{ saura @ 13/06/2007, 00:35:59 }
Γεια σου αγαπητό Forym.Ήθελα να εκφράσω μία απορία-απόγνωση.Έχω τελειώσει ΙΕΚ σαν τεχνικός συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων.Το επέλεξα ,γιατί σαν μικρό και εγώ παιδί πίστευα ότι μπορώ να βοήθήσω την χώρα μου κάνοντας κάτι τόσο δημιουργικό και χρήσιμο,δηλ να παρατείνω την ζωή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Πόσο έξω έπεσα......Εδώ και 6 χρόνια κάνω αιτήσεις στο Υπουργείο ΠΟλιτισμού,αλλά δεν έχω την προυπηρεσία ...Τραγικό??Τι να κάνω?Πού να απευθυνθώ?Πώς να αποκτήσω εμπειρία?Σημειωτέον δεν έχω κάποιον γνωστό...Συγγνώμη που σας κούρασα.....
{ nounoukos @ 13/06/2007, 00:53:12 }
σάβρα καλωσηρθες. δυστυχως εγω δεν εχω τις γνωσεις για να σε βοηθησω, σιγουρα καποιος αλλος θα σου δωσει καποιες συμβουλες. ομως εν οψει της κατασκευης του μετρό της θεσσαλονικης, μηπως θα ηταν καλη ιδεα να μετακομισεις; προβλεπεται να βρεθουν μερικες δεκαδες τοννοι αρχαια! και σιγουρα θα θελουν συντηρηση!
περα απο την πλακα τωρα, πως ειναι δυνατον να ζητανε προυπηρεσια, εσεις που δεν εχετε πως θα την αποκτησετε αν δεν προσληφθειτε πρωτα καπου;;
{ anna @ 13/06/2007, 01:04:02 }
[Παράθεση από : nounoukos]Χμ...πολλές φορές με έχει απασχολήσει το ρητορικό αυτό ερώτημα
περα απο την πλακα τωρα, πως ειναι δυνατον να ζητανε προυπηρεσια, εσεις που δεν εχετε πως θα την αποκτησετε αν δεν προσληφθειτε πρωτα καπου;;
Saura καλώς ήρθες. Κι εγώ δεν είμαι ειδική, αλλά μην απελπίζεσαι...ψάξε όσο καλύτερα μπορείς για να σε κατατοπίσουν, οαεδ, ασεπ, δεν ξέρω...στον ιδιωτικό τομέα δε μπορούν να απασχοληθούν κάπου απόφοιτοι του κλάδου σου?
{ saura @ 13/06/2007, 01:16:41 }
Καλώς σας βρήκα...Ευχαριστώ,αλλά το ρητορικόερώτημα δεν έχεί απάντηση.Μάλλον είναι ουτοπικό... Θα συνεχίσω να κάνω αιτήσεις και αυτό το χρόνο αν τυχόν (το πιο πιθανό δηλ)δεν με δεχτούν θα συνεχίσω να δουλεύω σαν πωλήτρια...τι να κάνουμε....Χώρια που οι περισσότερες προκυρήξεις είναι φωτογραφικές..ʼραγε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία???Μήπω ςτελικά είναι επτάψυχη????
{ ROSEBUD @ 13/06/2007, 01:51:36 }
Σαύρα ούτε και γω είμαι σχετική αλλά μήπως θα μπορούσες να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό ώστε να χτυπήσεις θέση σε ΤΕΙ,έστω ως ωρομίσθια στην αρχή?Υπάρχουν κάποια παραμεθόρια ΤΕΙ τα οποία δεν καταδέχονται πολλοί,με αποτέλεσμα να μένουν κενές οι θέσεις των ειδικών και να τις καταλαμβάνουν άσχετοι.Τώρα βέβαια...δεν ξέρω κατά πόσο μετά τα ΙΕΚ μπορεί κάποιος να κάνει μεταπτυχιακό και να λέω χαζομάρες...
{ Doureios-Ipnos @ 13/06/2007, 10:20:56 }
μετά το ΙΕΚ δε μπορεί καποιος να κάνει μεταπτυχιακό,όντως,θα μπορούσε όμως να δώσει εξετάσεις για ΤΕΙ,όπου ίσως θα είχε περισσότερες ευκαιρίες. (σ.σ.:λέγοντας να δώσει εξετάσεις εννοώ κ πάλι ως απόφοιτος λυκείου,δε νομίζω να κάνει διαφορά ως αποφοιτος ΙΕΚ.).από την άλλη,δεν ξέρω αν κοιτάζεις τις προκηρύξεις που βγαινουν από το ΑΣΕΠ,για ΔΕ (απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης),όπου πιθανόν να μπορούσες να βρεις κάτι σχετικό.
επίσης,θα ήταν χρήσιμο να μας πεις τι λυκειο έχεις τελειώσσει-αν πχ τελείωσες ΤΕΕ,σε συναφές αντικείμενο,έχεις 150 μορια επιπλέον ως δεύτερο τίτλο.
επίσης,κατέχεις πιστοποίηση ξένων γλωσσών και γνώσης Η/Υ?
γενικά πρέπει να δεις τι ζητάνε κ τι έχεις απο αυτά,ώστε αν κάτι λείπει σιγά-σιγά να μπεις στη διαδικασία να το αποκτήσεις.
ίσως να επεκτάθηκα πολύ,αλλά γεγονός έιναι ότι πολλοί δεν ξέρουν ποιος ακριβώς είναι ο λογος που απορρίπτονται με αποτέλεσμα να απελπιζονται για λάθος λογους
εσύ μην απελπίζεσαι,για όλους τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αλλά όλα παίρουν το δρόμο τους
{ tonight @ 13/06/2007, 17:44:05 }
Γειά σου saura
Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι το εξής:
βρες τα τηλέφωνα και φαξ των εφοριών αρχαιοτήτων και άρχισε να στέλνεις βιογραφικά. Απ' όσο ξέρω οι εφορίες στις μικρές πόλεις έχουν ανάγκη από προσωπικό και γενικά τηρούν αρχείο με βιογραφικά αρχαιολόγων και συντηρητών. Για Αθήνα και Θεσ/νίκη τα πράγματα δυστυχώς είναι δύσκολα, πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου αλλού
{ nounoukos @ 13/06/2007, 19:45:09 }
ε, ας δωσω και γω μια συμβουλη.. ολες κατι ειπατε..
καλυτερα τα βιογραφικα να τα στειλεις με το ταχυδρομειο συστημενα, μεσα σε λευκο ματ φακελο, οχι γυαλιστερο και σιγουρα οχι κιτρινο, με ενα εεεεελαφρυυυυυυ ανεπαισθητο αρωματισμα στο εσωτερικο με μια πολυ ελαφρια ανδρικη η γυναικεια κολωνια αναλογως. κι οταν προσληφθεις καποια στιγμη, περιμενουμε κέρασμα!
{ saura @ 13/06/2007, 22:51:12 }
Γεια σας.Ευχαριστώ πάρα πολύ...ώρες ώρεσ νιώθω ότι γίνομαι γραφική,αλλα με ενοχλεί αυτό το κατεστημένο και δεν μπορώ να το αλλαξώ.Οισελιδες του Υπουργειου δεν ενημερώνουν ηλεκρονικα για προξυρήξεις παρα μόνο ελάχιστες και κυριώς ζητούν από Τει.Σ΄΄υντομα θα βγει προκύρηξη σχετικών ειδικοτήτων αλλα για συντηρητές ζητούν μόνο από Τει.Για να δώσω κατατακτήριες σε Τει θα πρεπει να ψάξω απο το νέο νόμο πλαίσιο,όπου εκει δίδεται το δικααιωμα σε αποφοιτυς ιεκ να δώσουν κάποια μαθηματα,Υπάρχουν τόσες εκκλησιές ,πολιτιστικοι θησαυροι που χάνονται, επειδη δεν εγκρίνονται κονδύλια για την συντηρηση τουσ.Τα πράγματα επισης για τουσ αποφοιτους τει είναι εξίσου δύσκολα για την έρευση εργασίας.Εκτός απο τους μόνιμους όλοι οι άλλοι δουλέθουν με συμβάσεις και αν θα ανανεωθούν.Τι κρίμα...Σε μία τέτοια χώρα,...Τώρα περιμένω αποτελέσματα για την περιοχή της Ερμιόνης...Για να δουμε.....ΑΝ τυχον με πάρουν οι πρώτοι που θα το μάθουν θα είστε εσείς και φυσικά κέρασμα.
{ Doureios-Ipnos @ 19/09/2009, 23:59:35 }
τελικα να βρηκε δουλεια αυτο το κοριτσι?
ευχομαι ναι κ ας το ειπε σε αλλους πρωτα-γιατι προφανως δεν το ειπε σ εμας
Υπάρχουν 10 μηνύματα σε αυτό το θέμα