Αχ ... καημένη Πάρνηθα ...

{ tonight @ 03/07/2007, 22:51:57 }

- 1.375.000 έλατα και πεύκα καταστράφηκαν

- 25.000 στρέμματα δάσουν κάηκαν

- Η αναδάσωση με έλατα είναι αδύνατη ...

και μια πρόταση:

https://anadasosi.blogspot.com/2007/06/blog-post.html

{ _fantom_ @ 04/07/2007, 00:09:00 }

αυτό που άκουγα χθες στις "ειδήσεις"... είναι ότι όταν λέμε για αναδάσωση... εννοούμε να αφήσουμε να ξαναφυτρώσουν μόνα τους σε 50-100 χρόνια!

εγώ νόμιζα ότι θα πρέπει να φυτεύονται δέντρα

πάντως, έτσι εξηγείται φαίνεται που μετά την κήρυξη αναδάσωσης δεν γίνεται τίποτα, απλά φαίνεται περιμένουμε (όπως να παλιώσει το κρασί). και όντως έχει βάση... σε 50-100 χρόνια όλο και κάποιο δέντρο θα έχει φυτρώσει σε σημεία που θα έχουν μείνει άχτιστα

{ charm_quark @ 04/07/2007, 00:33:58 }

Well... πανε κοντα 5 χρονια απο τοτε που καηκε... το χωριο μου... Τωρα ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα... φαινεται ξανα πρασινο... αλλα τα δεντρα ειναι κουτσουνια ακομη!

{ ROSEBUD @ 04/07/2007, 00:43:32 }

Μάλλον άσχετος θα ήταν αυτός που τα είπε στις "ειδήσεις"!Το πολύ σε 10 χρόνια το δάσος ξαναφτιάχνεται με αυτή την φυσική αναδάσωση,δηλ με την διά του αέρα μεταφορά των σπόρων.(ή και σε 5 αλλά με τοσοδούλικα δέντρα όπως λέει και η Τσαρμ)Ε τώρα ναι...αν περιμένουμε να έχουν και κουφάλες και στοές τα δέντρα,φυσικά και χρειάζονται 50-100 χρόνια!

{ Doureios-Ipnos @ 04/07/2007, 08:46:58 }

προφανώς ήταν άσχετος ρόζι γιατί ,τουλάχιστον τα έλατα,είναι ευρέως γνωστό ότι θέλουν πάρα πολλα χρόνια να αναπτυχθουν

πέρα από αυτό πρέπει ήδη να προϋπάρχουν κάποιες συνθήκες-πχ σκιά.

και νομίζω ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα προλάβουν να αναπτυχθούν ούτε καν πλάτάνια :(

{ ROSEBUD @ 04/07/2007, 09:55:27 }

Τα πεύκα εννοούσα...

{ charm_quark @ 04/07/2007, 10:15:53 }

καλα βρε παιδια μη σκοτωνεστε... δεντρο να 'ναι και οτι να 'ναι!
χαχαχαχα....

{ anna @ 04/07/2007, 21:28:13 }

Τώρα που έχει καλοκαιριάσει, μου αρέσει να πηγαίνω για περπάτημα την ώρα που αρχίζει να βραδυάζει σιγά-σιγά, σε έναν από τους τελευταίους πλέον εναπομείναντες χώρους πράσινου της ευρύτερης περιοχής.

Τις τελευταίες μέρες όμως έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα και έχει απαγορευτεί η είσοδος σε κάποια σημεία. Στην τηλεόραση άκουσα επίσης ότι άρχισαν να σκέφτονται τί θα γίνει με τις πλημμύρες από φθινόπωρο στις περιοχές κοντά στην Πάρνηθα...αναρωτιέμαι πόσο θα διαρκέσουν τα ειδικά μέτρα γενικότερα, φαντάζομαι όχι μέχρι ν'αρχίσουν οι πλημμύρες.

{ Doureios-Ipnos @ 04/07/2007, 21:53:59 }

[Παράθεση από : ROSEBUD]

Τα πεύκα εννοούσα...

δεν άκουσες έναν άλλο κυριούλη που έλεγε οτι είναι ψηλό το υψόμετρο κ δεν ευδοκιμούν τα πεύκα?
φαίνεται με την πυρκαγιά πέταξε μπόϊ τα βουνό!!!!
θα μας χαζέψουν!!!

{ nounoukos @ 06/07/2007, 14:47:26 }

[Παράθεση από : Doureios-Ipnos]
[Παράθεση από : ROSEBUD]

<FONT>Τα πεύκα εννοούσα...

δεν άκουσες έναν άλλο κυριούλη που έλεγε οτι είναι ψηλό το υψόμετρο κ δεν ευδοκιμούν τα πεύκα?φαίνεται με την πυρκαγιά πέταξε μπόϊ τα βουνό!!!!θα μας χαζέψουν!!!

οτι θελουνε λενε. οτι ναναι.

και το καλο ειναι οτι στο τελος τη βγαζουνε λαδι.

παρακολουθουσα ενα ρεπορταζ τις προαλλες σχετικο με τη φωτια στην παρνηθα, εδειχνε τον υμηττο που ειχε καει πριν δυο χρονια και ακομη δεν εχει γινει αναδασωση οπως ειχαν υποσχεθει τοτε.

μιλησε λοιπον ο δημαρχος της περιοχης και ειπε οτι κανανε πολλες μελετες, σχεδια, αλλα δεν εγινε τιποτε απολυτως μεχρι σημερα.

μετα ρωτησανε τον υπευθυνο αναδασωσης (δεν θυμαμαι ακριβως τον τιτλο του), γιατι δεν εχει γινει τιποτε και απαντησε το εξης κουφο, χωρις ιχνος ντροπης, και μαλιστα φαινοταν οτι μιλαει παρα πολυ σοβαρα και υπευθυνα:

-στον ημυττο περιμενουμε τη φυση να κανει τη δουλεια της, δηλαδη η αναδασωση να γινει με φυσικο τροπο και να αναγεννηθει το δασος (!!!). ετσι, η αναδασωση θα γινει πιο σωστα και κυριως θα μας κοστισει λιγοτερο!!!

(αληθεια, το ακουσα με τα αυτακια μου τα ομορφα)

στην ερωτηση γιατι κανεις δεν εχει ενδιαφερθει εδω και δυο χρονια να μαζεψει τα καμενα δεντρα που ειναι διασπαρτα στο βουνο, για να καθαρισει την περιοχη (οπως τα εδειξε η καμερα ηταν οντως σκετα προσαναμματα πολλα απο αυτα)η απαντηση ηταν:

τα δεντρα που εχουν πεσει φραζουν την ποη του νερου οταν βρεχει και αποφευγονται πλημμυρες, οπως επισης τα αφησαμε εκει για να θυμιζουν οτι εκει υπηρχε δασος και ειναι δασος, για να μη νομιζουν οι καταπατητες οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν!

ΟΤΙ θελουνε λενε παιδια.

και δεν κανουν ασχημα, μεχρι τις εκλογες κανεις δε θα θυμαται τι ειπαν, πότε και γιατι.. ετσι δεν ειναι;

{ Doureios-Ipnos @ 06/07/2007, 15:20:55 }

πάντως παιδιά,πέραν της πλάκας,εδώ κ κάποια χρόνια είχα κάνει σχετική συζητηση με γνωστό μου περιβαλλοντολόγο και μου είχε πει ότι δεν πρέπει,δεν κάνει,δε γίνεται να κάνουμε τεχνητή αναδάσωση!
δε θυμάμαι τα επιχειρήματά του,απλά θυμάμαι ότι με είχε πείσει!
και πραγματικά,δεν το βρίσκω και τόσο τρομερό το να περιμένουμε τη φύση να κανει τη δουλεια της!!!
αυτό που βρίσκω τρομερό είναι ότι δε θα προλάβει!

πέρα απ αυτό τώρα:το πρωί σε μια εκπομπή έβλεπα την ταράτσα μιας 5όροφης πολυκατοικίας στην αθήνα ,την οποία είχαν μετατρέψει σε παράδεισο  πράσινου!!!

κι αναρρωτιέμαι πάρα πολλές φορές:πόσο υποκριτές πιθανόν μπορεί να έιναι όσοι κόπτονται για το κάθε δάσος το οποίο επισκέπτονται μια φορά στα τόσα χρόνια για να το παιξουν φυσιολάτρες αλλά δεν έχουν ούτε ένα φυτό στο μπαλκόνι τους για μην τους το λερώνει ή γιατί "δεν προλαβαίνουν" να το ποτίσουν?

ωραία κ καλά τα δικαιώματα και τα δικα μας και των παιδιών μας?

αλλά γιατί δεν κάνουμε τίποτα ρε γμτ?

{ tonight @ 06/07/2007, 17:01:24 }

Οι δεντροφυτευμένες ταράτσες είναι εξαιρετική ιδέα γιατί προσφέρουν και δροσιά, και αποτελούν πνεύμονα οξυγόνου και από αισθητικής άποψης είναι υπέροχες αλλά στην Ελλάδα ζούμε! αυτά τα πράγματα εδώ είναι ψιλά γράμματα. Είδα πολλές τέτοιες ταράτσες στο Βερολίνο, όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, γιατί το χειμώνα οι θερμοκρασίες εκεί είναι πολύ χαμηλές. Εμείς το σκεφτόμασταν πολύ για να το εφαρμόσουμε στην πολυκατοικία μας, αλλά από πρόχειρες και ανεπίσημες συζητήσεις που κάναμε με τους συν-ενοίκους διαπιστώσαμε ότι μας κοιτούσαν σαν να 'μαστε οι τρελλοί του χωριού. Έτσι περιοριστήκαμε στην καταπράσινη βεράντα μας, στην οποία σημειωτέον έχουμε 1 λεμονοκυπάρισσο, 1 ακακία, 2 κανονικά κυπαρίσσια (διαφορετικές ποικιλίες μεταξύ τους) - όλα αυτά σε γλάστρες κ σκεφτόμαστε να τα μεταφυτέψουμε στο έδαφος, όταν μεγαλώσουν κι άλλο αλλά τί λέω; πέρυσι που φυτέψαμε ένα άλλο δεντράκι μας στο πεζοδρόμιο παρακείμενης οδού, το είδαμε μετά από 2 βδομάδες κομμένο σύριζα - ενοχλούσε στο παρκάρισμα κάποιου μαλάκα που το ξερίζωσε για να ανεβάζει το Ι.Χ. του στο πεζοδρόμιο  

Το ερώτημα όμως παραμένει και με απασχολεί κι εμένα πολύ:

γιατί δεν κάνουμε τίποτα ρε γμτ?

{ tonight @ 08/07/2007, 22:54:34 }

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν η συγκέντρωση.

Μαζεύτηκε κόσμος πολύς; Δεν άκουσα ειδήσεις.

https://bp0.blogger.com/_j_4RRxavInc/Ro0KoF-1nXI/AAAAAAAAAAc/ ti5NViXU6DU/s1600-h/parnitha2.jpg

{ ROSEBUD @ 09/07/2007, 07:43:59 }

Εμένα το παράπονό μου είναι πως τώρα που κάηκε η Πάρνηθα μας έπιασαν οι προκοπές.Πέρσυ που κάηκε η Χαλικιδική δεν είδαμε να γίνεται και τίποτα...Εκείνη δεν την έκαψαν η οικοπεδοφάγοι?

{ Doureios-Ipnos @ 09/07/2007, 08:48:27 }

έλα μην είσαι παραπονιάρα!
όταν μείνει ολοκληρη η μακεδονία με ένα αλσυλιο θα φανούν κι εκει οι ευαισθησίες

{ anna @ 12/07/2007, 18:10:02 }

[Παράθεση από : tonight]

Οι δεντροφυτευμένες ταράτσες είναι εξαιρετική ιδέα γιατί προσφέρουν και δροσιά, και αποτελούν πνεύμονα οξυγόνου και από αισθητικής άποψης είναι υπέροχες αλλά στην Ελλάδα ζούμε!

Αυτή είναι όντως μια καλή ιδέα, για όσους δεν έχουν την πολυτέλεια -πλέον-να διατηρούν κήπο ή να έχουν κοντά τους κάποιο πάρκο/άλσος/δάσος. Θα θέσω όμως έναν προβληματισμό κοιτώντας το θέμα από άλλη οπτική γωνία, με αφορμή κάτι που προέκυψε στη δική μας πολυκατοικία. Πόσους τόνους βάρος μπορεί ν'αντέξει μια ταράτσα, στην περίπτωση π.χ που είναι ιδιόκτητη και ο ιδιοκτήτης αποφασίζει να τη μετατρέψει σε ρουφ-γκάρντεν.

Ακούγεται ίσως τραβηγμένο, αλλά το να ανεβάσεις με γερανό φοίνικες και γενικότερα μεγάλα φυτά και βαριές γλάστρες σε μια πολυκατοικία (εξαρτάται και από τα δικά της χαρακτηριστικά βέβαια), σε μια περίπτωση ανάγκης δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές.

Κι εμένα μ'αρέσουν οι καταπράσινες βεράντες και το άρωμα των λουλουδιών, αλλά στα πλαίσια του εφικτού. Έτσι όπως τα έχουμε καταφέρει, προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε το πράσινο που καταστρέφουμε με άλλους τρόπους, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω αν πρόκειται για τέτοια προσπάθεια ή για έκφραση πολυτέλειας.

{ Doureios-Ipnos @ 12/07/2007, 19:20:24 }

χμ...νομίζω ότι ανάμεσα στην σκέτη τσιμεντένια ταράτσα κ στους φοίνικες που χρειάζονται γερανό,υπάρχουν εκατομμύρια ενδιάμεσες λύσεις!

από την άλλλη,όταν λέμε για περίπτωση ανάγκης,τι ακριβώς εννοούμε?
σεισμό πχ?γιατί,αν είναι πχ να σου ρθει η ταράτσα στο κεφάλι,δεν ξέρω αν η γλάστρα θα κάνει τη διαφορά
πέρα απ 'αυτό,πιστεύω ότι αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να διερευνηθεί με βάση τα σχέδια της οικοδομής κτλ!!!

{ nounoukos @ 12/07/2007, 19:49:15 }

[Παράθεση από : Doureios-Ipnos]γιατί,αν είναι πχ να σου ρθει η ταράτσα στο κεφάλι,δεν ξέρω αν η γλάστρα θα κάνει τη διαφορά

νομιζω οτι ενας πολιτικος μηχανικος βασει του σχεδιου της οικοδομης μπορει να απαντησει με σαφηνεια για τα βάρη που μπορει να σηκωσει το καθε σημειο της ταρατσας.

τωρα, αν το δεντρο "παταει" πανω σε κολωνα, ειναι σιγουρο οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

{ anna @ 12/07/2007, 19:53:39 }

[Παράθεση από : Doureios-Ipnos]

χμ...νομίζω ότι ανάμεσα στην σκέτη τσιμεντένια ταράτσα κ στους φοίνικες που χρειάζονται γερανό,υπάρχουν εκατομμύρια ενδιάμεσες λύσεις!

από την άλλλη,όταν λέμε για περίπτωση ανάγκης,τι ακριβώς εννοούμε?
σεισμό πχ?γιατί,αν είναι πχ να σου ρθει η ταράτσα στο κεφάλι,δεν ξέρω αν η γλάστρα θα κάνει τη διαφορά
πέρα απ 'αυτό,πιστεύω ότι αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να διερευνηθεί με βάση τα σχέδια της οικοδομής κτλ!!!

Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ, ότι υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις και σίγουρα δεν ήθελα να πω με το προηγούμενο ποστ ότι είμαι υπέρ της σκέτης τσιμεντένιας ταράτσας.

Απ'ό,τι ξέρω όμως, υπάρχει ένα όριο αντοχής για την κατανομή φορτίου με βάση τη στατική μελέτη της πολυκατοικίας. Το να είναι συγκεντρωμένο υπερβολικό βάρος στην ταράτσα, σαν υδροκεφαλία... 

Και στην περίπτωση σεισμού π.χ δούρεια, εφ'όσον δεν είναι τόσο ισχυρός για να φύγει η ταράτσα, έχω δει και γλάστρες να φεύγουν, δε θα υποτιμούσα και τόσο το τί μπορεί να προκαλέσει αυτό...

{ tonight @ 12/07/2007, 21:50:58 }

Το πιο απλό ρε παιδιά: τέσσερα βαρέλια στις γωνίες της ταράτσας όπου μπορούν να φυτευθούν κληματαριές. Στήνουμε και μερικά καλάμια από πάνω για να πλεχτούν οι κληματαριές και σε χρόνο ρεκόρ έχουμε φυσική σκιά χωρίς έξοδα και επιβάρυνση της ταράτσας και των υποκείμενων ιδιοκτησιών. Αντί για κληματαριά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κισσός, αγράμπελη κ.ο.κ. Αυτό με τους φοίνικες που αναφέρεις anna μου φαίνεται εντελώς υπερβολικό

{ Doureios-Ipnos @ 13/07/2007, 00:02:37 }

επίσης βουκαμβιλιες (επιμενω εγώ,εκεί!!!) αγιόκλημα κ γιασεμί (για να μπορούν μετά να λένε κ το ομώνυμο τραγουδι!!)

εγώ πιστεύω ότι αυτός με τους φοίνικες ειχε σχέδιο!!
μάλλον μετά θα έκανε το από κάτω διαμέρισμα πισίνα!!
θα είχατε και εξωτικό περιβάλλον αλλα εσείς που να το εκτιμησετε!!!

{ tonight @ 13/07/2007, 17:46:49 }

Μπράβο, τέλειες ιδέες, θα μοσχομυρίζει κι ο τόπος. Ειδικα το γιασεμί είναι και πολύ ανθεκτικό. Οι μπουκαμβίλιες τέλειες αλλά με λίγο αέράκι γεμίζει ο τόπος με φύλλα! εγώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά σκεπτόμενη μόνο την κυρία του 5ου με νεύρα ...

{ Doureios-Ipnos @ 16/07/2007, 08:56:47 }

κι επίσης βιγιόνια μεγανθή-δεν ήξερα το όνομα του φυτού να το προτείνω(ήμουν βέβαιη ότι ανήκει στην οικογένεια των ιβίσκων),αλλά αυτό το σκ πήγα σε ένα φυτώρια,το έμαθα(πήρα κι ένα) κ σας το προτεινω:

κλουτς

{ tonight @ 16/07/2007, 17:17:57 }

Τα έχω πάρει, άσχημα. Αυτή τη στιγμή καίγεται και ο Υμηττός!

{ anna @ 20/07/2007, 01:29:24 }

[Παράθεση από : anna]

Τώρα που έχει καλοκαιριάσει, μου αρέσει να πηγαίνω για περπάτημα την ώρα που αρχίζει να βραδυάζει σιγά-σιγά, σε έναν από τους τελευταίους πλέον εναπομείναντες χώρους πράσινου της ευρύτερης περιοχής.

Τις τελευταίες μέρες όμως έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα και έχει απαγορευτεί η είσοδος σε κάποια σημεία.

Μπα...δεν ήταν αρκετά τα ειδικά μέτρα για ν'αποφευχθεί το ολοκαύτωμα... Έτυχε να περάσω από την περιοχή και...αναρωτιέμαι πώς θα φαίνεται στα μάτια των εμπρηστών τώρα..."πρόσφορο έδαφος" για τα όποια συμφέροντά τους...ή μήπως ούτε αυτοί ξέρουν ποιό ήταν το πραγματικό τους συμφέρον από τις πλέον καμμένες δασικές εκτάσεις γενικότερα...

{ nounoukos @ 20/07/2007, 14:08:15 }

πολυ πετυχημενη η σημερινη γελοιογραφια

https://www.e-tipos.com/

{ charm_quark @ 20/07/2007, 15:46:12 }

[Παράθεση από : tonight] Ειδικα το γιασεμί είναι και πολύ ανθεκτικό. Οι μπουκαμβίλιες τέλειες αλλά με λίγο αέράκι γεμίζει ο τόπος με φύλλα! εγώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά σκεπτόμενη μόνο την κυρία του 5ου με νεύρα ...

Απορω... ειμαστε στο topic "κηπος";
Οπως και να εχει... το γιασεμι.. εχει αποδειχθει σκυλι! και το εχω αναπαραγει απο βλασταρακι να καλυψει το μπαλκονι το δικο μου και της γειτονισσας. Μπουκαμβιλια ποτε την φυτευουν; Ενδιαφερομαι να σπασω τα νευρα οσων παρκαρουν κατω απο το μπαλκονι μου! (δηλαδη σε μενα!)

{ nounoukos @ 21/07/2007, 00:56:11 }

μπορει να ειναι πραγματικα σκληρη η σκληρη πραγματικοτητα καποιες φορες..

ενα e-mail κυκλοφορει και μας βαζει σε σκεψεις.

{ charm_quark @ 26/07/2007, 00:09:45 }

Επιστροφη λοιπον στο αρχικο θεμα....με μια παραλλαγη
Αχ... καημενο Αιγιο!
Η φωτια εχει μετωπο, αν με εχουν ενημερωσει σωστα, απο Καλαβρυτα μεχρι Αιγιο (καπου τα 70 km).
Μολις ομως εμαθα, οτι ολοι οι δρομοι, εχουν κλεισει. Δηλαδη, οσοι βρισκονται Πατρα και θελουν να πανε Αθηνα, και τουμπαλιν δεν εχει! Και η παλια και η νεα εθνικη εκλεισαν, και μαλιστα... μεχρι αυριο το πρωι, μεχρι νεοτερων εντολων. 
Ο πατερας μου εχει μεινει εγκλωβισμενος καπου εκει και δεν μπορει να παει ουτε προς Αθηνα, αλλα ουτε να ερθει Πατρα. Οπως καταλαβαινετε θα γινει κομφουζιο, γι΄αυτο ειπα να ενημερωσω μπας και γλιτωσω κανεναν. 
Ελα να νιωσουμε στο πετσι μας πως ειναι μια φωτια, γιατι μονο οταν μας στερει τις διακοπες μας μπορουμε να το συνειδητοποιησουμε.
(Παρεπιπτοντως, αυριο ελεγα να παω και εγω προς τα περα... αλλα δεν το βλεπω με κλειστους τους δρομους)
Για οσους θυμουνται την ωραια φωτογραφια απο τον παραδεισο... συντομως θα σας post_αρω και την κολαση!

{ charm_quark @ 26/07/2007, 00:23:02 }

{ nounoukos @ 26/07/2007, 00:29:58 }

μολις τωρα το ειδα στις ειδησεις. στη γειτονια σας ειναι η φωτια ε; ο μισος δημος διακοφτου εχει καει.. ας ελπισουμε να σταματησει καπου..

{ _fantom_ @ 26/07/2007, 00:35:23 }

τι χαμός είναι αυτός φέτος; 

ντάξει, κάθε καλοκαίρι είχε φωτιές, αλλά φέτος είναι σαν να... βρέχει φωτιά

{ charm_quark @ 26/07/2007, 16:26:38 }

{ charm_quark @ 26/07/2007, 16:33:52 }

[Παράθεση από : charm_quark]Καλε _fantom_ που πηγε ο παραδεισος;

Ασε, βρηκα τι εχει παιχτει... γρμφ!Παω να την ανεβασω καπου stadar!

{ tonight @ 26/07/2007, 18:17:32 }

Το χωριό σου μ' εκείνη την ωραία παραλία βρίσκεται στην περιοχή που καίγεται; Κρίμα ρε συ! Έβλεπα δελτίο ειδήσεων το πρωί και άκουσα πως κάηκαν 300.000 στρέμματα! είναι δυνατόν; Τί χαμός είναι αυτός φέτος;

{ Doureios-Ipnos @ 27/07/2007, 02:36:47 }

ευτυχώς που δεν καιγεται το νερό ε?
άλλιώς άντε να σβήσεις το αιγαίο!!!

κατά τ'άλλα,δεν εχω να πω κάτι....

{ charm_quark @ 27/07/2007, 09:26:01 }

Ευτυχως δεν καιγεται το νερο... και οχι το χωριο μου. Οχι ακομα δηλαδη... γιατι αυτα που καιγονται ειναι σε κοντινη αποσταση και στην πορεια της φωτιας προς Κορινθια....
Βεβαια μηπως την εσβησαν; 3 μερες περνουσαν τα ελικοπτερα πανω απο Πατρα, που πηγαιναν στη φωτια. Σημερα δεν εχει περασει τιποτα ακομα.

{ charm_quark @ 27/07/2007, 09:29:24 }

{ charm_quark @ 27/07/2007, 17:13:29 }

"Τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένονται τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Ρωσία."
4 μονο; και που θα πρωτοπανε; Δεν ξερω απο αυτα... αλλα 4 αεροσκαφη δεν ειναι λιγα για τοσες φωτιες;
Παντως... στην Αιγιαλεια απο οτι φαινεται την εθεσαν υπο ελεγχο! Ευτυχως... Σημερα θα παω προς τα περα... νομιζω οτι το πρασινο που χαζολογουσα στη διαδρομη θα εχει εξαφανιστει!

{ nounoukos @ 29/07/2007, 16:34:27 }

[Παράθεση από : tonight]Οι δεντροφυτευμένες ταράτσες είναι εξαιρετική ιδέα γιατί προσφέρουν και δροσιά, και αποτελούν πνεύμονα οξυγόνου και από αισθητικής άποψης είναι υπέροχες αλλά στην Ελλάδα ζούμε!

ενα αρθρο για τις πρασινες στέγες.

https://www.e-tipos.com/newsitem?id=5543

{ nounoukos @ 24/08/2007, 20:40:45 }

αυτο που συμβαινει ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ.

νομιζω οτι βλεπω καποιο εργο, ή εικονες απο κατι που γινεται σε μια αλλη χωρα.

ειναι τραγικο.

{ Yerejan @ 24/08/2007, 21:24:26 }

άστα νουνούκε το θέμα πλέον πρέπει να αλλάξει τίτλο και να λέγεται αχ καημένη-καμένη Ελλάδα γιατί έτσι όπως πάμε δεν θα μείνει τίποτα.είναι φοβερό να καίγονται άνθρωποι ζωντανοί.

{ Doureios-Ipnos @ 24/08/2007, 22:37:10 }

τελικά ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ο λιγοστός μας εγκέφαλος προσπαθει να συλλήψει το γεγονός ότι ΚΑΊΓΟΝΤΑΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΊ!!!!!!

επισης,το πώς είναι δυνατό ,αυτοί που ήταν τυχεροί κ δεν κάηκαν ζωντανοί,να βρουν το κουράγιο να συνεχίσουν τη στιγμή που είδαν να γίνονται στάχτη οι αγώνες μιας ολοκληρες ζωής!!!!!

να συνεχίσουν με τι?να ξεκινήσουν από που?να ζήσουν πώς?να στοχεύσουν που?

κι άντε,έγινε μια φορά,να δεχθείς (λέμε τώρα) ότι δεν προλαβαν,δεν ήξεραν να αντιδράσουν!

αλλά να μετράμε πόσους νεκρούς έχουμε από τις φωτιές?

όλο το καλοκαίρι?

σε όλη την ελλάδα?

να προσπαθούμε να βρούμε ποιος νομός δεν κάηκε?

κι όσα πιο πολλά γράφω,τόσο πιο αδύναμη νιώθω να εκφράσω αυτο που μπορεί να νιώθει κάποιος,τόσο πιο περιττό βρίσκω το να μιλάω!

{ charm_quark @ 25/08/2007, 05:39:29 }

Παιδια... τηλεοραση δεν εχω και με το διαβασμα δεν ειχα παρει πρεφα τι γινεται! μεχρι που ακουγα το μεσημερι σειρηνες απο το δρομο. Η Πατρα εχει φουντωσει απο παντου! Απο βουνο (Συχαινα), και απο πλαγια (ο πανεμορφος Αγιος Βασιλης,διπλα στο Ριο) !

Αν καιγοταν και η θαλασσα κυριολεκτικα θα ειχαμει καει σαν τα ποντικια!

Αυτο το πραγμα που διαβασα για την Ηλεια ειναι απιστευτο! Καηκαν λεει 13 ανθρωποι γιατι δεν προλαβαν να φυγουν!

Δεν θα μεινει τιποτα ορθιο!

Σημειωτεον... οι φωτιες δεν ειναι απο τον καυσωνα! Καποιοι @@ρες νεοι Νερωνες τα κανουν γιατι αφου μιλαμε για κατοικημενες περιοχες προφανως δεν εχει να κανει με την οικοπεδοποιηση δασικων περιοχων.

Δεν ξερω αν σας το ειπα, αλλα 2 μερες μετα τη φωτια στο σπιτι μου στο χωριο, βρηκαμε μεσα στις σταχτες τα απομειναρια μιας φωτοβολιδας!!!

Τι να αλλο να πω;

{ Yerejan @ 25/08/2007, 12:26:00 }

είναι από της φορές που βλέπω τηλεόραση και νιώθω άχρηστος γιατί δεν μπορώ να βοηθήσω οι άνθρωποι είναι στο έλεος της φωτιάς εγκαταλέιπουν τα σπιτια τους.αλλά έχω νευριάσει με τα ζώα-εμπρηστές που για πολιτικούς ή οικοπεδικούς λόγους ή ότι σκα@@ λόγους έχουν κάψει όλη την Ελλάδα,τόσα μέτωπα σε δυο μέρες είναι απίστευτο.Μόνο ζωα μπορώ να χαρακτηρίσω αυτούς που βάζουν επίτηδες φωτιές και καίνε δάση, ανθρώπους και όλοκληρα χωριά, και στο κάτω κάτω την ίδια τους τη χώρα!!Κάνουν το ίδιο κακό που έκαναν όλοι οι έχθροί της Ελλάδος και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι...δεν πρέπει...

{ anna @ 25/08/2007, 13:43:17 }

Πλέον δε μιλάμε για δάση και πνεύμονες οξυγόνου...μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που χάνονται, για κατοικημένες περιοχές που απειλούνται...όσες δεν έχουν πληγεί ακόμη...σήμερα ξαναθυμήθηκαν και τον μισοκαμμένο Υμηττό...τα αεροπλάνα πετούν συνεχώς σε μικρή απόσταση αλλά ο άνεμος είναι πολύ δυνατός, σκέφτεσαι αν πρέπει να κατέβεις με τα λάστιχα στις πολυκατοικίες ή ν'απομακρυνθείς:(

{ Yerejan @ 25/08/2007, 21:29:23 }

παιδιά εδω στη Πάτρα τα πράγματα έχουν αγριέψει βλέπω τη φωτια σχεδόν από την ταράτσα μου,είναι σε απόσταση μικρή δίπλα στην Πάτρα και διπλα σε σπίτια,ακούω αεροπλάνα να πετάνε,ελπίζω να τη σβήσουν γιατί δεν μας βλέπω καλά:(

{ _fantom_ @ 25/08/2007, 23:18:36 }

απίστευτα πράγματα, παρακολουθώ από χθες και όλη μέρα σήμερα και δεν ξέρω τι να πω και τι να σχολιάσω. πιστεύω ότι όσοι το βλέπουμε από την τηλεόραση δεν μπορούμε πραγματικά να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της συνολικής καταστροφής. και δυστυχώς το μόνο που φαίνεται να μπορεί να το σταματήσει είναι η θάλασσα.

{ Yerejan @ 26/08/2007, 10:24:47 }

ευτυχώς τη σβήσανε χθες...ουφ

{ Doureios-Ipnos @ 26/08/2007, 11:00:31 }

ολοκαύτωμα :(

μαύρο καλοκαίρι :(

βλέπω όλα τα μέσα να είναι τόσο αναποτελεσματικά που σκέφτομαι ότι μονο που μας μένει είναι πλέον ο χορός της βροχής!

{ Doureios-Ipnos @ 26/08/2007, 13:51:26 }

μόλις επικοινωνήσαμε με θείο-θεία-ξάδερφο σε χωριό που κινδυνευει!

οι περισσότεροι έχουν φύγει,αυτοί επιμένουν να φύγουν οταν δε θα υπάρχει άλλη επιλογή!

δεν μπορώ να το πιστέψω ρε παιδιά,εδώ είναι που λέω να είχα φτερά να πέταγα,να πάω να τους πάρω με το ζόρι .

{ Doureios-Ipnos @ 26/08/2007, 16:28:42 }

πάντως,χωρίς να έχουμε πολεμο έχουμε όλα τα στοιχεία ενός πολέμου:

χαμένες ζωές,λεηλασίες,οικονομική καταστροφή όχι μόνο για τους πληγέντες αλλά με αντικτυπο σε όλους-αυτό θα αρχίσει ίσως να φαίνεται σην τσέτπη του καθενός άμεσα λόγω έλλειψης κάποιων προϊόντων,ανθρώπους χωρίς σπίτια-πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα...

{ Yerejan @ 26/08/2007, 16:35:50 }

δούρεια τι έγινε σωθηκαν οι συγγενείς σου?παιδιά χωρίς να θέλω να είμαι απαισιόδοξος η κατάσταση είναι τραγική,τι πόλεμος???ουτε πόλεμος πιστεύω δεν θα είχε τέτοια καταστροφή,κινδυνεύει και η αρχαία Ολυμπία....τα λόγια είναι περιττά...εβλεπα το δάσος στο σοφικό καταπράσινο να γίνεται μαύρο...:(

{ Doureios-Ipnos @ 26/08/2007, 21:26:54 }

μετά την καταχώρηση είχαμε επικοινωνήσει πάλι και στις ικεσίες μας να φύγουν μας είπαν ότι έφυγαν μόνο κάποιοι με σοβαρά προβληματα υγείας από νωρίς.

οι υπόλοιποι και να ήθελαν δε θα μπορούσαν να φύγουν αλλά έτσι κι αλλιώς αποφάσισαν να ενωθόύν σε μια γροθιά για να προστατέψουν όσο μπορούν το χωριό!

και έλεγαν και τα αυτονόητηα:που να πάμε?και πως θα ζήσουμε?με τι?

μετά υπήρξαν μερικές ώρες απόλυτης αδυναμίας επικοινωνιας και μόλις τώρα καταφέραμε να μιλήσουμε ξανά!

δεν έχουν ρεύμα,είναι αποκομμένοι,βλέπουν τη φωτιά(η οποία ανεβαίνει και απο τις 2 πλευρές του βουνού) και βρέχουν συνέχεια ό,τι μπορούν!

οτιδήποτε που να σχετίζεται με πυροσβεστική δεν έχει κάνει εμφάνιση!

δε συνηθίζω να πολιτικολογώ αλλά εύχομαι στις εκλογές να πέσει τόσο μάυρο,όσο έιναι όλη η ελλάδα και να φάνε ήττα που να μην έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά!

δεν ξέρω αν ξέρουν τι σημαίνει να κυβερνάς ένα κράτος-αλλά προφανώς δεν ξέρουν

!

δε με νοιάζει τι έπρεπε να κάνουν,να έκοβαν το λαιμό τους,όπως βρήκαν να πουλήσουν τα ομόλογα και να ξεπουλήσουνε κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις για να πάρουν τη μίζα,έτσι να ζήταγαν έγκαιρα βοήθεια από όπουδήποτε μπορούσε να ρθει!

δε με νοιάζει με τι κόστος-αποκλειεται να ήταν μεγαλύτερο από αυτό που ζούμε τώρα!

δε διαννοούμαι να βλέπω πολίτες ξένων χωρών να κάνουν έκκληση στις κυβερνήσεις τους να βοηθήσουν τους "φίλους έλληνες" κι οι κυβερνώντες(?) μας να έιναι εξαφανισμένοι!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ να βλέπω μέλη του κυβερνώτνος κόμματος να κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι υποκινεί την αγανάκτηση των πολιτών!

με προσβάλει και ως άνθρωπο και ως πολίτη αυτής της χώρας το να μου λένε ότι δεν αγανακτώ επειδή θρηνούμε θύματα,επειδή καιγεται η χωρα (κα το μπιμπ ξυρίζεται) ,επειδή καταστρεφόμαστε και ότι αγανακτώ επειδή μου είπε να αγανακτήσω ο Α,Β,Γ μαλάκας του Α,Β,Γ κόμματος!

{ Doureios-Ipnos @ 26/08/2007, 22:47:24 }

κι επειδή εγώ δεν ενημερώνομαι και πολύ,ας μου πει καποιος παρακαλώ:

αληθευει ότι οι ξένες υπηρεσίες είχαν ενημερώσει ότι η ελλάδα είναι στόχος σχεδίου απανωτών εμπρησμών και ο αγαπητός κύριος βύρωνας είχε δηλώσει:"είμαστε έτοιμοι"?

αν είστε εδώ γύρω,ας μιλήσει καποιος γιατι βλέπω να παραληρώ μόνη μου επι μακρόν!

{ _fantom_ @ 26/08/2007, 23:08:44 }

για τέτοια ενημέρωση δεν άκουσα τίποτα, αλλά το "είμαστε έτοιμοι" πρέπει να το είπε ο μεσιέ Πολυντόρ

για "ξένους"... το μόνο που άκουσα είναι ένα σενάριο ότι ίσως πρόκειται για επίθεση από "ξένα κέντρα", που το ανέφερε εκπρόσωπος από το ΛΑΟΣ, αν θυμάμαι καλά

{ Doureios-Ipnos @ 26/08/2007, 23:31:57 }

αυτό το άκουσα κι εγώ, μου είπαν ότι η ενημέρωση-καθώς και η δήλωση-έγινε πριν αρκετό καιρό!

{ Doureios-Ipnos @ 26/08/2007, 23:57:26 }

αντιγράφω:

"Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να ακούμε υποσχέσεις και ευφάνταστες θεωρίες αποποίησης κυβερνητικών ευθυνών. Διαδώστε με κάθε μέσο το παρακάτω μήνυμα για μία πρώτη μαζική αντίδραση ενάντια στο πρωτοφανές έγκλημα που συντελείται στη χώρα μας:

ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ. ΓΙΑΤΙ;

ΟΛΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα. Στην πλατεία Συντάγματος και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

Αποδοκιμάζουμε το αίσχος χωρίς πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ."

{ anna @ 27/08/2007, 16:27:10 }

Δεν είχα υπ'όψην δηλώσεις περί ξένων εμπρηστών κλπ,αλλά ξέρω και άκουσα και από την τηλεόραση χθες, ότι στο χωριό που ήμουν πριν λίγες μέρες, κάτοικοι έπιασαν 2 αλλοδαπούς λίγο πριν βάλουν φωτιά στο βουνό, στο δάσος ακριβώς πάνω από το χωριό:(

Κάποια ολίγον τί περίεργα γεγονότα είχαν προηγηθεί, που τελικά ίσως και να μην είναι τόσο άσχετα μεταξύ τους...

{ charm_quark @ 27/08/2007, 17:05:05 }

Ούτε τη φωτιά μπορείς να σβήσεις με το ρούχο σου, ούτε τις αισχρές πράξεις με το πέρασμα του καιρού. (Σωκράτης)...

Δυστυχως

{ _fantom_ @ 29/08/2007, 12:46:26 }

στην σελίδα https://www.ellinofreneia.blogspot.com/ υπάρχει η ραδιοφωνική εκπομπή της Ελληνοφρένειας, στο δεξί μέρος κάτω ακούστε την εκπομπή: 28/08/2007

{ charm_quark @ 06/09/2007, 15:41:11 }

https://mantalena-parianos.blogspot.com/2007/08/blog-post_29.html

Αυτο μου το στειλανε με spam mail... αλλα με μια μικρη αναζητηση, το βρηκα και σε πολλα blog. Βεβαια, απορω γιατι αν εχει συμβει κατι τετοιο, δεν εχουν αργιασει τα ΜΜΕ;

Για εισαγωγη, σας παραθετω την παρακατω φραση:

«Με την απόφαση της κυβέρνησης εξαιρέθηκε από την αναδάσωση καμένη έκταση 62,5 στρεμμάτων της Πάρνηθας, την οποία νόμος του 2003 του ΠΑΣΟΚ παραχωρούσε για τις επεκτάσεις του Καζίνου!».

Ελατε και πειτε μου μετα... εσεις θα ειχατε το ιδιο μπερδεμα με μενα για το που επρεπε να καταχωρηθει... εδω ή στο προεκλογικες υποσχεσεις ή στο Εκλογες 2007.

{ k@Tie @ 06/09/2007, 15:56:53 }

Μάλλον έπρεπε να το καταχωρήσεις στο προεκλογικές υποσχέσεις 2007 και μετά απο αυτά που λέει για το νόμο του 2003 να βάλεις αυτά που υπόσχονται τώρα για αναδασώσεις όπως η παρακάτω:

«Οπου υπήρχε δάσος θα γίνει δάσος και τα δάση που καταστράφηκαν θα αποκατασταθούν στο σύνολό τους, χωρίς να χαθεί ούτε μια σπιθαμή» Κώστας Καραμανλής

{ charm_quark @ 06/09/2007, 17:12:13 }

Αληθεια.. βρηκαν μηπως ποιος/ποιοι εβαλαν τις φωτιες; Δεν γινεται να εχει καει η μιση Ελλαδα και να μην εχουν διαταξει την λεγομενη προανακριτικη...αυτη.... ή γινεται;

{ charm_quark @ 25/07/2008, 20:42:02 }

Να μην ξανακαψουν λιγο την Αχαια... Εκεινο εκει, το κομματακι που δεν το καταφεραν περυσι και εμεινε και ορθιο απο το σεισμο....

{ nounoukos @ 25/07/2008, 20:53:45 }

καλα, τι γινεται εκει κατω.. δε σας ξεματιαζει κανενας; 

{ charm_quark @ 27/07/2008, 02:14:42 }

{ charm_quark @ 02/08/2008, 15:54:42 }

Εκει που καταντησαμε... νομιζω οτι η "καημενη Παρνηθα"... δε μας ταιριαζει... κλιτς

Υπάρχουν 68 μηνύματα σε αυτό το θέμα