{ charm_quark @ 15/05/2007, 12:40:54 }
Μετα τις τελευταιες εξελιξεις, ειπα να φτιαξω ενα topic στο οποιο θα αλληλοενημερωνομαστε για τα αναγκαια ενος αυτοκινητου... yoooo men του netrino... βοηθηστε!
Προφανως το topic αφορα οσους εχουν λιγο καιρο αυτοκινητο, ειναι το πρωτο τους, ειναι ασχετοι με το αντικειμενο, ειναι νεοι οδηγοι, ειναι γυναικες που θελουν να ειναι πιο σχετικες απο τους αντρες... και γενικοτερα για να μην μας πιανουν κοροιδα στα συνεργεια καθως το να ξερεις κατι βοηθα στο να μην προσπαθησουν να σε πιασουν Κωτσο...
{ charm_quark @ 15/05/2007, 12:55:30 }
Ετσι λοιπον... θα αναφερω τις τελευταιες και οχι μονο γνωσεις μου επι του αντικειμενου....(ακομα και αν φαινονται γελοιες σε μερικους... σε αλλους μπορει να ειναι χρησιμες).
Λοιπον...
Tα λαστιχα ενος αυτοκινητου κρατανε περι τα 40.000 km με φυσιολογικη χρηση του οχηματος! (οποιος σκοπευει να κανει ή κανει ζουζουνιες με το οχημα του να το ψαξει καλυτερα). Αρχικο σημαδι οτι τα λαστιχα σας ειναι φθαρμενα ειναι οταν εκει που ποτε δε σπινιαραν οι τροχοι αρχιζουν και το κανουν!(να ενα δειγμα που επρεπε να ειχα προσεξει, αλλα νομιζα οτι εφταιγα εγω...). Στη αρχη οταν ξεκινατε απο ακινησια σε ανηφορα... οσο χειροτερευουν τα πραγματα σε ευθεια... και αν το παραμελησετε πολυ (καλη ωρα) θα χανετε τον ελεγχο του αυτοκινητου στην παραμικρη στροφη, ακομα και με μικρη ταχυτητα.
Τα αμορτισερ απο την αντιπροσωπεια (δηλαδη τα πρωτα που εχει ενα καινουργιο αυτοκινητο) αντεχουν, για τους δρομους της Ελλαδας παλι (λακουβες, χωματοδρομοι κτλ) περι τα 80.000 km. Θα καταλαβετε οτι κατι δεν παει καλα, σε στροφες που νιωθετε οτι το αυτοκινητο παει σα βαρκα... δηλαδη γερνει περαν του συνηθισμενου...
*τι θυμηθηκα... "μες σ'αυτη τη βαρκααααα ειμαι μοναχηηηηη"
Τωρα αυτο που θελω να μαθω... ειναι τι μαρκες αμορτισερ ειναι καλες; Να ξερω δηλαδη μην παω στα τυφλα... Τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει ενα καλο αμορτισερ; Προφανως εχει να κανει με τη χρηση του αυτοκινητου αλλα δεν ξερω την τυφλα μου επι του αντικειμενου και κοντος ψαλμος αλληλουια....
Επισης πως διαλεγουμε λαστιχα; Δηλαδη καταλαβαινω οτι τα βροχολαστιχα (καπου τα εχω ακουσει και αυτα) ειναι για να μην γλιστραει στο νερο... Για το καλοκαιρι υπαρχουν δηλαδη και τα διακοπο-λαστιχα;;; (οπως τα διακοποδανεια!).... Παντως καιρου θα μου πειτε και εχεις το κεφαλι σου ησυχο... ελα ομως που ο καθε ενας που ρωταω μου λεει αλλη μαρκα... kuo ο πατερας μου, αλλα ενας φιλος, αλλα ο βουλκανιζατερας... Εγω τελικα ποια να βαλω;;;;;; εεεε;;;;
{ nounoukos @ 15/05/2007, 15:44:07 }
περι λαστιχων..
τα τελευταια λαστιχα που ειχα, ειχαν την ονομασια kleber, και εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενος. η εταιρεια αυτη ειναι θυγατρικη καποιας μεγαλης, δε θυμαμαι ποιας, η τιμη ειναι καλη, οχι ομως πολυ καλη, ειμαι γενικα σε θεση να τα προτεινω. οταν χρειαστηκε να αλλαξω λαστιχα, ζητησα τα ιδια αλλα επειδη εχω πληρη εμπιστοσυνη στον βουλκανιζατερα, επελεξα αυτα που μου προτεινε. τωρα, τι μαρκα ειναι, δεν παιρνω ορκο.. αμα θες να κατεβω να δω,, ..
για τα αμορτισερ ας σου πει καποιος αλλος.. να μαθω κι εγω..
και ενα τιπ επι της ευκαιριας..
καποιες φορες κυριως τον χειμωνα, προσπαθωντας να βαλουμε μπρος μπουκωνει η μηχανη και μετα δεν παιρνει με τιποτα. ενας δοκιμασμενος τροπος για να απεμπλεξουμε τη μηχανη απο το μπουκωμα ειναι ο εξης:
βαζουμε το ποδι επανω στο πεταλ του γκαζιου χωρις να παταμε καθολου γκαζι. στη συνεχεια παταμε τη μιζα και αρχιζουμε αργα και σταθερα να παταμε το γκαζι μεχρι να φτασει στο τερμα, χωρις να αφησουμε τη μιζα.
οσες φορες χρειαστηκε να το κανω, μολις το γκαζι εφτανε στο τερμα, επαιρνε μπροστα η μηχανη.
μετα αφου παρει, αφηνουμε φυσικα τη μιζα αλλα κραταμε για λιγο πατημενο τερμα το γκαζι μεχρι να δουλεψει καλα, και γκαζωνουμε δυνατα τρεις τεσσερις φορες και καλο ταξιδι..
{ charm_quark @ 15/05/2007, 17:17:23 }
Σημερα "φορεσα" bridgestone... ή καπως ετσι... αυτα μου συστησαν και μενα... και ως ασχετη απλα ειπα ναι. Θα δειξει!
{ charm_quark @ 15/05/2007, 17:41:25 }
[Παράθεση από : charm_quark]
Για το καλοκαιρι υπαρχουν δηλαδη και τα διακοπο-λαστιχα;;; (οπως τα διακοποδανεια!).... εεεε;;;;
Πληροφοριες βρηκα εδω. Χαζευοντας βεβαια στην συγκεκριμενη ιστοσελιδα συνειδητοποιησα οτι δεν ξερω τι αυτοκινητο εχω! Ειναι μεν Polo... αλλα ποιο απο τα δεκαδες; Εγω ξερω μονο χρονια που κυκλοφορησε!
Επισης σ'αυτη την ιστοσελιδα μπορειτε να βρειτε πολλεεεεεες πληροφοριες για ενημερωση επι του θεματος! cool, επρεπε να το ειχα ψαξει νωριτερα το θεμα!
{ _fantom_ @ 21/06/2007, 16:02:11 }
είναι να περάσω ΚΤΕΟ, μήπως κάποιος να μου δώσει τα φώτα του;
κανονικά στην άδεια κυκλοφορίας λέει ημερομηνία 23/6/2007
είναι πρώτη φορά
εδώ λέει υπάρχει περιθώριο μία βδομάδα πάνω/κάτω
λέει επίσης κάτι που δεν καταλαβαίνω "Ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από νομό, στον οποίο λειτουργεί Κ.Τ.Ε.Ο."
τι καταλαβαίνετε εσείς; εγώ έκλεισα ραντεβού σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ σε άλλο νομό κακώς; ή μήπως... αν δεν έχει ΚΤΕΟ στο νομό, δεν χρειάζεται να περνάς από ΚΤΕΟ;
τώρα από τις λεπτομέρειες... στον τηλεφωνητή της γραμμής αναμονής έλεγε θέλει την άδεια κυκλοφορίας και ταυτότητα και επίσης τρίγωνο, πυροσβεστήρα και φαρμακείο (αλήθεια, το φαρμακείο τι πρέπει να έχει μέσα;)
μήπως ξέρετε τι άλλο κοιτάνε εκεί; (λέω μην μας βγει κανένα "κουστούμι" στα καλά των καθουμένων). το αμάξι έχει περίπου 20 χιλ χιλ.
{ ROSEBUD @ 21/06/2007, 16:27:11 }
Δεν έχει σημασία ο νομός 1000%,το φαρμακείο δεν το κοιτάνε καν αλλά αν σου περισσεύουν 10 ευρά πάρτο,μη φοβάσαι,καινούργιο είναι δε θα βρουν τίποτα.Νομίζω με το πολύ 46 ευρά θα έχεις τελειώσει.
{ _fantom_ @ 21/06/2007, 16:29:32 }
{ _fantom_ @ 21/06/2007, 16:37:17 }
βασικά, ένα άλλο θέμα είναι... πρέπει να το πας πλυμένο το αμάξι; εμένα εξωτερικά, έχει κανά δάχτυλο σκόνη. από μέσα κάτι ψιλά. μήπως κόβουν και λόγω απλυσιάς;
{ nounoukos @ 21/06/2007, 17:16:40 }
εφοσον ειναι καινουριο το αμαξι, καλα εκανες και εκλεισες σε ιδιωτικο κτεο γιατι η εξυπηρετηση του ιδιωτη σε σχεση με αυτη του δημοσιου εχουν κατι ετη φωτος διαφορα.εγω ειμαι υπερ της πληρους ιδιωτικοποιησης του κτεο, και αυτο επειδη εχω φαει στη μαπα τοσα χρονια τους κακομουτσουνους "αφεντες" και "μη μου απτου" υπαλληλους του δημοσιου κτεο. αντιθετως, στο κτεο της εξπρες σερβις της θεσσαλονικης που επελεξα να παω τελευταια, εξυπηρετηθηκα με χαμογελο, σεβασμο και αξιοπρεπεια..χωρια που εκτος απο καφε ειχε μεχρι και παρακολουθηση του ελεγχου του αυτοκινητου μεσω μιας καμερας στο καπελο του υπαλληλου που ηταν κατω απο το αμαξι, και αν δεν σε ενδιεφερε η κατω οψη του αμαξιου σου, μπορουσες να περασεις την ωρα σου παιζοντας πλει στεισον.. κουφα πραματα..
τωρα για τα φαρμακεια κλπ, εχει κατι πολυ συμπαθητικα πακετακια στα μεγαλα σουπερ μαρκετ που κοστιζουν ελαχιστα. πανω κατω στα 10 ευρω που ειπε και η ροζι.
και ριξε και ενα πλυσιματακι, ευκαιρια ειναι.. δεν προκειται να σου πουνε τιποτα βεβαια, αλλα μπορει να σε στραβοκοιταξει κανενας και να σε ματιαξει...
{ _fantom_ @ 21/06/2007, 17:38:57 }
μωρέ ματιαγμένο είναι, κάθεται ήσυχο στην πυλωτή και μαζεύει γρατσουνιές
να πω την αλήθεια ήθελα να το πλύνω πριν καμιά βδομάδα για να το κουκουλώσω, αλλά δεν έφτανε το λάστιχο, οπότε ας πάω να πάρω μια προέκταση.
να δω επίσης:
την ημερομηνία λήξης του πυροσβεστήρα
αν έχει τίποτα μέσα το φαρμακείο (κουτί έχω σίγουρα)
να βάλω υγρό τζαμιών (υπάρχει αυξημένη κατανάλωση από αυτό, για να απομακρύνεται τουλάχιστον το στρώμα σκόνης από το οπτικό πεδίο)
επίσης βλέπω ότι μπορείς παράλληλα να βγάλεις και κάρτα καυσαερίων. για αυτήν πήγαινα στο συνεργείο της αντιπροσωπίας, αλλά τώρα... να μην πηγαίνω χώρια και σε αυτούς.
{ ROSEBUD @ 21/06/2007, 21:20:07 }
Ανασκουμπιζασιόν και ξεβρωμιζασιόν νεαρέ μου!Αλλά το έχεις που το έχεις το κακόμοιρο...Δε θέλεις λίγο να το ξεκαπνίσεις?Να το πας καμιά βόλτα?Προς θεσσαλικό κάμπο ας πούμε?
{ _fantom_ @ 21/06/2007, 22:33:21 }
ένα θα σας πω... έπεσε τρελό πλύσιμο! από τις 7 μέχρι που σκοτείνιασε και δεν έβλεπα άλλο. πλύσιμο μέσα-έξω-ενδιάμεσα, πατάκια, ηλεκτρική σκούπα (την σταχτοθήκη δεν την άδειασα)
μετά από τέτοιο πλύσιμο, φοβάσαι να το κυκλοφορήσεις, να μην λερωθεί
από συμπράγκαλα, ο πυροσβεστήρας έχει ένα χρόνο ακόμα, το φαρμακείο έχει γάζες, τραυμαπλάστ, 1 φακελάκι οξυζενέ, ντεπόν και σπρέϋ για κουνούπια (που βρέθηκε αυτό) (αυτά που λέει στο bloka.com δεν διευκρινίζει αν είναι για Ι.Χ. ή για ασθενοφόρο ), και το τρίγωνο φαίνεται με το μάτι να είναι... ισόπλευρο
{ charm_quark @ 22/06/2007, 09:56:40 }
Την τελευταια φορα... που περασαμε Κτεο... πηγαμε στο ιδιωτικο... απλυτοι, αλλα με συνοδους... 3 ωραιες γυναικες... Ηταν πολυ ευκολο να το περασω!
Παντως πριν περασει ΚΤΕΟ, προσπαθω να εχω κανει ενα service προσφατα για παν ενδεχομενο. Ενημερωνω το συνεργειο, οποτε βγαζω καρτα καυσαεριων εκει, ελεγχουν φρενα, και οτι αλλο χρειαζεται και εχω τι κεφαλι μου ησυχο!
Fantom, αν ειναι η πρωτη φορα που το περνας, νομιζω οτι ισχυει κατι για τα νεα αυτοκινητα, οτι μπορουν να παρουν παραταση ενος ετους για τον ελεγχο ΚΤΕΟ. Μπορεις να το ρωτησεις...Δεν κατεχω....
{ charm_quark @ 22/06/2007, 09:58:30 }
[Παράθεση από : _fantom_]ένα θα σας πω... έπεσε τρελό πλύσιμο! από τις 7 μέχρι που σκοτείνιασε και δεν έβλεπα άλλο. πλύσιμο μέσα-έξω-ενδιάμεσα, πατάκια, ηλεκτρική σκούπα....Ελα να πλυνεις και το δικο μου... που εχει γινει απο ασημι μαυριδερο...
{ anna @ 22/06/2007, 14:24:12 }
[Παράθεση από : _fantom_]
εδώ λέει υπάρχει περιθώριο μία βδομάδα πάνω/κάτω
τι καταλαβαίνετε εσείς; εγώ έκλεισα ραντεβού σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ σε άλλο νομό κακώς; ή μήπως... αν δεν έχει ΚΤΕΟ στο νομό, δεν χρειάζεται να περνάς από ΚΤΕΟ;
Χμ...νόμιζα ότι όλα τα αυτοκίνητα που έχουν άδεια κυκλοφορίας την ίδια χρονολογία, περνάνε το πρώτο ΚΤΕΟ μετά από το ίδιο χρον.διάστημα, δηλ.την ίδια χρονιά. Τελικά όμως δεν είναι έτσι, όπως κατάλαβα από το λινκ λύθηκε η απορία...παίζει ρόλο και ο νομός
{ anna @ 22/06/2007, 14:30:59 }
[Παράθεση από : _fantom_]μωρέ ματιαγμένο είναι, κάθεται ήσυχο στην πυλωτή και μαζεύει γρατσουνιέςΧμ...
Τώρα όμως πλύθηκε, σκουπίστηκε, καθαρίστηκε, εφοδιάστηκε και είναι έτοιμο.Το δώρο του θα ήταν αυτό μάλλον...ε?
{ anna @ 22/06/2007, 22:26:12 }
Χμ...μιας και είπατε για φαρμακείο αυτοκινήτου...πρόσφατα πέταξα κάποια ληγμένα ντεπόν και αντισηπτικά...καλό είναι να κοιτάζουμε τα μίνι φαρμακεία σπιτιού και αυτοκινήτου, γιατί ό,τι μένει αχρησιμοποίητο, καλώς μένει, αλλά καλύτερα να μη χρησιμοποιηθεί αν τυχόν χρειαστεί, χωρίς να προσέξουμε την ημερομηνία λήξης.
{ Doureios-Ipnos @ 09/07/2007, 01:01:05 }
για άλλη μια φορά έπαθα λάστιχο!!!
τι πρωτότυπο
εκέι που έτρεχα ανέμελα στην εθνική παραλίγο να βρεθώ στο τοπίο!!!
βασικά,στην αρχή σκέφτηκα ότι έπαθα λάστιχο,μετά σκέφτηκα ότι θα έπρεπε εδώ κ καιρό να έχω πάει για ευθυγράμμιση αλλά μετά ξαναματαλέω"ας το τσεκάρω πριν νυχτώσει"!!!
κατέβηκα,δε φαινόταν τίποτα αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά είδα ότι το λάστιχο ήταν κομμένο!!!!
άρχισα τα κλασικά,κατέβασα μπαγκάζια,έβγαλα ρεζέρβα,έβαλα τρίγωνο αλλά το ρημάδι το τάσι πουουου να βγει!!!
κι εκεί που σκεφτόμουν ότι εκει θα ξημερώσω,να δυο καλά παληκάρια σε μιά μηχανή,να μου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους!!!!!
(τελικά κορίτσια 2 φρέσκα συμπεράσματα:1)υπάρχουν ακόμη ιππότες,2)κάπου χρησιμέυουν και οι άντρες)
όλα καλά λοιπόν,αν εξαιράσουμε ότι πάλι θα πρέπει να βρω πόρους,καθότι πλησιάζει κ σέρβις!!!!
όσον αφορά τα λάστιχα τώρα,έχω μπει πλέον στα κόλπα αλλά μέχρι να μπω ακολουθούσα την εξής πορεία:
1)ρώτησα πολύ έμπιστο κ έμπειρο άτομο για το ποιες μάρκες να προτιμώ!
2)έβαλα "μέσον" άλλο έμπιστο κ έμπειρο άτομο να με συστήσει σε γνωστο του "λαστιχά"!!το ζητούμενο ήταν α)να μπορώ να είμαι σίγουρο για ην ποιότητα,β)να πετύχω καλύτερη τιμή κ γ)να βάλω λάστιχα το καλοκαίρι κ να πληρώσω το ...χειμώνα!!!!
σοφή κινηση έχω να πω,διότι είχε μεν τα λάστιχα στα οποία καταλήξαμε αλλά δεν μου τα πέρασε γιατί ,πέρα από την ημερομηνία λήξης,όταν εκτιθενται σε συγκεκριμένες συνθηκες φθείρονται γρηγορότερα.έτσι μου έιχε παραγγείλει φρέσκα
τεσπα,έχασα τον ειρμό μου,η ουσία είναι ότι έπαθα λάστιχο κ ότι θέλα άλλα (λογικά!!)
απορία:γιατί όλοι ότνα παθαίνεις λάστιχο σε ρωτάνε: "πώς το καταλάβατε"?
δλδ οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν?
κι εδώ τέρας εξυπνάδας βρε παιδί μου?
α,ξαναβρήκα τον ειρμό μου:θεωρώ ότι η αιτία του κακού έιναι ότι καθάρισα το καρ κ του έβαλα κ καλύμματα!!!
από μάτι πήγε!
(πλάκα κάνω ε?)
{ ROSEBUD @ 09/07/2007, 01:04:38 }
Τσιτσιρίζει και ο ιμάντας σου
{ Doureios-Ipnos @ 09/07/2007, 01:05:43 }
εξ κιουζ μι?
μήπως εννοείς τα τακκάκια σέρλοκ χολμς?
{ ROSEBUD @ 09/07/2007, 01:12:53 }
ʼλλος το είπε και με πιο εξασκημένα ώτα
{ Doureios-Ipnos @ 09/07/2007, 01:18:07 }
θα το πληρώσει ο άλλος το στοίχημα που θα χάσει?
{ Doureios-Ipnos @ 12/07/2007, 19:28:20 }
τώρα εγώ ποιον να κατηγορήσω για διαφυγόντα κέρδη που δεν αποδέχθηκε ουδείς το στοίχημα
τελικά τα τακκάκια τσίριζαν!!!
(θαρρώ πώς μέσα στη γενικότερη κουφαμάρα μου ο ήχος των τακκακίων είναι ένας από τους ελάχιστους που αναγνωρίζω ΣΤΑΝΤΑΡ!!!κ σε λίγο με βλέπω κ μέτοχο!!)
άλλαξα κ λάστιχα ,εν αναμονή τα τακκάκια:)
μου βάλανε κάτι που να κάνουν κ για πάγο-αν κ εγώ τους βρίσκω πολύ αισόδοξους που θεωρούν ότι μέχρι το χειμώνα θα ειναι σε θέση να ανταποκριθούν!!!
{ ROSEBUD @ 25/09/2007, 23:55:02 }
Να'το να'το το τοπικάκι!Σχετικά με κείνα με λέγαμε με τον νουνού για τα σιτροέν...πολλά προβλήματα βγάζουν βρε παιδιά με τα ηλεκτρολογικά τους τα φρανσέζικα!Βρήκα και ένα φόρο σιτροενάκιδων...αλλά και από γνωστούς γύρω γύρω,ένας με ρένα μεγκάν έχει τρελαθεί να φτιάχνει τα παράθυρα,άλλος με λαγκούνα την πάτησε με το κλιματιστικό και διάφορα άλλα τσίκι-τσίκια,άλλος με πεζό επίσης! την πάτησε με το κλιματιστικό....άστα βράστα!
{ k@Tie @ 26/09/2007, 00:05:50 }
έχω ακούσει οτι καλά αυτοκίνητα μηχανικά είναι τα Toyota...δε βγάζουν πολλά προβλήματα!Εγώ πάλι αν ήταν να πάρω αυτοκίνητο θα έπαιρνα vw
{ ROSEBUD @ 26/09/2007, 00:17:31 }
Κι εγώ έχω κόλλημα με το άουντι το Α4!
Λοιπόν...κάποιος συγγενής έχει για πούλημα ένα τογιότα αβένσις,με 170 χιλιάδες χιλιόμετρα,΄τα 2 λάστιχα ολοκαίνουργα,πολύ καλή κατάσταση εσωτερικά και μηχανολογικά επίσης καλή κατάσταση...του δίνουν 5.500 ευρά και ρωτάει εμάς αν είναι καλή η τιμή αλλά ντεν ξέρουμε...Πώς σας ακούγεται ως τιμή μεταπώλησης?καλά,λίγα ή πολλά?
{ charm_quark @ 26/09/2007, 00:34:29 }
Τα toyota ειναι καλα γιατι, μπορει να το εχω ξαναπει, ειναι μια απο τις δυο εταιριες (δε θυμαμαι την αλλη αυτη τη στιγμη) που ελεγχει ενα προς ενα, μηχανικα τα αυτοκινητα που διοχετευει στη αγορα και οχι δειγματικα. Ετσι, ολα τα προβληματικα αποσυρρονται πριν καν βγουν.
Το avensis του 2004 το εχει ο daddy, και ομολογουμενως ειναι γερο αυτοκινητο, αν θεωρησεις οτι σε 3,5 χρονια εχει κανει πανω κατω 200.000 km (επαγγελματικο) και τα προβληματα που εχει βγαλει ειναι σχεδον μηδαμινα.
Προσοχη ομως στις αντιπροσωπειες.
Μια ωραια ημερα, στην εθνικη, τι να πατουσε το γκαζι, τι οχι, αυτο πηγαινε με 50. Το σταματαει, το ξεκιναει, ολα καλα, Μετα απο δυο μερες παλι τα ιδια.
Παει στην αντιπροσωπια που το αγορασε, του ζητησαν 3000 euro γιατι ειπαν οτι ηταν προβλημα τουρμπινας. Αφηνιασε! 2 χρονων αυτοκινητο με ζημια 3000 euro ειναι πολλα! Το πηγε και για μια δευτερη γνωμη σε αλλη αντιπροσωπια. Το ακουει ο μηχανικος... βαζει τα γελια. Τον βαζει συνοδηγο, και βγαινουν εθνικη και το εφτασε μεχρι 220km/h!!!!!!Τρομακτικη εμπειρια για τον daddy... αλλα απο την αλλη εμεινε εκπληκτος με το αυτοκινητου που εχει. Του ειπε (ο μηχανικος) γενικα να ανεβαζει που και που τις στροφες για να το ξεμπουκωνει. Οπως καταλαβατε, ζημια δεν υπηρχε, μπουκωμενο ηταν γιατι ο daddy cool δεν το παει πανω απο 90 ποτε!
Και του ειπα να μου το δινει eμενα καμμια φορα να του κανω την απαιτουμενη γυμναστικουλα!!! αλλα δε μ'ακουει! :p (και καλα κανει! μεταξυ μας)
{ k@Tie @ 26/09/2007, 00:38:11 }
νομίζω 5,500 για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι λίγα...audi είναι δεν είναι honda που δεν έχουν καλή μεταπώληση
{ charm_quark @ 26/09/2007, 00:45:23 }
Βασικα rosy, ενα καινουργιο ειναι απο 19 εως 26 χιλιαρικα. Αφαιρεσε για καθε 15.000 Km ενα χιλιαρικο (θεωρητικα τοσα κανει ανα χρονο ενα ΙΧ σε μεσο ορο) ή αν ειναι καποιας ηλικιας αφαιρεσε ενα χιλιαρικο για καθε ετος. Με τα δεδομενα των χιλιομετρων που δινεις, θα επρεπε να ειναι 11.500 κατω απο ενα καινουργιο και ειναι. Μπορεις να μπεις στο https://www.autotriti.gr/auto/_mtx/times_mtx_AUTO.asp?step=1&marka=TOYOTA
που εχει πινακες για τιμες μεταχειρισμενων για το συγκεκριμενο μοντελο αναλογα μετην ηλικια του οχηματος (με αυτο το θεωρητικο των 15.000 km) αρα αυτο που λες ανηκει στην κατηγορια του 1996 και απο οτι βλεπω, οι τιμη ειναι πανω κατω η ιδια.
{ charm_quark @ 26/09/2007, 00:55:46 }
Γιατι δεν εχουν καλη μεταπωληση τα honda;;;;
Πανω που ονειρευομαι τη στιγμη που θα βρω την τελεια δουλεια, και θα τσιμπησω ενα civic με μπολικα αλογακια... γιατι το ΤΤ ειναι μακρινο ονειρο και 10 χιλιαρικακια ακριβοτερο ονειρο... μου το χαλας! Ή να το γυρισω ξανα σε μεταχειρισμενο και να παρω το S2000;;;;;; εεεεε;;;; https://www.stratisautosport.gr/photos/car_40.jpg
Μην πειτε τιποτα... και μου χαλασετε το ονειρο... ξερω ηδη οτι το πιο πιθανο ειναι να μεινω με το polaki αρκετα χρονια ακομα... αλλα δε με χαλαει!
https://www.avtomarket.ru/content/overview_m/Polo_1999.jpg
(Μην το βλεπετε μικρο... ειναι θαυματουργο!)
{ ROSEBUD @ 26/09/2007, 01:06:57 }
Τσαρμίτα να σε φιλήσω!Πολύ χρήσιμο το σάιτ!!
Κατιτίκα παρανόησις!Τόγιότα΄είναι το περί ου ο λόγος και όχι άουντι:-)
{ charm_quark @ 26/09/2007, 01:08:05 }
Θα παρακαλουσα να μη με φιλισεις... αλλα να κοψουμε το Τσαρμιτα... γιατι το κολησσε και ο yerejan και με φωναζει ετσι... και τσατιζομαι!
{ charm_quark @ 26/09/2007, 01:08:19 }
φιλησεις ηθελα να πω!
{ k@Tie @ 26/09/2007, 01:09:33 }
charm θα μου κάνεις μια χάρη;;;αν πάρεις το S2000 έλα να με κάνεις και μένα το κακόμοιρο μια βόλτα...είναι το αγαπημένο μου αμάξι!!!και αν το πάρω εγώ πρώτη (χλωμό) θα κάνω εγώ εσένα
{ charm_quark @ 26/09/2007, 01:12:11 }
αχαχαχα... γιατι το mazda mx5 δεν ειναι επισης ΤΕΛΕΙΟ;;;;;
{ charm_quark @ 26/09/2007, 01:13:05 }
Αν παρω δηλαδη το mazda, να μην ερθω να σε κανω βολτα;;;; :p
{ k@Tie @ 26/09/2007, 01:14:12 }
αυτο δε μου αρέσει...το έχω συνδέσει με όλους τους μ@@@@ες που το έχουν
{ charm_quark @ 26/09/2007, 01:18:29 }
Εγω δεν ειμαι!
{ Doureios-Ipnos @ 26/09/2007, 07:49:42 }
όταν λέμε ότι βγάζουν ηλεκτρολογικά προβληματα,για πόσα χλμ και για ποια ηλικία μιλάμε?
γιατί κι εγώ γαλλικό έχω,κοντεύω τα 100 χιλιάδες χλμ κ δεν έχει παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ως τώρα(φτου,φτου,φτου κιόλας,μην αρχίσει από τώρα)-αν εξαιρέσουμε μια ζημιά όπου έκανε τη δουλειά του το νεράκι στη βενζίνη κ το γεγονος ότι το αφήνω συχνά-πυκνά να πηγαίνει με τη "ρεζέρβα".
πάντως,γενικά,όσα έχουν πολλά ηλεκτρολογικά αξεσουάρ,όλο κ κάποιο μικροπρόβλημα θα βγάζουν.
αυτό για το "ξεμπούκωμα" τσαρμ μου έχουν πει ότι δεν χρειάζεται-δεν πρέπει να γίνεται με τααυτοκίνητα νέας τεχνολογίας αλλά φε φαντάζομαι ναείχαν υπόψην τους κάποιον που να έχει ως ανώτατο τα 90χλμ :))))))))))
{ ROSEBUD @ 26/09/2007, 09:44:57 }
Τα πόσα κοντεύεις??????????????
{ charm_quark @ 26/09/2007, 13:23:48 }
αχαχαχα... αναλογα με τα κεφια μου... Αν βαριεμαι παω 100... αν ειμαι πιο high και ξερω το δρομο (αρα ξερω που εχει τα μπατσικα) παω οσο μπορει!
{ charm_quark @ 26/09/2007, 17:04:00 }
Η απάντηση σε μια επιστολή που έστειλε ένας Έλληνας στην αυτοκινητοβιομηχανία Renault, με τίτλο στο μήνυμα:
"arhi!!a kivotio"
Dear Mr. Katsiaros D.
We have received and analyzed your complaint letter regarding the "arhi!!a kivotio" issue on Renault Megane cars.
Unfortunately, we were unable to find this term (arhi!ia kivotio) in our databases and we kindly ask you to send to us more detailed specification about.
Also, please be so kind to translate in English the following expressions: "ga!o to aftokinito sas", "valte to ston k!!o sas" and "ga!o tin kar!!la tin reno".
Sincerely yours,
Michel Mouton Customer Service Representative 414 Avenue Miramax, DC668, Douai, France
Ισως να ταιριαζε καλυτερα στα ανεκδοτα... αλλα θελω να τσιγκλισω καποιους που θα το διαβασουν εδω σιγουρα! :p
{ Doureios-Ipnos @ 28/09/2007, 10:19:00 }
είναι σίγουρο ότι η toyota ελέγχει ένα ένα τα αυτοκίνητα?
γιατι αν όντως συμβαίνει αυτό,ακόμη χειρότερα,καθώς αν κάνει κανείς μια αναζήτηση με τους όρους "toyota ανάκληση" θα βρει πάραπ ολλά αποτελέσματα.
(θυμομουν ότι στην παλιά δουλειά συνάδελφος είχε πρόβλημα κ συζητούσαμε για τις ανακλησεις,αλλά έιπα να το τσεκάρψ πριν το γράψω.)
{ Doureios-Ipnos @ 28/09/2007, 10:21:04 }
https://wheels.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=2327
https://www.texnologia.gr/index.asp?mod=articles&ID=2936
https://www.texnologia.gr/index.asp?mod=articles&id=2580
κτλ
{ charm_quark @ 08/10/2007, 09:10:12 }
Παω να μου αλλαξουν τα λαδια σημερα... αφου καποιος αλλος μου εχει αλλαξει τα πετρελαια ή τα φωτα! Οπως θελετε παρτε το!
{ charm_quark @ 08/10/2007, 14:01:33 }
Και πηρα μια χαρα τουλαχιστον απο εκει! Το αυτοκινητο δεν θελει ακομα αμορτισερ! Δεν ισχυει αυτο για τα 80.000 km! Πηγε να μου παιξει μπινια ο τυπος με το βουλκανιζατερ... αλλα το καλο το παληκαρι ξερει και αλλο μονοπατι! :p Αν με ξαναδει... να μου σφυριξει κλεφτικα!
{ ROSEBUD @ 23/10/2007, 12:42:25 }
Ο wayfarκτλ(φφφ...δύσκολο όνομα!) μήπως μπορεί να μας πει τι το καλό βρίσκει στα ρενά?
Νουνού υπάρχει ένα χιουντάι πολυμορφικό σε απίστευτα χαμηλή τιμή!Το γλυκοκοιτάμε για μας.Και γι'αυτό τσούκου λες?
{ ROSEBUD @ 23/10/2007, 12:42:36 }
Ο wayfarκτλ(φφφ...δύσκολο όνομα!) μήπως μπορεί να μας πει τι το καλό βρίσκει στα ρενά?
Νουνού υπάρχει ένα χιουντάι πολυμορφικό σε απίστευτα χαμηλή τιμή!Το γλυκοκοιτάμε για μας.Και γι'αυτό τσούκου λες?
{ nounoukos @ 23/10/2007, 14:54:47 }
ενταξει δε λεω, μας φερθηκε πολυ τιμια το αμαξι στα τοσα χρονια, απλα μερικα προβληματα που εβγαλε θα μπορουσε και να μην τα εχει βγαλει.
τωρα θα μου πεις, αν ειναι να δωσεις 5 χιλιαρικα παραπανω για να παρεις ενα πιο επωνυμο, το σκεφτεσαι. και δεν ειναι και τοσο σιγουρο οτι και το επωνυμο δεν θα παρουσιασει καποιο προβλημα..
γενικα απο το χιουνται εχουμε μεινει πολυ ευχαριστημενοι. οσο να'ναι, απο το 2000 μεχρι τωρα κατι θα εχουν βελτιωσει, δεν μπορει.
τι μοντελο και τι κινητηρα εχει το πολυμορφικο;
(και τι τιμη;;)
{ ROSEBUD @ 24/10/2007, 17:13:44 }
Αν θυμάμαι καλά έχει 12.500 το χιλιοτετρακοσάρι και γύρω στα 15.000 το χιλιοεξακοσάρι...
{ WayFaReR @ 25/10/2007, 14:54:57 }
Rosebud, τι θες να μάθεις για τα Renault;
Πάντως, charm quark, αυτό που λες για τα χιλιόμετρα είναι λάθος. Κάθε φορά πρέπει να ελέγχεις το αντίστοιχο κομμάτι του αυτοκινήτου και σε συνεργασία με τον μηχανικό σου να εξετάζεται την αναγκαιότητα αντικατάστασης.
Π.χ. με το 5ρι μου άλλαζα κάθε χρόνο λάστιχα ούτε σε 40.000 klm ούτε οτιδήποτε άλλο. Γιατί, πολύ απλά τα έκαιγα στον χρόνο...
Τέλος, η Toyota και η Honda κάνουν ελέγχους που ακολουθούν τυποποιημένα πρότυπα αεροπορικών βιομηχανιών. Αυτό δεν σημαίνει έλεγχος κομμάτι - κομμάτι. Αλλά είναι σίγουρα καλύτεροι από τους ελέγχους άλλων αυτοκινητοβιοχημανιών. Οι ανακλήσεις είναι αναπόφευκτες μιας και έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά σύνθετο μηχανικό και ηλεκτρονικό σύνολο.
Η Maybach π.χ. έκανε ανάκληση γιατί υπάρχει πιθανότητα ένας άσφαιρος τριβέας να βγει από το αριστερό ακρόμπαρο. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να φύγει η ρόδα μιας και χαλαρώνει το σημείο που εδράζεται.
Μπιουμ μπιουμ...
{ WayFaReR @ 25/10/2007, 15:45:00 }
Α, βρήκα τι θες να με ρωτήσεις. Τι στο καλό βρίσκω στα Renault...
OK λοιπόν...
Αρχικά ξεκινάμε με τον ορισμό του τέλειου αυτοκινήτου στο κατά WayFaReR αυτοκινητιστικό ευαγγέλιο.
Πρέπει (μιλάω πάντοτε για προσιτά αυτοκίνητα...) να είναι μικρό, ελαφρύ, όμορφο, με πολλά άλογα, πολύ καλή οδική συμπεριφορά στο όριο και πέρα από αυτό να μην βγάζει πολλά προβλήματα.
Σίγουρα δεν τα έχουν όλα τα Renault όλα αυτά αλλά τα έχουν τα Renault μου, στο μέτρο που μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου.
https://www.geocities.com/gazoslayer_gr/
Αν την γκόμενα μου την λέγαν Αθηνά θα ήθελα ένα τέτοιο:
https://www.autoholic.de/images/resized/Subaru-Impreza-GT-TKW5.jpg
ή ένα τέτοιο:
https://farm1.static.flickr.com/86/278225062_1f84f34b9b.jpg
τα supercars δεν μου αρέσουν...
{ WayFaReR @ 25/10/2007, 15:56:56 }
Η charm quark μπορεί να επαληθεύσει τα γραφόμενα μου... :PPPpppPPppPp
{ ROSEBUD @ 25/10/2007, 21:44:17 }
Γιατί μικρό?Τα μεγάλα τα ρενά δεν είναι καλά?
{ WayFaReR @ 25/10/2007, 23:42:49 }
Για μια Laguna 2.0Τ δεν θα έλεγα όχι αλλά δεν έχω ούτε γυναίκα ούτε παιδιά. Και αν αποκτήσω ποτέ θα σους πάρω ένα Hammer για να είμαι σίγουρος ότι όπου και να πάνε δεν θα μου πάθουν τίποτε.
Και για τις οικογενειακές εκδρομές, οι “φτερούγες” (τα δυο άλλα αυτοκίνητα για τα οποία έδωσα link με φωτογραφίες τους...) χωράνε και 5 άτομα και δεν μιλάει η πεθερά γιατί με 400 άλογα στο δεξί πόδι πατάς μια γκαζιά και τις έρχεται η μηλόπιτα από χτες στον ουρανίσκο…
{ Doureios-Ipnos @ 25/10/2007, 23:46:50 }
WayFaReR,μ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι :D
{ anna @ 25/10/2007, 23:58:02 }
Όντως, πρωτοποριακός τρόπος σκέψης:P :)
{ ROSEBUD @ 26/10/2007, 00:22:42 }
και τι καλό έχει η λαγκούνα?
(μπα την καημένη την πεθερά!θα είναι και χθεσινή η μηλόπιτα!:-))))
{ WayFaReR @ 26/10/2007, 01:18:14 }
Rosebud έχεις τίποτε εναντίον των Renault; :P
Λοιπόν, αρχικά η Laguna είναι, κατά την άποψη μου, όμορφο αμάξι. Επίσης έχει 5 αστέρα στα Euro NCAP και είναι και αρκούντως γρήγορη (η 2,0Τ). Επίσης στρίβει πολύ καλά για τα κιλά της και σαφέστατα καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο αμάξι της κατηγορίας της. Έχει και μεγάλους χώρους. Τι άλλο θέλει κανείς από ένα οικογενειακό αμάξι;
Εσύ δηλαδή Rosebud τι το κακό βρίσκεις στα Renault;
Α, και για να μην πει κάποιος ότι “δεν μπορείς να ξέρεις αν δεν τα έχεις οδηγήσει”... Έχω οδηγήσει από Fiat 127 μέχρι αγωνιστικά με σχεδόν οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο ενδιάμεσο και κινείται τους Ελληνικούς δρόμους. Και 2 - 3 supercars...
{ ROSEBUD @ 26/10/2007, 22:54:44 }
Ε χμ...τίποτα δεν έχω με τις ρένες...απλά κατάλαβα από την υπογραφή σου ότι είσαι ρενάκιας και επειδή κάποιοι εδώ μέσα έχουμε μια απ'τα ίδια,σκέφτηκα να μας πεις τα καλά τους για να παινέψουμε το σπίτι μας και να μην πέσει να μας πλακώσει :-)))...Συμφωνώ για τα κρατήματα,είναι φοβερά!Η μηχανή επίσης πολύ καλή αλλά τα ηλεκτρολογικά τους μετά από κάποια χρόνια είναι άστα να πάνε και κάποια από αυτά πανάκριβα για επισκευή ακόμη και σε μη αντιπροσωπείες:-( Απλά αναρρωτιέμαι μήπως έχουν δίκιο όσοι λένε "μακριά από γαλλικό!"...
{ WayFaReR @ 26/10/2007, 23:31:47 }
Σχετικά με την αξιοπιστία των ηλεκτρικών που λες και γενικότερα σχετικά με την αξιοπιστία...
Τα πάντα είναι πολύ σχετικά... απλά...
Και είναι πολύ σχετικά γιατί σχεδόν κανένας μας δεν κάνει σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου του.
Μακριά από τα Γαλλικά, ίσως... Μακριά από τα Renault και πάλι ίσως. Εξαρτάτε τι θέλεις από ένα αυτοκίνητο και τι μπορείς να ανεχτείς από ένα αυτοκίνητο. Και αυτά είναι επίσης πολύ σχετικά.
Καλά να είμαστε και όλα τα αυτοκίνητα είναι (πλέον...) πολύ καλά.
Σχετικά με το κόστος που λες. Αν το ψάξεις θα βρεις πολλές λύσεις.
{ Doureios-Ipnos @ 27/10/2007, 10:58:44 }
νομιζω ότι για να επιλέξει κανείς αυτοκινητο πρέπει να σκεφτεί τι θέλει σε συνδυασμό με το τι μπορεί αν διαθέσει,ξεκινώντας απο το στοιχειωδες "κάτι να τσουλάει" και συνεχίζοντας επ άπειρον.
το θέλεις για ταξιδια ή για την πόλη?
γιατί άλλο να τρακάρεις πχ στην πόλη με καρυδότσουφλο,άλλο στην εθνική,με τις μεγάλες ταχύτητες κ με κανένα μεγαθηριο πάνω σου.
σ αρέσει η γρηγορη κ "νευρική" οδήγηση ή θες να πιάνεις την άκρη κ να πααααααςςς...?
γιατί άλλο να θες να κάνεις προσπέραση,πράγα που απαιτεί γρηγορη επιτάχυνση κ δυνατή μηχανή,κι άλλο να ακολουθείς το αυτοκίνητο που προηγειται.
το θες οικογενειακό ή για προσωπική χρηση?(πχ κάτι μικρό να κάνεις τις δουλειές σου?)
το θες με διάφορες ηλεκτρονικές "μαγκιτσες"?γιατί ό,τι πληρώσεις για τις μαγκιτσες,μπορείς να το δώσεις για τη "βάση" του αυτοκινήτου, επιτυγχάνοντας κάποια πλεονεκτηματα σ εκεινο το επιπεδο(ασφάλειας κ οδικής συμπεριφοράς)?
κάνεις πολλά ή λιγα χλμ?
για΄τι άμα πας για λάδια κ σέρβις κάθε μηνα,πρέπει να υπολογίζεις κ το κόστος συντηρησης καθώς κ ανταλλακτικών.
οπότε,θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να αποφασίσει σε τιαυτοκινητο θα καταληξει λαμβάνοντας υπόψην τις προσωπικές του ανάγκες,απαιτησεις κ δυνατοτητες.
όσο για τα γαλλικά,γενικά θα έλεγα ότι τα ανταλλακτικά του κοστιζουν περισσότερο απο κάποια (πχ φιατ) κ λιγότερο απο κάποιοα άλλα(πχ μερτσέντες).
με τι συγκρινουμε?
κ τι θέλουμε?
το καλυτερο της αγοράς?
το φτηνοτερο της αγοράς?
το ασφαλεστερο της αγοράς?
το πιο "μουρικο" της αγοράς?
κ ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί επι μακρόν.....
{ WayFaReR @ 27/10/2007, 13:09:49 }
Για αυτό όταν ξεκίνησα να γράφω γιατί προτιμώ τα Renault έγραψα πριν τον ορισμό του ιδανικού αυτοκινήτου μου...
{ charm_quark @ 27/10/2007, 19:53:17 }
Το ανεπτυξες αυτο το θεμα αγαπητε γκαζο-driver! :p
{ charm_quark @ 27/10/2007, 20:01:06 }
"Πάω στον φαναρτζή να μάθω την λυπητερή... ;) "
Αχαχα... λες εμενα για τον καφε που ειπα να κερασω το πληκτρολογιο... ειπες στα παιδια, οτι τρακαρες τον μολις formarισμενο server σου με το αυτοκινητο της αδερφης σου και οτι κατεληξες με ενα φτερο... φτερο στον ανεμο;
Τελικα το plaisio καλυπτει τη ζημια;;;; Εχεις πληρωσει την ασφαλεια του pentium? Θα κανετε φιλικη δηλωση;
{ WayFaReR @ 27/10/2007, 20:35:20 }
Μάλιστα. Ας αυτοταπεινωθώ και σε αυτό το forum.
Ευτυχώς που το έχω έτοιμο από το GRC οπότε εδώ απλά θα το κάνω copy / paste…
“…Χτες, μετά από μια μεγαλειώδη πιρουέτα που έκανα και ένα τριπλό άξελ και διπλό τόλουμ τράκαρα τον υπολογιστή μου με το αυτοκίνητο της αδερφής μου. Της έβαλα μέσα το αριστερό μπροστά φτερό. Πρώτη απορία. Μιας και τρακάρισμα μεταξύ υπολογιστή και αυτοκίνητου γίνεται για πρώτη φορά, κερδίζω πόντους μιας και πρωτοτύπησα; Δεύτερων, μπορώ να την κάνω φιλική δήλωση; Και τέλος. Τα χτυπήματα στα πόδια μου (και ευτυχώς όχι στον λαιμό μου, μιας και ο υπολογιστής έσκασε αρχικά πάνω στον λαιμό μου και μου έκοψε την ανάσα...) πως περιγράφονται; Κακώσεις από server; Πάντως μετά πήγα σε ένα φαρμακείο και πετυχαίνω μια τελειόφοιτο φαρμακευτικής, ευγενέστατη κοπέλα! Με περιποιήθηκε και δεν πλήρωσα και τίποτε και μου έδωσε και ένα κουτάκι γάζες δώρο. Πονάω γιατρέ μου!..”
200 ευρώ είναι το μαλλί τελικά. Ευτυχώς ο server δεν έπαθε τίποτα.
Αν και βρήκα τι φταίει τελικά... Το αυτοκίνητο της αδερφής μου είναι Fiat. Αν έπεφτε πάνω στο δικό μου, που είναι Renault, θα έβγαινε με αναβάθμιση...
Άτιμα ιταλικά καβουρδιστήρια...
{ ROSEBUD @ 27/10/2007, 22:10:08 }
:-)))))
Ουδέν κακόν αμιγές καλού!Έκανες και γνωριμία!(καλή?καλή?)
{ WayFaReR @ 28/10/2007, 01:49:02 }
“…Έκανες και γνωριμία!(καλή?καλή?)…”
Τα πάντα είναι θέμα σύγκρισης...
Πάντως αυτή η σχέση όσο κράτησε (10 λεπτά...) ήταν τέλεια. Είχε πολύ τρίψιμο λίγα λόγια και καθόλου λεφτά!!!
Xixixixixi :PPPpppPPppPp
{ charm_quark @ 28/10/2007, 05:48:28 }
"Πάντως αυτή η σχέση όσο κράτησε (10 λεπτά...) ήταν τέλεια. Είχε πολύ τρίψιμο λίγα λόγια και καθόλου λεφτά!!! "
Μαζεψου...... Κερνας καφε, αυριο οτι ωρα ξυπνησω ειπαμε;;;;;
:p
{ WayFaReR @ 28/10/2007, 10:49:48 }
Κερνάω, στο σπίτι μου μόνο. Λεφτά τέρμα, από Τρίτη...
Αν θες όμως καφέ ζεστό να τον φτιάξεις μόνη σου γιατί εγώ φοβάμαι τα μάτια της κουζίνας μην με ματιάσουν.
Επίσης κάτι έκανες στο μίξερ του φραπέ μου. Από τότε που το “αναστάτωσες” και μετά δεν στροφάρει καλά... Τι του έκανες άτιμη;
{ charm_quark @ 05/11/2007, 13:12:08 }
Επιστροφη στο θεμα μας...
Πηγα ξανα συνεργειο σημερα... αλλα για 2η φορα, δεν πληρωσα τιποτα! Τελικα ειμαι ευχαριστη παρουσια στα συνεργεια (ειτε ειναι της VW ειτε της Renault)! Χαχαχαχα!
Εκανε το τιμονι εναν ηχο, σα γατακι που χουρχουριζει, εδω και κανα μηνα, αλλα με την υγρασια επιδεινωθηκε. Με τρομαξε και ο strange απο ενα σκηνικο με κλειδωμενο τιμονι εν ωρα κινησης, που μου περιεγραψε, και επεσπευσα τον ελεγχο. Ενας ωραιοτατος, νεαρος μηχανικος (της vw αυτη τη φορα Wayfarer) ανελαβε να βρει την πηγη του προβληματος, που ευτυχως δεν ηταν σοβαρο... Η κορνα εκανε την μπινια, την μονταρε στα γρηγορα και μου σφυριξε... "θελεις τιποτα αλλο;;;" οχι απανταω μου κλεινει το ματι και μου λεει "παρ'το και φυγε"... Ωραια ξεκινησε η μερα μου σημερα! χεχε!
{ k@Tie @ 05/11/2007, 15:16:49 }
τελικά εμείς οι γυναίκες την κάνουμε πιο εύκολα τη δουλειά μας...
κι εγώ στο πανεπιστήμιο που πήγα για τα χαρτιά έκανα το κονέ μου με τον υπεύθυνο για αυτά τα θέματα...μου έκλεισε και το μάτι φεύγοντας και μου είπε ότι θέλω να πάρω τηλέφωνο και να τον ζητήσω προσωπικά ;)
{ ROSEBUD @ 12/11/2007, 14:32:54 }
Δεν με λέτε αδέρφια μου αλήτες πουλιά...αν είχατε ένα τουτού,αξιοπρεπές αλλά κομματάκι παλιούλικο και όοοοολως τυχαίως βρισκόταν στο δρόμο του μια κολώνα,τι θα το κάνατε?Θα το δίνατε να σας βάψουν το φτερό του και την πόρτα του ή θα παίρνατε ένα κουτάκι όμοια μπογιά για να το μακιγιάρετε??
{ charm_quark @ 12/11/2007, 14:48:19 }
Εγω το εχω πει, η τροχαια πρεπει να της πιασει να τις βαλει μεσα, αυτες τις τρελες κολωνες! Ξεφυτρωνουν μεσα στη μεση του πουθενα, απροηδοποιητα! :p
{ WayFaReR @ 12/11/2007, 15:08:41 }
Rosebud να το βάψεις... Για ένα φτερό και πόρτα υπολόγισε γύρω στα 350 ευρώ. Αν δεν το βάψεις θα αρχίσει να σκουριάζει σιγά σιγά και μετά δεν θες να ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Τουλάχιστον την πόρτα που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι σε περίπτωση τρακαρίσματος, μην κακό. Μην πας στην επίσημη αντιπροσωπία, θα πληρώσεις πολύ περισσότερα. Αν θέλεις μπορώ να σε στείλω συστημένη σε καλούς μάστορες.
Για τι αμάξι μιλάμε;
{ Doureios-Ipnos @ 12/11/2007, 23:16:43 }
κ επειδή υποθέτω ότι κάποια στιγμή αυτό το τουτού θα θες να το πουλήσεις σκάψου κ τι θα χάσει απο την αξια μεταπώλησης αν κυκλοφορεί με μια μουτζουρα που του έκανεςεσύ ε? :p
{ WayFaReR @ 13/11/2007, 00:18:22 }
Σωστό και αυτό...
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 00:29:23 }
παιδιά ζητώ τα φώτα σας,μέχρι να πάω για το επικειμενο,απαραίτητο κ επώδυνο μεγάλο σέρβις (κλαψ,κλαψ,μπουχουχουουουου :(((((((( )
εδώ κ πολύ καιρό η αυτοκινητάρα μου δεν παέι καλά!!!
δεν έχει καθόλου ευστάθεια,πάει στο δρόμο περα δώθε,σα βάρκα στη φαλκονέρα :P
σκέφτηκα μηπως θέλει ευθυγράμμιση αλλά το παρουσίαζε κ πριν αλλάξω τα λάστιχα κ μετά,οπότε αυτοί δεν έκαναν όταν τα βαλαν?'αλλωστε,κοιταξα κ δεν τα τρώει μονόπαντα :S
σκέφτηκα κ για ζυγοστάθμιση αλλά δεν έπεσα σε καμια λακούβα-χαντάκι,οπότε που να στράβωσε?
πάντως μεγάλο προβλημα γιατί ακόμη κ στην ευθεία δεν πάει καλά κ απόψε κυριολεκτικά μαρτυρησα!!!!
για προσπέραση δε δεν το συζητώ,όσες φορές το επιχειρώ μου είναι πολύ δυσκολο να επαναφέρω κ έτσι,προκειμένου να βραθώ στο τοπίο επιλέγω να κοψω ταχυτητα κ να παραμείνω στη λωριδω που βρέθηκα μέχρι να έχω σαφή έλεγχο!!!
το τι μουτζα έχω μαζέψει δε θέλω να το σκέφτομαι :(
το τι γινεται δε στις στροφές διστάζω να το περιγράψω!!!
αφού φοβάμαι μήπως μ έχουν γακελώσει οι φορτηγατζηδες της εθνικής κ καιροφυλακτούν να με τουλουμιάσουν!!!!
για να καταλάβετε,απλά αναφέρω ότι οδηφουσα άνετα στα 170-180 χλ,χαλαρά κ αποψε μόλις πέρναγα τα 110 ήμουν στη φάση"πάντως να ξέρετε,αν όχι σας αγάπησα τουλάχιστον σας συμπάθησα "(ατάκα της ανηψιάς μου προχθεσινή,ενώ βρισκομασταν στο αυτοκινητο της αδερφής μου :D).
επίσης είμαι σιγουρη ότι θα χει βγει μια βρώμα για μια τρελή που σταματάει κάθε τοσο στην εθνική κ κοιτάζει να δει μήπως έσκασε κανένα από τα σχεδόν καινούρια λάστιχά της!!!
βασικά μου χει κάτσει ότι υπάρχει κάποιο προβλημα (και?) με το τιμόνι,σαν να μην έχει "τζόγο" καθώς μερικές φορές φαινεται το αυτοκινητο να αργει να ανταποκριθεί στην εντολή αλλά μετά ανταποκρινεται για τα καλά!!!
λλλεεπόν?
καμιά αηντία?
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 00:30:07 }
γακελώσει=φακελλώσει
{ ROSEBUD @ 13/11/2007, 01:20:28 }
Τσαρμ κάτι τέτοιο είπα και γω στον χούσμπαντ για να μην το φέρει βαρέως και άλλαξε μόνο 5 χρώματα αντί για 10!
Δούρεια με πόσο είπες ότι πας συνήθως?????????????????????????
Way μεταπώληση δεν παίζει.Ήδη είναι 12ετίας και είναι από αυτά που κρατάς άνετα 20 χρόνια.Και απαξιώνονται φοβερά γρήγορα όπως θα ξέρεις.Σοβαρά??Ξέρεις μάστορες σε όλη την Ελλάδα??
{ WayFaReR @ 13/11/2007, 01:26:20 }
@ D/I:
Για πιο αυτοκίνητο και τι χρονολογίας μιλάμε;
Ευστάθεια λέμε στην καθομιλουμένη την ελκτική πρόσφυση στις στροφές. Αν δηλαδή σε μια στροφή (ή αλλαγή κατεύθυνσης) εμφανίζονται φαινόμενα υπερστροφής ή υποστροφής. Αν δηλαδή φεύγει ο κόλος (του αυτοκινήτου...) ή η μούρη (πάλι του αυτοκινήτου...) από την τροχιά που ορίζεις με το τιμόνι.
Τι εννοείς ακριβώς με το “ πάει στο δρόμο πέρα δώθε, σα βάρκα στη φαλκονέρα”;
Όχι, όταν αλλάζεις λάστιχα δεν κάνουν ευθυγράμμιση αλλά ζυγοστάθμιση στις ρόδες.
Εκτός αν τους το ζητήσεις εσύ ή είναι μερακλής και σωστός ο μάστορας. Θα το είχες πάρει χαμπάρι όμως γιατί την ευθυγράμμιση την χρεώνουν γύρω στα 20 ευρώ ενώ ζυγοστάθμιση κάνουν και δεν την χρεώνουν όταν αγοράζεις καινούργια λάστιχα. Συνήθως τουλάχιστον...
Αν έχεις πρόβλημα με ευθυγράμμιση τότε αν έχεις το τιμόνι στο κέντρο το αυτοκίνητο θα στρίβει. Αν έχεις πρόβλημα με ζυγοστάθμιση το τιμόνι θα τρεμοπαίζει στις υψηλές ταχύτητες.
170 - 180 χιλιόμετρα την ώρα; Καλύτερα να αποφεύγεις αυτές τις ταχύτητες. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τους λόγους.
Υστέρηση στην απόκριση του τιμονιού... Τι κρεμαριέρα έχεις; Απλή, υδραυλική, ήλεκτρο-υδραυλική ή ηλεκτρική; Τα υγρά της υποβοήθησης τα έχεις ελέγξει; Παίζει να είναι κάτι απλό (αν έχει πρόβλημα η κρεμαριέρα), από ένα απλό σφίξιμο μέχρι και αλλαγή. Σου εύχομαι να μην είναι αλλαγή γιατί μιλάμε για 1000 – 1500 ευρώ ή και περισσότερα. Ίσως κάποιος μάστορας σου προτείνει ανακατασκευή. Όχι... Μεταχειρισμένη να πάρεις μόνο αν ξέρεις πολύ καλά τον μάστορα και τον εμπιστεύεσαι. Αλλιώς κάνε την καρδιά σου πέτρα και βαλε νέα κρεμαριέρα. Πάντως μην αγχώνεσαι γιατί πολύ σπάνια βγάζουν πρόβλημα αυτές και στα πάρα πολλά χιλιόμετρα (200.000+).
Προτείνω μια επίσκεψη σε ένα μηχανικό για ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση, για έλεγχο της κρεμαριέρας, για μέτρηση της απόσβεσης των αμορτισέρ σε αμορτισερέμετρο, έλεγχο του πίσω άξονα και έλεγχο του μπροστινού συστήματος αλλά και σφίξιμο αυτού.
Τιμές:
Ευθυγράμμιση γύρω στα 20 ευρώ.
Ζυγοστάθμιση γύρω στα 10 ευρώ.
Τα υπόλοιπα σε ένα πακέτο αν δεν βγάλει κάποιο πρόβλημα. Θα σου πάρει ένα συμβολικό ποσό το οποίο όμως δεν μπορώ να ξέρω. Κάλο είναι να έχεις ένα άλφα budget άμεσα διαθέσιμο.
Αν κάνεις ζυγοστάθμιση να του πεις να βάλει τις “καλύτερες ρόδες”* μπροστά ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξεις κάποια λάστιχο από ζάντα σε ζάντα. Έχεις αυτοκίνητο με μπροστά κίνηση, έτσι; (Αν έχεις με πίσω κίνηση στείλε μου και μια φωτογραφία σου και σε παντρεύομαι... :-P)
Καλύτερα να βάλεις κάποιον φίλο σου να το πάει το αμάξι στον μηχανικό αντί για εσένα ή μαζί με εσένα. Για πολλούς και διαφόρους λόγους και χωρίς να υπονοώ τίποτε. Καταλαβαινόμαστε, έτσι;
Να ζητήσεις και να επιμείνεις ο μηχανικός να πάει βόλτα το αμάξι σου.
*Λιγότερο φαγωμένα λάστιχα και καλύτερες ζάντες, καλύτερες από άποψη στραβωμάτων.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Παραπονιάρα... Το είδα το σχόλιο σου στο άλλο topic…
Έχεις κανένα μάστορα που να εμπιστεύεσαι εσύ;
{ charm_quark @ 13/11/2007, 01:26:45 }
Ρε συ δουρεια, εγω δεν ξερει απο αυτοκινητα, αλλα μηπως θελεις αμορτισερ; Νομιζω οτι σ'αυτη την περιπτωση το αυτοκινητο παει σα βαρκα...
{ WayFaReR @ 13/11/2007, 01:30:27 }
@ Rosebud:
Σοβαρά! Μπορώ να σε στείλω συστημένη σε μάστορες σε όλη την Ελλάδα! Στην χειρότερη, αν όχι συστημένη, να ξέρουμε ότι θα σου κάνει καλή δουλειά! Δεν σε χαλάει και αυτό, έτσι; ;-)
{ ROSEBUD @ 13/11/2007, 01:56:45 }
Όχι δε με χαλάει ΑΥΤΟ :-p
Υποθέτω ότι ξέρεις και μάστορα για σέρβις εδώ,έτσι?Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε όνομα και διεύθυνση να δούμε αν τυχόν συμπίπτουν?πες τα μου από κοντά,όχι εδώ μέσα.Υποτίθεται ότι εκεί που το πηγαίνουμε είναι φιλότιμος,με λογικές τιμές και όχι απατεωνίσκος.Αλλά κάτι μεγάλο που βγήκε πρόσφατα,δυσκολεύτηκε να το βρει και σκεφτόμαστε αν κάναμε καλή επιλογή...
{ WayFaReR @ 13/11/2007, 02:25:21 }
Renault Laguna του 1995 και είσαι στην Λάρισα, σωστά;
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 08:44:49 }
wayfarer ευχαριστώ για την απάντση κατ αρχάς.
τώρα θ απαντάω σε όσα με ρώτησες ,σιγά σιγά σε διαφορετικά ποστ γιατί θα πρέπει να τα θυμηθώ πρώτα κ είναι κ δυσκολες ώρες οι πρωϊνές :p
έχω μάστορα που να τον εμπιστευομαι κ αν ασχολεισαι τυχόν με αγώνες κ ξέρεις τους μάστορες όλης της ελλάδας σιγουρα θαξέρεις κι αυτόν.
ναι,ξέρω ότι κάθε 20.000 χλμ περιπου πρέπει να πάμε τα λαστιχα μπρος πισω.
ως ευστάθεια εννοούσα αυτό ακριβως που εξηγείς κ γενικά θα λεγα ότι στο αυτοκινητό μου αυτό δεν είναι το δυνατό σημείο,απλά τώρα παραγινε το κακό.
έχω C3 ecxlusive-οπότε βρες μονος σου τι κρεμαριέρα έχω :ppppppppp
καταλαβαινομαστε μια χαρά,δεν παρεξηγιέμα,μη φοβάσαι δε φοβάμαι να παραδεχτώ ότι δεν ξέρω από αυτοκινητα παρά ελάχιστα πράγματα κ επίσης να αναγνωρισω ότι συνηθως οι μάστορες θεωρούν βέβαιο ότι εμείς οι γυναικες δεν ξέρουμε καν τι ειναι τιμονι.
έτσαι όπως το κοβω μαλλον θέλω κ ευθυγράμμιση κ ζυγοστάθμιση.
ζυγοστάθμιση εννοούσα
στο χθεσινό ποστ.αλλά δε θα ψάξω άλλη δικαιολογία,πέραν του οτι είμαι γυναίκα.:p
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 08:47:23 }
α,κ αν είχα αυτοκινητο με κινηση στους πίσω τροχούς θα ήμουν τόσο γιαγιά που το πολύ πολύ να μπορούσα σε κάνω επιτιμο εγγονό μου.
ρόζι,άμα ειναι να το κρατησεις άλλα 8 χρονια επιβάλλεται να το πας σε μάστορα να στο βάψει θα λεγα.
{ ROSEBUD @ 13/11/2007, 09:02:02 }
Way αν βρεις και το χρώμα του θα σε κάνω ένα τόοοοσο μεγάλο προξενιό!:-P
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 09:13:02 }
α,κ επίσης,δεν ειπα ότι οι συνηθεις ταχυτητες στις οποίες κινουμαι (πια) είναι 170-180 χλμ.είπα ότι κάποτε ειχα μια άνεση ακομη κ σ αυτές τις ταχυτητες,οπότε τώρα για να μην μπορώ να το κρατησω στα 110 χλμ πχ μάλλον δεν ειναι θέμα οδηγού αλλά κάτι φταιει στο αυτοκινητο.
{ nounoukos @ 13/11/2007, 09:45:39 }
ρε συ δουρεια, μηπως θελει σφιξιμο η θεση του οδηγου;...
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 09:58:35 }
χμ...άμα θέλει σφιξιμο η θέση,μικρο το κακό...
άμα θέλει σφιξιμο η βiδα του οδηγού θα ναι κάπως προβλημα...
:S
{ WayFaReR @ 13/11/2007, 11:55:27 }
@ D/I:
Το να είναι καλός και έμπιστος ο μάστορας είναι πολύ σημαντικό. Ένας καλός και έμπιστος μάστορας θα μας ακούσει προσεκτικά για να καταλάβει το πρόβλημα που νομίζουμε ότι έχει το αυτοκίνητο, θα το δει, θα ρίξει μια γενικότερη ματιά στο αυτοκίνητο και θα φτιάξει ότι χρειάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα. Ίσως και με μια μείωση στις τιμές. Το λέω και το τονίζω γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχουν δει τα μάτια μου...
Και όλα αυτά γιατί τα αυτοκίνητα δεν μεταφέρουν μόνο πατάτες αλλά και το πολυτιμότερο πράγμα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Τον εαυτό μας...
Δεν ξέρω όλους τους μάστορες σε όλη την Ελλάδα, δεν είμαι ο χρυσός οδηγός! (Ασχέτως που είμαι οδηγάρα, αλλά και πάλι δεν είμαι χρυσός...) Ξέρω μόνο στην Αθήνα και στην Πάτρα. Απλά λόγο του Greek Renault Club ( www.greekrenaultclub.gr ) μπορώ να ρωτήσω μέλη – φίλους μου και να σας πω καλό μάστορα σε όλη την Ελλάδα.
“…ναι,ξέρω ότι κάθε 20.000 χλμ περιπου πρέπει να πάμε τα λαστιχα μπρος πισω…”
Αυτοί οι κανόνες είναι πολλές φορές παρακινδυνευμένοι. Πρέπει να το κρίνεις ανά περίπτωση και σε συνεργασία με τον μηχανικό σου. Αν, για παράδειγμα, τα μπροστά λάστιχα είναι πολύ φαγωμένα από την εσωτερική του τροχού και τα βάλεις πίσω τότε θα σου φεύγει ο κόλος στις στροφές.
C3 exclusive άρα έχεις ηλεκτρική κρεμαριέρα. Αυτές πρέπει να έχουν και δικό τους εγκεφαλάκι…
Αν ως ευστάθεια εννοούμαι το ίδιο πράγμα τελικά και έχεις πρόβλημα σε αυτό τότε να πας να το δεις ΑΜΕΣΩΣ και μην περιμένεις το μεγάλο service ακόμα και αν αυτό είναι να γίνει σε 1 χιλιόμετρο. Αν είναι το αυτοκίνητο ακόμα μέσα στην εγγύηση ή για το μεγάλο service μένουν λίγα χιλιόμετρα ακόμα, μπορείς να το κάνεις και τώρα. Δεν τρέχει και τίποτε.
Μεγάλο service εννοείς αυτό που αλλάζεις και ιμάντες εκκεντροφόρων, έτσι; Για τα 60.000 χιλιόμετρα (ή μήπως 80.000 χιλιόμετρα; δεν θυμάμαι και εγώ γιατί τα κάνω όλα πιο νωρίς και πιο εντατικά λόγο σκισίματος του “General”…).
Λοιπόν, όπως και να έχει να πας να το δεις.
Καμιά χαζοβλακεία θα είναι τελικά, θα δεις συνήθως δεν βγάζουν τόσο τραγικά προβλήματα τα αυτοκίνητα, πλέον.
Αμορτισέρ έχεις αλλάξει ποτέ; Να τα δείτε και αυτά οπωσδήποτε.
Αυτό για τις γυναίκες ρε κορίτσια δεν το λέω για κακό. Ο κάθε ένας στο τομέα του. Εγώ είμαι τόσο άσχετος που μια φορά είπα να κάνω πατάτες και παραλίγο να ανατινάξω όλο το σπίτι στον αέρα (έχω βελτιωθεί πάντως από τότε αλλά ποτέ δεν έχω καταφέρει να φτιάξω πατάτες) και πάνω στην προσπάθεια μου να ράψω μια παντόφλα την έραψα πάνω σε μια πάνινη καρέκλα και την μοναδική σκούπα που ξέρω και έχω πιάσει την λένε simota και μπαίνει στην εισαγωγή του μοτέρ...
Επίσης αν πάτε μόνες σας σε μηχανικό και δεν σας ξέρει, τότε θα το παίξει μάγκας μπροστά στο ζουμερό ροδάκινο με στιλ, κοπελιά μην αγχώνεσαι για τίποτε θα τα δούμε όλα εμείς. Να κεράσω καφεδάκι, πέρασε να καθίσεις... (Παραλειπόμενα μηχανικού: ...να βλέπουμε τα μπουτάκια σου και μετά εσύ να τα φτύνεις στον λογαριασμό...)
Όχι πως είναι όλοι έτσι...
Όταν γίνεις γιαγιά με αυτοκίνητο με πίσω κίνηση θυμήσου τον μικρό WayFaReR… ;-)
Λοιπόν, μην κάθεσαι άλλο! Αφού έχεις έμπιστο μηχανικό να πας εκεί αμέσως και να του τα πεις όλα αυτά.
Και εγώ τώρα θα πάω εκεί για καφεδάκι!
@ Rosebud:
Προξενιό ακούω και προξενιό δεν βλέπω...
Λοιπόν... έχεις... μμμ... μια Laguna της οποίας το χρώμα προκύπτει από συνδυασμό του μπλε του πράσινου και του κόκκινου με τρακαρισμένο φτερό και πόρτα!
Απάντηση για μηχανικό θα έχεις σύντομα...
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 12:15:11 }
τελικά δεν ειναι τοσο μεγάλο το σέρβις όσο φοβομουνα,καθώς έκανα εκεινο των 60 με αλλαγή ιμάντων κτλ.
απλά θυμόμουν ότι το προηγούμενο(αυτοκινητο) είχε ένα μεγάλο γυρωστα 90,το οποίο όμως δεν προλαβε ποτές......
έκλεισα κ θα το πάω σημερα,κ όντως υπάρχει σεβαστη διαφορά στις τιμές.
το αυτοκινητο δεν ειναι πια στην εγγυηση,αλλά έτσι κι αλλιώς κ πριν τελειώσει η εγγυηση οι καλυψεις δεν ειναι κ φοβερές.
εννοειται ότι δεν υπάρχουν στάνταρ κανονες στο αυτοκινητο κ εννοεείται πώς για όλα ακούμε τους ειδικούς ποσο μάλλον αν ειναι της εμπιστοσυνης μας.
μην αγχώνεσαι,το εννοώ ότι δεν έχω προβλημα να με θεωρούν άσχετη στα αυτοκινητα,διότι η ιδια δηλώνω άσχετη-που ειμαι κιόλας.
όσο για το θέμα πειρας,έχω το κραυγαλέο παράδειγμα: κάποια στιγμή ειχε προβλημα το καρ,μιλησα τηλεφωνικά με τον γαμπρο μου να με καθοδηγησει,μου ειπε αμέσως ποιο πίστευε ότι ήταν το προβλημα,το πήγα σε ένα συνεργειο εκεί κοντά όπου δεν καταλάβαιναν τι φταίει,μετά πήρα στο κινητό κάποιον υπάλληλο του δικού μου μάστορα,μου ειπαν να πάω αν κ ειχαν κλεισει,άνοιξαν πάλι μόνο για να με εξυπηρετησουν,έφταιγε αυτό που ειχε πει ο γαμπρος μου,κ τα παιδιά στο συνεργειο βρηκαν τροπο να πληρώσω τα μισά ακριβώς χρηματα.
άσε που πολύ γουστάρω να το αφηνω εκει όταν μου δινουν άλλο αυτοκινητο,γιατί συνηθως μου δινουν κάτι σουπερ φτιαγμένα :Pppppppppp
{ WayFaReR @ 13/11/2007, 19:45:33 }
Rosebud σου βρήκα μηχανικό και θα πας και συστημένη. Όπως είδες ήμουν συνεπής στο έργο που ανέλαβα το οποίο και διεκπεραίωσα άμεσα. Το σχετικό post it είναι ήδη στο πορτοφόλι μου.
Εσένα δεν σε βλέπω να κάνεις καμία κίνηση για τα δικά σου καθήκοντα... Φρούδες ελπίδες... :-PPPpppPPppPp
Αν έρθεις με την Laguna στον Βόλο θα την βαφτίσουμε με αυτοκόλλητα του club, έτσι; :-P
{ WayFaReR @ 13/11/2007, 19:46:19 }
D/I τι έγινε με το “εργαλείο”;
{ ROSEBUD @ 13/11/2007, 20:03:10 }
Μικρό και μαλλιαρό παιδί!ολόκληρο εγκώμιο σου έπλεξα στο σχετικό θέμα,δεν το κατάλαβες??Τι θες,να σου πω για ποια σε προορίζω και να στενοχωρηθούν οι υπόλοιπες που θα χάσουν τέτοιο κελεπούρι?? :-PPPPPP
Σ'ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου! :-)
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 20:54:27 }
το εργαλειο θα διανυκτερεύσει εκτος σπιτιού απόψε.
μια πρώτη διάγνωση του μάστορη από τη μια με έκανε να νιώσω καλυτερα,διότι σωστά υποψιαζόμουν ότι φταινε τα λάστιχα,από την άλλη με έκανε έξαλλη κ μετά την οριστική απάντηση θα πάω να ξεχ&σω έναν άλλον μάστορη .
θα σας ενημερωσω αύριο (μαλλον) λεπτομερέστερα.
κινούμαι που λέτε με ένα δανεικό εργαλειο με ένα περιεργο συστημα ξεκινηματος που τραβηξε αρκετά τα βλέμματα καθώς με το που πηγαινα να ξεκινησω άρχιζε να τσιριζει ο συναγερμός!!!
τι ανωμαλία Θε μου!!!!
να μην αναφέρω τον πανικό που με έπιασε για κλασματα του δευτερολέπτου όταν βγηκα απο το σουπερ μάρκετ κ κοιτώντας στη θέση που θυμόμουν ότι είχα αφησει το καρ,δεν το είδα.....
εμ πώς να το βλεπα?αφου δεν ήταν εκεί-το δικό μου!!!
το αλτσχάϊμερ χτυπησε νωρίς :(
{ charm_quark @ 13/11/2007, 23:37:53 }
Εμενα παντως, τοτε που ηθελε λαστιχα, ειχε φυγει με 30 km/h Δεν περιμενε να φτασω τα 110! :p
{ ROSEBUD @ 13/11/2007, 23:44:52 }
Ρε συ Way...τώρα που το σκέφτομαι...γιατί θα μπορούσε να επηρεάσει η σκουριά το θέμα της ασφάλειας σε ένα αυτοκίνητο που έχει ατσαλένιες μπάρες??
{ Doureios-Ipnos @ 14/11/2007, 00:43:56 }
"Εκτοξεύτηκε στις 13/11/2007, 23:37:53
--------------------------------------------------------------------------------
Εμενα παντως, τοτε που ηθελε λαστιχα, ειχε φυγει με 30 km/h Δεν περιμενε να φτασω τα 110! :p"
να υπενθυμίσω οτι άλλαξα λάστιχα τον αυγουστο :(
{ WayFaReR @ 14/11/2007, 04:22:41 }
Για τις σκουριές στην πόρτα.
Οι πόρτες έχουν μέσα τα λεγόμενα “νεύρα” που είναι μεταλλικοί ράβδοι ελέγχου της παραμόρφωσης. Δηλαδή σε τρακάρισμα αυτές θα μεταφέρουν όλες τις ροπές και τις τάσεις γύρω από την καμπίνα και όχι πάνω στους επιβάτες. Είτε είναι μετωπική είτε πλάγια η σύγκρουση.
Τα αμαξώματα από το 1990, περίπου, και μετά είναι γαλβανισμένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σκουριάζουν αλλά ότι αργούνε πολύ περισσότερο από ότι ο κοινός πρεσαριστός χυτοσίδηρος.
Αν η πόρτα σου φάει πολλά νερά θα αρχίσει να διαβρώνεται σιγά σιγά και νερά σε μορφή υγρασίας αρχικά αλλά και κανονικά μετά θα μπαίνουν στην πόρτα. Έτσι, παίζει να σου χαλάσει ότι ηλεκτρικά έχει μέσα και αν αρχίσουν να σκουριάζουν τα νεύρα...
Δεν μπορώ να εκτιμήσω σε πόσο χρόνο μπορεί να γίνει αυτό αλλά προσωπικά δεν θα το άφηνα καθόλου.
Καινούργια λάστιχα τον Αύγουστο και να φταίνε αυτά; Αν ισχύει αυτό να πας στον λαστιχά να του κάνεις σκηνικό. Πάντως πολύ κουλό ρε συ... Μήπως είναι και θέμα γεωμετρίας; Αλλά και πάλι... Είναι extreme… Εγώ στο 5ρι μου που είχε τελείως αγωνιστική γεωμετρία και τα λάστιχα ουσιαστικά στεκόντουσαν στις εσωτερικές γωνίες τους τα έτρωγε πολύ μετά από 6 μήνες και πάνω στον χρόνο φαινόντουσαν τα λινά τους...
https://www.imageshack.gr/view.php?file=p2wzgouytqofdxugzcp8.jpg
https://www.imageshack.gr/view.php?file=c2h3p5b3fz9dpmvhb69l.jpg
Εσύ Charm έχεις μια τάση να φεύγεις στις στροφές... :-P
Άντε και εγώ αύριο στις 7 και μισή θα είμαι, πάλι, στον μηχανικό και διανυκτερεύει και ο “General” εκεί... :-((( Πρέπει να έσπασα πάλι την ντίζα του γκαζιού...
{ charm_quark @ 14/11/2007, 04:55:47 }
Και μετα μου λες εμενα, γιατι λεω να παμε με το "κοτοπουλο"!!!!! Δεν ξερω τι ειναι η ντιζα, αλλα μου ακουγεται πολυ πιο σοβαρο απο το θεμα θερμοστατη, που ειναι και το μοναδικο προβλημα του κοτοπουλου τα τελευταια 2 χρονια! :PPPPPP
{ charm_quark @ 14/11/2007, 04:57:51 }
Way, και εσυ ολονυχτια κανεις; Εμενα δε μ'αφηνει η Φρουφρου να κοιμηθω! Εσενα η ντιζα; Με τι θα πας αυριο στο συνεργειο; Αν θες, χτυπα ενα τηλεφωνο να σε παω. ciao... παω να την πεσω!
{ Doureios-Ipnos @ 14/11/2007, 09:00:01 }
βρε ειπα ότι φταινε τα λαστιχα, ότι έχουν κιόλας φθαρεί.
κ ειπα επισης ότι θα σς ενημερώσω μόλις έχω περισσοτερες λεπτομέρειες.
από την άλλη,απ όσο ξέρω το πότε φορεσες τα λάστιχα δεν έχει απαραιτητα σημασία καθώς θα μπορούσαν να ληγουν την επόμενη-ή κ την προηγουμενη-μέρα.
{ Doureios-Ipnos @ 14/11/2007, 09:26:09 }
διορθωσις:είπα ότι φταινε τα λαστιχα ΟΧΙ ότι έχουν κιόλας φθαρεί
{ k@Tie @ 14/11/2007, 11:51:56 }
wayfarer νομίζω οτι όταν είναι να πάρω αυτοκίνητο θα σε πάρω μαζί μου...
{ WayFaReR @ 14/11/2007, 12:11:06 }
Είχα γράψει ένα μακροσκελέστατο post για τα υπερ και τα κατά, σε μια άτυπη σύγκριση μεταξύ του “κοτόπουλου” και του “General” αλλά και γενικότερα για αυτοκίνητα με τόσο μεγάλες διαφορές στην φιλοσοφία τους.
Τα έσβησα όλα όμως...
Ο “γιατρός” διέγνωσε βλάβη στον αισθητήρα του injection και πάμε για αλλαγή ολόκληρης της μονάδας...
Το καλό είναι ότι με μια πατέντα, μιας και ο μηχανικός μου είναι τσακάλι, το αυτοκίνητο κινείται χωρίς πρόβλημα και δεν πρόκειται να πάθει κάτι ή να μείνει πουθενά. Το κακό είναι ότι για να αλλαχτεί η μονάδα με καινούργια θέλει 800 ευρώ και μεταχειρισμένη 150 ευρώ.
Αλλά μεταχειρισμένο σε ένα αυτοκίνητο που το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να το γλύψω και να του τραγουδάω νανουρίσματα το βράδυ... Το πιθανότερο είναι η μονάδα injection, στην περίπτωση του μεταχειρισμένου, να μην είναι τόσο προσεγμένη όσο η δικιά μου. Και όλα αυτά για ένα αισθητήρα που δεν διαβάζει σωστά την θέση της πεταλούδας του γκαζιού.
Και, Charm, δεν φταίω εγώ για αυτό...
Ίσως, το σύμπαν, έχει μερικές διαδικασίες για να σε ταπεινώνει σε θέματα που αγαπάς πολύ και να μην σου κάθονται όπως τα θέλεις...
Και τώρα σκύβω...
:-(
{ charm_quark @ 14/11/2007, 17:09:42 }
Τι λες τωρα;;;; 800 euro ζημια; Αυτο ειναι περισσοτερο απο ολα τα "ακριβα" service του κοτοπουλου την τελευταια διετια! Περα απο το δουλεμα, ειναι πικρα η ολη ιστορια... αλλα να μαθεις και αλλη φορα, ξερεις εσυ.... VW δαγκωτο! :P
Περαστικα ευχομαι και αν βρεθει κανα ιδιαιτερακι στην Πατρα θα σε θυμηθω γιατι βλεπω να ερχονται μερες πεινας!
{ charm_quark @ 14/11/2007, 17:14:35 }
διορθωσις:είπα ότι φταινε τα λαστιχα ΟΧΙ ότι έχουν κιόλας φθαρεί
μια η αλλη! Πηγαινε στον λαστιχα σου και σουρτου (οπως θα ελεγε και ο παππους μου) εναν εξαψαλμο. Εγω παντως αυτο θα εκανα! Καινουργια λαστιχα και προβληματικα; Να τα φορεσει στο δικο του αυτοκινητο! Να τον ξαναπροτιμησεις!!!!! :p Οπως και εγω εκεινον που μου ειπε μια βδομαδα πριν χασω τον ελεγχο "καλα ειναι, κρατανε κανα 6μηνο ακομα"... ενω ειχαν γινει γυαλι σε καποια σημεια!
{ WayFaReR @ 14/11/2007, 20:10:57 }
Αφού με άκουσε όλο το Ρίο το μεσημέρι, αποφάσισα να σκεφτώ με ηρεμία...
1) Έχω ένα εξαιρετικό team μηχανικών στην διάθεση μου.
2) Έχω πολλές γνώσεις ηλεκτρονικών και για αισθητήρες.
3) Έχω ένα από τα καλύτερα Club αυτοκινήτων στο πλευρό μου.
4) Έχω πολύ δυνατό ηχοσύστημα.
Οπότε έβαλα τα ακόλουθα τραγούδια να παίζουν στο διαπασών.
1) Solid Base - Ticket to fly.
2) Iron Maiden - Aces high.
Ο στόχος είναι επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του ελαττωματικού αισθητήρα θέσης της πεταλούδας του γκαζιού χωρίς αλλαγή της μονάδας του injection και με κόστος λιγότερο από 100 ευρώ.
Ιδέες προέκυψαν και λύσεις άρχισαν να διαφαίνονται στο ορίζοντα...
Δεν ξερερώ, δεν ξενερώνουμε ποτέ...
(Μετά από όλα αυτά με είχε πιάσει υπερδιέγερση αλλά δεν ήθελα να πάω βόλτα για να μην σκίσω σήμερα το εργαλείο... Τελικά μάζεψα όλο το σπίτι... Όλο μα όλο... Κάτι είναι και αυτό... Μέχρι και το κρεβάτι έστρωσα αν και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το κάνουμε αυτό...)
{ Doureios-Ipnos @ 14/11/2007, 23:38:25 }
νομίζω ότι δε με προσέχετε!!!
είπα ή δεν είπα ότι θα πάω να ξεχέσω έναν άλλο μάστορη?
μην τα λέμε δυο φορές!
τελικά ήθελε ευθυγράμμιση-25 ευρά- κ βαριέμαι να σας πω αυτή τη στιγμή ποια ήταν η θεωρία για τα λάστιχα,μάλλον στη συνάντηση.
{ WayFaReR @ 22/11/2007, 17:14:28 }
Το παραθέτω και εδώ μιας και έχει γίνει πολύς λόγος με το συγκεκριμένο θέμα την τελευταία περίοδο και εδώ. Από ένα post μου στο Greek Renault Club…
Εφιάλτης στον δρόμο με τις μπαριέρες...
Οδηγώ 7 χρόνια και έχω κάνει περισσότερα από 300.000 χιλιόμετρα. Πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει στις εθνικές οδούς.
Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, λόγο της περιοχής που μένω πρέπει συχνά να οδηγώ στις εθνικές οδούς. Ακόμα και για έναν καφέ να πάω πρέπει να βγω στην εθνική οδό.
Δεν σας κρύβω ότι πλέον το σκέφτομαι πολύ ώρα πριν αποφασίσω να ξεκινήσω για ένα ταξίδι το οποίο να περιλαμβάνει τις εθνικές οδούς.
Γιατί;
Γιατί πιστεύω ότι οι εθνικές οδοί έχουν γίνει άντρο επικίνδυνων και ανεξέλεγκτων ανεγκέφαλων, εν δυνάμει δολοφόνων...
Θα προσπαθήσω ακολούθως να συνοψίσω όλα τα κακός κείμενα, σχετικά με την συμπεριφορά των οδηγών, που έχω δει.
Προσπεράσεις ακόμα και πάνω σε στροφές με μέρος του αυτοκινήτου ή ολόκληρο το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα.
- Φίλε, πας καλά; Τι το πέρασες εδώ; Το αντίθετο ρεύμα είναι για τα άλλα αυτοκίνητα όχι για να κάνεις προσπέραση... Και πάνω στην στροφή... Έλεος...
Υπερφορτωμένα αυτοκίνητα με πράγματα να φεύγουν από πάνω.
- Άσε και τίποτε πίσω για να βρεις όταν γυρίσεις... Κλείνουμε καλά τις βαλίτσες... Δεν παίρνεις και κανένα τρέιλερ;
Ένα στα δυο αυτοκίνητα έχουν στραβά φώτα που σε τυφλώνουν.
- Με τυφλώνεις ρε φίλε. Δεν το καταλαβαίνεις; Ρύθμισε τα φώτα σου! Είναι εύκολη διαδικασία και αν βαριέσαι τόσο πολύ είναι και ανέξοδη.
Να κολλάνε από πίσω σου στο μέτρο.
- Τόση εμπιστοσύνη έχεις στα φρένα σου και στα αντανακλαστικά σου;
Οδηγούνε συνέχεια με τους προβολείς ανοιχτούς.
- Κλείσε τους προβολείς ρε φίλε. Έχω το δικαίωμα να βλέπω και εγώ...
Νταλίκες με τόσα φώτα και λαμπάκια που συναγωνίζονται το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της Αθήνας.
- Ρε Μπάμπη, κλείσε κανένα φωτάκι. Φαίνεσαι από 10 χιλιόμετρα μακριά και με τυφλώνεις.
Ανθρώπους να διασχίζουν την εθνική οδό.
- Τζιζ, κακό.. Φτου κακά...
Αγρότες να διασχίζουν την εθνική οδό με τα pick – up τους ή τα αγροτικά μηχανήματα.
- Είμαι σίγουρος ότι λίγο πιο κάτω υπάρχει πέρασμα για να περάσεις την εθνική οδό με ασφάλεια και για εσένα και για τους υπόλοιπους. Δηλαδή δεν βαρέθηκες να φροντίσεις το χωράφι σου ή τα ζώα σου αλλά βαρέθηκες να περάσεις απέναντι με ασφάλεια...
Προειδοποιητικά τρίγωνα σε απόσταση 10 μέτρων από το αυτοκίνητο.
- OK, έπαθες κάτι. Πραγματικά λυπάμαι. Δεν βάζεις και το τρίγωνο λιγάκι πιο πέρα μην πάθεις τίποτε άλλο...
Υπερ - υπερβολική ταχύτητα.
- Ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε φίλε; Ο Ari ο Vatanen το καλό παιδί και οδηγείς το Peugeot 205 Τ16 στα Pike Peaks;
Οδήγηση με την πατούσα του οδηγού έξω από το παράθυρο.
- Τι έγινε ρε φίλε; Έπρεπε να πάρει η πατούσα σου τον αέρα της; Είσαι karate master και μπορείς να οδηγείς έτσι; Αν είσαι, συγνώμη κιόλας...
Οδήγηση χωρίς ζώνη.
- Φόρα την ζώνη σου ρε... Τσάμπα είναι...
Οδήγηση με παντόφλες / τακουνιά / μπότες και λοιπά χαρωπά υποδήματα.
- Άλλος karate master από εδώ... Δεν το καταλαβαίνεις ρε φίλε;
Απίστευτες σφήνες με υπερβολική ταχύτητα.
- OK, έχει πάρει φωτιά ο κόλος σου... Δεν θα τον σβήσεις έτσι όμως. Σταμάτα και κυλήσου στα χώματα. Και αν νομίζεις ότι θα εντυπωσιάσεις έτσι το γκομενάκι που έχεις δίπλα σου είσαι βαθιά νυχτωμένος...
Προσπεράσεις από δεξιά.
- Όχι δεν κερδίζεις κανένα βραβείο! Δεν δίνουμε για την βλακεία...
Διάφοροι τύποι να έχουν σταματήσει σε ατύχημα και να βγάζουν φωτογραφίες.
- Έχει το κινητό σου μόνο φωτογραφική; Τηλέφωνο δεν έχει; Βλέπεις ρε φίλε ότι έχουν χτυπήσει άνθρωποι, πάρε τηλέφωνο το 166! Αν είσαι φωτογράφος ή έχεις εξάρτιση και πρέπει οπωσδήποτε να βγάλεις φωτογραφία ή έχουν πάρει ήδη τηλέφωνο το 166 ή έχει έρθει... Φίλε, πρέπει να σε πληροφορήσω ότι η κάμερες των κινητών έχουν και zoom. Μην πηγαίνεις στην μέση της εθνικής για να βγάλεις φωτογραφία. Και είναι μέγιστη απανθρωπία ο άλλος να ξεψυχάει στην άσφαλτο και εσύ να βγάζεις φωτογραφίες. Αποτυχημένε τουρίστα...
Έχει μπει κάποιο ζώο στην εθνική και κανένας δεν σταματάει να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία να έρθει να το απομακρύνουν.
- Μπορεί κάποιος να μην το δει και να χτυπήσει ή να μην καταφέρει να το αποφύγει. “Χτυπήσει”, δεν την ξέρεις την λέξη; Πάρε ένα τηλέφωνο ρε φίλε. Δεν φταίει το καημένο το ζώο, κανένας δεν θα πιστέψει αυτήν την δικαιολογία σε περίπτωση ατυχήματος. Είναι και τσάμπα όταν παίρνεις την αστυνομία. Σκέψου το, θα μιλήσεις λίγο στο τηλέφωνο τσάμπα.
Οδήγηση χτυπώντας παλαμάκια και γενικότερα με τα χέρια μακριά από το τιμόνι.
- Μουσικόφιλε οδηγέ μου εσύ... Τα χεράκια στο τιμόνι. Σε μια λακκούβα να πέσεις την έχασες την μπάλα. Το ίδιο ισχύει και για τα μπουτάκια της δεσποινίδος, για τα toast από τα Mc Donaldʼs και για τα τσιγάρα. Είναι και τα τρία πολύ ωραία και έχεις το μυαλό σου συνέχεια εκεί, το ξέρω και εγώ υποφέρω... Υπομονή και θα τα απολαύσεις καλύτερα όταν φτάσεις...
Οδήγηση με χασμουρητά και νύστα.
- Φίλε μου ο καφές δεν θα σε σώσει. Κοιμήσου 2 - 3 ώρες και φύγε μετά. Νύσταξες στην μέση της διαδρομής; Σταμάτησε σε ένα παρκινγκ. Δεν προλαβαίνεις; Κάνε καλύτερο πρόγραμμα.
Οδήγηση μιλώντας στο κινητό.
- Υπάρχουν και τα hands free και τα blue tooth βρε παρλαπίπα...
Παππούδες να οδηγούνε με 50 στην μέση του δρόμου.
- OK, εσένα φίλε γέροντα σε καταλαβαίνω. Θες να πας να δεις τα εγγόνια σου και φοβάσαι να πας πιο γρήγορα. Πήγαινε και λιγάκι πιο άκρη. Έτσι, για το καλό, για να φτάσουμε όλοι και να αποκτήσουμε και εμείς, οι νεότεροι, μια μέρα εγγόνια.
Γυναίκες οδηγοί να οδηγούνε με 50 στην μέση του δρόμου.
- Όχι, δεν έχω τίποτε με τις γυναίκες οδηγούς. Ίσα, ίσα που τις συμπαθώ ιδιαιτέρως μιας και ομορφαίνουν τους άχαρους δρόμους μας. Φοβάσαι να πας πιο γρήγορα; Και καλά κάνεις, μαζί σου! Ένα κλικ πιο στην άκρη και εσύ βρε κοπελιά! Άντε, να ʽσαι καλά και κερνάω το ποτό εγώ μετά. Α, και το μακιγιάζ όχι όταν οδηγούμε, ε! Ασχέτως που είσαι όμορφη και έτσι, αλλά ή κάνε το πριν φύγεις ή σταμάτησε, καλλωπίσου, φρεσκαρίσου πέρνα και δεύτερο χέρι και συνέχισε μετά.
Δικαιολογίες για όλα τα παραπάνω με πρόφαση την κατάσταση στις εθνικές οδούς.
- Είσαι χαζός παιδί μου; Μίλησε κανείς για την κατάσταση τους τώρα; Μπερδεύεσαι με τις πολλές πληροφορίες και παραληρείς;
Αυτά θυμάμαι για την ώρα...
Τα παράθεσα όλα αυτά γιατί ίσως διακρίνουμε μέσα σε αυτές τις κατηγορίες, λιγότερο ή περισσότερο ο κάθε ένας μας, τον εαυτό μας.
Παιδιά, προσοχή!
Υ.Γ.: Συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που απέδωσα σε μερικές περιπτώσεις. Αν θεωρούν οι administrators το post μου προσβλητικό ή και για οποιοδήποτε άλλο λόγο μπορούνε να το διαγράψουνε ή να προβούνε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνουν εκείνοι απαραίτητη κατά το δοκούν. Το ίδιο ισχύει και αν εκφραστούν παράπονα για προσβολή ή οποιαδήποτε άλλη διαμαρτυρία από οποιοιδήποτε μέλος του club ανεξαρτήτως του λόγου.
{ Doureios-Ipnos @ 22/11/2007, 20:42:12 }
ξέχασες να πεις για:
αυτούς που ενώβρισκεσαι στην αριστερή λωρίδα του ρέυματός σου,κάνπντας προσπέραση και δεξιά σου υπάρχει πχ μια νταλικα,με το που ξεπροβάλλουν αρχιζουν να αναβοσβηνουν μανιωδώς τους προβολείς,ενιοτε και να τα αφήνουν ανοιχτά,προκειμένουν να σε πεισουν να εξαφανιστείς ωςδια μαγείας απο μπροστά τους!
1)ώπα ρε μεγάλε,έπρεπε να πεις στο μπαμπά να σου πάρει κ δρόμο εκτός απ την αμαξάρα σου.2)ώπα ρε μεγάλε,δεν έχω το αυτοκινητο του Σαΐνη,έχω ένα απο τα απλά,3)ώπα ρε μεγάλε επειδή πας με 200 πρέπει να πάω κι εγώ?
θα συμφωνησω ότι καλο είναι να οδηγεις με την ταχυτητα που νιώθεις ασφαλής,απλά πιάσε τέρμα δεξιά και πήγαινε χαλαρά.μην προβεί κανέας απελπισμένος σε κανα απονενοημένο διαβημα!
άσε κάτω τα τακούνια όμως,γιατί ειπαμε ότι λειτουργούν ως προέκταση στα ποδαράκια μας,όταν οι εταιρείες φτιάχνουν τα αυτοκινητα θεωρώντας ότι απευθύνονται στο Φασούλα.
{ WayFaReR @ 22/11/2007, 21:22:15 }
Yes D/I karate master!!! :-P
{ Doureios-Ipnos @ 23/11/2007, 00:42:23 }
εγώ λέω ότι σκας απο τη ζηλεια σου που δε μορείς να οδηγησεις με τακούνι!!
αλλά οκ,εγώ πχ δε μπορώ να οδηγήσω ξυπολητη :P
και αν ήθελες αν εισαι σωστός θα έπρεπε να πεις ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να οδηγεί καποιος με παντοφλες!!!
{ ROSEBUD @ 23/11/2007, 00:55:22 }
Με πασούμια κάνει? :-P
(άσχετο...θυμάται κανείς σε τι συχνότητα κάνει ο Γουέις εκπομπή σήμερα να πάμε να τον τσεκάρουμε?:-P)
{ Doureios-Ipnos @ 23/11/2007, 00:58:14 }
όχι ,ούτε με πασούμια.
ναι,το λινκ υπάρχει στο "γράφω ό,τι μου κατέβει 4"
{ ROSEBUD @ 23/11/2007, 01:02:40 }
Η λάσπη είναι χειρότερη κατά τη γνώμη μου...
{ Doureios-Ipnos @ 23/11/2007, 01:33:48 }
η λάσπη έχει κάποια σχέση με τα παράπανω την οποία δε μπορώ να αντιληφθώ?
ή ...άσχετο.......?????
{ ROSEBUD @ 23/11/2007, 09:36:59 }
Η λάσπη στα παπούτσια καλέεεε!!!:-P
{ WayFaReR @ 23/11/2007, 19:17:13 }
D/I to βρήκες! Αυτό είναι το κρυφό μου όνειρο... :-P
Τι να σου πω, δεν έχω οδηγήσει ποτέ με τακούνια και δεν μπορώ να εκφέρω αντικειμενική άποψη... Απλά νομίζω ότι δεν θα έχεις τόσο καλή αίσθηση και έλεγχο σε σχέση με την οδήγηση με τα αθλητικά...
Rosebud άκουσες τελικά;
{ ROSEBUD @ 29/11/2007, 13:43:55 }
Γουέι πού είσαι και έχουμε ένα μέγιστο θέμα να λύσουμε?? :-PPPP
Τους τετ-α-κέδες!!!(και τους κιοφτέδες!!)
Λοιπόν...Μετά από ώριμη σκέψη και περισυλλογή κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για τους πετύχει κάποιος,πρέπει να εστιάσει σε συμπλέκτη-γκάζι και όχι τόσο στο τιμόνι.Να κάνει κατά κάποιο τρόπο κάτι σα φάλτσο δηλ.με τα πετάλια.Σωστά??
Άντε πες,καημό το'χω να πάω σε μια αλάνα και να κάνω σβούρες!πχ σε πάρκινγκ μαρκέτας κάποιο βράδυ που να είναι κλειστά και εννοείται μακριά από τις τζαμαρίες!! :-))))
υγ όχι δεν μπόρεσα να ακούσω,θα δοκιμάσω σήμερα.Μόνο μη βάλετε τίποτα μελανκόλικ έιδικά σήμερα,γιατί θα κόψω φλέβες!
{ WayFaReR @ 29/11/2007, 18:34:00 }
Τετακέ... Ας το λέμε 180ρα... μιας και το αυτοκίνητο κάνει στροφή 180 μοιρών γύρω από τον άξονα περιστροφής του.
Είναι πολύ απλό. Αναπτύσσεις μια σχετική ταχύτητα και μετά στρίβεις το τιμόνι προς μια κατεύθυνση, όπου θέλεις, και πατάς ταυτόχρονα τον συμπλέκτη και στο καπάκι τραβάς το χειρόφρενο.
Όχι πολλά χιλιόμετρα, ανάλογα με το αυτοκίνητο βέβαια αλλά με 40 - 50 χιλιόμετρα είσαι μια χαρούλα. Αν έχεις παραπάνω χιλιόμετρα μετά θα πας για 360ρα που είναι πολύ δύσκολο.
Προσοχή, τα πολλά χειρόφρενα βλάπτουν σοβαρά την υγεία των ελαστικών. Επίσης να τα κάνεις αυτά σε ανοικτό χώρο, χωρίς αυτοκίνητα και πεζούς...
Δεν παίζουμε μελαγχολικά τραγούδια...
{ _fantom_ @ 14/12/2007, 11:59:53 }
ήθελα να ρωτήσω, άμα ξέρετε, αν τα λάστιχα έχουν ημερομηνία λήξης :S
π..χ. λήγει την τάδε ημερομηνία και πρέπει υποχρεωτικά να τα αλλάξεις
μπορούν δηλαδή να σε γράψουν με παράβαση... "ληγμένα λάστιχα";
γράφουν πάνω τους ημερομηνία λήξης; :S
ξέρω ότι τα λάστιχα εκτός από την φυσική φθορά με την κίνηση, χαλάνε π.χ. από την ακινησία σε συνδυασμό με την θερμοκρασία, υγρασία κλπ... αλλά αυτό με την συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης το άκουσα κάπου και μου φάνηκε παράξενο
{ LittlePrince2s @ 14/12/2007, 13:00:13 }
Αν και δεν είμαι σίγουρη, έχω την εντύπωση ότι τα λάστιχα έχουν μια ορισμένη ημερομηνία λήξης, αλλα δεν νομίζω ότι αναγράφεται επάνω τους..Ακόμα όμως και να γραφόταν, σίγουρα δεν φαίνεται...Μην μου πεις ότι σε έγραψαν για ληγμένα λάστιχα..
:-SSSSSS
{ WayFaReR @ 14/12/2007, 13:23:44 }
Όχι, τα ελαστικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης... Η μοναδική ημερομηνία που αναγράφετε πάνω στο ελαστικό είναι ο αύξοντας αριθμός της εβδομάδας του έτους που κατασκευάστηκε το ελαστικό καθώς και το έτος κατασκευής. Δεν υπάρχει κλήση για ληγμένο ελαστικό.* Χαλάνε και ακίνητα να μένουνε υπό την έννοια ότι χάνουνε την φυσική τους υγρασία και έτσι χάνουνε σε μεγάλο μέρος τις ιδιότητες τους σχετικά με το φρενάρισμα, υδρολίσθηση και τα λοιπά. Αν έχει γίνει αυτό θα δεις κυρίως χαρακιές στην γωνία του ελαστικού μεταξύ πέλματος και προφίλ σαν να έχει σκάσει.** Επίσης μπορείς να το καταλάβεις από την συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Θα μπαίνει πιο γρήγορα το ABS στο φρενάρισμα για παράδειγμα. Αυτά.
* Υπάρχει όμως για φθαρμένο ελαστικό, προσοχή!
** Κάτι σαν την όψη φλοιού πορτοκαλιού για να μας καταλάβει και η θηλυκή πλευρά του forum… xixixi :-P
{ LittlePrince2s @ 14/12/2007, 15:17:03 }
Αν δεν είχαμε και εσένα να μας ενημερώνεις για τα των αυτοκινήτων θέματα, εγώ τουλάχιστον θα έβγαινα έξω να δω αν έχει το λάστιχο ημερομηνία λήξης...
Τι να πεις...Όσο ζεις μαθαίνεις...
:-SSSS
{ _fantom_ @ 14/12/2007, 18:59:29 }
όχι πρίνκε, δεν με έγραψαν :-Ρ απλά το άκουσα
φχαριστώ γουέη για την ενημέρωση :-)
{ _fantom_ @ 25/12/2007, 14:18:55 }
άλλη μια δύσκολη ερώτηση κρίσεως από εμένα :-Ρ
είναι για το αυτοκόλλητο σήμα από τα τέλη κυκλοφορίας
τα παλιά σήματα, μπορούμε να τα βγάζουμε, ε;
έριξα μια ματιά τριγύρω και είδα τους άλλους να έχουν μόνο το πιο πρόσφατο. λογικά άμα έχεις το τρέχων σημαίνει ότι είσαι οκ και με τα παλιά, απλά δεν έτυχε να ρωτήσω ποτέ για να σιγουρευτώ και τα αφήνω τα έχω κάνει συλλογή από το 2003 και γέμισαν όλα τα κατατόπια στο τζάμι και τώρα που κατέβηκα να κολλήσω το "08" δεν βρήκα χώρο... άσε που θα αρχίσει να παρουσιάζεται πρόβλημα ορατότητας :-Ρ
{ nounoukos @ 25/12/2007, 17:59:13 }
ναι κανει να ξεκολλας τα παλια, αρκει να εχεις το καινουριο.
για οσους δεν τα ξεκολλαμε, δεν ειναι θεμα συλλογης αλλα βαρεμαρας!
{ Doureios-Ipnos @ 25/12/2007, 17:59:59 }
ναι,τα παλιά μπορείς να τα βγάλεις άνετα( αν κ ίσως για το '07 να περιμένεις λιγες μέρες ακόμη,γιατί μπορεί κανένας τροχαίος να ειχα κρεβατομουρμούρα και να θέλει κάπως να εκτονωθεί :p)
{ _fantom_ @ 25/12/2007, 19:14:15 }
κάνοντας μια γύρα νωρίτερα παρατήρησα τελικά κι άλλους να έχουν 3-4 σήματα
πάντως οκ, φέτος λέω να τα καθαρίσω, γιατί και τα σημεία που προβλέπονται είναι κατειλημμένα, άσε που τα περισσότερα έχουν και μία ψιλο-στραβομάρα
{ LittlePrince2s @ 26/12/2007, 13:27:29 }
Με λίγα λόγια, έχεις κάνει το τουτού σου κολάζ...
;-ρρρ
{ charm_quark @ 27/12/2007, 13:25:43 }
Πριν μια εβδομαδα το κοτοπουλο τρελαθηκε! Αναβα το φως, κλειδωνε τις πορτες. Κλειδωνα τις πορτες, τις ξεκλειδωνε μονο του. Μονο δεκα σκυλους δεν εδεσα να το φυλανε μη σηκωθει και φυγει μονο του! Μια μερα ηταν στα καλα του, δουλευαν ολα ρολοι, μια εκανε τα δικα του. Εξορκιστη ή μηχανικο; Μηπως το δαιμονισαν οι καλλικατζαροι;;; (εχω και humor μετα το αδειασμα της τσεπης!!!!)
Κλειδωνα κεντρικα, ξεκλειδωνε το πορτ-μπαγκαζ, ξεκλειδωνα, κλειδωνε το ντεποζιτο.... και ουπς εμεινε το ντεποζιτο κλειδωμενο και χωρις βενζινη!!!! Παραμονη Χριστουγεννων. Το αλαρμ για αναμενα φωτα εσκουζε συνεχως... και η κλειδαρια του πορτπαγκαζ εχει κολησει στο να ανοιγοκλεινει περι τις 20 φορες το λεπτο με το που βαζεις το κλειδι στη μηχανη. (Για πειτε μου λοιπον πως διανυετε 200 km για να πατε στο μηχανικο σας, με αδειο ντεποζιτο και το αλαρμ να τσιριζει ολη αυτη την ωρα;;;;) Βρηκαμε μια μοντα με τον πατερα μου, ανοιξαμε το ντεποζιτο... και το ταξιδι ξεκινησε. Στη μιση ωρα ακουσα τον μπουναμα μου! Υγρασια στο πορτμπαγκαζ, οξειδωση στο board-ακι, του μοτερ κεντρικου κλειδωματος, καμμια 50αρα αντιστασεις/πυκνωτες και διοδους μεσα στη μουχλα και τη σκουρια (σα να πεταγες εναν υπολογιστη στη θαλασσα, θα δουλευε μετα;;;)... το οποιο ποσο κανει;;;; περι τα 300 eura!!!!!! Εγκεφαλικο να παθεις; Να ζητησεις να σου αφαιρεσουν τις ηλεκτρικες κλειδαριες και τα κεντρικα κλειδωματα... Τα θελω χειροκινητα λεω!!!!! Τα νευρα μου δεν ειναι καλα! Εν τελη πηρα ενα καινουριο, αλλα οχι της "μαμας" αλλα το προτεινε η αντιπροσωπια, με 170 eura... και να πω και ευχαριστω;;;; Πιθανα αφου και στα μεταχειρισμενα, και χωρις εγγυηση δε μου ειπαν κατω απο 70!
Απορια αλφα λοιπον! Που στο καλο μπαζει τοσο νερο το πορτμπαγκαζ μου, που εκανε το ηλεκτρονικο του τερτιπι να κολυμπαει σαν δελφινι; (ρητορικη ερωτηση)
Απορια βητα. Πως θα βρω απο που μπαζει;;;ή ακομα καλυτερα, που θα το παω να βρουν απο που μπαζει;;;; Μηπως πρεπει να καθομαι με ενα σεσουαρ πανω απο το πολο καθε φορα που βρεχει;;; ή να του φοραω αδιαβροχο;;;
{ ROSEBUD @ 27/12/2007, 15:09:26 }
Μπορείς να κάνεις το ίδιο τεστ όπως για τα φούιτ των ποδηλάτων.Θα το βουτήξεις μέσα στη θάλασσα και όπου δεις μπουρμπουλήθρες,από κει θα μπάζει!!
{ k@Tie @ 27/12/2007, 16:29:14 }
ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα ρόζυ...
μήπως να πάρεις κανένα καινούριο τουτού να ησυχάσεις για λίγο καιρό? :Ρ
{ _fantom_ @ 27/12/2007, 19:21:51 }
τσαρμ μήπως είναι επιδημία;
κι εδώ το πόλο ενός γείτονα έχει καμιά ώρα που κορνάρει με αλαρμ :S
{ nounoukos @ 27/12/2007, 19:56:45 }
το ματιαξανε!
δεν το καταλαβε ο μηχανικος στο συνεργειο;
ενα ξεματιασμα θελει...
{ LittlePrince2s @ 28/12/2007, 22:05:44 }
Περαστικά του...
Αν και νομίζω πως ξέρω ποιοι το ματιάξαμε..
;-ρρρρρ
{ WayFaReR @ 11/01/2008, 04:26:47 }
@ fantom και γενικότερα:
Δεν είναι υποχρεωτικό να κολλάς το σήμα. Εγώ δεν το έχω κολλήσει γιατί κάνει το αυτοκίνητο τσίρκο... Το ίδιο ισχύει για την ασφάλεια...
@ Charm:
Μου αρέσει που δεν ρωτάς ενώ ξέρεις που είναι η “πηγή” για αυτά τα θέματα... Πάρε τηλέφωνο να σου πω από που μπορεί να μπάζει γιατί βαριέμαι να τα γράφω...
{ _fantom_ @ 11/01/2008, 12:58:39 }
για την ασφάλεια δεν ξέρω σίγουρα, αλλά αφού το σήμα στα τέλη κυκλοφορίας λέει και που πρέπει να το κολλήσεις :S
ίσως π.χ. για να αχρηστευθεί και να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε άλλο αμάξι
{ Doureios-Ipnos @ 25/02/2008, 09:34:45 }
κι εγω ξερω ότι η επικολληση της ασφαλειας δεν ειανι υποχρεωτική αλλα δεν ισχυει το ίδιο για το σημα.
απο περυσι συγκεκριμενα θυμαμαι΄που έλεγαν ότι ακομη κι αν το έχεις στο αυτοκινητο,απο τη στιγμη που δεν το έχεις κολλησει μπορουν καλλιστα να σου κοψουν προστιμο...τωρα..τι να πω :S
άσχετο:
χρειαζομαι καινουρια μπαταρία.
πριν δυο βδομαδες έμεινα-ειχα αφησει τα αλαρμ για40 περιπου λεπτα ομολογω-και πριν μια περιπου ξαναέμεινα-ειχα αφησει τα αλαρμ 20 περιπου λεπτά.
την πρωτη φορα τα χρειαστηκα,καθως ενω έσπευσαν δυναμεις συμπαραστασης που ειχαν και καλωδια :p,ειχαμε ποση ώρα που παλευαμε ΄λλα δεν έλεγα να παρει μπρος :S
τη δευτερη οκ,πηρα αμεσως.
ψιλοάσχετο: δεν ηξερα ότι υπαρχει καλωδιο με το οποίο μπορείς να φορτισεις τη μπαταρια σου απο τη δικη σου μπαταρια ,χωρις τη συνδρομη άλλου αυτοκινητου.
εσείς το ξερατε?
:s
{ ROSEBUD @ 25/02/2008, 10:03:25 }
:-SSSSΚαι πώς φορτίζεις από τη δικιά σου μπαταρία αφού εκείνη είναι που πρέπει να φορτίσεις??Πάει....Το'χασε!:-PPPPPP
{ charm_quark @ 25/02/2008, 11:14:55 }
αχαχαχαχαχαχα.... θα το 'χουν μονο δουρειοαυτοκινητα!
Αυτοφορτιστητε γιατι θα αφησει τα αλαρμ αναμενα η παλαβιαρα! αχαχαχαχαχαχαχα!
{ _fantom_ @ 25/02/2008, 11:37:20 }
τότε που έψαχνα, είχα δει ένα βαλιτσάκι (φορητή μπαταρία) με καλώδια, που μπορούσες να φορτίσεις την μπαταρία του αυτοκινήτου. βέβαια πρώτα έπρεπε να έχεις φορτισμένο το βαλιτσάκι.
μάλλον δούρεια χρειάζεσαι κι εσύ καινούργια μπαταρία
{ Doureios-Ipnos @ 25/02/2008, 12:22:06 }
χριαζεσαι κ εσυ?
θες να παρουμε μια να την εχουμε εκ περιτροπης ,να μας ερεθι πι φτηνη?
θα την παιρνει καθε φορα αυτος που πρεπει να κανει ταξιδι:ppppppppppppp
παιδια,δεν ξερω πως ακριβως ειναι αλλαμου ειπαν ότι υπαρχει κ μη με κοροϊδευετε!
νταξει?
αν πρέπει όμως να ειναι ήδη φορτισμένο.....καλα κρασια!!!
σιγα να μην το θυμαμαι!
παντως εμενα μου εχουν ηδη παραγγειλει-κ αυτο αυτοβουλως,γιατι την πρωτη φορα που έμεινα,πηρα το μαστορη στο κινητό μηπως μπορουσε να βοηθησει.ελειπε όμως κ μου ειπα αν δεν τα χω καταφερει μεχρι να γυρισει,θα ρθει εκεινος-μες στη νυχτα αυτα ε?
ε,μετα τη δευτερη φορα θυμηθηκα να ξαναπαρω τηλ να ρωτησω που αλλαζω μπαταρια κ μου ειπε ότι έχει ηδη παραγγειλει!
θα σκεφτηκε ο άνθρωπος να μην περιμενει ποτε θα το θυμηθω εγώ!!!
(να βρε!αυτο ειναι σερβις!!! αυτο θα πει να καταλαβαινουν τις αναγκες σου-και τις δυνατοτητές σου επισης!!! :pppppppp τωρα ξερει,αμα περιμενει απο μενα θα ειναι κάπως αργά !!)
{ nounoukos @ 25/02/2008, 13:27:27 }
αυτοφόρτιση μπαταριας γινεται με τα γυαλια της τσαρμ, το ειχε αναλυσει ο γουει καπου.
{ ROSEBUD @ 25/02/2008, 13:36:17 }
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Αχ δεν μπορώ,με έπιασε νευρικό!!
{ charm_quark @ 25/02/2008, 13:45:08 }
nounouke.... θα σε πελεκισω!
{ nounoukos @ 25/02/2008, 13:53:05 }
:/
{ Doureios-Ipnos @ 25/02/2008, 13:55:38 }
ώστε έτσι τσαρμιτα!!!!
εσυ φορτιζεις τη μπαταρια του αυτοκινητου με τα γυαλια σου κ μετα κοροϊδευεις εμενα ε?
{ charm_quark @ 25/02/2008, 14:26:16 }
Οχι... ο way εχει μια ιδεα στο οτι θα μπορουσε να φορτισει αυτοκινητο με τα γυαλια μου! Οχι εγω! :p
{ nounoukos @ 25/02/2008, 15:27:42 }
ναι αλλα εσυ τα φορας!
γιαυτο τρεχεις ολη μερα, ενεργειακη εκρηξη επρεπε να σου βαλουν για member title..
πλακα πλακα τσαρμ, φυσικος εισαι, ετσι και βρεις καμια πατεντα για γυαλια ηλιου που φορτιζουν μπαταριες ή για τιποτα καλωδια "αυτοφόρτισης¨", θα χ#@#%ς στο ταλιρο!
και μια απορια που προεκυψε ξαφνικα:
μια ξανθια που σπουδασε φυσικη, την λενε φυσικό ξανθιά;;
{ charm_quark @ 25/02/2008, 16:36:29 }
να σου πω... εσενα στο απο πανω διαζωμα... σαν πολυ ξεσαλωνεις τελευταια! :p
{ LittlePrince2s @ 25/02/2008, 21:44:11 }
Αχαχαχαχαχχααχαχ..καλά που το θυμηθήκατε αυτό με τα γυαλιά ρε??
Δούρεια μην τους δίνεις σημασία πουλάκι μου, σε ζηλεύουν για αυτό τα λένε αυτά για σένα :ΡΡΡΡ
{ nounoukos @ 26/02/2008, 00:10:59 }
πληγωμενη πριγκιπεσσα την τσαρμ πειραζουμε προς το παρον! αλλα αμα θες τσιγκλαμε και την δουρεια λιγακι, μετα χαράς! :ρ
{ LittlePrince2s @ 26/02/2008, 00:16:26 }
βρε..το είπα επειδή την πειράζατε για την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία :ΡΡΡ
{ WayFaReR @ 26/02/2008, 13:06:32 }
Ότι το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά λόγο άδειας μπαταρίας δεν σημαίνει ότι φταίει η μπαταρία. Ίσως και να φταίει και αυτή όμως.
Διαδικασία ελέγχου συστήματος εκκίνησης:
1) Άδεια μπαταρία.
2) Χαλαρά καλώδια μπαταρίας ή διαβρωμένα.
3) Χαλασμένη γείωση μπαταρίας.
4) Χαλασμένη γείωση μοτέρ.
5) Καλωδίωση της μίζας ή πηνίου.
6) Διακόπτης μίζας χαλασμένος.
7) Χαλασμένη μίζα ή πηνίο.
8) Γενική μηχανική βλάβη.
{ Doureios-Ipnos @ 26/02/2008, 13:23:37 }
ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΟΥΚ ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ ΘΝΗΞΕΙΣ!
{ WayFaReR @ 26/02/2008, 13:40:23 }
Η ανάγνωση χρησμών δεν θα βοηθήσει σε τίποτε...
{ Doureios-Ipnos @ 26/02/2008, 13:42:10 }
ειπα να γραψω κατι για να χει παρεα ο δικος σου :pppppppppp
{ Doureios-Ipnos @ 26/02/2008, 13:42:41 }
άκου εκει...μπορεί να φταιει,μπορει κ να μη φταιει!!!
:S
{ WayFaReR @ 26/02/2008, 13:55:03 }
Δεν τα έγραψα για να τα ελέγξεις εσύ όλα αυτά... Να πεις να τα ελέγξει ο μηχανικός σου...
Και αυτά τα κουτάκια που φορτίζουν τις μπαταρίες και διάφορες άλλες πατέντες ξεχάστε τες. Ένα set καλώδια και ένα φιλαράκι με αυτοκίνητο ή ένας τυχαίος καλοθελητής στον δρόμο είναι ότι χρειάζεται.
{ Doureios-Ipnos @ 26/02/2008, 14:05:51 }
καλα μη βαράς!
{ nounoukos @ 26/02/2008, 15:02:44 }
φανταζομαι την εξης σκηνη:
η δουρεια, παει στον ηλεκτρολογο αυτοκινητων και του λεει "το πρωι δεν επαιρνε μπρος το αμαξι μου. σε παρακαλω να κοιταξεις αν ειναι διαβρωμενα τα καλωδια, αν ειναι αδεια η μπαταρια, αν φταιει η γειωση της μπαταριας ή της μηχανης, αν η καλωδιωση του πηνιου τα'παιξε, αν ο διακοπτης της μιζας, η ιδια η μιζα ή το πηνιο ειναι χαλασμενα, ή αν απλα χαλαρωσαν τα καλωδια. και μην ξεχασεις να ελεγξεις μηπως προκειται για γενικοτερο προβλημα της μηχανης!"
πραγματικα εχω βαλει την φαντασια μου να οργιασει, αλλα δεν εχω καταφερει να συλλαβω το ειδος της παραμορφωσης που θα εχει στη φατσα του ο ηλεκτρολογος ακουγοντας ολα αυτα...
σιγουρα θα ειναι πιο αστεια απο αυτη της γουιτνει χιουστον (ειχαμε την κουβεντα της χτες)
https://www.youtube.com/watch?v=yQ7MqgSEK0I
ετσι κι αλλιως παντως, συμφωνα με τους αγραφους νομους της μαστορικης συμπεριφορας, η απαντηση θα ειναι δυο λεξεων περιπου: "καινουρια μπαταρια"...
{ WayFaReR @ 26/02/2008, 15:34:24 }
Nounouke…
Αν αλλάξεις μπαταρία και είναι χαλασμένο το δυναμό π.χ., το οποίο φορτίζει την μπαταρία, δεν κάνεις τίποτε. Απλά θα ξεφορτίσεις την νέα μπαταρία. Και γενικότερα πρέπει να δουλεύουν καλά όλα αυτά που έγραψα. Η αλλαγή μπαταρίας από μόνη της, αν δεν λειτουργεί το όλο σύστημα καλά, θα δώσει μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Και αν.
Επίσης δεν είμαι κανένας σπαστικός και μίζερος που να στέλνω με λίστες τους ανθρώπους στα συνεργεία. Ούτε ότι γράφω το γράφω για να πουλάω μούρη για τις γνώσεις μου.
Αυτή είναι όμως η σωστή διαδικασία ελέγχου για το συγκεκριμένο θέμα και δεν την έβγαλα από το μυαλό μου απλά την αντέγραψα αφού την μετάφρασα από ένα βιβλίο που λέγετε “fault diagnosis” και πρέπει να την ακολουθούν όλοι οι μηχανικοί. Αυτά τα βιβλία τα έχουν και αυτοί μιας και τα παίρνουν από την εταιρία και μάλιστα για κάθε μοντέλο ξεχωριστά. Το αν τα διαβάζουν και τα ακολουθούν είναι άλλο θέμα...
Δηλαδή γιατί ο μηχανικός της D/I παρήγγειλε από μόνος του μπαταρία χωρίς να δει το αυτοκίνητο πρώτα; Έκανε διάγνωση από το τηλέφωνο; Όχι... Απλά είναι η προφανής λύση και η εύκολη και η πιο προσοδοφόρα για αυτόν.
Είναι πολύ ποιο δύσκολο να ελέγξεις την γείωση του μοτέρ από το να αλλάξεις μπαταρία και θα το χρεώσεις τα ίδια λεφτά. Και η μπαταρία θα χαλάσει πιο σύντομα οπότε θα ξανά κερδίσεις λεφτά από μια άλλη μπαταρία και τοποθέτηση.
Κανονικά οι μπαταρίες θέλουν αλλαγή αφού περάσουν 4 – 5 χρόνια και αυτό όχι γιατί ξεφορτίσανε. Έχουμε και παραδείγματα με μπαταρίες που κρατήσανε για 10 και 15 χρόνια.
{ nounoukos @ 26/02/2008, 16:04:41 }
ουτε καν σκεφτηκα οτι εισαι σπαστικος, ποσο μαλλον να το εννοησω κιολας!!
μη με παρεξηγεις, θα παρεξηγηθω! :ρ
απλα, οπως καπου λες κι εσυ, ειναι σκηνη που φωλιαζει βαθια στη φαντασια ενος εμπειρου συγγραφεα μυθιστοριματων το να κατσει ενας μηχανικος και να κανει τοσους ελεγχους. ειδικα αν του πεις κιολας ολα αυτα, θα γελαει μια βδομαδα! τοσο περιπου θα του παρει και για να φτιαξει και το αμαξι σου στην συγκεκριμενη περιπτωση, και στο τελος θα σου πει φυσικα οτι θελει καινουρια μπαταρια. μη σου πω οτι θα βγαλει και κανα δυο φασολια ακομα "για να μαθει να μου λεει τι να κανω".
αυτη δεν ειναι η πραγματικοτητα; κανω λαθος σε κατι; μηπως εχουμε αχρηστους ηλεκτρολογους αυτοκινητων και μηχανικους μονο εδω στο κιλκις; μπορει..
παντως αν θιχτικες με οποιοδηποτε τροπο απο το παραπανω ποστ μου, σε διαβεβαιω οτι δεν ειχα τετοια προθεση.
{ WayFaReR @ 26/02/2008, 16:50:47 }
Όχι, δεν θίχτηκα...
Κοίτα όμως...
Επειδή η περισσότεροι κάνουν μια δουλειά λάθος δεν αποτελεί δικαιολογία για τίποτε...
{ Doureios-Ipnos @ 26/02/2008, 17:06:49 }
παιδια,μη μαλωνετε :(
θα αρχισω να νιωθω ένοχη!
γουέι,καταλαβαινω ότι αυτο που λες ειναι το σωστό,αλλα φατνασου εσενα να εισαι ολη μερα-και νυχτα ενιοτε-μες στη μηχανη του ατυοκινητου κ να ρχομαι εγώ,που σε παιρνω τηλ. κατα καιρους σε άσχετες ώρες κ σε ρωτάω πανικοβλητη γελοια πραγματα, και να σου υποδεικνυω τη δουλεια σου.
απλά φαντασου ενδειξεις πιεσομετρου,ζαχαρου,πυρετού κ ό,τι άλλο μπορεί να παει στραβα στον οργανισμό σου :D
απο την άλλη, πηγαινω το αυτοκινητό μου σε αυτο το συνεργειο αρκετά χρονια και έχω κάθε λογο να πιστευω ότι και σωστή δουλεια κάνουν,και για τη συγκεκριμενη μαρκα τι προβληματα βγάζει στα ποσα χρονια του.
επισης, μου έχουν αποδειξει άπειρες φορές ότι δεν εκμεταλλευονται την άγνοιά μου για κερδοσκοπικούς σκοπούς.
και ,σε τελική αναλυση, για ένα θέμα που δεν κατεχω,έτσι κι αλλιως,δεν μπορώ να έχω άποψη.
ή αυτος στον οποίο απευθυνομαι μου γεννά αισθημα εμπιστοσυνης ή όχι.
ευχαριστώ πάντως κ παλι για τις συμβουλες :)
μακάρι να ήμουν σε θεση να τις ακολουθησω :(
{ LittlePrince2s @ 26/02/2008, 23:01:27 }
Δούρεια, βλέπω άρχισες να εξασκείς και τις ικανότητές σου σαν Πυ-θεία :ΡΡΡ
Στόν χρησμό, ουτε κόμμα ούτε τίποτα ε??
Αχχχ..άτιμη ανακρίβεια :ΡΡΡ
{ ROSEBUD @ 27/02/2008, 01:05:23 }
Λέμε "βαράω μπιέλα".Η μπιέλα τι είναι??
{ WayFaReR @ 27/02/2008, 05:09:23 }
Μπιέλα = διωστήρας = μεταλλικό εξάρτημα των μηχανών εσωτερικής καύσης που συνδέει μεταξύ τους τα στοιχεία κατά τη μεταφορά ή μετατροπή μιας κίνησης = Connecting rod
https://en.wikipedia.org/wiki/Connecting_rod
{ nounoukos @ 27/02/2008, 11:10:41 }
κι αμα "βαρεσει" η μπιελα, χαλαει η μηχανη. εξου και η εκφραση.
{ WayFaReR @ 10/03/2008, 15:54:55 }
Καλημέρα σε όλους.
Τον περασμένο Αύγουστο είχα αγοράσει νέα ελαστικά για το Clio μου. Ήταν τα Toyo Proxes CF1. Όταν τα είχα πάρει μου είχαν πει ότι έχουν εγγύηση και για δυο χρόνια. Η εγγύηση καλύπτει τα πάντα εκτός από βανδαλισμό. Δεν είχα δώσει και πολύ σημασία...
Τις προάλλες έπεσα σε μια περίεργη λακκούβα και σχίσθηκε το λάστιχο στο προφίλ του πολύ βαθιά όμως κόβοντας και τα λινά. Ο τεχνικός στο βουλκανιζατέρ είπε ότι φτιάχνετε με διπλό θερμικό βουλκανισμό χωρίς να είναι επικίνδυνο. Ο μηχανικός μου είπε ότι είναι επικίνδυνο μιας και σε καμιά στροφή μπορεί να σκάσει και μετά να αρχίσω τα μπαλέτα.
Όπως και να έχει το πήγα το λάστιχο από εκεί που το αγόρασα, το είδανε κάποιοι εμπειρογνώμονες και μου δώσανε ένα ολοκαίνουργιο με έκπτωση 50%.
Εκεί ήθελα να καταλήξω.
Απλά το γραφώ γιατί το θεωρώ πολύ καλό.
Ειδικά μιας και δεν είμαι και καλός στα μπαλέτα...
{ LittlePrince2s @ 10/03/2008, 15:58:04 }
Σε φαντάζομαι στην λίμνη των κύκνων με την αντίστοιχη ενδυμασία ... :ΡΡΡΡ
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
{ WayFaReR @ 10/03/2008, 19:05:15 }
Έχεις φαντασιώσεις μαζί μου; Κοίταξε το πριν είναι αργά...
:PPPpppPPppPp
{ LittlePrince2s @ 10/03/2008, 19:29:42 }
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ :ΡΡΡΡΡ
{ ROSEBUD @ 10/03/2008, 23:53:19 }
(μισό λεπτό να σταματήσω να γελάω με τα τελευταία ποσταρίσματα...)
Κάποιος εξ Αμερικής μου είπε ότι εκεί χρησιμοποιούν ένα κόλπο για να καταλάβουν αν τα λάστιχα είναι φαγωμένα...Βάζουν ένα κέρμα (δε θυμάμαι ποιο) σε κάποιο σημείο στο λάστιχο (ούτε αυτό το θυμάμαι) και αν είναι κρυμμένο το κεφάλι εκείνου που είναι πάνω στο κέρμα που δε θυμάμαι(θυμάσαι και τίποτα??),τότε το λάστιχο θέλει αλλαγή.
{ WayFaReR @ 11/03/2008, 00:02:53 }
Περικαλώ;
Μάλλον για την χάραξη του ελαστικού θα λέει αν και...
Η αλήθεια είναι ότι δεν μας κατατόπισες και ιδιαίτερα...
:PPPpppPPppPp
Πάντως κανονικά στα λάστιχα δεν μπαίνει κανένα κέρμα. Όμως στα δικά μου μπορείτε να βάλετε χαρτονομίσματα. Των 100 ευρώ και άνω παρακαλώ...
{ LittlePrince2s @ 11/03/2008, 01:06:30 }
Αν θυμόσουν και κάαατι παραπάνω, μπορεί να μας βοηθούσες λιγάκι :ΡΡΡ
Δεν πειράζει όμως, καλή διάθεση να υπάρχει, και η αποκρυπτογράφηση θα στεφθεί με επιτυχία :ΡΡΡΡ
{ charm_quark @ 11/03/2008, 10:43:47 }
Για οσους δεν καταλαβαν, πως βγηκε το στιχακι του way:
Wayfarer said:
"Τράκαρε η Charm με το Polo
Και έχει πολύ funky κόλο."
Δε νομιζω να σας το ειπα...(οχι τουλαχιστον σε οσους δεν μιλησα το Σαββατο τηλεφωνικως).
Την Παρασκευη, πουρνο πουρνο, καθως γυριζα σπιτι απο του strange, επιασε μια μπορα, επεσα σε κινηση και εκει, που ετρωγα το κουλουρι μου, ακουγα μουσικουλα και τα αστεια του εκφωνητη, περιμενοντας να προχωρησει η ουρα κατα μισο μετρο, νιωθω... ενα ταρακουνημα γερο! Ενα πραγμα, επεσε ο ουρανος στο κεφαλι μου να το πω; Μου φευγει το κουλουρι απο τα χερια, κοιταω αριστερα, κοιταω δεξια, ολοι ακινητοι. Κοιταω πισω... και ενα αγροτικο, ειχε φρεναρει... πανω στο polaki μου! Για δευτερολεπτα με πιασαν τα δαιμονια μου!
Φαγαμε μια ωρα να καλεσει ο τυπος το αφεντικο του, για να μου δωσει τα στοιχεια του. Γιατι ναι μεν, εξωτερικα δεν φαινεται τιποτα αλλο, παρα μονο μια γρατζουνια (και αντε μετα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας) αλλα ο Way, ο ασφαλιστης μου, ο πατερας μου και ο ομορφα κρεμασμενος προφυλακτηρας του strange απο παρεμφερες τρακαρισμα, με κανουν να ανησυχω.
Σας αφηνω τωρα, παω να τιμησω το cd player του Way, που αγορασα με συνοπτικες διαδικασιες!! Αναβαθμιση στο polo τωρα!
{ WayFaReR @ 11/03/2008, 10:53:56 }
Αναβάθμιση στο Polo αύριο... Μας πούλησε ο ηλεκτρολόγος...
{ charm_quark @ 11/03/2008, 12:01:37 }
Βρε τον μπαγασα! Και ελεγα οτι θα παω σημερα στο χωριο, ακουγοντας Parov Stelar!
{ nounoukos @ 11/03/2008, 12:49:02 }
χαχαχαχαχαχα
απιστευτη εισαι!
θεικο!
{ nounoukos @ 11/03/2008, 12:51:17 }
και φυσικα λεω για την επαναστατικη ταινια που εφτιαξες!
εκτος χωρου και χρονου..
μεγια το ραδιοσιντακι, παιζει και μπ3;
{ LittlePrince2s @ 11/03/2008, 17:34:37 }
Μα που είναι αυτή η ταινία καλέ???
Θα μου εξηγήσει κανείς, για ποιό λόγο χάνω μονίμως επεισόδια???
:ΡΡΡ
{ ROSEBUD @ 01/06/2008, 23:52:10 }
Δεν με λέτε...Αφού στους αυτοκινητοδρόμους επιτρέπεται η προσπέραση από δεξιά,γιατί όλοι στριμώχνονται στην αριστερή και μεσαία λωρίδα όταν η δεξιά είναι άδεια από φορτηγά και αργούς οδηγούς??
{ Doureios-Ipnos @ 02/06/2008, 08:45:38 }
μιλας για την εθνικη?
δε νομιζω οτι επιτρεπεται η προσπεραση απο δεξια!
αλλα και παλι εγω δεν παω στη δεξια για τους εξης λογους:
{ ROSEBUD @ 09/06/2008, 23:18:30 }
Θα αγοράζατε ποτέ Kia?
{ Doureios-Ipnos @ 09/06/2008, 23:30:37 }
δελαδις αμα εμεις αγοραζαμε λιμο, θααγοραζες κ εσυ?
{ nounoukos @ 09/06/2008, 23:41:21 }
καποτε ελεγα οτι δε θα αγορασω ποτέ χιουνται..
εχω δει κατι κια απο τα μεγαλα, μουρατα. φαινονται αναπαυτικοτατα.
γιατι οχι;
{ ROSEBUD @ 10/06/2008, 00:24:13 }
Γιατί όχι??Γιατί θα βγει ο Γουέις και θα με πει ιερόσυλη αν κάνω πως αλλάζω τη ρένα με κία!
Γιατί ναι??γιατί η ρένα 1) πάλιωσε και άρχισε να ζητάει φραγκάκια και 2)είναι τόσο αδηφάγα για μπενζιναδόρ που σε λίγο θα ταΐζουμε μόνο εκείνη!
{ charm_quark @ 10/06/2008, 00:37:56 }
Μετα φοβου θεου και Way απαντω σ'αυτο το θεμα...
Μια φιλη εχει ενα Kia Rio 6 χρονια τωρα, το εχει κανει 4*4 και παρολα αυτα δεν της εχει βγαλει κανενα μα κανενα προβλημα!
Τωρα απο θεμα βενζινο-λαιμαργιας, νομιζω οτι αν το ψαξεις, υπαρχουν μερικα αυτοκινητα, με την πρωτια στα υβριδικα (βλεπε και το Kia Spectra Hybrid), που δεν καινε τα αντερα τους! Βεβαια τα περισσοτερα δε νομιζω οτι κυκλοφορουν στην Ελλαδα καθως ειναι με diesel-οκινητηρες. Για παραδειγμα, εκεινα τα golfακια bluemotion της VW.... (μη βαρας Way... κολληματα ειναι αυτα!). Βεβαια, ειναι λιγο τσιμπημενες οι τιμες αγορας τους σχετικα με ενα νορμαλ αυτοκινητο.
{ charm_quark @ 10/06/2008, 00:41:52 }
Θυμηθηκα και τον Jeff Dunham... με του πριους με το θαλασσι το χρωμα (prius)! και ακομα γελαω....
Παντως βρηκα και αυτο.
{ nounoukos @ 10/06/2008, 10:06:55 }
Base price range: $21,000 to $23,000
πολλα δεν ειναι τσαρμ; η ροζι συζηταει για ΚΙΑ. να πουμε για 14-17 χιλιαρικα ροζυ, για να κανει κι ο γουει καμια ερευνα;
{ ROSEBUD @ 10/06/2008, 13:12:12 }
Ο Γουέι??Α πα πα πα πα!είναι ψαρωτικός και τον φοβάμαι!
Ναι βρε Τσαρμίτα,κάτι πιο φτηνιάρικο,το ceed ας πούμε?(ελπίζω έτσι να γράφεται και όχι seed)
{ _fantom_ @ 11/06/2008, 12:07:47 }
νομίζω με την δούρεια το συζητούσαμε...
υπάρχουν πίνακες σχετικά με την τρέχουσα αξία αυτοκινήτων (μεταχειρισμένων), ανάλογα με την παλαιότητα, τα χιλιόμετρα κλπ;
{ nounoukos @ 11/06/2008, 12:27:40 }
ναι
εχω χρονια να παρω το περιοδικο, μπορει να εχει ακομα τους πινακες και στην εντυπη μορφη.
{ _fantom_ @ 11/06/2008, 13:47:57 }
α, ευχαριστώ
δεν σκέφτομαι να το πουλήσω, αλλά λέγαμε π.χ. την αξία στην οποία το ασφαλίζεις.
βέβαια, οι τιμές είναι μέσες γιατί υπάρχουν και οι παράμετροι... π.χ. το δικό μου είναι μεν μοντέλο 2003 αλλά έχει μόνο 25.000 χιλιόμετρα
{ Doureios-Ipnos @ 11/06/2008, 14:16:36 }
τα χλμ δεν επηραζουν κ πολυ την αξια,μη φανταστεις.
τωρα,οσον αφορα τα αυτοκινητα,εγω κ τι δυο φορες που ψωνισα αυτοκινητο εκανα το εξης:
αποφασισα ποσα πανω-κατω ημουν διατεθειμενη να δωσω,τι απιτησεις ειχα ως προς την ασφαλεια, την ανεση, τον εξοπλισμο, ποσο ξοδευει το καθενα, τι τιμη εχουν τα ανταλλακτικα του. ωτησα ,εψαξα στα ποσα χρονια βγαζουν προβληματα -αν βγαζουν-και ποσο σοβαρα ειναι αυτα, κ με βαση αυτα τα δεδομενα, εκρινα κ αποφασισα.
αλλιως δεν προκειται να βγαλεις ποτε ακρη -κ ετσι δλδ ηταν πολυ δυσκολο
{ ROSEBUD @ 29/07/2008, 00:37:36 }
Έχει μήπως κανείς δει από κοντά/οδηγήσει το Kia cerato?
(τώρα βέβαια... να πάρεις αυτοκίνητο και να το λένε κέρατο...)
{ charm_quark @ 29/07/2008, 01:11:04 }
τσου!
{ Doureios-Ipnos @ 29/07/2008, 09:05:37 }
δε με λες ροζι,θες αληθεια ναπαρεις αυτοκινητο ή τζάμπα μας ζαλιζεις τον έρωτα μια φορα ανα τετραμηνο ρωτώντας ποτε για το ένα ποτε για το άλλο?
αμα θες αληθεια να παρεις παντως, τετοια αναβολή μονο μια φορα ην έχω ξαναματαδει σε άνθρωπο!!!(και ηταν κ βλαμμένος-δεν υπονοώ κατι ε?)
γιατι παντως δεν πας να κανεις ένα τεστ-ντράϊβ οεο?
να μας πεις κι εμας πως ειναι?
{ ROSEBUD @ 29/07/2008, 13:30:25 }
Γιατί βρε αστέρι μου εδώ που είμαι πού να τις βρω τις αντιπροσωπείες??
{ LittlePrince2s @ 29/07/2008, 15:59:22 }
Ώρες ώρες εξτασιάζομαι με αυτήν την αγάπη σας..
Η θεία βρίζει τη μαμά, και η μαμά τη θεία
{ Doureios-Ipnos @ 29/07/2008, 17:51:28 }
ναι, το μερος δε πειραξε, σε ειδαμε κ αλλου που ησουν
(εσυ μικρο τι ανακατευεσαι?
)
{ ROSEBUD @ 09/08/2008, 01:42:11 }
Πού είναι ο ρενάκιας μας??Ψσσστ!το βλοσυρό το βλέμμα το γλυτώνω ακόμη και με nissan?Προς αντικατάσταση όχι της ρένας βεβαίως,βεβαίως....α πα πα πα!ιεροσυλία! αλλά του σαραβαλιδίου σουτζουκακίου!Για το οποίο η nissan έδινε για απόσυρση 600 ευρά και τους το δώσαμε για μεταπώληση.Ο εκτιμητής έδινε 700 και ο Ρόζος χωρίς όρεξη για παζαρέματα αλλά μπήκα στη μέση και άρχισα το παραμύθιασμα!Μα τι λες χρυσέ μου άνθρωπε!Άκου 700!!τετράχροχο σου δίνουμε,όχι δίτροχο!!Μου άρχισε τα σούξου-μούξου ότι χρειάζεται ημιαξόνια??τριαξόνια??ε κάτι τέτοιο τέλος πάντων και είναι ακριβά και ότι δεν έχει κλιματισμό και ποιος θέλει σήμερα αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό και ότι δεν έχει κάτι πρόσθετο....Και του είπα και γω,υπάρχει καλύτερο πράγμα και πιο υγειηνό από το να σου φυσάει ο αέρας το μαλλί??και από πρόσθετα έχει ραδιο-cd!Και ηλεκτρικά παράθυρα έχει,από τα οποία βέβαια το ένα σκαλώνει αλλά δεν είναι ανάγκη να τα λέμε και όλα ε?Και κατέληξα στο ότι μπορεί να το θέλει φοιτητής για μετακινήσεις εντός πόλεως ή νέος οδηγός που χρειάζεται αυτοκίνητο για σπάσιμο ή οποιοσδήποτε χρειάζεται αυτοκίνηση με λιγότερο από 1,5 χιλιάρικο και είναι και σούπερ-ντούπερ οικονομικότατο σε κατανάλωση!Τελικά πήραμε 900 από τη μεταπώληση!Νουνού θα με πάρεις στο μαγαζί?
{ WayFaReR @ 09/08/2008, 02:56:23 }
Rosebud... Εξαρτάτε...
Αν πήρες το Nissan GTR για παράδειγμα... Ετοιμάσου να με υιοθετήσεις... Κατά βάση πάντοτε ήθελες ένα γιο και ειδικά τέτοιο καμάρι σαν και εμένα...
Λοιπόν... Μαμάκα;
Nissan GTR…
Τώρα αν μιλάμε για άλλο Nissan…
Σε αποκηρύττω από την ζωή μου ως βρομερό σκουλήκι - οδηγός Nissan με ένα βροντερό MPOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111
Όχι... Όχι...
Πλάκα σου κάνω... Ελπίζω να τσίμπησες...
Γενικά τα Nissan “δεν χαλάνε”*... Τώρα ανάλογα για το ποιο μοντέλο μιλάμε ισχύουν διαφορετικά πράγματα...
Οπότε πες μου ποιο μοντέλο αγόρασες και θα σου πω τι ξέρω χωρίς φόβο και πάθος...
Ότι και να αγόρασες πάντως, εύχομαι πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα για εσένα και την οικογένεια σου. Καλορίζικο!!!
* Δεν χαλάνε αν του κάνουμε service που και που βέβαια...
{ LittlePrince2s @ 09/08/2008, 20:22:53 }
Τί ανακατεύομαι εγώ??
Μα το ρωτάς??
Αν δεν ανακατευτώ στα οικογενειακά μου που θα ανακατευτώ..??
Μαμάαααααα η κακιά θεία θέλει να με αποκλείσει από την οικογένεια
{ Doureios-Ipnos @ 14/03/2009, 14:48:38 }
που ειναι αυτο οτ καλο παιδι ο γουέι που εριξε μαυρη κοτρώνα πισω του?
αν τον δει καποιος, ας του πει να μας πει την άποψη του για το εξής:
ο λαστιχάς μου ειπε να αλλαξω επειγοντως λάστιχα, ο συνεργειατζής μου ειπε να μην αλλάξω κ να περιμενω το σεπτεμβρη.
από αποψη συμφεροντος, συμφερον εχει προφανως ο λαστιχάς να μου πει ν αλλαξω.
από την άλλη, αυτα τα λαστιχα έχουν κανει αρκετα χλμ (πάνω απο 40.000 ,μην πω πολυ παραπανω) κ γενικα δεν ηταν και τα καλυτερα λαστιχα που ειχα ποτε (ναι,μπορειτε να το πειτα, με πιασαν κό(ώ?)τσο!!!) με αποτελεσμα το αυτοκινητο να μην εχει κ πολυ μεγαλη αυσταθεια!
οσον αφορα το ποσο παιζει καπου πανω απο 350.
any idea?
{ ROSEBUD @ 14/03/2009, 16:12:00 }
έχω την εντύπωση ότι συνήθως αλλάζουν λάστιχα μετά το καλοκαίρι,ώστε να μην φθαρούν αμέσως από τη ζέστη και να μείνουν λιγάκι καινούργια
δεν έχεις κανέναν άντρα να τα δει που να ξέρει από λάστιχα και να μην έχει συμφέρον?
πιθανόν και να πάλιωσαν από τα τόσα χιλιόμετρα αλλά μήπως υπάρχει πρόβλημα ευθυγράμμισης ή ζυγοστάθμησης?(πάντα τα μπέρδευα αυτά τα δυο:-S)
{ charm_quark @ 14/03/2009, 19:52:00 }
Αναμεσα στις εγκοπές του λάστιχου, υπάρχουν δύο εξογκώματα. Αν η φθορά του λάστιχου, έχει φτάσει στο επίπεδο των εξογκωμάτων, θέλουν αλλαγή.
Πριν μια βδομάδα, άλλαξα πατούμενα στο κοτόπουλο και του φόρεσα κάποια με εγγύηση 2 ετών.
Βρήκα αρκετά καλή την τιμή. Τα 4, 300 euro.
{ charm_quark @ 14/03/2009, 19:55:17 }
Σημειωτέον, το κοτόπουλο κάνει κατα μέσο όρο 24.000- 25.000 km το χρόνο. Σε δύο χρόνια δηλαδή που θα λήγει η εγγυησή τους, θα πρέπει ούτως ή άλλως να τα αλλάξω.
{ charm_quark @ 14/03/2009, 21:51:19 }
Η ζυγοστάθμιση γίνεται στο ελαστικό και η ευθυγράμμιση στο όχημα.
Η ευθυγράμμιση γίνεται ώστε όλοι οι τροχοί (δηλαδή οι μπροστινοί) να "κοιτάνε" προς την ίδια κατεύθυνση και όχι σαν αλήθωροι (όπως ο γάτος). Αν συγκλίνουν ή αποκλίνουν έχεις πρόβλημα ευστάθειας. Γενικότερα οι τροχοί αποκλίνουν ή συγκλίνουν ελαφρώς όταν γκαζώνεις ή φρενάρεις, αλλά αυτό πρέπει να είναι μέσα σε κάποια όρια.
Η ζυγοστάθμιση έχει να κάνει με τον έλεγχο και την κατανομή της μάζας των ελαστικων. Μη ζυγοσταθμισμένα ελαστικά, κάνουν το αυτοκίνητο να "τρέμει" σε κάποιες ταχύτητες ή να τραβά αριστερα η δεξιά.
Η σειρά έχει ως εξής. Νέα ελαστικά, ζυγοστάθμιση, κάποια χιλιόμετρα, νέα ζυγοστάθμιση και τέλος ευθυγράμμιση.
Πωπω.... σαν πολλά έχω μάθει για τα αυτοκίνητα! Σε λίγο θα βγάλω μουστάκι!
{ dktenid @ 14/03/2009, 23:54:27 }
Παίδες καλησπέρα, μια ερώτηση: Σε λίγες μέρες περνάω ΚΤΕΟ και έχω τον πυροσβεστήρα (ημ λήξης 2011) και το φαρμακείο που είχα αγοράσει στο προηγούμενο ΚΤΕΟ πριν 2 χρόνια. Ισχύουν ή έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές? Αν ξέρει κανείς θα με βοηθούσε αφάνταστα...
{ ROSEBUD @ 15/03/2009, 00:52:24 }
βρε βρε καλώς τη φώκια!
χωρίς αντάλλαγμα δεν έχει τίποτα!
τι θα μας δώσεις για να σου πούμε??
{ nounoukos @ 15/03/2009, 01:32:39 }
charm noticed
Πωπω.... σαν πολλά έχω μάθει για τα αυτοκίνητα! Σε λίγο θα βγάλω μουστάκι!
{ charm_quark @ 16/03/2009, 08:33:56 }
Μάστορα!!
τι αμορτισερ να βαλω;;
Να σου πω... αλλά δεν ξέρω.
Συνήθως μαθαίνω μαζί με τα πάθη του κοτόπουλου! Μπορεί να χαρακτηριστεί ως "αυτοκίνητο εκπαίδευσης";;;
{ Doureios-Ipnos @ 16/03/2009, 10:08:43 }
ευχαριστω για τις απαντήσεις
έχω υπόψην μου ταπερί ζυγοστάθμισης και ευθυγράμμισης, τα έχω ελέγξει αυτά.
το θέμα ειναι τα λάστιχα.
αυτο που μ έχει μπερδεψει είναι το εξής:
απ ό,τι μου έχουν πει οι ειδικοι, πρεπει να αλλάζονται σε συγκεκριμενο χρόνο η χλμ.
εγώ έχω κάνει και με το παραπάνω τα χλμ -αρκει να πω ότι εχω το αυτοκινητο 4 χρονια, έχωκάνει 140.000 χλμ αρα μεσο ορο κατα ετος κάπου 37.000 χλμ.
αν σκεφτει κανεις οτι εχω τα λαστιχα αυτα 21 μηνες περιπου, νομιζω οτι εχουν κανει τα χιλιομετρακια τους.
απο την αλλη υπάρχουν και καποιοι που κυκλοφορούν με τα λαστιχα "φλουδα" ή "γυαλι"-δεν εχω σκοπο νατους μιμηθω.
το κριτηριο που εδωσε η τσαρμ μου φαινεται αρκετα αξιοπιστο-αν κ εχω μια αισθηση οτι ουτε καν θα βρω που ηταν αυτα τα εξογκωματα
{ charm_quark @ 16/03/2009, 11:00:38 }
Ε τότε... άλλαξε τα! Ούτε εγώ το έβρισκα... γιατί επί ένα χρόνο έλεγα: "πρέπει να αλλάξω λάστιχα..., πρέπει να αλλάξω λάστιχα...." και από αναβολή στην αναβολή πέρασε ένας χρόνος....
αν κ εχω μια αισθηση οτι ουτε καν θα βρω που ηταν αυτα τα εξογκωματα
{ ROSEBUD @ 27/03/2009, 23:12:38 }
πώς μπορούμε άραγε να ξέρουμε πόσο κοστίζει κάθε ΄δουλειά στο συνεργείο?υπάρχει τιμοκατάλογος?γιατί ακόμη και αν ξέρουμε πόσο εκτιμάται η εργατώρα,δύσκολο να υπολογίσουμε πόσες ώρες δουλεύουν,αν δεν είμαστε παρόντες...σωστά?
Υπάρχουν 222 μηνύματα σε αυτό το θέμα