{ Doureios-Ipnos @ 28/10/2007, 01:30:33 }
με αφορμή τώρα συζήτηση,μου γεννηθηκε απορία,τι λένε άραγες οι όρκοι των διάφορων σχολών?
αφού εκτέλεσα το καθηκον μου κ περέθεσα τον όρκο του ιπποκράτη σε άσχετο θέμα,για να το χαλάσω λιγάκι :P eipa να συνεχισω εδω:
για παράδειγμα ο ορκος των φιλολόγων είναι ο εξής:
(λυπάμαι,δε μπορώ να κάνω επικόλληση :( θα τον αντιγράψω κ θα τον παραθέσω άλλη στιγμή):P
οι υπόλοιποι?
{ ROSEBUD @ 28/10/2007, 01:38:38 }
Περιμένεις να θυμάμαι μετά από 850 χρόνια?? :-p
{ charm_quark @ 28/10/2007, 05:37:20 }
μωρε καπου τον εχω... αλλα μολις γυρισα σπιτι και ειμαι λιαρδα... Γυρισαμε ολα τα ξενυχταδικα της Πατρας... και απορω γιατι ο υπολογιστης λεει ακομα 5:30 ενω το κινητο μου λεει 6:30. Αλλαζει σημερα η ωρα;
Τελος παντων βγαινω εκτος θεματος (δυσκολο να κρατηθω στη κατασταση μου και εντος)... τελικα το πληκτρολογιο εχει γινει προεκταση του χεριου μου. Γραφω τελειως ασυναισθητα... ελπιζω να ειναι κατανοητα αυτα που λεω. Σε ποιο θεμα γραφω; Στο "γραφω οτι μου κατεβει αυτη τη στιγμη χ" ;
{ charm_quark @ 28/10/2007, 06:09:57 }
Του πτυχίου της Σχολής Θετικών Επιστημών αξιωθείς, όρκον ομνύω προ του
Κοσμήτορος και του Προέδρου του Τμήματος και πίστιν καθομολογώ τήνδε:
«Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των μουσών
εξερχόμενος, κατ΄επιστήμην βιώσομαι ασκών ταύτην δίκην θρησκείας εν πνεύματι και
αληθεία. Ούτω χρήσιμον εμαυτόν καταστήσω πρός άπαντας τους δεομένους της εμής
αρωγής και εν πάση ανθρώπων κοινωνία αεί πρός ειρήνην και χρηστότητα ηθών
συντελέσω βαίνων εν ευθεία του βίου οδώ πρός την αλήθειαν και το δίκαιον
αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της Σοφίας.
Ταύτην την επαγγελίαν επιτελούντι είη μοι, συν τη ευλογία των εμών
καθηγητών και πεφιλημένων διδασκάλων, ο Θεός βοηθός εν τω βίω».
Το βρηκα, παω για υπνο τωρα... υποχωρησε το βουητο!
Θα εκτιμουσα ταμαλα τη Δουρεια και οποιον αλλο γνωριζει, αν μου εκανε μια μεταφραση, να ξερω σε τι εχω ορκιστει.... :p
{ k@Tie @ 28/10/2007, 09:39:29 }
Όταν ορκιζόμουν δεν πρόσεξα τα λόγια...τώρα που τους έδωσα σημασία αισθάνομαι λες και βγήκα πρωθυπουργός...πολύ διαφύλαξη νόμων και σεβασμός για το κράτος παίζει :S
{ k@Tie @ 28/10/2007, 09:46:40 }
έγραφα εκατό χρόνια τον όρκο και μου τον έφαγε...μου έβγαλε μόνο τα σχόλια απο κάτω!!!
άντε πάλι απο την αρχή...
{ k@Tie @ 28/10/2007, 09:47:07 }
{ k@Tie @ 28/10/2007, 09:47:49 }
φάντομ μάλλον δε του αρέσει ο όρκος μου του συστήματος...μου τον έχει φάει τρείς φορές
{ Doureios-Ipnos @ 28/10/2007, 12:08:12 }
tsarm,αυτά είναι,για να σου έχουμε αδυναμία,μετάφραση ζητησες κ μετάφραση έγινε (προχειρη κ ελευθεση,γι αυτό παρακαλώ για την κατανόησή σας -κοκκινη φατσα-).
να λοιπόν τι όρκο πηρες (κ να σημειώσω ότι κι εγώ τον ίδιο πήρα,αλλά κριθηκα άξια τι το πtυχιο φιλολογίας ε? :P)
Έχοντας κριθεί άξιος του πτυχίου των θετικών επιστημών , παίρνω όρκο ενώπιον του κοσμήτορα και του προέδρου του τμήματος και παρέχω αυτή εδώ τη διαβεβαίωση:
«Βγαίνοντας από τον ιερό περίβολου του σεβαστού αυτού ναού των Μουσών, θα ζήσω σύμφωνα με την επιστήμη ασκώντας(υπηρετώντας ) τη σα θρησκεία με έμπνευση και αλήθεια. Με αυτό τον τρόπο θα καταστήσω τον εαυτό μου χρήσιμο σε όλους όσους χρειάζονται τη βοήθειά μου και σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία θα συμβάλω πάντα στην ειρήνη και τη χρηστότητα των ηθών, βαδίζοντας τον ευθύ δρόμο της ζωής έχοντας ως στόχο την αλήθεια και το δίκαιο και ανυψώνοντας τη ζωή (μου) σε πρότυπο αρετής.
Σ αυτή την υπόσχεση, καθώς την πραγματοποιώ, ας είναι σε μένα ,μαζί με την ευλογία των καθηγητών μου και των αγαπημένων μου δασκάλων, ο Θεός βοηθός στη ζωή μου.
αλλά,βρε τσαρμ, πως δέχτηκαν θετικοί επιστήμονες να επικαλούνται το Θεό βοηθό στη ζωή και στο έργο τους?
ts,ts,ts χάλασε ο κόσμος!!!!!!!!!!!!!!!
:pppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp
{ charm_quark @ 28/10/2007, 15:01:15 }
Ελα μου ντε... την ιδια απορια εχω και εγω. Τελος παντων, κραταω την ευλογια των καθηγητων και δασκαλων μου! :p
{ LittlePrince2s @ 28/10/2007, 16:28:20 }
Ο όρκος των φιλολόγων έχει ως εξής..:
Του πτυχίου της Φιλολογίας αξιωθείς όρκον ομνύω προ του Πρυτάνεως και του Προέδρου του τμήματος Φιλολογίας και πίστιν καθομολογώ τήνδε.
Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των Μουσών
εξερχόμενος, κατ΄επιστήμην βιώσομαι ασκών ταύτην δίκην θρησκείας εν πνεύματι και
αληθεία. Ούτω χρήσιμον εμαυτόν καταστήσω πρός άπαντας τους δεομένους της εμής
αρωγής και εν πάση ανθρώπων κοινωνία αεί πρός ειρήνην και χρηστότητα ηθών
συντελέσω βαίνων εν ευθεία του βίου οδώ πρός την αλήθειαν και το δίκαιον
αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της Σοφίας.
Ταύτην την επαγγελίαν επιτελούντι είη μοι, συν τη ευλογία των εμών
καθηγητών και πεφιλημένων διδασκάλων, ο Θεός βοηθός εν τω βίω.
{ LittlePrince2s @ 28/10/2007, 16:29:09 }
Τον έχω διαβάσει τόσες φορές, που κοντεύω να τον μάθω απ'έξω....
{ k@Tie @ 28/10/2007, 16:57:21 }
Τελειώνοντας τις σπουδές μού σάυτο το ίδρυμα οφείλω και ταυτόχρονα επιθυμώ να διαβεβαιώσω ευσυνείδητα όλους τους φορείς του τεί οτι θα υπηρετώ και θα θεραπεύω τις αξίες, τις τέχνες και την επιστήμη των οποίων έγινα γνώστης.
Με ανοικτό πνεύμα θα μελετώ και θα αποδέχομαι κρτικά όλες τις εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό και με αταλάντευτη βούληση θα εντάσσω το ειδικό στο γενικό συμφέρον, ως υπεύθυνος πολίτης, για το καλό της πατρίδος μας.
Υπόσχομαι στην ελληνική κοινωνία οτι θα υπηρετήσω ανιδιοτελώς και με όλες μου τις δυνάμεις την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη τη δημοκρατία κα ιτην κοινωνική δικαιοσύνη, σεβόμενος πάτνα το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και οτι θα αγωνισθώ με αφοσίωση για την διαφύλαξη και συνέχιση των ιδανικών, των παραδόσεων και των εθίμων του έθνους μας.
{ k@Tie @ 28/10/2007, 16:57:43 }
επιτέλους έπιασε τον όρκο...απο τον πρωί τον παιδεύω
{ charm_quark @ 28/10/2007, 17:18:27 }
Little, ο ορκος ειναι κοινος για ολες τις σχολες θετικων επιστημων, φιλολογιας και αλλες που μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη.
{ LittlePrince2s @ 28/10/2007, 17:28:33 }
Ναι το πρόσεξα...Αργότερα...Διαφοροποιούνται μόνο στην αρχή...
Υπάρχουν 16 μηνύματα σε αυτό το θέμα