{ anna @ 09/07/2007, 12:53:50 }
Μιας και το νετρίνο έχει επεκταθεί με ταξιδιωτική διάθεση στον ελλαδικό χώρο, ίσως να έχει θέση και ένα τόπικ για ταξίδια εκτός συνόρων (ή και εντός, αν η διεύθυνση δεν το θεωρήσει πλεονασμό)
με εντυπώσεις από χώρες/πόλεις/μέρη που έχει τύχει να επισκεφτούμε.
{ anna @ 09/07/2007, 14:25:50 }
Με ποιά σειρά θα βάζαμε τις ιταλικές πόλεις...όσες συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον εννοούμε, ενδεχομένως (γιατί υπάρχουν και άλλες)
Εντάξει, είναι και υποκειμενική η προτίμηση του καθενός. Στη Βενετία έχω πάει κι εγώ (εκτός εποχής του φημισμένου Καρναβαλιού).Είχε κάτι το παραμυθένιο, σα να ξέφευγες για λίγο από την πεζή πραγματικότητα.
Αν ήταν να επιλέξω μια μόνο πόλη όμως, για να πάω κάποιον που δεν έχει πάει στην Ιταλία, θα διάλεγα τη Φλωρεντία, που είναι και η αγαπημένη μου. Πολύ όμορφη πόλη, που συνδυάζει το παραμυθένιο κλίμα με μια εκλεπτυσμένη ρομαντική διάθεση και παραπέμπει σε Αναγέννηση, σα ταινία εποχής.
Μέχρι και η διακόσμηση στο δωμάτιο που είχα μείνει ήταν ανάλογη, με παλιό ξύλινο καθρέφτη, γύψινα σκαλίσματα στο ταβάνι και μια τεράστια παλιά σκουρόχρωμη ντουλάπα, που νόμιζες ότι από μέσα θα βγει το Phantom of the Opera, από στιγμή σε στιγμή.
{ anna @ 09/07/2007, 15:21:34 }
Στη Σικελία δεν έχω πάει, αλλά απ'ό,τι μου έχουν πει και έχω δει σε φωτογραφίες, έχει εκπληκτικές παραλίες με γαλαζο-πράσινα νερά...εμένα τουλάχιστον μου θύμισε πολύ τις παραλίες του δικού μας Ιονίου.
Και γενικότερα, όσο κατεβαίνεις προς τα κάτω,από την Ανκόνα και μετά, τα τοπία γίνονται περισσότερο μεσογειακά -όπως και το κλίμα- και θυμίζουν περισσότερο Ελλάδα.
Τη Ρώμη την είδα πολύ λίγο, δε μπορώ να πω και πολλά πράγματα, ενδεχομένως ο νουνούκος να ξέρει περισσότερα. Σαν πρωτεύουσα όμως, έχει πολύ πράσινο εκτός από σημαντικά αξιοθέατα.
{ tonight @ 09/07/2007, 18:19:05 }
Πράγα: μια πόλη για ερωτευμένους (με το άλλο φύλο, με την τέχνη, με τη ζωή)
- Είναι πόλη που περπατιέται! Ελάχιστα αυτοκίνητα στο ιστορικό κέντρο, αρκετοί ποδηλάτες, σε κάθε περίπτωση είναι ωραία να εξερευνείς μια πόλη πεζός
- Το ιστορικό κέντρο κρύβει σε κάθε γωνιά θησαυρούς: ωραία αρχιτεκτονική των κτιρίων, παντού αγάλματα, ένα περίφημο ρολόι στην κεντρική πλατεία, γκαλερί, μουσεία, η περίφημη γέφυρα του Καρόλου, το κάστρο ...
- γύρω από το κέντρο εικόνες που θυμίζουν πρώην Σοβιετική ένωση
- είναι η γενέτειρα του Κάφκα, για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία
- στην πόλη ζούνε αρκετοί εβραίοι και η εβραϊκή συνοικία είναι πολύ ομορφη
- το τέλειο μέρος για να αγοράσει κανείς κρύσταλλα!
Για τη Φλωρεντία τα ίδια μου έχει πει και η αδερφή μου και από φωτογραφίες που είδα έμεινα άφωνη. Η Ρώμη είχε άλλη χάρη, αλλά η Φλωρεντία σε κάνει να νομίζεις πως ζεις σε μια πόλη στην Αναγέννηση.
-
{ ROSEBUD @ 09/07/2007, 18:48:09 }
[Παράθεση από : anna]Ναι είδες βρε παιδί μου αυτά τα άτιμα τα φαντάσματα?Εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις!
που νόμιζες ότι από μέσα θα βγει το Phantom of the Opera, από στιγμή σε στιγμή.
ʼννα αν κάποιος πάει οδικώς στην Ιταλία και θέλει να τη δει όλη από πάνω ως κάτω,και είναι και λίγο γρήγορο πιστόλι σε κάθε πόλη,πόσος χρόνος πιστεύεις ότι χρειάζεται?
{ Doureios-Ipnos @ 09/07/2007, 19:36:49 }
βρε ρόζι,δεν είπα ότι θα πάω φέτος
{ anna @ 09/07/2007, 20:41:55 }
Χμ...σας ήρθε η όρεξη για ταξίδια στο εξωτερικό?
Για την Ιταλία πάντως, αν κάποιος έχει το κουράγιο να την ανεβοκατέβει οδικώς και θέλει να δει περισσότερα μέρη και από λίγο, νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει αν έχει στη διάθεσή του γύρω στις 6-7 μέρες. Αν λάβουμε υπ'όψην ότι το ταξίδι πήγαιν'έλα με πλοίο θα πάρει 2 μέρες περίπου και ότι θα υπάρχει η σχετική κούραση από την οδήγηση, το διάστημα αυτό είναι και λίγο σχετικό.
Από Μιλάνο, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τη Βενετία ή τη Φλωρεντία σαν ημερήσια, ενώ από Β.Ιταλία αξίζει να πάει στη γραφική πόλη του Κόμο με τη χαρακτηριστική λίμνη, που μοιάζει περισσότερο με ελβετικό τοπίο.
Για τη Ρώμη, θα χρειαστούν μια-δυο μέρες (εγώ την είδα σε μισή) και γενικότερα, οι αποστάσεις και ο απαιτούμενος χρόνος μειώνονται αν κάποιος ταξιδέψει με τρένο ή με πούλμαν σε γκρουπ, εφ'όσον έχει την απαιτούμενη αντοχή των μετακινήσεων.
Αλλά...ας μην επεκταθούμε και σε λεπτομέρειες...να μη θεωρηθεί και σαμποτάζ για τα νετρινοταξίδια στον ελλαδικό χώρο
{ anna @ 09/07/2007, 22:05:19 }
[Παράθεση από : tonight]
Πράγα: μια πόλη για ερωτευμένους (με το άλλο φύλο, με την τέχνη, με τη ζωή)
- το τέλειο μέρος για να αγοράσει κανείς κρύσταλλα!
Για την Πράγα έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι πολύ όμορφη. Να προσθέσω απλά για τη Φλωρεντία, μιας και έθιξες το θέμα των αγορών, ότι έχει ένα πολύ μεγάλο παζάρι με τη μεγαλύτερη ποικιλία σε δερμάτινα είδη και σε προσιτές τιμές.
{ tonight @ 10/07/2007, 18:04:37 }
Παιδιά έχω λαλήσει. Είναι που αργούν οι διακοπές; είναι μήπως το ότι θα περιοριστούμε στη Χαλκιδική; δεν ξέρω, πάντως ονειρεύομαι πολύ έντονα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιο και πάει λέγοντας... Με πρόχειρους υπολογισμούς και αρχίζοντας την οικονομία από αύριο, σε καμιά 5ετία ίσως τα καταφέρουμε
{ charm_quark @ 10/07/2007, 20:40:47 }
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ...
(εδώ υπήρχε μια εικόνα που πλέον δεν υπάρχει)
{ anna @ 11/07/2007, 01:48:56 }
Πολύ όμορφη εικόνα...Taj Mahal...
{ anna @ 12/01/2008, 19:53:14 }
Μια φωτογραφία από Firenze (Φλωρεντία), έστω και μετά από καιρό, για να σας ταξιδέψει (με τη φαντασία σας) σε μια παραμυθένια πόλη... :)
Υπάρχουν 12 μηνύματα σε αυτό το θέμα