Creme brulee

{ tonight @ 18/01/2008, 22:48:34 }

Θα δώσω τη συνταγή της κρεμ μπρουλέ, που δεν την έχω φτιάξει ακόμη, αλλά πρόκειται να το Σκ. Άγνωστο αν πετύχει αλλά το γλυκό είναι γ....ο

Μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις δικές σας, να βγάλουμε και φωτογραφίες και να τις ποστάρουμε εδώ :-)



Υλικά:

4 κρόκοι αυγών

1 κούπα γάλα

1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

βανίλια (αν βρούμε κλωνάτι αλλιώς σκόνη)

1/3 κούπας ζάχαρη λευκή

μερικές κουταλιές καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 300 βαθμούς. Παράλληλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να βράσουν.

Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη λευκή ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με την κρέμα. Ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε μικρά πυρίμαχα φορμάκια αφού περάσουμε το παραπάνω μείγμα από το στραγγιστήρι και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα ταψάκι με νερό, που λειτουργεί ως μπεν μαρί. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να στερεοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε τα μπωλάκια στο ψυγείο για αρκετές ώρες και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε το πάνω μέρος σε προθερμασμένο γκριλ (εκτός πια, αν έχετε και φλόγιστρο)



υγ: ξέρω πως δε φημίζομαι για τις επιτυχίες μου στα γλυκά (στη μαγειρική πάντως είμαι άψογη) αλλά αυτή τη φορά έχω καλό προαίσθημα :-)


{ charm_quark @ 20/01/2008, 00:14:21 }

πετυχε; Ειχε φτιαξει μια θεια μου αυτο το γλυκο και ηταν πολυ power!


{ anna @ 23/01/2008, 14:51:14 }

Πρωτότυπη συνταγή, έχω δοκιμάσει αλλά δεν ήξερα πώς φτιάχνεται...αναμένουμε εντυπώσεις!


{ Yerejan @ 24/01/2008, 14:17:32 }

μιαμ μιαμ τώρα που θα έχω χρόνο θα τη φτιάξω


{ Yerejan @ 24/01/2008, 14:19:06 }

ή μάλλον θα βάλουμε την τσάρμ να τη φτιάξει που παλιότερα το είχε δοκιμάσει με τις φακές είχαμε φάει παιδιά φακέ μπρουλεέ;:-)))


{ charm_quark @ 24/01/2008, 15:44:58 }

Να σου πω Yerejanακιιιιιιι, πες αλευρι... η κουταλα σε γυρευει!

Καλα το ειπες στην αρχη! Τωρα που ΕΧΕΙΣ χρονο να την ΦΤΙΑΞΕΙΣ

και βεβαιως βεβαιως να μας καλεσεις να φαμε! :pppp



Και σε παρακαλω κυριε μετα-πτυχιουχε Yerejan να μην κρινετε τις μαγειρικες/ζαχαροπλαστικες μου ικανοτητες,... γιατι μια φακη μπρουλε δεν ειναι τιποτα!!!!! Μπορω να τα κανω και χειροτερα! αχαχαχαχαχα!


{ Yerejan @ 24/01/2008, 19:24:06 }

να τελειώσω με την παρουσίαση και σας φτιάχνω και σουφλέ σοκολάτας!:-)


{ LittlePrince2s @ 24/01/2008, 21:28:25 }

Ωχχχχχ...Φυλάξου κόσμε από τις.... μαγειρικές ορέξεις της Τσαρμίτας :ΡΡΡΡ

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ


{ charm_quark @ 25/01/2008, 00:13:44 }

Ξερεις τι λενε Yerejan... σε μικρο και σε τρελο μην ταξεις! Λοιπον εχουμε και λεμε... εχεις πει για μετα την παρουσιαση: 1 creme brule και 2 Σουφλε σοκολατας! Νομιζω πως αν βαλεις σε ολα αυτα και ενα μουσακα, θα ειμαστε κομπλε! :P


{ Yerejan @ 25/01/2008, 14:28:54 }

έχω στην κατοχή μου τέσσερα μικρά μπουκαλάκια με άρωμα από Τυρναμπόι;-)))))

ετοιμάσου!!!


{ anna @ 26/01/2008, 20:37:13 }

Τελικά...ξέρει μήπως κάποιος/κάποια να μας λύσει την απορία...η κρεμ μπρουλέ είναι παρόμοιο γλυκό (ή το ίδιο) με το καζαντιπί? :S


{ anna @ 26/01/2008, 20:41:01 }

Απάντηση: μάλλον όχι:S

Μόλις βρήκα μια συνταγή της δούρειας για καζάντιπι :)



https://www.netrino.gr/reloaded/forum-posts.php?ft_id=1364



έχει επιπλέον αλεύρι, ρυζάλευρο και βούτυρο αυτό ;)


Υπάρχουν 12 μηνύματα σε αυτό το θέμα