{ nounoukos @ 11/11/2007, 23:23:47 }
το ειδατε;
αν ναι, τι εχετε να πειτε για αυτο;
{ nounoukos @ 11/11/2007, 23:31:02 }
περα απο τους χαρακτηρισμους "φοβερο!" "ανεπαναληπτο" "σοκαριστικο" κλπ
θα ηθελα να πω οτι προσωπικα μου αφησε μια πικρη γευση, αμφιβολου προελευσης.
ναι μεν πραγματευεται "επικινδυνες" αληθειες και παρακιδυνευμενες θεωριες, δεν παυει ομως να ειναι μια παραγωγη που -για μενα- προοριζεται για καταναλωση απο το μεγαλο "αγελοποιημενο" αμερικανικο κοινο.
το γεγονος και μονο οτι χρησιμοποιουνται απο τον ιδιο τον σκηνοθετη τεχνικες οπως το τεχνητο γελιο και το κατα παραγγελια χειροκροτημα, κατηγοριοποιειται απο μονο του στην κατηγορια την οποια κατηγορει: manipulation of the masses.
εξαιρωντας την λεποτμερεια αυτη , προσωπικα με εκανε να σκεφτω μερικα πραγματα και να καταληξω στο συμπερασμα οτι ο κοσμος θα ειναι καλυτερος χωρις εμας...
περιμενω να το δει και καποιος αλλος και να συνεχιστει η συζητηση.
{ _fantom_ @ 12/11/2007, 00:29:15 }
Επίσημο website/download:
https://www.zeitgeistmovie.com/
Με ελληνικούς υπότιτλους:
https://video.google.com/videoplay?docid=-7671298400447638082&hl=en
καλύτερα που άνοιξες ξεχωριστό θέμα, γιατί σηκώνει πολύ συζητηση.
Το είδα χθες το ελληνικό και το έκανα κι ένα ριφρές σήμερα στο αγγλικό...
είναι σίγουρο κάτι ενδιαφέρον, και τουλάχιστον το πρώτο μέρος προκλητικό για αρκετό κόσμο.
οι σκηνές με το γέλιο και τα χειροκροτήματα, έχω την αίσθηση ότι είναι αποσπάσματα από σόυζ και ομιλίες, δεν ξέρω άμα είναι φτιαγμένα ειδικά για αυτήν την παραγωγή :S
με λίγα λόγια θα έλεγα ότι είναι μάλλον μια συμπυκνωμένη προσέγγιση της λεγόμενης "εικονικής πραγματικότητας".
γιατί λες για πίκρα; το τελικό μήνυμα φαίνεται να είναι θετικό, μια νέα στάση ζωής ίσως από μια διαφορετική οπτική γωνία. στο statement στο site λέει:
"Zeitgeist, produced by Peter Joseph, was created as a nonprofit filmiac expression to inspire people to start looking at the world from a more critical perspective and to understand that very often things are not what the population at large think they are.
(...)
That being said, It is my hope that people will not take what is said in the film as the truth, but find out for themselves, for truth is not told, it is realized."
{ charm_quark @ 12/11/2007, 15:11:22 }
ταινια ειναι αυτο;;;; Ειναι 2 ωρες! Θα περιμενετε λιγουλακι! Ειπαμε adsl αλλα δεν ειπαμε και 24 Μbs!
{ nounoukos @ 12/11/2007, 16:32:33 }
τσαρμ, υπαρχει και σε μορφη τορρεντ με ελληνικους υποτιτλους, το αναφερω επειδη ετσι κι αλλιως ολοκληρο το ντοκυμαντερ προσφερεται απο τους δημιουργους του για δωρεαν κατεβασμα.
φαντομ, το πρωτο μερος ειναι πραγματι προκλητικο για τους αμερικανους κυριως (επειδη καλως ή κακως στην ευρωπη δεν υπαρχει σε τοσο μεγαλο βαθμο ο θρησκευτικος φανατισμος) και δεν ειναι υπερβολη αυτο που αναφερεται
"ρωτησα εναν (θρησκο) αμερικανο τι εχει να πει για τα απολιθωματα δεινοσαυρων που εχουν βρεθει και απαντησε -ο θεος τα εβαλε εκει για να μας δοκιμασει"
Ο θρησκευτικος φανατισμος στην αμερικη ειναι μεγαλος, και πιστευω οτι σχετιζεται αμεσα με το χαμηλο -οχι νοητικο.. πως το λενε εντω στο ελλαντα.. εκπαιδευτικο επιπεδο.
αρα ερχομαι στα λογια του σκηνοθετη, οτι δηλαδη οι θρησκειες ειναι σκοπιμα τοσο ομορφα σερβιρισμενες στον λαο, ωστε να λειτουργει το "συστημα" σαν καλολαδωμενη μηχανη.
και η αμερικανικη μηχανη δουλευει καλυτερα απο οποιαδηποτε αλλη μηχανη του κοσμου.
πεαρενθεση: και αν προσεξες, στο ντοκυμαντερ δεν αναφερεται απλα οτι οι θρησκειες ειναι μουφα, προτεινεται (θα ελεγα σερβιρεται) και ενας εναλλακτικος τροπος πιστης, δινεται και μια εξηγηση για τον πραγματικο "θεο" ωστε να μην μεινει ξεκρεμαστος καποιος αμερικανος υπερπιστός οταν δει το ντοκυμαντερ και "θελει" να το πιστεψει.
βλεπω ομως να δημιουργειται ενα "ρευμα", μια "μοδα" με ολα αυτα τα ντοκυμαντερ (μην ξεχναμε και το παρομοιο ντοκυμαντερ που πραγματευεται την τραγωδια στους διδιμους πυργους), και εδω ειναι το λεπτο σημειο: μοιαζει να μην εχουν ως σκοπο οι παραγωγες αυτες την "αφυπνηση" του αμερικανου, αλλα την "καθοδηγημενη αντιδραση" μιας και ετσι εχει μαθει να λειτουργει.
φανταζεσαι να επηρρεαστει ενα μεγαλο μερος του κοσμου απο αυτα τα ντοκυμαντερ και να πραγματοποιησει το σλογκαν "revolution is now" ?
υπαρχει θρησκευτικος φανατισμος και θρησκευτικη καθοδηγηση; ναι.
υπαρχει "κατασκευη" τρομοκρατικων χτυπηματων και απειλες φαντασματα; απ'οσο φαινεται ναι.
ειναι βασισμενα τα πολιτικα συστηματα στο χρημα, και καθοδηγουνται απο μια μεριδα ανθρωπων "πισω απο τις κουρτινες"? ετσι καταλαβαινουμε.
και η λυση πια ειναι; revolution now και γρηγορο περασμα απο τη "δημοκρατια" των τραπεζικων συστηματων στην πληρη αναρχια; δε νομιζω..
σε συνδυασμο με τις τρομακτικες αποκαλυψεις και την συνεχη συνωμοσιολογια που εχει κατακλυσει τις συνειδησεις μας, αν παραδεχτουμε οτι ο κοσμος βαδιζει (ή μαλλον τον βαδιζουν) προς μια ρομποτοποιημενη κοινωνια με τσιπακια και δε συμμαζευεται, συμπεραινω οτι σιγουρα, ο κοσμος θα ειναι πολυ καλυτερος χωρις εμας.
αυτη ειναι η πικρη γευση που ελεγα.
{ charm_quark @ 12/11/2007, 23:54:14 }
Εγω τωρα... εχω φαει ενα κολλημα και νομιζω οτι ο nounoukos ειναι ο _fantom_ και οτι ανοιξε καταλαθος το θεμα σα nounoukos και τωρα προσπαθει να κανει οτι μιλαει στον εαυτο του για να καλυψει την κουτσουκελα!
Μην ανησυχειτε, δεν ειναι τιποτα, θα μου περασει!
{ k@Tie @ 13/11/2007, 08:13:47 }
Πολύ δραστήριους σας βρήκα εχθές...δεν ήξερα τι να πρωτο διαβάσω σήμερα με την τσίμπλα στο μάτι...Αλήθεια η πολυκατοικία τι πτυχίο έχει???αρχιτεκτονικής;;; :Ρ
{ k@Tie @ 13/11/2007, 08:14:48 }
γράψτε λάθος αυτό πήγαινε στο γράφω ότι μου κατέβει...πάω να πιώ καφέ να ανοίξει το μάτι μήπως και βλέπω που ποστάρω
{ nounoukos @ 13/11/2007, 09:51:38 }
μπρλμπρλμπρλ
τσαρμ, με μπερδεψες τοσο πολυ που νομιζω οτι θελω κι εγω εναν καφε τωρα..
{ charm_quark @ 13/11/2007, 09:58:56 }
το σκεφτομαι εδω και μια ημερα. Και οι ενδειξεις ειναι απλα ολο και πιο πολλες! Ειναι το θεωρημα της charm μαζι με της ????? (δεν σας λεω ακομα) αληθες.
nounoukos = _fantom_
Αν ισχυει λοιπον το θεωρημα, τοτε εξηγουνται πολλα.... παρα πολλαααααααα....
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 10:04:31 }
πάντως εγώ εδώ κ κάποια χρονια,κ προκειμένου να διατηρησω την ψυχική μου υγεία,έχω πάρει οριστική κ αμετάκλητη αποφαση:όσον αφορά το διαδικτυο θα δέχομαι ότι ο καθένας είναι αυτός που δηλώνει.
{ nounoukos @ 13/11/2007, 10:10:11 }
fantom, "δικε μου", οπως σου ελεγα και πριν, η συνωμοσιολογια στις μερες μας οργιαζει!
:ρ
η σκληρη αληθεια ειναι οτι ο φαντομ και ο νουνουκος ειναι φανταστικα προσωπα, των οποιων τις κινησεις καθοδηγει η ροζμπαντ, που ειναι αντρας, μαζι με τον αδερφο της τον δουρειο υπνο.
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 10:14:44 }
ε,ΟΧΙ Κ "ΑΔΕΡΦΟΣ"!!!!!!!
{ nounoukos @ 13/11/2007, 10:52:09 }
ναι, ναι, μην το αρνεισαι, και ολα αυτα ειναι μια ιδεα της "αννας" που στην πραγματικοτητα ειναι μια ξαδερφη του μαμαλακη που τον μισει θανασιμα.
αλλα χωρις να το ξερει, ο ιδιος ο μαμαλακης συμμετεχει στο φορουμ, με ψευδωνυμο βεβαια!
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 12:17:35 }
εντάξει,δε με πειράζει που αποκάλυψες τα μυστικά μας αλλά "αδερφος"????????
{ nounoukos @ 13/11/2007, 13:08:56 }
δουρειΟΣ υπνΟΣ!
εγω φταιω;; αντρας με ονοματεπωνυμο!!
:ρ
{ Doureios-Ipnos @ 13/11/2007, 14:13:10 }
του Μορφέως-για να έχω κ πατρώνυμο :p
k για να μην ειμαστε φαλλοκράτες,θα προσθέσω κ όνομα μητρός:της Νύστας,το γένος γκαλιουρίδου.
:PPPPPPPPP
{ anna @ 13/11/2007, 15:17:54 }
Χμ...εδώ που φτάσαμε παιδιά, δε νομίζω ότι μπορούμε να τα "μπαλώσουμε"...ε, ναι λοιπόν, "αδερφός" δεν είναι παρά ο κωδικός που χρησιμοποιείται για να μας επαναφέρει στην τάξη, όταν έχουμε ξεφύγει από το αρχικό θέμα του τόπικ!:PP
Δηλ.όποιος πάει να ξεφύγει από το θέμα-"οικογένεια", τον επαναφέρουμε, υπενθυμίζοντάς του την ιδιότητά του!:S
{ charm_quark @ 14/11/2007, 02:35:38 }
# _fantom_ @ 23:34:04 (13/11)
# nounoukos @ 23:33:18 (13/11)
τοσο τυχαιο και αυτο?
ή οπως λεει και η k@tie πρεπει να κοψω τα ναρκωτικα;;;;;
εεεε;;;; φανταστικε nounouke;;;;;;
{ nounoukos @ 14/11/2007, 16:39:12 }
καλε σε λεω δεν ειμαι ελεφαντας!
αν και δε με πειραζει τοσο, γιατι απο ολη την υποθεση εγω βγαινω ως "φανταστικος" ενω ο φαντομ ως "παρανοικος κομπιουτερακιας με διχασμενη προσωπικοτητα"!!!
χαχαχαχα
{ charm_quark @ 14/11/2007, 17:23:21 }
Νομιζω οτι μου περασε. Ο nounoukos... δε γινεται να μην υπαρχει! Θα ηθελα ομως να μπορουσες να ερθεις στη συναντηση... that's all! :-(
{ anna @ 14/11/2007, 18:39:53 }
Χμ...και μετά το φορτισμένο κλίμα περί θεωρήματος Τσαρμ, διευκρίνησης νουνούκου και αναίρεσης του αρχικού θεωρήματος Τσαρμ μαζί με μια αυθόρμητη ομολογία-επεξήγηση... :)
να μας προσγειώσω στην πεζή πραγματικότητα και να πω κι εγώ τη γνώμη μου για το zeitgeist, που τελικά το είδα ολόκληρο? (δεν το κάνω επίτηδες για να επιστρέψω στο θέμα, ίσως όμως τελικά να είναι και καλό από μια άποψη, για να αποφορτιστεί κάπως το κλίμα-κόκκινα μάγουλα)
Το πρώτο μέρος θα μπορούσε να θεωρηθεί προκλητικό, για μια από τις τρεις πιθανές κατηγορίες ανθρώπων που θα το παρακολουθήσουν. Λέω "μια", γιατί όπως το σκέφτηκα εγώ τουλάχιστον, από τους πιθανούς τηλεθεατές του:
α) κάποιοι πιστεύουν κάπου (στην ύπαρξη κάποιας ανώτερης δύναμης, όποια κι αν είναι αυτή) δογματικά ή συνειδητά (έχοντας διαβάσει, ψάξει, κατασταλάξει)
β) κάποιοι πιστεύουν κάπου αλλά αμφιταλαντεύονται ή τα κίνητρά τους για να πιστέψουν σε κάτι δεν πηγάζουν από εσωτερική ουσιαστική επιθυμία (ίσως ακουστεί ακαταλαβίστικο αυτό, αλλά υπάρχουν και αυτοί που π.χ επιλέγουν να "ασπαστούν"μια θρησκεία επειδή είναι της μόδας-ομολογουμένως όχι τόσο στη χώρα μας-)
γ) κάποιοι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη ανώτερης δύναμης, είτε συνειδητά είτε χάρην εντυπωσιασμού π.χ
Οπότε, θεωρώ ότι τα όσα αναφέρονται στο πρώτο μέρος, θα μπορούσαν να θεωρηθούν προκλητικά από τη δεύτερη κατηγορία, π.χ όσων πιστεύουν κάπου αλλά δεν ξέρουν το γιατί, δεδομένου ότι όσα θα παρακολουθήσουν θα τους φέρουν σε μια σύγχυση, ειδικά επειδή χρησιμοποιούνται λογικοφανείς συσχετισμοί.
Επειδή πρόκειται για ευαίσθητο θέμα δε θα ήθελα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, θα διατυπώσω όμως μια απορία που μου δημιουργήθηκε...δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να θεωρηθεί η Αιγυπτιακή θρησκεία σαν μοντέλο-πρότυπο και απαρχή των υπόλοιπων...ως παλιότερη χρονολογικά? (δεν ξέρω αν έχασα κάτι από την αλληλουχία των εξηγήσεων ή παρερμήνευσα κάτι, αν κάποιος κατάλαβε κάτι άλλο, θα περιμένω τα σχόλιά σας)
Για το δεύτερο μέρος, βρίσκω ενδιαφέρουσα την άποψη του νουνούκου, ότι και το ίδιο το προϊόν αυτό θα μπορούσε να ανήκει στην κατηγορία που πραγματεύεται...από την άλλη -και αυτό είναι γενικότερη παρατήρηση- κινδυνεύουμε να περάσουμε στην εποχή της πλήρους δυσπιστίας, από φόβο "να μην αφήσουμε να μας σερβίρουν ό,τι θέλουν οι άλλοι".
Μπαίνω στον πειρασμό να εκφράσω απορία και για το δεύτερο μέρος:
Αν όλα αυτά που είδαμε προορίζονταν για να έχουν ως τελικό αποδέκτη -κυρίως- τον αμερικάνικο λαό, πώς και δεν έχει εμποδιστεί η ευρεία διάδοση ενός τόσο ανατρεπτικού περιεχομένου, που καταδικάζει κυβερνήσεις και "ανθρώπους πίσω από τις κουρτίνες"? (Το λέω γιατί φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας υποθετικά, θα έδινε τροφή για πολλά σχόλια και θα ξεσπούσαν αντιδράσεις, αν μη τί άλλο...λαμβάνοντας βέβαια υπ'όψην και την ιδιομορφία που έχουμε σα λαός, να το ψάχνουμε λίγο έως πολύ παραπάνω.) Ή πρόκειται απλά για μια ακόμη κατευθυνόμενη κίνηση με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τις πραγματικές εξελίξεις?
{ nounoukos @ 14/11/2007, 22:47:21 }
το κατα ποσο θα αποδεχτει ή οχι καποιος (ή ισως καλυτερα, ο τροπος με τον οποιο θα κρινει καποιος) το πρωτο μερος, εχει να κανει με την δυναμη των πιστευω του.
ειναι εξυπνα τοποθετημενο το πρωτο μερος πιστευω, γιατι λειτουργει ως καταλυτης, δηλαδη εισαγει στο 2ο και 3ο μερος οσους εχουν -κατα καποιο τροπο- ελευθερη σκεψη, ενω αποκλειει τους φανατισμενους πιστους εξαρχης. και να σου πω και την αληθεια, δεν μπορω να σκεφτω καποιο αλλο λογο υπαρξης του πρωτου μερους, αφου θεματολογικα ειναι σχεδον ασχετο με τις αλλες δυο ενοτητες.
ο ορος που χρησιμοποιησες αννα, "λογικοφανεις συσχετισμοι", ειναι μαλλον το ρεζουμε ολου του πρωτου μερους. και φυσικα ειναι αυθαιρετος ο "διορισμος" της αιγυπτιακης θρησκειας ως μοντελο-προτυπο, αφου δεν υπαρχει τροπος να αποδειχθει κατι τετοιο. προκειται απλα για αλλη μια θεωρια.
τωρα για το δευτερο μερος, εχουν ακουστει τοσα πολλα -με αποκορυφωση το Loose Change 2nd Edition, υπαρχει στο youtube ολοκληρο- που δεν μου προκαλεσε τοση εκπληξη.
το τριτο μερος ηταν αυτο που με καθηλωσε, το οποιο φυσικα θα πρεπει να κατηγοριοποιηθει ως θεωρια, ακριβως οπως και το πρωτο μερος, αφου δεν μπορουν να αποδειχτουν και πολλα πραγματα.
παρ'ολα αυτα ομως, τη βρηκα ως μια ενδιαφερουσα θεωρια, μια καλη πολιτικοοικονομικη αναλυση της παγκοσμιας καταστασης, και μια επικινδυνη προταση για την εξοδο απο την κατασταση που περιγραφεται.
αννα, θα μας πεις τις εντυπωσεις σου και απο το τριτο μερος, που δεν το ανεφερες καθολου;
τσαρμ, δηλαδη δεν ειμαι πια "φανταστικος"; :(
{ nounoukos @ 14/11/2007, 22:51:55 }
οσο για την παρεμποδιση που αναρωτιεσαι αννα, δεν ειναι ευκολο να εμποδισεις κατι που διανεμεται μεσω ιντερνετ, υπαρχουν πολλα παραδειγματα για αυτο.
απο την αλλη βεβαια, ειναι πανευκολο να διαδωσεις κατι μεσω ιντερνετ, οποιοσδηποτε και να ειναι ο σκοπος..
ενα νομισμα, δυο οψεις...
{ Doureios-Ipnos @ 21/11/2007, 10:05:56 }
προσπάθησα να το κατεβάσω κ μου βγάζει "unauthorized video" :(
{ nounoukos @ 21/11/2007, 10:34:53 }
να το κανω ενα ντιβιντι και να σ'το στειλω;
{ Doureios-Ipnos @ 21/11/2007, 10:36:09 }
στο μέηλ εννοάς?
ό,τι και να εννοάς,θα ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σου :)
{ anna @ 21/11/2007, 13:18:33 }
Δούρεια, αν θες κι εγώ μπορώ να προσπαθήσω να το γράψω και να σου το δώσω;)
{ Doureios-Ipnos @ 21/11/2007, 13:23:58 }
αχ,τι καλά παιδιά :)
μόλις βγάλω την "υπηρεσία" :p,θα σας πω ποιον θα κουράσω,ε?
ευχαριστώ πάντως :)
{ anna @ 29/11/2007, 00:00:57 }
Νουνούκε, ξέρω ότι εκκρεμεί μια απάντηση σε αυτό το θέμα, δεν το έχω ξεχάσει, απλά μεσολάβησε και η συνάντηση και με τόσα θέματα να τρέχουν, δεν πρόλαβα να ξανασχολιάσω εδώ...
Σε μια συζήτηση που είχα με ένα φίλο μου που ασχολείται και διαβάζει για κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικά θέματα όμως, άκουσα μια γνώμη από άλλη οπτική γωνία, που δεν είχα σκεφτεί...ότι δηλ. σε αντίθεση με τον αμερικάνικο λαό, οι ευρωπαίοι είναι κατά κάποιον τρόπο πιο ευαίσθητοι στο θέμα του πολέμου, έχοντας περάσει από 2 παγκόσμιους...ο αμερικάνικος λαός, που δεν έχει ζήσει τον πόλεμο "στο σπίτι του", φυσικό είναι να μην ενδιαφέρεται και τόσο για τέτοιου είδους προβολές, αφού για αυτούς η έννοια του πολέμου παραπέμπει περισσότερο σε ταινία...
Για την παρεμπόδιση μέσω ιντερνετ έχεις δίκιο, αν και μάλλον εγώ δε διατύπωσα σωστά την απορία...δε θα περίμενε κανείς να ξεσηκωθούν αντιδράσεις, τουλάχιστον από κάποιους από τους θιγόμενους για το περιεχόμενο που τους αφορά? Δεν ξέρω αν υπήρξε, αλλά δε θα ήταν αναμενόμενο να υπάρξει κάποιου είδους ανταπάντηση ή διάψευση έστω?
{ Doureios-Ipnos @ 29/11/2007, 00:07:09 }
εγώ θα γινω πάλι λιγο άσχετη αλλάδε φταίω που δεν το ειδα ε?
απλά θέλω να σχολιάσω αυτό που λεει η άννα:
όντως ο αμερικάνικος λαός δεν έχει ζησει τον πολεμο μέσα στο σπιτι του,ποτέ δεν κινδυνεψε η οικογένεια του (άμεσα) πάντα έφευγαν για να πολεμήσουν κάπου αλλού και ήξεραν ότι όσοι γυρισουν θα έχουν μια πατριδα,ένα σπιτι,μια οικογένεια να τους περιμένουν.
θα έλεγα ότι το πρώτο-και μοναδικό ίσως-μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν ήταν η επιθεση στους διδυμους πυργους-κ γι αυτό μετά απο αυτό έπεσαν αναλυσεις επι αναλυσεων για την ψυχική τους κατάσταση,ήταν η πρώτη φορά που τα δεδομένα έμοιαζαν να μην είναι και τοσο δεδομένα πια....
τέλος άσχετης αναφοράς,συγνώμη,συνεχιστε (κοκκινη φάτσα).
{ LittlePrince2s @ 05/12/2007, 20:07:29 }
Εγώ που δεν έχω αξιωθεί να κατεβάσω ακόμη την ταινία, να κάνω μια ερώτηση??
Υπότιτλους έχει?Ή θα την βλέπω με το λεξικό αγκαλιά???
{ _fantom_ @ 05/12/2007, 20:16:12 }
με ελληνικούς υπότιτλους... εδώ:
https://video.google.com/videoplay?docid=-7671298400447638082&hl=en
{ LittlePrince2s @ 06/12/2007, 01:02:36 }
Θένκς!!!!!!!
{ ROSEBUD @ 09/12/2007, 11:46:50 }
Ε χμ...είναι εύκολο να αντιγραφεί ώστε να το δουν και άλλοι στη μεγάλη οθόνη?
{ ROSEBUD @ 09/12/2007, 21:08:37 }
Μήπως είπα κάτι που δεν έπρεπε?Υποθέτω ότι αφού είναι νόμιμο το νταουνλόντιασμα είναι νόμιμη και η αντιγραφή.Κάνω λάθος?
{ nounoukos @ 09/12/2007, 22:48:37 }
καλε δεν κανεις λαθος, διευθυνση περιμενουμε! :ρ
η δουρεια δεν το πηρε απο την αννα;
να πεταχτω μεχρι το γνωστο περιπτερο;
{ charm_quark @ 09/12/2007, 23:49:39 }
Παλι εχω χασει επεισοδια; Που κολαει το "αυτο" με το zeitgeist;
{ nounoukos @ 10/12/2007, 00:02:28 }
καμια σχεση τσαρμ!
στην προηγουμενη σελιδα προσφερθηκαμε εγω και η αννα να στειλουμε το dvd στην δουρεια, και επειδη δεν ειχα νεωτερα, ειπα μηπως της το εστειλε η αννα.
{ ROSEBUD @ 10/12/2007, 00:08:39 }
Τι διεύθυνση νουνού?Κάθε μέρα λέω καλημέρα στους συναδέλφους σου!
(προβλέπω να μας μαθαίνουν και άλλα περίπτερα :-))))
{ charm_quark @ 10/12/2007, 12:21:07 }
Το ειδα λοιπον και εγω.... κουραστικο ντοκιμαντερ. Επιασε πολλα θεματα. Τα ανελυσε απο λιγο, ταξιδευε στο χρονο, πισω μπροστα. Καλο το σεναριο... κακη σκηνοθεσια θα ελεγα. Προσπαθει να πει πολλα αλλα θα μπερδεψει πολλους.
Να ξεκινησω να μιλαω για τα θεματα με τη σειρα που τα παρουσιασε; Μερικοι απο εμας δεν το εχουν δει και δεν θελω να αποκαλυψω το μυστηριο. Απο την αλλη ισως ξεσηκωσουμε τα πληθη να το δουν συντομοτερα. Τελος παντων....
Παντως οτι αφορα με οσα ανεφερε περι Χριστιανισμου τα εχω ηδη δει σε ντοκιμαντερ στο National Geographic (αν δεν κανω λαθος). Ο Χριστιανισμος ειναι απλα μια θρησκεια που καταφερε να "νικησει" αλλες της εποχης του. Αληθεια ξερετε ποσες θρησκειες την εποχη που ξεκινησε ο Χριστιανισμος, ειχαν σαν κεντρικο προσωπο καποιον που γεννηθηκε απο παρθενο, καποιον που βαπτιστηκε, καποιον που διδαξε, καποιον που σταυρωθηκε και καποιον που αναστηθηκε; Πολλες! Μεχρι και στη Ρωμη ειχαν εκεινη την εποχη τον δικο τους Χριστο! Γι'αυτο δε "γουσταραν" τους Χριστιανους! Και οι Χριστιανοι;;; Οποδοι μια φημης.... που στηριζεται στην αστρονομια. Γιατι που θα παει; Παλι θα ευθυγραμμιστουν τα αστερια, παλι οι 3 Μαγοι με τον Σειριο καποια στιγμη θα δειξουν την ανατολη! Καποια αλλη θρησκεια θα ανατειλει τοτε!
Κυβερνησεις, πολεμοι, τρομοκρατια, θρησκεια... πολλα θεματα... και σοβαρα. Αναλυονται επαρκως μεσα σε 2 ωρες ή γινεται ενα πασαλειμα; Ενα σοβατισμα να πουμε οτι κατι μαθαμε... και που θα ενημερωθεις για αυτα; Και πως θα ενημερωσεις, εσυ και εγω τους Αμερικανους; Τους Κινεζους; Τους Νιγηριανους; Αραγε εχει παιξει το συγκεκριμενο στην Αμερικη, ή το απαγορεψαν και αυτο; Δεν θα μου εκανε εντυπωση! Και αν εχει παιξει.... προφανως και δεν θα γινει τιποτα!
Γιατι ο κοσμος καταστρεφεται απο την αδιαφορια.... αλλα εμενα τι με νοιαζει;;;;;;
Καλημερα σας!
{ anna @ 10/12/2007, 12:57:34 }
Δούρεια...να σου το ετοιμάσω το zeitgeist? ;)
{ Doureios-Ipnos @ 10/12/2007, 13:39:54 }
το παρηγγειλα και στο νουνουκο :)
τώρα δεν ξέρω,όποιος βολευεται καλυτερα,δε θέλω να σας αναστατώσω (κοκκινα μάγουλα).
επιφυλάσσομαι για επαρκή σχόλια όταν το δω,αλλά με αφορμή την καταχώρηση της τσαρμ να πω:
1)το ότι ο χριστιανισμός όχι απλά ειναι μια απο τις πολλές θρησκείες της εποχής που τελικά επικράτησε αλλά οτι μάλιστα ξεκινησε ως αιρεση της εβραϊκής θρησκέιας,το μάθαμε και στο λυκειο.
2)ότι η θαυματουργή συλληψη και κατά συνέπεια γέννηση ειναι κοινός τοπος σε όλες τις θρησκείες ειναι γεγονός-μάλιστα σε μια από τις ινδουϊστικές-θα βρω ποια συγκεκριμένα-ο θεός γεννηθηκε απο έναν ελέφαντα :S
3)αυτό που τράβηξε τον κοσμο ειναι η φημη?δλδ οι μάγοι με τα δώρα ή αυτό που κυρήττει ως θρησκεία?
{ charm_quark @ 10/12/2007, 13:43:18 }
Απαντηση για το 3).... Επιβληθηκε! Παρουσιαστηκε ως αναγκη. Κοινως πλυσιμο εγκεφαλου!
{ Doureios-Ipnos @ 10/12/2007, 13:51:59 }
σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ή συμφωνα με την ιστορία?
{ charm_quark @ 10/12/2007, 13:55:19 }
Ειναι τελικα ιστορικο προσωπο ο Χριστος; ή μυθολογικο; Εκει παιζονται ολα!
{ anna @ 10/12/2007, 14:59:42 }
Ε, να συννενοηθούμε με τον νουνούκο τότες:)
Εγώ δεν το έχω γράψει ακόμα...Νουνούκε? Αν σου είναι εύκολο και το αναλάβεις εσύ, θα φροντίσω εγώ για μια άλλη έκπληξη στη δούρεια:)
{ nounoukos @ 10/12/2007, 16:26:30 }
αστο πανω μου!
οσο για τον σχολιασμο,
να υπενθυμισουμε οτι αν δεν γινοντουσαν οι σταυροφοριες και καποιες αλλες συγκηριες, ααυτη τη στιγμη θα ημασταν μωαμεθανοι.. αλλα και παλι ειναι σιγουρο οτι ο θρησκευτικος φανατισμος θα υφισταντο, οπως και η εκμεταλλευση-καθοδηγηση των μαζων. δεν θα αλλαζαν και πολλα πραγματα..
{ charm_quark @ 10/12/2007, 18:32:50 }
Καταληγουμε λοιπον... πως καθε θρησκεια, δημιουργηθηκε καθαρα για καθοδηγηση του πληθους. Απο την αρχη λοιπον του κοσμου... εως σημερα. Και μη μου πει καποιος οτι ο Χριστιανισμος σε αντιθεση με τις αλλες δεν εκμεταλλευεται τον ανθρωπο, αλλα αντιθετως προαγει την ελευθερια του... Για να σκεφτουμε... τις ελευθεριες του Χριστιανισμου... Αν δε νηστεψεις... εισαι κακος. Αν εχεις προγαμιαιες σεξουαλικες σχεσεις, μια απο τα ιδια. Αν δεν εισαι Χριστιανος... στο πυρ της κολασεως... Υπαρχει κολαση;
Και για να παμε και στο part 2 του ντοκιμαντερ... Αφου λοιπον... ολοι οι Αμερικανοι ξερουν την αληθεια για τους διδυμους... γιατι ξαναβγηκε ο @@ρας; Διαφθορα σε ολο της το μεγαλειο θα μου πεις... με την υποστηριξη των παπαδων ομως. Ευλογησα και ευλογουν καθε πολεμο "για την πατριδα"... Ενα απεραντο μπορντελο. Που να στραφεις να πεις τα αυτονοητα; Η γη ειναι στρογγυλη και γυριζει γυρω απο τον ηλιο! Ωωωωω! Με αφορισαν! So what? Και τι εγινε αν γινεις ο αποδιοπομπαιος τραγος αυτης της κοινωνιας;
{ nounoukos @ 10/12/2007, 19:17:47 }
ρε συ τσαρμ, μην τα παιρνεις..
για να κανω και τον δικηγορο του ..διαβολου :s
ο χριστιανισμος εχει και πολλες καλες πτυχες (ισως τωρα μπαινουμε στα χωραφια ενος αλλου θεματος , του "Θεος αν ειναι")
καποιες απ'αυτες ειναι η διδαχη της εναρετης ζωης (ας απαλλαξουμε την συζητηση απο τις Θειες τιμωριες) και ο σεβασμος στον πλησιον. μια μικρογραφια ενος δημοκρατικου πολιτευματος με πολλα στοιχεια βασιλικου πολιτευματος.
σεβομαστε λοιπον κατ'αρχην την "ψυχολογια του οχλου" η οποια ισως αποτελει και τον απολυτο ορισμο του δικαίου. καποτε ηταν δικαιο να καινε μαγισσες, επειδη ο "οχλος " το ενεκρινε.
αυτα τα πραγματα αλλαζουν σιγα σιγα..
το σωστο και το δικαιο ειναι παντα σχετικα..
ξεφυγαμε αρκετα ή μου φαινεται;
{ Doureios-Ipnos @ 10/12/2007, 23:15:16 }
τσαρμ, νομίζω ότι ίσως η ερώτησή μου δεν ήταν αρκετά σαφής:
μεταφέρεις αυτό που λέει το ντοκιμαντέρ ή ειναι η δική σου άποψη?
αυτό ρώτησα.
και συζητάμε τι είναι σημερα η θρησκεία ή πώς ξεκινησε?
πολύ σημαντικός ο διαχωρισμός.
γιατί αν μιαλέμ για το σημερα,παώ πάσο,αν μιλάμε για το πως ξεκινησε να υπενθυμισω ότι επικράτησε σε μια εποχή που η ανθρώπινη μονάδα=χειρότερα κι απο ζώο και ειναι η μονη θρησκεία-απ όσο τουλάχιστον γνωριζω εγώ-που θεωρεί τους ανθρώπους ίσους μεταξύ τους.
για μένα αυτό δεν ειναι πλυση εγκεφάλου,για σένα πάλι μπορεί κ να ναι,οκ,διαφορά αποψεων ειναι αυτή.
τώρα,όσο για τον αν ο χριστός ηταν ιστορικό ή μυθολογικό πρόσωπο,αν εννοείς με όσα τον έχουν "φορτώσει" ειναι μυθολογικό,αλλά αυτό δεν αποκλειει το να υπήρξε ένα προσωπο που δεν απέκλειε ντε φάκτο πορνες,λεπρούς,γυναικες,παράλυτους απο την κοινωνία.
{ Doureios-Ipnos @ 19/12/2007, 19:25:01 }
μολις ειδα το πρώτο μέρος-με αρκετές διακοπές έχω να πω,θέλω να το ξαναδω!
μέχρι τώρα να σχολιάσω τα εξής:
πρώτα και κύρια βρηκα δεόντως αντιαισθητικά τα σημεία όπου κάνει "χιούμορ".
μου θυμίζει λιγο τσικρο!
όταν έχεις επιχειρήματα -το έζω ξαναπει-απαυθυνεσαι στη λογική του δέκτη.
πραγματικά βρηκα πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λέει δεν καταλαβαίνω όμως αν θεωρεί ότι λέει κάτι προτωποριακό!!
τα περισσότερα απο αυτά νομίζω ότι τα ξέρουν κάποιοι με στοιχειώδη με εκπαιδευση-στην ελλάδα τουλάχιστον,για την αμερική δνε έχω άποψη.
μια εναλλακτική άποψη για το σταυρό έχει εδω:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82
σχετικά με τη σημασία των αριθμών,κάποια στοιχεία μπορείτε να δειτέ κι εδώ:
https://www.epyna.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1062
όσα λέει για το διόνυσο,εγώ τουλάχιστον τόσ χρόνια δε ντα συνάντησα πουθενά (στα ονόματα με τα οποία τον αποκλούσαν αναφέρομαι).
ξέρω ότι συμβολιζει την αναγέννηση της φύσης μετά απο το χειμώνα.
το Χρηστός δε σημαίνει αυτό που λέει κι όσο για το πρωτότυπο όνομά του στην ιουδαϊκή θρησκεία ήταν "γιαχβέ" που σημαίναι ο Ων,ο υπαρχων.
πράγματι ο ιχθύς ειναι ένα από τα συμβολα του χριστιανισμού-όπως και η άμπελος,η ελιά και κάποια ακόμη.
θα το έβρισκα ενδιαφέρον να σχολιάσει κι αυτά-εκτος κι αν δεν ταιριάζουν με τη θεωρία του :S
πράγματι,τα χρισούγεννα πήραν τη θέση της γιορτής οτυ αυτοκρατορα ηλίου.
πράγματι-το έχουμε ξαναγράψει-ο χριστος δεγεννηθηκε 25/12 αλλά καπου το μάρτιο.
πράγματι αντιπροσωπεύει τον ήλιο-σε πνευματικό επιπεδο- κ γι αυτό το ιερό των εκκλησιών είναι προς την ανατολή-κι αυτό το έχουμε αναφέρει.
η χριστιανική θρησκεια δε μπορεί να ειναι κατασκευή των ρωμαίων γιατι απλούστατα,αντιστρατευονταν τους ρωμαιους και παρακινούσε τους υπόδουλους να απανστατησουν ενάντια στις ελεεινές συνθηκες κάτβω απο τις οποίες ζουσαν,υπό το ζυγο των ρωμαιων.
πράγματι ο μέγας κωνσταντινος καθιέρωσε το χριστιανσιμό ως επισημη θρησκεία για πολιτικούς λογους-για να επιτυχει την ομόνοια-ενω ο ιδος ήταν ειδωλολάτρης που επισης βαφτιστηκε χριστιανός για πολιτικούς λογους-τους προαναφερθέντες.
θα επανάλθω με περισσότερα σοιχεία κ σχόλια :) αλλά αναρρωτιέμαι,παρατιθεται κάπου βιβλιογραφία ?
{ Doureios-Ipnos @ 19/12/2007, 19:30:03 }
κι όπως μπορείτε να διαπιστώσετε καμία σχέση της λατρείας του διονύσου μετο χριστιανισμό -δυστυχώς :PPP
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%82
{ Doureios-Ipnos @ 19/12/2007, 19:34:12 }
επισης, στη χριστιανική θρησκεία απηχουνται σημεία απο τη φιλοσοφία του πλάτωνα που με τη σειρά του επηρεάστηκε απο τον πυθαγόρα :
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
όπως και απο το ζωροαστρισμό:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%96%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
{ Doureios-Ipnos @ 19/12/2007, 19:34:58 }
και μετά απο αυτά τα πολύ προχειρα,ξανα-αναρρωτιέμαι αν παρατιθεται κάπου βιβλιογραφία :S
{ _fantom_ @ 19/12/2007, 20:16:55 }
έχει εδώ https://zeitgeistmovie.com/sources.htm τις πηγές
{ Doureios-Ipnos @ 20/12/2007, 11:17:57 }
ευχαριστώ fantom :)
πλούσια βιβλιογραφία,μονο που δε μου λέει κάτι κάποιο απο τα ονοματα.
γνωριζει κάποιος κάτι γιατους συγγεραφείς?
το έργο τους,τις σπουδές τους,τις θέσεις τους,γενικά κάτι που να μπορέι να μας πει αν θεωρούνται αξιόπιστοι ή όχι?
(δεν προσπαθώ να τους απορριψω,απλά προσπαθώ να μάθω.)
για μένα όσο αναξιόπιστη ειναι η Α άποψη-θεωρία,άλλο τοσο μπορέι να ειναι και η Β.
άντε λοιπόν,μπειτε στη διαδικασία να δούμε ποια ειναι η πιο αναξιόπιστη.
εγώ το μονο που μπορώ να (ξανα) με βεβαιότητα ειναι ότι στα τόσα χρονια ενασχόλησης με την αρχαία ελλάδα δε βρήκα σε κανένα μα κανενα βιβλιο αναφορά σχετικά με το διόνυσο που να του αποδισουν όσα του αποδιδονται στο ντοκιμαντέρ.
αντιθετα,υπάρχουν άλλα στοιχεία που έχουν επιβιώσει απο τη λατρεία του διονυσου,κι αυτά ειναι -όπως ίσως υποψιάζεστε- τα έθιμα της αποκριάς.
τι θα γινει θα ερευνησουμε ή θα μονολογώ?
{ Doureios-Ipnos @ 20/12/2007, 11:45:02 }
σχετικά με ιστορικές αναφορές-πηγές για το προσωπο του Χριστού:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%82_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%2C_%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1
{ charm_quark @ 20/12/2007, 15:07:46 }
doureia said:
"τι θα γινει θα ερευνησουμε ή θα μονολογώ? "
Λεγε εσυ, διαβαζω εγω! :p
Οχι οτι δεν με ενδιαφερει το θεμα, καθε αλλο, απλα αν ειναι να κανω ερευνα, θα επρεπε να την κανω πανω στη διαμορφωση και αποδιαμορφωση σηματος για 3G τεχνολογια!
{ k@Tie @ 20/12/2007, 17:14:02 }
εγω δεν το έχω δεί ακόμα...εδώ δεν έχω ακούσει την εκπομπή (ντροπή μου) και έτσι δε μπορώ να φέρω γνώμη
{ Doureios-Ipnos @ 20/12/2007, 17:18:49 }
άντε βρε τσαμρ,τελειωνε με εκεινη-αφου την αρχισεις υποθέτω:P-να εραυνησουμε κι εδώ,γιατι μ αρέσει πολύ να ερευνούμε ομαδικώς και να προκαλουμαστε να ψάχνουμε πτυχές που αλλιώς δε θα μπαιναμε στη διαδικασία να αντικρυσουμε.
κάτια,εμ πότε να το δεις χρυσή μου,σ ΄έφαγε το κοπροσκυλιασμα!!!
άντε,κάθε βράδυ έξω και ξαναματαπάλι έξω!
υπάρχουν κ ιαποκλεισμένοι σ αυτη τη χώρα you know:P μην τα πετάς έτσι άνετα :(
οι άλλοι μηπως έχουν να πουν τιποτα?
άντε,βαριεμαι σας λέω :(
{ k@Tie @ 20/12/2007, 21:25:10 }
δηλαδή δούρεια να μη σου πώ οτι ετοιμάζομαι να βγώ πάλι ε?? :ΡΡΡΡΡΡ αποκλεισμένη δές την εσύ...αλλάξτε γνώμες και όταν τη δώ θα σας πώ και εγώ τη γνώμη μου!
{ LittlePrince2s @ 21/12/2007, 03:15:54 }
Ούτε εγώ έχω αξιωθεί να την δώ ακόμα...
Καλά εσύ ρε ούζο που βολοδέρνεις όλη μέρα και δεν έρχεσαι από εδώ να πεις ένα γεια???
{ ROSEBUD @ 21/12/2007, 10:53:12 }
Ούζο??? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Πολύ γραμμή για ούζα και τσίπουρα έχει πέσει στο φόρο!!
{ LittlePrince2s @ 21/12/2007, 12:27:36 }
Ούζο βέβαια...Τσάνταλη ίνα ομιλούμε με ακρίβεια..
;-ρρρρρρ
{ Doureios-Ipnos @ 21/12/2007, 16:44:16 }
το ίνα δε συντάσσεται με ορισστική :p
θα σε μαυρισω στις μπουνικές μόλις σε πετυχω μικρή!!!!
{ Doureios-Ipnos @ 21/12/2007, 19:01:08 }
ειπα να συμμαζέψω λιγο,χρονιάρες μέρες που έρχονται :)
λεπόν,το θέμα μας ειναι το Zeitgeist
δειτε το όσοι δεν το ειδατε (εμ..χμμμ... ναι κι εγώ το υπολοιπο δλδ) κι άντε να τα κουβεντιάσουμε :)
{ LittlePrince2s @ 22/12/2007, 00:25:09 }
....Τό ξέχασα.....
Έλα ρε Δούρεια...έχω να τα πιάσω τουλάχιστον 3 μήνες...υπόσχομαι όμως να ξεκινήσω από αύριο..
Αλλά επειδή δεν έχω άλλη φιλόλογο που να θέλει να μου λύσει τις όποιες απορίες δημιουργηθούν, σε προειδοποιώ από τώρα...θα σου τις στέλνω με μέηλ...
{ LittlePrince2s @ 27/01/2008, 01:04:59 }
Λοιπόν...Μόλις είδα το Zeitgeist μονοκοπανιά...
Έχω σοκαριστεί πάρα πολύ...Όχι γιατί μιλάει για καταστάσεις άγνωστες, αλλά γιατί ο τρόπος με τον οποίο τα παρουσιάζει, εμένα με σόκαρε..Κι αυτό μ'αρέσει..Είναι μάλλον αυτό που η φιλόλογος μου ελέγε, σοκαριστική παιδεία..
Τό όλο θέμα των Δίδυμων Πύργων, το είχα ξαναδεί...Δεν με σόκαρε τόσο...Τα θεματα οικονομικής ανάλυσης και η κατάληξη στην απόλυτη κυριαρχία και σε μια παγκόσμια κοινωνία..τα είχα διαβάσει..αλλά δεν τα είχα μελετήσει τόσο αναλυτικά..
Ξέρω, ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, είμαι κι εγώ ένα από τα θύματα της παγκοσμιοποίησης..Μπορεί να αρνούμαι -όσο μπορώ- να ακολουθήσω την μόδα, αλλά παρόλα αυτά, ξέρω ότι αυτό είναι το λιγότερο...
Ξέρω όμως ότι ποτέ δεν θα ήθελα να κυκλοφορώ με ένα τσιπάκι μέσα στον οργανισμό μου...
Σε συζήτηση που είχα με τον φίλο μου μετά την προβολή της ταινίας, είπα ότι θα προτιμούσα να πεθάνω ως αντιεξουσιακός παράγοντας, παρά να ζώ μια ζωή υπό έλεγχο και παρακολούθηση...Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο θα το έκανα όντως...Τό είπα...Αλλά αν ποτέ αναγκαζόμουν να το κάνω, θα το έκανα??Δεν ξέρω..Και ελπίζω να γίνει μια αλλαγή στον κόσμο, για να μην χρειαστεί να μάθω...
Είναι πολλά αυτά που θα ήθελα να πώ μετά από αυτήν την ταινία, αλλά προσωρινά, δεν μπορώ να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη...
Μια διαπίστωση μόνο...Ήξερα ότι οι αμερικάνοι είναι αποβλακωμένοι...Αλλά δεν ήξερα ότι ήταν σε τέτοιο βαθμό..
Δείτε την και εσεις ολόκληρη, -όσοι δεν την έχετε ακόμη δει- και περιμένω και τα υπόλοιπα σχόλια...
{ LittlePrince2s @ 27/01/2008, 01:23:15 }
Επειδή ξαναδιάβασα τα σχόλια σας, μπάς και καταφέρω να συγκεντρωθώ, έχω να πώ τα εξής...
Θεωρώ ότι το εν λόγο ντοκιμαντέρ, αφού έχει γυριστεί με σκοπό ίσως την αφύπνιση των Αμερικάνων, οι οποίοι είναι -το λιγότερο- εντελώς αποβλακωμένοι, είναι μια χαρά ντοκιμαντέρ..Μπορεί να φυτέψει στον εγκέφαλο τους, έστω και μια μικρή αμφιβολία, πράγμα που είναι ευχής έργον, μπάς και ξυπνήσουν από τον αιώνιο λήθαργο στον οποίο έχουν πέσει οι περισσότεροι...
Δούρεια..Η ονομασία Γιαχβέ δεν αποδίδεται στον Χριστό αλλά στον Θεό..(Τί τα φοράμε τα γαλόνια...9 στη Εισαγωγή της Π.Δ. :-ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ)
Όσο για αυτά που αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ περί θρησκείας, εγώ πέραν του Διονύσου, που όντως είναι τελείως αβασιμο αυτό που υποστηρίζει, κάποια άλλα στοιχεία που αναφέρει, τα θεωρώ σωστά, και κάποια τα ενστερνίζομαι...
Επειδή όμως τώρα πραγματικά έκαψα φλάτζα, θα επεκαταθώ αύριο...
:-)
{ charm_quark @ 27/01/2008, 16:30:18 }
Αν θελετε να πιασουμε το θεμα της παγκοσμιοποιησης... δε θεωρω οτι ειναι τοσο κακη... ισως να ειναι κακος ο τροπος που εφαρμοζεται.
Να το παω ιατρικα κυριως το θεμα. Βρισκουν οι μεν ενα φαρμακο για μια σοβαρη ασθενεια. Δε πρεπει να ειναι παγκοσμια η "λυση"; Δε πρεπει να χορηγηθει παγκοσμια; Δυστυχως ομως πωλειται. πχ. Τα φαρμακα που υπαρχουν για το AIDS. Ειχα ακουσει οτι ενας φορεας του ιου, πρεπει να σκαει περι τον ενα ολοκληρο βασικο μισθο για να τα παιρνει σε καποιες χωρες και πολλες φορες να τα "εισαγει" παρανομα απο Αμερικη και αλλες χωρες. Δεν επρεπε λοιπον, λεω εγω... να ειναι παγκοσμιως δωρεαν;
Βρισκουν σε καποια πανεπιστημια στην Αμερικη (ενταξει... ηλιθιοι ηλιθιοι οι Αμερικανοι, αλλα οχι και παντου) μεθοδους που κανουν τους τυφλους να βλεπουν με εισαγωγη τσιπακιων στον εγκεφαλο τους. Αυτο δεν επρεπε να ειναι παγκοσμιο;
Η εκπαιδευση δεν επρεπε να ειναι παγκοσμια; Καλα ολα αυτα με τους αισθηματισμους για τη γλωσσα των προγονων μας, αλλα δυστυχως φτανεις σε ενα σημειο που αν θες να μαθεις παραπανω οι οριζοντες δεν ανοιγονται με τα ελληνικα. Δεν υπαρχουν βιβλια στα ελληνικα.
Δεν ειναι αυτο ενα φραγμα που εμποδιζει την ανθρωπινη εξελιξη; Δε θα ηταν θετικη, για την ανθρωπινη κοινωνια, μια τετοιου ειδους παγκοσμιοποιηση;
{ LittlePrince2s @ 27/01/2008, 17:06:32 }
Σε αυτό το σημείο, θα σου πώ ότι εν μέρει συμφωνώ..Ελληνικά βιβλία υπάρχουν...Έχω δει και έχω διαβάσει αρκετά επιστημονικά και άλλα ελληνικά βιβλία και είναι μια χαρά..Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερα τα οποία είναι άλλων χωρών..
Θα συμφωνούσα με την ιδέα της παγκοσμοιοποίησης, αρκεί να εφαρμοζόταν με το σωστό τρόπο και στούς σωστούς τομείς...
Όπως για παράδειγμα στην Ιατρική ή στην Παιδεία..Όπως ανέφερες και εσύ...
Αντί για αυτό όμως εγώ το μόνο που βλέπω είναι μια προσπάθεια παγκοσμιοποίησης της εξουσίας...
Αν λοιπόν αυτό είναι που έχουν εν τέλει στο μυαλό τους, εγώ προτιμώ να μείνω στην μικρή και ασήμαντη..Ελλαδίτσα, και ας μην έχω τίποτα παραπάνω..Μου αρκεί να είμαι όσο μπορώ, νοητικά και σωματικά ελεύθερη..
{ Doureios-Ipnos @ 03/03/2008, 09:05:48 }
πάντως,εγω λεω όποιος απο εμας θελει να κανει καριερα στο χολιγουντ (:p) να μην παρει θεση για το θεμα .οι υπολοιποι θα δειξουμε κατανοηση :)
δεν ξερω μονο αν προβλεπεται "δηλωση μετανοιας" :S
χαιρε ελευθερε κοσμε !!!
https://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=878419&lngDtrID=253
{ LittlePrince2s @ 04/03/2008, 09:49:19 }
Μπράβο μας!!!!!!
Και την συμπαθούσα αυτή την ηθοποιό!!!
Τώρα την συμπαθώ ακόμη περισσότερο !!!!!!!!!!!
{ ROSEBUD @ 14/11/2008, 02:07:17 }
Για όποιον ενδιαφέρεται,έχει κυκλοφορήσει και 2ο μέρος.Δεν δίνω λινκ μην τυχόν και είναι κάτι παράνομο και φέρω σε δύσκολη θέση τον Φάντομ...
{ nounoukos @ 14/11/2008, 12:42:40 }
εχω την εντυπωση οτι διατιθεται απο τους δημιουργους για δωρεαν κατεβασμα.
ουτως ή αλλως με μια απλη αναζητηση στο google, η ακρη βρισκεται πολυ ευκολα.
δεν το ειχα υπ'οψιν μου, καποια στιγμη θα το δω γιατι το πρωτο ηταν συγκλονιστικο..
{ _fantom_ @ 02/01/2009, 21:58:12 }
το είδα σήμερα κι εγώ, Zeitgeist: Addendum, φαίνεται να ξεκινάει εκεί που σταμάτησε το 1ο μέρος, στο οικονομικό σύστημα και αυτήν την φορά φαίνεται να προτείνει ένα εναλλακτικό τρόπο ζωής, το venus project. Βλέπω επίσης ότι ξεκίνησε και το Zeitgeist Movement.
(επιλπέον, είδα με την ευκαιρία ότι τους μήνες που μεσολάβησαν από το πρώτο βίντεο, έχουν βγει και πολλά βίντεο αντι-zeigeist, ειδικότερα σκετικά για το θέμα της θρησκείας)
σίγουρα ενδιαφέρον, με επιλπέον τροφή για προβληματισμό, ειδικά τώρα που δείχνει και ένα εναλλακτικό σενάριο... υλοποιήσιμο (;) ...και αν μη τι άλλο σε κάνει να ονειρεύεσαι κάτι καλύτερο
Το οποίο σενάριο, με την υπάρχουσα κουλτούρα που έχει αναπτυχεί επί αιώνες στην ανθρωπότητα, νομίζω στην συντριπτική πλειοψηφία θα ακούγεται ως εξωπραγματικές χαζομάρες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν ξέρω πόσο ανοιχτό μιαλό και πόσο αισιόδοξος πρέπει να είναι κάποιος για να το θεωρήσει πραγματοποιήσιμο.
μου έφερε στο μυαλό και κάποιες δικές μου σκέψεις από το σκέφτομαι και γράφω, no money = no problem, διαίρει και βασίλευε...
πάντως, όντας δινός ματριξιολόγος και παραμένοντας στο κυρίως πνεύμα του να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, πέρασε και από το μυαλό μου και η σκέψη... αν θα μπορούσε όλο αυτό να ήταν another system of control, όσων πάνε να ξεφύγουν απο του παρόντος
δεν ξέρω, τα πράγματα είναι πολύ απλά και πολύ περίπλοκα ταυτόχρονα
{ k@Tie @ 06/03/2009, 14:19:05 }
δεν ήξερα αν έπρεπε να το ποστάρω σε δικό του θέμα ή οχι μιας και το έχει ποστάρει το zeitgeistgreece..ας το κρίνει το νετρινομπός
είναι ενα ντοκυμαντέρ για την οικονομία και αναφέρει καποια πράγματα απο το zeitgeist addendum αλλα εκτενέστερα!
αξίζει να το δείτε κατα τη γνώμη μου
money as dept part 1
money as dept part 2
money as dept part 3
money as dept part 4
money as dept part 5
το κάθε μέρος είναι δεκάλεπτο
{ charm_quark @ 01/04/2010, 18:02:55 }
Βρε παιδια... ποιο Zeitgeist είναι αυτό με την μόλυνση του πλανήτη;;;
Πρέπει να το βρω εγκαίρως γιατι το υποσχέθηκα για 2ωρο στα μαθητούδια μου στο ΣΔΕ για επανενταξη μετά το Πάσχα.
{ charm_quark @ 01/04/2010, 18:29:28 }
Ψέμματα... αλλο έψαχνα. Δεν ήταν Zeitgeist. ήταν το An Inconvenient Truth του Al Gore.
{ LittlePrince2s @ 02/04/2010, 01:00:49 }
Μην ακούω για Zeitgeist και venus project γιατί με πιάνουν τα διαόλια μου μ'αυτές τις μπούρδες που ακούω τελευταία
{ charm_quark @ 02/04/2010, 08:24:47 }
μικρά.... εξηγήσου!
{ LittlePrince2s @ 03/04/2010, 01:06:24 }
Αδύνατον να εξηγηθώ δημοσίως, πάρε με τηλέφωνο... έχω και καιρό να σ'ακούσω
{ _fantom_ @ 27/01/2011, 13:25:26 }
πρόσφατα βγήκε και το τρίτο μέρος "Moving Forward", το οποίο βρίσκεται στο youtube... εδώ και έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια, πάνω από 2μιση ώρες...
το είδα χθες και μια σύντομη περίληψη είναι κάπως έτσι... ασχολείται πάλι με το "παράδοξο" της παγκόσμιας "οικονομίας", εξετάζει τα ερεθίσματα που δέχεται ο άνθρωπος καθώς μεγαλώνει, και παρουσιάζει ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής στον πλανήτη βασιμένο στα "resources" (δεν ξέρω πως να το μεταφράσω) και όχι στα χρήματα και το "χρηματικό κέρδος"
ανάμεικτες οι εντυπώσεις, αν τυχόν το δει και κανάς άλλος το συζητάμε
Υπάρχουν 84 μηνύματα σε αυτό το θέμα