Γαλοπούλα στο γκριλ

{ anna @ 08/10/2007, 18:33:50 }

Υλικά (για 2 άτομα):

400 γραμ.στήθος γαλοπούλας, 3 κουταλιές κόκκινο κρασί, 3 κουταλιές ξύδι και 3 κουταλιές λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές κουκουνάρι, 100 γραμ. ρόκα, 3 κουταλιές χυμό πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το κρασί με 1 κουταλιά ξύδι, 1 κουταλιά λάδι, το σκόρδο λιωμένο, αλάτι και πιπέρι και αλοίφουμε το κρέας με το μείγμα.

Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι, πλένουμε και κόβουμε τη ρόκα.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με 2 κουταλιές ξύδι, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τη ρόκα.

Βάζουμε τη γαλοπούλα σ'ένα ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με τη ρόκα και το κουκουνάρι.


{ k@Tie @ 08/10/2007, 20:05:56 }

μμμ...ενδιαφέρουσα συνταγή. Θα την κάνω με την πρώτη ευκαιρία!!!Μάλλον μέσα στο σαββατοκύριακο


{ Yerejan @ 08/10/2007, 22:01:15 }

αυτή η συνταγή κρατιέται για τα χριστούγεννα,γιατί τώρα δεν υπάρχουν λεφτά:-)γίνεται όμως ωραία η άτιμη μιαμ μιαμ...ευχαριστούμε άννα!


{ anna @ 09/10/2007, 14:09:01 }

Χαίρομαι που σας άρεσε...όποιος τη δοκιμάσει και όποτε τη φτιάξει, να μας πει εντυπώσεις και στην πράξη, έτσι? :)


{ ROSEBUD @ 10/10/2007, 23:51:28 }

Μπρε καλή είσαι και του λόγου σου!Εμ μας ξεξεξεξελιγώνεις...εμ μας κάνεις και πειραματόζωα!:-P


{ anna @ 11/10/2007, 02:00:33 }

Ε,όχι και πειραματόζωα!:P

Απλά για να ξέρουμε, αν κάποιος την...εκτελέσει, αν αρέσει και στην πράξη η συνταγή, αν πέτυχε, αν φάνηκε εύκολη ή δύσκολη, αν έχει να προτείνει κάποια παραλλαγή...τα γούστα έτσι κι αλλιώς...ποικίλουν;)


Υπάρχουν 6 μηνύματα σε αυτό το θέμα