Τα μαλλιά της Νεράιδας... τι ειρωνια!

{ charm_quark @ 02/06/2007, 20:51:31 }

Να που μερικες φορες η τηλεοραση αξιζει και ενημερωνει...
Εβλεπα πριν λιγες μερες μια εκπομπη του Δανεζη, σε επαναληψη αν δεν κανω λαθος για τον πολεμο στη Γιουγκοσλαβια.
"Τα μαλλια της Νεραιδας" ή αλλιως "Vilina vlas" ηταν και ειναι ενα ξενοδοχειο που τον καιρο του πολεμου υπηρξε στρατοπεδο συγκεντρωσης για Βοσνιες - μουσουλμανες γυναικες απο Σερβους στρατιωτικους. Στο ξενοδοχειο αυτο κακοποιηθηκαν, βιασθηκαν κατ'εξακολουθηση εκατονταδες Βοσνιες γυναικες ως τροπος γενοκτονιας. Οσες γλιτωσαν την εκτελεση ειτε την αυτοκτονια και βρηκαν το κουραγιο, μιλησαν στην εκπομπη. Το παρακατω ειναι κομματι απο το αρθρο που βρηκα και αφορα την εκπομπη αυτη...

"Τα θύματα ήταν κυρίως Βόσνιες μουσουλμάνες που οι βασανιστές τους προσπαθούσαν να αφήσουν έγκυες και τις κρατούσαν φυλακισμένες μέχρι τη στιγμή που δεν θα μπορούσαν να κάνουν έκτρωση"

Το αρθρο... ειναι πολυ light με αυτα που ειδα στο ντοκιμαντερ.
Σοκαριστικη ηταν και η ομολογια ενος γυναικολογου της περιοχης που οπως ειπε ηταν κατα των εκτρωσεων αλλα ακουγοντας την ιστορια μιας νεαρης κοπελας... την βοηθησε να κανει αμβλωση σε εμβρυο 16 εβδομαδων!
Η εκπομπη εκλεισε λεγοντας οτι υπαρχουν εκατονταδες παιδια που γεννηθηκαν απο αυτους τους βιασμους αλλα η κυβερνηση και διαφοροι οργανισμοι αποφευγουν να ρωτησουν τις μαναδες γιατι το αποτελεσμα θα ειναι συνταρακτικο και κυριως θα επηρεασει την ομαλη κοινωνικοποιηση αυτων των παιδιων.

{ charm_quark @ 02/06/2007, 21:09:40 }

Και για οσους γνωριζουν αγγλικα μερικα Link απο μαρτυριες...

1. Η εξομολογηση μιας 17χρονης.
"According to the Bosnian government, more than 30,000 women have been raped in this former Yugoslav republic's nine-month-old war, with some of the victims as young as 12."

{ Doureios-Ipnos @ 04/06/2007, 10:53:41 }

όταν ήμουν αρκετά μικρη-θα λεγα- είχα διαβάσει το "31328" του Ηλία Βενέζη.
είχα σοκαριστεί,τα βράδια είχα το βιβλίο κάτω απ το μαξιλαρι μου κι έκλαιγα αλλά αυτό που μου μεινε ως εντύπωση είναι ότι ήξερα πλέον τι γίνεται σε κάθε πόλεμο.
δεν ξέρω πόσο σημασία έχει σε ποιον πόλεμο αναφερόμαστε,σε ποια εποχή,σε ποια χώρα,σε ποια θρησκεία.....

αυτό που έχει σημασία είναι ότι εκεί ο άνθρωπος γίνεται το χειρότερο κτήνος,έτοιμος να κατασπαράξει το συνάνθρωπό του,αρχικά ως "άμυνα" στη συνέχεια από καθαρά κτηνώδη ένστικτα κινούμενος!!!

{ charm_quark @ 04/06/2007, 17:31:49 }

μαλλον αυτο το βιβλιο Δουρεια... θα επρεπε να το διαβαζουν πολλοι...
Τωρα που το λες θυμαμαι οτι ηταν το πρωτο σοκ για το θεμα "βιασμος".

{ tonight @ 04/06/2007, 20:49:01 }

Τα ίδια συνέβησαν και σε άλλες περιπτώσεις της εθνικής μας ιστορίας, με θύτες Έλληνες, αλλά είναι δύσκολο να τα διαβάσει κανείς σε σχολικά εγχειρίδια γιατί θα βγουν όλοι οι αυτόκλητοι πατριώτες για να κατασπαράξουν αυτούς που τα αποκαλύπτουν. Ο "Ιός" της Κυριακής έχει ασχοληθεί κατ' επανάληψη με τέτοιες ιστορίες

{ tonight @ 04/06/2007, 20:59:35 }

Και (σορρυ που θα ξεφύγω από το θέμα αλλά τώρα που μίλησα για το συνάφι των "πατριωτών" μου ήρθε στο μυαλό), θα διαβάσατε φαντάζομαι για την κατάσχεση έργου από έκθεση στην Αθήνα και τη σύλληψη του διευθυντή της έκθεσης, επειδή "προσέβαλε τα εθνικά σύμβολα"!

https://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=42265756,5868 3932,40912764

{ Doureios-Ipnos @ 04/06/2007, 21:52:14 }

[Παράθεση από : tonight]

Τα ίδια συνέβησαν και σε άλλες περιπτώσεις της εθνικής μας ιστορίας, με θύτες Έλληνες, αλλά είναι δύσκολο να τα διαβάσει κανείς σε σχολικά εγχειρίδια γιατί θα βγουν όλοι οι αυτόκλητοι πατριώτες για να κατασπαράξουν αυτούς που τα αποκαλύπτουν. Ο "Ιός" της Κυριακής έχει ασχοληθεί κατ' επανάληψη με τέτοιες ιστορίες

δεν ξέρω πόσο σημασία έχει σε ποιον πόλεμο αναφερόμαστε,σε ποια εποχή,σε ποια χώρα,σε ποια θρησκεία.....

αυτό που έχει σημασία είναι ότι εκεί ο άνθρωπος γίνεται το χειρότερο κτήνος,έτοιμος να κατασπαράξει το συνάνθρωπό του,αρχικά ως "άμυνα" στη συνέχεια από καθαρά κτηνώδη ένστικτα κινούμενος!!!

νομίζω ότι μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράγμα εδώ μέσα

{ Doureios-Ipnos @ 04/06/2007, 21:54:14 }

ξέχασα να βάλω το "ολοι" στην παραπάνω καταχώρηση

Υπάρχουν 8 μηνύματα σε αυτό το θέμα