{ anna @ 12/06/2007, 14:42:38 }
ʼντε, ας φτιάξουμε ένα γλυκάκι για όσους το αναζητήσουν μετά τη μεσημεριανή σιέστα και όχι μόνο.
Υλικά (για 6 άτομα):
Για την σος:
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας και χτυπάμε τους κρόκους με λίγο γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τη ζελατίνα (στιμμένη) και την κρέμα τυριού, μέχρι να λιώσει και το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, τα οποία θα προσθέσουμε στο μείγμα.
Ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη ατομικά φορμάκια, αφήνοντάς την να εξέχει λίγο. Ρίχνουμε μέσα τη μους και βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Φτιάχνουμε τη σος ως εξής: Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα πολτοποιούμε χωριστά. Ανακατεύουμε τον πουρέ φράουλας με τη μαρμελάδα και τα ακτινίδια με το μέλι.
Για να ξεφορμάρουμε τη μους, κρατάμε τη μεμβράνη τραβώντας τα φορμάκια. Σερβίρουμε σε πιατάκια με τη μια ή την άλλη σος.
Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα