά πάθαμε λίγο overdose

(είναι αποκλεισιτκά δικό μου ταλέντο κάθε φορά που θέλω να κάνω τα πραγματα καλύτερα να τα κάνω χειρότερα?)

{ nounoukos @ 11/04/2007, 21:08:50 }

[Παράθεση από : Doureios-Ipnos]

(είναι αποκλεισιτκά δικό μου ταλέντο κάθε φορά που θέλω να κάνω τα πραγματα καλύτερα να τα κάνω χειρότερα?)

οχι βρε δουρεια.. μια χαρα τα λες συνηθως, μονο που τα μπερδευεις καμμια φορα αλλα αυτο ειναι γνωστο. στη συγκεκριμενη περιπτωση, ο μαριος εχει λιγο δυσκολευτει να προσαρμοστει στο φορουμ πιστευω, και εν μεσω υπερμετρου ενθουσιασμου, ποσταρει οτιδηποτε οπουδηποτε. εμενα ροσωπικα αυτος ο ενθουσιασμος με κολακευει γιατι οπωσδηποτε σημαινει οτι νιωθει ανετα και σε φιλικο περιβαλλον. η αυστηρη συμβουλη μου μαριε, θα ηταν να περιηγηθεις στα διαφορα θεματα του φορουμ και σιγουρα θα βρεις καποιες ενδιαφερουσες συζητησεις να ξαναφερεις στο φως! πατα εδω και καλη βολτα ΚΛΙΚ

{ marios32 @ 11/04/2007, 21:24:18 }

τι σημαίνει οverdose?δε το πιασα αυτό.........

{ Doureios-Ipnos @ 11/04/2007, 21:37:58 }

υπερβολική δόση πάνω σε θέματα θρησκείας εννοώ,όχι από σένα ξανατονίζω.

{ Yerejan @ 12/04/2007, 00:49:47 }

Ουτε και για να πάμε "ταξίδι" στο χωρίο για να δούμε τους συγγενεις

Αυτά είναι βλακειες!!!

Πάντως Μάριε πίστεψε με το έκανα το Πάσχα και στην ψυχή,σοβαρά
μιλώντας, εκτός απ'το στομάχι.Το θέμα πάντως της θρησκείας είναι λίγο
επίπονο για συζήτηση και στο παρελθόν στο φόρουμ δεν οδήγησε κάπου
όμορφα γι'αυτο ας το αφήσουμε καλύτερα νομίζω για κάποια άλλη στιγμή.Αχ
αυτοί οι δρόμοι που να ήξερα ότι θα σας πάνε αλλού...γι αυτό σας
προτείνω να ακούσετε τους Δρόμους της Χάρις Αλεξίου σε στίχους της Λίνας που είναι και σχετικοί με το θέμα.

{ marios32 @ 12/04/2007, 00:59:02 }

Yerejan, χαίρομαι που καταλαβαίνεις περιπου τι λεω..........

Και αλήθεια....η Χαρις Αλεξίου δεν είχε βγάλει κάποτε το "η σωτηρια της ψυχης είναι πολυ μεγαλο πραγμα, σαν ταξιδάκι αναψυχής....."

αυτή δε το είχε βγάλει?

{ Yerejan @ 12/04/2007, 01:14:55 }

Πρέπει να το έχει πει και η Αλεξίου αλλά πρώτη το είπε η Πρωτοψάλτη.Το λέει και το ονομά της.Στο δίσκο Κυκλοφορώ και Οπλοφορώ στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου μουσική Σταμάτης Κραουνάκης.Τι μου θύμισες τώρα...

{ marios32 @ 12/04/2007, 01:16:53 }

αυτες τις δυο τις μπερδευα παντα.........

{ charm_quark @ 17/04/2007, 00:39:39 }

Βρε παιδια... δειξτε του παιδιου τι εχει γινει και μιλαμε για overdose θρησκειας.... Δες εδω δα Μαριε και θα καταλαβεις.(αν εχεις το κουραγιο να τα διαβασεις ΟΛΑ αυτα...)

Υπάρχουν 38 μηνύματα σε αυτό το θέμα