σε ποιους να στείλω το newsletter?

{ _fantom_ @ 21/09/2007, 23:00:21 }

έχω έναν προβληματισμό... ετοιμάζω και την φόρμα ανάκτησης password όπου να' ναι και κατόπιν τούτου λέω να στείλω ένα έκτακτο newsletter για να ενημερώσω τα εγγεγραμμένα μέλη ότι αλλάξαμε μορφή και επίσης ότι θα πρέπει να αλλάξουν και password γιατί το παλιό που είχαν δεν ισχύει πλέον.

το θέμα είναι ότι υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη από το 2004, το newsletter μέχρι τώρα εκτοξεύονταν σπανίως, και έτσι πιθανόν αρκετοί να έχουν ξεχάσει καν ότι είχαν κάποτε δημιουργήσει έναν λογαριασμό μέλους στο netrino.gr και γι' αυτό προβληματίζομαι μήπως θεωρήσουν ορισμένοι ότι το email ότι είναι spam :-(

έτσι λοιπόν σκέφτομαι εναλλακτικά μήπως είναι καλύτερα να στείλω το μήνυμα μόνο σε όσους έχουν γράψει τουλάχιστον 1 μήνυμα ή μόνο σε όσους έχουν κάνει εγγραφή μέσα στο 2007

το άλλο σενάριο είναι να το στείλω σε όλους ανεξαρτήτως αυτήν την φορά και...

όπως και να' χει στην συνέχεια από το επόμενο newsletter θα στέλνεται μόνο σε όσους έχουν στο προφίλ τους τσεκαρισμένη την επιλογή "να λαμβάνω το newsletter", η οποία είναι καινούργια (γι' αυτό άλλωστε και το πρόβλημα), δηλαδή κυρίως στα νεότερα μέλη και σε όσους από τους παλαιότερους όντως έρθουν να αποκτήσουν νέο password και να ενημερώσουν την σχετική επιλογή στο προφίλ τους.

εσείς τι λέτε; :-S

{ nounoukos @ 21/09/2007, 23:13:15 }

αν στο newsletter βαλεις τον κλασσικο συνδεσμο "πατηστε εδω αν δεν θελετε να λαμβανετε τα newsletter του netrino" τοτε νομιζω οτι μπορεις να το στειλεις σε ολους.

λογικα θα γινει ενα μεγαλο ντου και ταυτοχρονα ενα ξεκαθαρισμα.

η επιλογη του να το στειλεις μονο σε οσους εχουν εγγραφει το 2007 φαινεται καλυτερη αλλα ειναι καπως "αδικη" γιατι τα ευφανταστα newsletter που επιμελεισαι του λογου σου, δεν μπορουν να θεωρηθουν σε καμμια περιπτωση spam.

{ charm_quark @ 21/09/2007, 23:13:23 }

Νομιζω, οτι οσοι δεν εχουν μπει το 2007 καθολου...μας εχουν ξεχασει. Εννοωντας πως ουτε οι ιδιοι δεν θα θυμουνται οτι εχουν εδω λογαριασμο - το εχω παθει πολλεεεεες φορες! Πιθανως να εξαιρούσες ατομα με σεβαστο αριθμο μηνυματων...

Απο την αλλη μπορεις να το στειλεις το σε ολους αυτους, περιμενε κανα μηνα και μετα θα προτεινα ενα ξεκαθαρισμα των μελων που δεν απαντησαν για ανακτηση password.

Τωρα για τα μελη που γραφτηκαν το 2004 εως 2006 και δεν εχουν ουτε ενα μηνυμα ποσταρει... μαλλον δεν χρειαζεται καν να στειλεις newsletter καν.

{ ROSEBUD @ 21/09/2007, 23:15:46 }

Μήπως να το έστελνες στα μέλη με τις περισσότερες καταχωρήσεις?πχ από 50 και πάνω?

{ nounoukos @ 22/09/2007, 14:41:57 }

δυσκολη αποφαση.. ας αρχισουμε αντιστροφα.

ξερω ενα μελος, στο οποιο οπωσδηποτε και κατηγορηματικα, παμψηφη, δεν πρεπει να στειλεις το νιουζλεττερ!!!

παντως οσο για τα μελη που δεν ποσταρουν, και ειναι πολλα, δεν σημαινει οτι καποια δεν παρακολουθουν.

εγω ειχα γραφτει στο μπλακχιουμορ, και αν και δεν ποσταρα σχεδον ποτε, με χαρα για καποιο διαστημα διαβαζα τα νιουζλεττερς.

{ LittlePrince2s @ 22/09/2007, 14:55:54 }

θα συμφωνήσω με τον Νουνου...Ίσως να πρέπει να στείλεις και σε αυτούς που δεν έχουν κανένα ποστ, γιατί μπορεί να έχουν γραφτεί, να παρακολουθούν τις συζητήσεις γενικά, αλλά να μην συμμετέχουν...Όπότε αν δεν τους στείλεις θα είναι ίσως και σαν να τους απορρίπτεις...Δεν ξέρω...Απλά ιδέες πετάω...

{ _fantom_ @ 22/09/2007, 17:32:29 }

και να σκεφτείς ότι τόσοι και τόσοι στέλνουν ότι να' ναι (καλλυντικά, σεμινάρια, καυσόξυλα) όπου να' ναι, χωρίς να τους έχεις δώσει ποτέ το email σου... και στην προκειμένη περίπτωση που υπάρχει και λόγος... τέλος πάντων, τώρα είναι σαν το ανέκδοτο με ταν λύκο που στο τέλος δεν τον πίστευαν... δεν θα πιστεύουν ότι γράφτηκαν :-S

θα ήθελα να το στείλω σε όλους άλλα για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις καλύτερα να το αποφύγω. μπορεί μερικοί να ξέχασαν το username τους ή το email τους να μην ισχύει (π.χ. το hotmail νομίζω ότι λήγει)

εφάρμοσα κάποια φίλτρα στην λίστα των μελών με κριτήρια την τελευταία επίσκεψη (μετά την 1η Ιουνίου 2007) και τον αριθμό μηνυμάτων (πάνω από 5), συν και κάποιες υποκειμενικές χειροκίνητες προσθαφαιρέσεις που λέει κι ο nounoukos, και προκύπτουν περίπου 150 εγγεγραμμένα μέλη.

οπότε λέω να στείλω αυτήν την έκτακτη ενημέρωση σε αυτούς τους αποδέκτες, και από την επόμενη φορά και μελλοντικά σε όσους έχουν τελευταία επίσκεψη μετά την 1η Αυγούστου 2007 (εγγραφή ή επίσκεψη στην νεότερη έκδοση) και έχουν τσεκαρισμένη την επιλογή παραλαβής newsletter στο προφίλ τους.

πάντως ισχύει όντως ότι μπορεί γενικά να παρακολουθεί κάποιος αλλά να μην συμμετέχει, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα ξέρει ήδη για τις αλλαγές ή θα το διαπιστώσει στην επόμενη επίσκεψη και η διαδικασία ανάκτησης password είναι πλέον διαθέσιμη για την αποκατάσταση της σύνδεσης του. Επίσης, θυμάμαι παλαιότερα που είχε πει κάποιος "εγώ, μπορεί να μην πολυμπαίνω αλλά παίρνω την δόση μου από το newsletter" :-)

έχω κρατήσει και τα παλαιότερα "συλλεκτικά" newsletter και θα τα προσθέσω σαν αρχείο στο weBLOG στην ενότητα "netrino.gr"

{ anna @ 22/09/2007, 18:03:32 }

Χμ...κι εγώ νομίζω ότι μπορεί κάποιος να παρακολουθεί παρ'όλο που δε συμμετέχει ενεργά,οπότε εφ'όσον το επιθυμεί θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις...από την άλλη, αν κάποιος δεν έχει γράψει κάποιο μήνυμα και επιπλέον έχει να μπει και πάρα πολύ καιρό...δεν ξέρω κατά πόσο θα είχε νόημα να σταλεί το newsletter...ενδεχομένως οι υποκειμενικές προσθαφαιρέσεις να είναι μια καλή λύση...και πάλι, ακόμη και αν χάθηκε στην πορεία κάποιος και θέλει να δει την εξέλιξη, το όνομα δεν έχει αλλάξει...μπορεί κάποια στιγμή να μπει και να δει (έστω και χωρίς νιουσλέτερ) :)

{ pulsedriver @ 23/09/2007, 01:10:20 }

Γειά σας!! πωπω αλλαγές βλέπω! Νέο φόρουμ! coooool

{ charm_quark @ 23/09/2007, 01:13:28 }

"συν και κάποιες υποκειμενικές χειροκίνητες προσθαφαιρέσεις που λέει κι ο nounoukos..."

Δεν ξερω αν εννοαμε τον ιδιο... εγω θα ηθελα να κανω την ενσταση μου για τον ακατανομαστο! ΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ NEWSLETTER!

{ charm_quark @ 23/09/2007, 01:15:49 }

Να και ο πρωτος που μας θυμηθηκε με τα news... ή κατα τυχη;;;Τι κανεις Pulse;

{ pulsedriver @ 23/09/2007, 10:43:17 }

καλά...διαβάζω

και τσουπ ήρθε ένα mail! να με και εγώ εδώ:P

καλημέρα φόρουμ!

καλήμέρα οικονομετρία! σου ρχομαι!!!!

{ k@Tie @ 23/09/2007, 17:24:02 }

Τι εγίνε ρε παιδιά...υπάρχει κάποιος εδω μέσα που να μην διαβάζει;;;

{ Yerejan @ 23/09/2007, 22:11:35 }

γεια σου pulse καλωσήρθες και τι διαβάζεις για να έχουμε καλό ερώτημα?εγω διαβάζω για το μάθημα,είμαστε διαβαστερό forum μπράβο μας!!

{ pulsedriver @ 23/09/2007, 22:22:53 }

Καλως σας ξαναήρθα! Τελείως διαφορετικό το φορουμ! Προς το καλύτερο!

Διαβάζω οικονομετρία :( δίνω αύριο στις 11:00

{ anna @ 24/09/2007, 00:59:40 }

Καλώς ξανάρθες pulsedriver και καλή επιτυχία για αύριο:)

{ tonight @ 20/07/2009, 16:46:19 }

Έχω πολύ καιρό να λάβω newsletter

{ LittlePrince2s @ 21/07/2009, 11:58:25 }

Me too...

{ _fantom_ @ 23/07/2009, 22:11:27 }

όντως έχει πολύ καιρό να στείλω

είναι και τα rss πλέον και υπάρχει ζωντανή ενημέρωση

{ ROSEBUD @ 25/07/2009, 00:01:59 }

άστα αυτά αγαπητέ μου!

μας έχεις εδώ μέσα να μουρμουράμε σαν τους χαζούς,καταδέχεσαι να μας γράψεις μια φορά το μήνα και πολύ μας είναι κι ας έχεις χρονο να (σε βάζουν) να πλένεις μαρούλια,βαριέσαι να μας ξαναβάλεις ακόμη και μετά από εκατό χρόνια και μερικά εκατομμύρια παρακάλια ειδοποιήσεις στο μέιλ μας για όταν λείπουμε,και μας κάνεις πάσα στα rss για ενημέρωση!

όχι που δεν θα τα΄κουγες!

Υπάρχουν 20 μηνύματα σε αυτό το θέμα