{ anna @ 20/07/2007, 15:15:55 }
Υλικά (για 4 άτομα):
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τις μπανάνες στο μίξερ με το χυμό μισού λεμονιού και χωρίζουμε τον κρόκο του αυγού από το ασπράδι.
Χτυπάμε τον κρόκο με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε το γάλα. Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και σε άλλο μπολ το ασπράδι. Ενώνουμε το μείγμα του αυγού με τον πουρέ μπανάνας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ασπράδι. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το παγωτό σε σκεύος και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο, χτυπάμε στο μίξερ να λιώσουν οι παγοκρύσταλλοι που έχουν σχηματιστεί και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα.
Το παγωτό...μπαν-άννα είναι έτοιμοΠεριμένουμε εντυπώσεις από όποιον δοκιμάσει να το φτιάξει.
Α...προαιρετικά, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς.
{ charm_quark @ 20/07/2007, 15:36:26 }
Χρειαζεται στολη αστροναυτη;Νοστιμο φαινεται... αλλα βαριεμαι τη διαδικασια... Θα παω να παρω απο το ζαχαροπλαστειο της γειτονιας!
{ anna @ 20/07/2007, 18:38:48 }
Έεελα βρε Τσαρμ...δε θέλει στολή αστροναύτη για να χτυπήσεις ένα ασπράδι, αλλά βάλε καμιά ποδιά κουζίνας αν υπάρχει πρόχειρη, για σίγουρα.
Αν και χμ...τώρα που το σκέφτομαι, εσένα σε φοβάμαι και στους παγοκρύσταλλους...μπορεί να νευριάσεις αν δε βγαίνει εύκολα το παγωτό από το σκεύος για να το χτυπήσεις στο μίξερ...και όπως ενδεχομένως να είσαι και σε εύθραυστη περίοδο νεύρων λόγω εξεταστικής...ασ'το καλύτερα...
πάρε από το ζαχαροπλαστείο προς το παρόν, εκτός και αν θελήσεις να εκτονωθείς
{ charm_quark @ 21/07/2007, 21:08:43 }
[Παράθεση από : anna]Έεελα βρε Τσαρμ...εσένα σε φοβάμαι και στους παγοκρύσταλλους...
μπορεί
να νευριάσεις αν δε βγαίνει εύκολα το παγωτό από το σκεύος για να το
χτυπήσεις στο μίξερ...και όπως ενδεχομένως να είσαι και σε εύθραυστη
περίοδο νεύρων λόγω εξεταστικής...
Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα