Μους με σος φράουλας και ακτινίδια

{ anna @ 12/06/2007, 14:42:38 }

ʼντε, ας φτιάξουμε ένα γλυκάκι για όσους το αναζητήσουν μετά τη μεσημεριανή σιέστα και όχι μόνο.


Υλικά (για 6 άτομα):



  • 300 γραμ. κρέμα τυριού,

  • 250 ml γάλα,

  • 3 κρόκους αυγών,

  • 5 κουταλιές ζάχαρη,

  • 4 φύλλα ζελατίνα,

  • 250 ml κρέμα γάλακτος,

  • 3 κουταλιές άχνη ζάχαρη.

Για την σος:



  • 250 γραμ. φράουλες,

  • 4 ώριμα ακτινίδια,

  • 2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα,

  • 2 κουταλάκια μέλι.

Εκτέλεση:


Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας και χτυπάμε τους κρόκους με λίγο γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.


Προσθέτουμε στη συνέχεια τη  ζελατίνα (στιμμένη) και την κρέμα τυριού, μέχρι να λιώσει και το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, τα οποία θα προσθέσουμε στο μείγμα.


Ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη ατομικά φορμάκια, αφήνοντάς την να εξέχει λίγο. Ρίχνουμε μέσα τη μους και βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες.


Φτιάχνουμε τη σος ως εξής: Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα πολτοποιούμε χωριστά. Ανακατεύουμε τον πουρέ φράουλας με τη μαρμελάδα και τα ακτινίδια με το μέλι.


Για να ξεφορμάρουμε τη μους, κρατάμε τη μεμβράνη τραβώντας τα φορμάκια. Σερβίρουμε σε πιατάκια με τη μια ή την άλλη σος.


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα