{ Yerejan @ 09/02/2008, 14:39:50 }
Την είχα υποσχεθεί και την στέλνω, η συνταγή είναι δικιά μου όποτε την ονόμασα έτσι.
Υλικά
ένα ψάρι μπακαλιάρος ή πέρκα στο μέγεθος ενός μικρού ταψιού (καθαρισμένο εξωτερικά ας έχει όμως τα αγκάθια δεν πειράζει και απολεπισμένο)
2-3 κρεμμύδια
1/2-1 κιλό πατάτες (προαιρετικά)
1 ματσακι σέλινο
1 ματσάκι μαιντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο (προαιρετικά γιατί έχει παράξενη μυρωδιά και σε πολλούς δεν αρέσει)
λίγο μπούκοβο ή κόκκινη πιπεριά με πάπρικα (Τούρκικο μπαχαρικό)
Προετοιμασία
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Λαδώνουμε καλά ένα μικρό ταψάκι και απλώνουμε πάνω τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να λαδωθούν και τα απλώνουμε πάλι στο ταψί για να πιάσουν όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι από πάνω.
Μετά από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (ροδέλες) και τις πατάτες σε σχήμα ροδέλας. Αλατίζουμε πάλι λίγο και λαδώνουμε επίσης λίγο.
Μετά ρίχνουμε το μπούκοβο λίγο κατα προτίμηση ή και καθόλου αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά, επίσης λαδώνουμε και αλατίζουμε το ψαρι και το απλώνουμε πάνω από τις στρωμένες πατάτες και κρεμμύδια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα ή και λιγότερο ή και περισσότερο δεν θυμάμαι ακριβώς, με το πηρούνι θα καταλάβετε.
Εγώ που έφαγα δεν δηλητηριάστηκα πάντως και είναι αρκετά νόστιμο.Και καλή σας όρεξη.
{ ROSEBUD @ 10/02/2008, 22:23:16 }
ναι ναι,τέτοια φτιάξε στον ξανθό άγγελο με μπούκοβα και τσίλια και να δεις πώς θα γίνει τούρμπο!Πάρε και συνταγή για σνίτσελ ε?
(Ζανζανόψαρο!αχαχαχα!)
{ Yerejan @ 11/02/2008, 17:12:15 }
όταν λες θα γίνει τούρμπο με ποια έννοια το λες?
{ LittlePrince2s @ 11/02/2008, 17:20:44 }
Ελα τώρα που δεν ξέρεις :ΡΡΡΡ
Αν και νομίζω η Ρόζυ το λέει με την αντίθετη έννοια :SS
{ Doureios-Ipnos @ 11/02/2008, 20:29:19 }
θέλει να τ ακουει :pppppppp
{ ROSEBUD @ 11/02/2008, 23:21:29 }
Καλέ σαν τι να εννοώ?Θα γίνει τούρμπο από το κάψιμο και θα ζητάει νερό! :-P(φατσούκι με φωτοστέφανο)
{ Yerejan @ 11/02/2008, 23:31:20 }
γκουχ, γκουχ αφού το λες εσύ, οσία ροζιτα σε πιστεύω;-p
{ LittlePrince2s @ 11/02/2008, 23:45:46 }
Οσία Ροζίτα..
χαχαχαχαχαχαχαχ
το άλλο με τον Τοτό το έχετε ακούσει?? :ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ
{ anna @ 13/02/2008, 20:51:32 }
Ενδιαφέρουσα συνταγή Ερεγιάν, αν και όπως κατάλαβα, μάλλον ενδείκνυται για πυρομανείς:Ρ
Το μπούκοβο τί είναι? Καυτερό μπαχαρικό?
{ LittlePrince2s @ 13/02/2008, 21:02:11 }
Καυτερο???Καυτερότατο... :SS
{ Doureios-Ipnos @ 13/02/2008, 23:40:40 }
το μπουκοβο ειναι κοκκινη καυτερή πιπεριά τριμένη :)
{ Yerejan @ 14/02/2008, 00:11:02 }
έλα βρε άννα που ήσουν χαμένη?και πάλι αν δεν θέλει κάποιος μπορεί να μην βάλει μπούκοβο, ναι είναι αυτό που είπε η δούρεια
{ Doureios-Ipnos @ 14/02/2008, 01:48:04 }
αποξηραμένη κ τριμμένη για την ακριβεια :)
{ anna @ 26/02/2008, 16:40:23 }
Οκ, λύθηκε η απορία :)
Εντωμεταξύ με τα θέματα των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων που ανακαλύπτω τώρα, ψαχουλεύοντας στο φόρουμ, πάλι άνω κάτω θα γίνει:P
υ.γ Εδώ (ξανα)είμαι κι εγώ, Eρεγιάν :)
{ ROSEBUD @ 27/02/2008, 00:32:19 }
Εμ...κάνε και κανένα παράπονο ξερεισεποιον για τα θέματα που τρώει η μαρμάγκα!:-P
Υπάρχουν 15 μηνύματα σε αυτό το θέμα