γκαντ ντεμ ιτ!

{ nounoukos @ 17/02/2008, 23:52:19 }

πριν μερικες εβδομαδες που λετε, διενυα μια απολυτως συνιθισμενη μερα στη δουλεια.

το πρωι πηγαμε με τον βοηθο μου σε κατι φοιτητριες στη θεσσαλονικη για να στησουμε μερικα επιπλα, μια πολυ χαριτωμενη και ομαλη παραγγελια (εκτος του οτι το θυροτηλεφωνο της πολυκατοικιας ηταν χαλασμενο, οπως και το κινητο της πελατισσας, κι ετσι ημασταν εμεις κατω κι αυτη πανω, και δεν μπορουσαμε να βρουμε τροπο να την ειδοποιησουμε να μας ανοιξει :/).

με την ευκαιρια πεταχτηκαμε και σε ενα πετ σοπ για να παρουμε ψαρακια και φυτα, και επιστρεψαμε καταχαρουμενοι.

το μεσημερι δεν εγινε τιποτε ενδιαφερον, αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι ο υπολογιστης μου αρνιοταν κατηγορηματικα να ανοιξει, ηθελα να βρω πληροφοριες για ενα φυτο που ηθελα να φυτεψω στο ενυδρειο, και αυτο με τσατισε αρκετα παρα το οτι εδω και καιρο ειχε διαφορα προβληματα το πισι..

τελικα το φυτο το φυτεψα οπως οπως και εκ των υστερων αποδειχτηκε οτι εκανα λαθος στον τροπο..

ενιγουει, για τη συνεχεια της μερας ειχαμε να τοποθετησουμε ενα μεγαλο αναρτωμενο ραφι και να παραδωσουμε δυο στρωματα, κατι που σημαινε οτι πολυ συντομα θα ημασταν παλι στα σπιτια μας για να παρατηρησουμε τα καινουρια μας ψαρακια...

πηγαινοντας στην πρωτη παραγγελια, το αναρτωμενο ραφι, μας υποδεχτηκε ενας πελατης που μου θυμισε εντονα εναν μικρο μητσο, δεν ξερω αν παρακολουθουσατε το δεκα μικροι μητσοι του λαζοπουλου παλια, τον μητσο που εκανε ασκησεις θαρρους.

ο πελατης ειχε το ιδιο σουλουπι, διστακτικος, συνεσταλμενος, και κυριως η φωνη του και το υφος του ηταν ιδια με του μικρου μητσου!

σαρανταρης εργενης, ντροπαλος, βολικος, κατι που με εκανε να πιστεψω οτι θα καναμε την γρηγοροτερη αναρτηση ραφιου στην ιστορια των αναρτωμενων ραφιων..

(να το ποσταρω για να μην την ξαναπατησω και συνεχιζω)

{ nounoukos @ 18/02/2008, 00:02:00 }

το δυσκολοτερο που ειχαμε να κανουμε ηταν να συμφωνησουμε με τον πελατη για την θεση που θελει να τοποθετησουμε το ραφι.

οι απαντησεις του ηταν του στυλ "καπου εκει.. ε, εσεις ξερετε καλυτερα.. τι να σας πω.. οπως νμιζετε καλυτερα.."

πραγμα που μας οδηγησε να αποφασισουμε την θεση του ραφιου σε δεκατεσσερα δευτερολεπτα, τη στιγμη που με μια μεση πελατισσα θελουμε περιου δεκα λεπτα.

δεν εμενε τιποτε αλλο απο το να σημαδεψουμε και να τρυπησουμε τον τοιχο σε εξι-εφτα σημεια, να κρεμασουμε το ραφι και λουης!

οταν αρχισα ομως να τρυπαω, φανηκε εξαρχης οτι πεσαμε σε δοκαρι. δυο απο τις τρυπες δεν ανοιγαν με τιποτα, πραγμα που σημαινε οτι βρηκαμεμ και σιδερα στον τοιχο. τελικα η μια απο τις δυ ο ανοιξε αλλα η αλλη τιποτα.

σε αυτες τις περιπτωσεις σημαδευω μια αλλη θεση παραδιπλα και τρυπαω εκει, ομως τωρα η τρυπα που δεν ανοιγε ηταν κοντα σε γραμμη ρευματος, και αυτο σημαινε οτι επρεπε να παω πιο κοντα στη γραμμη.

για να πω δυο λογια για τους τοιχους, σχεδον παντα πανω απο μια πριζα και κατακορυφα βρισκεται ενα καπακι στον τοιχο ψηλα, που ειναι η διακλαδωση των καλωδιων του ρευματος. αρα αν τραβηξουμε μια νοητη γραμμη απο την πριζα ή τον διακοπτη μεχρι το καπακι, εχουμε μια γραμμη στην οποια απαγορευεεται να ανοιξουμε τρυπα για ευνοητους λογους!!

{ nounoukos @ 18/02/2008, 00:13:14 }

διακοπτω την αφηγηση γιατι για δευτερη φορα σημερα το πισι κολλησε την ωρα που περιεγραφα την στιγμη που ο πελατης μπηκε στο δωματιο..

ανωτερα βια λοιπον, η συνεχεια καποια αλλη φορα..

μπρρρρ.....

τρομαχτικα πραγματα...

καληνυχτα!

{ ROSEBUD @ 18/02/2008, 00:18:55 }

έεελα ρε συ νουνού!και περίμενα εναγωνίως το τέλος! :-P

{ LittlePrince2s @ 18/02/2008, 03:26:15 }

Έλα ρε συ Νούνου...γιατί μας κρατάς σε αγωνία???

:(((

{ nounoukos @ 18/02/2008, 09:28:06 }

ποιο τελος!

ακομη στην αρχη ειμαστε!

{ Doureios-Ipnos @ 18/02/2008, 09:39:51 }

νουνουκε,ισως να μην το καταλαβες χθες,αλλά έχουμε δυο σοβαρες καταστασεις επικεντρωμενες στο ένα κ το αυτο προσβπο (σε μενα δλδ):

1)κοβω φλεβες κ

κατα συνεπεια

2)ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης (απο πλευρα τψν προθυρων βρισκομαι,ειναι ένα θεμα βεβαια)!!!

γι αυτό,να χαρείς, δωσε ένα νοημα στη μιζερη (αυτη τη στιγμη )ζωή μου:

πες τη συνεχεια !!

{ nounoukos @ 18/02/2008, 15:50:21 }

για τη νευρικη κριση πρεπει να βρω κατι αλλο να κανω, ομως για τις φλεβες ειμαι σιγουρος οτι δεν προκειται να τις κοψεις πριν ακουσεις τη συνεχεια!

δεν προλαβαινω να γραψω προς το παρον, θελει και εμπνευση το πραγμα.

παντως δεν σκοπευα να σας κρατησω σε αγωνια, ειχα προετοιμαστει να γραψω ολη την ιστορια.. καποιος ομως οπως φαινεται, ειχε διαφορετικη γνωμη για αλλη μια φορα! :S

θα γραψω λιγη συνεχεια γιατι η ζητηση ειναι μεγαλη, ομως δεν υποσχομαι οτι θα την τελειωσω!

που λετε ειχαμε μεινει στη θεωρια για τις γραμμες ρευματος, ελπιζω να καταλαβατε που το παω.

ειχε μεινει λοιπον μια τρυπα που δεν ανοιγε, πολυ σημαντικη ομως για την σταθεροτητα του επιπλου, αρα δεν μπορουσα απλα να την αγνοησω.

σημαδεψα παραδιπλα φροντιζοντας παραλληλα να ειμαι πεντε εκατοστα μακρια απο την νοητη καθετο ως προς την πριζα.

παταω μια το τρυπανι και...

ΜΠΑΦ!!

σκοταδι...

ησυχια...

η τηλεοραση που επαιζε στο σαλονι ειχε σιωπησει κι αυτη..

{ nounoukos @ 18/02/2008, 15:59:14 }

μεσα στο σκοταδι ακουμε τον πελατη να ερχεται προς το δωματιο

(ελπιζω να μη μου κολλησει το πισι του μαγαζιου τωρα γιατι καηκα...)

"τι εγινε παιδια;" (με την χαρακτηριστικη ηρεμη, διστακτικη και λεπτη φωνη του παντα!)

"ε... χμ... να... μαλλον καναμε μια μικρηηηη ζημια"

"α.. και τωρα;"

"θα προσπαθησουμε να τη διορθωσουμε. κατ'αρχην μηπως εχετε εναν φακο;"

"φακο... δεν νομιζω να εχω φακο... ξερετε ειμαι και μονος μου εδω... οχι δεν πρεπει να εχω φακο... αναπτηρας σας κανει;"

"ναι βεβαια!"

{ nounoukos @ 18/02/2008, 16:12:11 }

(το δυσκολο μερος περασε και δεν κολλησε το πισι..)

παμε στα σκοταδια ολοι μαζι προς το σαλονι, ο πελατης μπροστα, εμεις πισω να φωτιζουμε με τα κινητα.

βρισκει τον αναπτηρα και μου τον δινει. ρωταω:

"ο πινακας του σπιτιου ξερετε που ειναι;"

"ο πινακας... εννοειτε του ρευματος... ναι... νομιζω οτι ειναι εδω..."

ηδη ενοιωθα με τις περιεργες απαντησεις του οτι παιζω σε καποιο σηριαλ, και ο πρωταγωνιστης ειναι ο πελατης που μολις εχει πεσει απο ενα διαστημοπλοιο στη γη και δεν ξερει τιποτα!

κοιταξα τον πινακα, ειχε πεσει μια ασφαλεια αλλα οταν τη σηκωσα δεν δουλεψε τιποτα.

"και τωρα τι θα κανετε;"

"θα προσπαθησω να βρω καποιον ηλεκτρολογο για να μας βοηθησει αν δεν μπορεσω να βρω λυση εγω, παντως μην ανησυχειτε, δεν θα φυγουμε αν δεν διορθωσουμε το προβλημα.. (πρεπει να ηταν 8 το βραδυ) "

"εμενα δε με πειραζει και τοσο... ετσι κι αλλιως εγω μονος μου ειμαι... για σας λεω, που δε θα πατε σπιτια σας..." το ελεγε με ενα υφος εντωμεταξυ ολο αυτο, λες και ηρθε αυτος στο σπιτι μου και μας εκοψε το ρευμα!

απο την αρχη πρεπει να σας πω οτι μου εκανε εντυπωση ενας μεγαλος σταυρος που φορουσε στο λαιμο, με μια χοντρη αλυσιδα, που με εκανε να πιστεψω οτι αν δεν ειναι παπας ειναι σιγουρα καθηγητης θεολογιας !

γιαυτο δικαιολογησα το "αγαθο" του χαρακτηρα του.

τον βαζω να μας οδηγησει στα κουτια της δεη που συνηθως ειναι στο ισογειο της πολυκατοικιας, παλι τα ιδια, νομιζω.. δεν ξερω.. α! εδω πρεπει να ειναι... και αφου ψαξαμε το ισογειο, το υπογειο και τα ρεστα, τα βρηκαμε καπου εξω απο την πολυκατοικια.

δεν μπορεσα ομως να βγαλω ακρη ουτε απο εκει και αποφασισα να παω να αγορασω μια ασφαλεια απο αυτες τις βιδωτες, μηπως και ειχε καει η ασφαλεια του επανω πινακα.

αφηνω τον πελατη και τον βοηθο μου εξω στην πυλωτη να περιμενουν, και παω σε ενα κοντινο μινι μαρκετ. εντωμεταξυ τηλεφωνω σε εναν γνωστο ηλεκτρολογο και μου υποσχεται οτι θα περασει.

{ nounoukos @ 18/02/2008, 16:19:24 }

μετα απο δεκα λεπτα γυριζω πισω, και αφου ειχα αναλυσει ολα τα δυνατα σεναρια και απο κανενα δεν ελειπε τι σκαψιμο του τοιχου για να βρεθει το κομμενο καλωδιο, πηρα αποφαση οτι εκανα χοντρη μ#@!κια και ευτυχως που δεν θα φαω και ξυλο στην τελικη γιατι αμα ηταν καμια στριμμενη πελατισσα σιγουρα θα ειχε γινει κι αυτο.

επιστρεφοντας λοιπον ειδα οτι δεν ηταν κατω ο πελατης με τον βοηθο μου και παω πανω.

ειχαν βαρεθει να περιμενουν και ηταν στο σαλονι, ορθιοι, κατω απο το φως ενος κεριου που ειχαν αναψει και δεν ελεγαν τιποτα.

εξηγω τα καθεκαστα, οτι θα ερθει ηλεκτρολογος κλπ, δοκιμαζω να αλλαξω ασφαλεια μηπως και.. αλλα μπα.. και περιμενουμε τον ηλεκτρολογο.

επειδη νιωθαμε λιγο αμηχανα, ειπαμε οτι θα κατεβουμε κατω να τον περιμενουμε.

"οπως θελετε.. εγω δεν εχω προβλημα..."

(λες και δεν το ξεραμε πια..)

αναβω κι ενα τσιγαρακι κατω, λεω να κοιταξω ξανα τις χελωνες της δεη, βρισκω ποια ηταν η δικια του τελικα και καταφερνω να δωσω ρευμα στο σπιτι!

:)

καπακι ερχεται κι ο ηλεκτρολογος και ανεβαινουμε να δουμε πια, τι ζημια εκανα.

αφου κοιταζει δυο λεπτα τη ζημια ο ηλεκτρολογος, μου λεει οτι δεν υπαρχει προβλημα, οτι το καλωδιο του τοιχου ειναι πλακέ (σπανιο πραγμα) και οτι καταφερα να το τρυπησω ακριβως στη μεση, οποτε απλα βραχυκυκλωσα τα καλωδια χωρις να κοψω καποιο!

αρα ουτε γατα ουτε ζημια!

ουτε σκαψιματα!

{ nounoukos @ 18/02/2008, 16:26:20 }

μεταπηδωντας μεσα σε δεκα λεπτα απο την μια σκεψη στην αλλη, δηλαδη απο εκει που νομιζα οτι εχω κανει την απολυτη μ@#%@κια τελικα βρισκομαι να μην εχω καν ζημια στο καλωδιο, ειχα ενα πρωτογνωρο συναισθημα για μενα, οτι δηλαδη πρεπει -οχι μονο να υπαρχει θεος, αλλα πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχει και κατι αλλο εκει πανω που κανει φαρσες στους ανθρωπους και αυτη τη στιγμη αυτο το κατι ειχε σκασει στα γελια με τις εκφρασεις και τις αντιδρασεις μας!

:/

τελειωνουμε λοιπον, βαζουμε το γ!@#%~~%ο το ραφι στη θεση του, και αφου ψαχτηκαμε αρκετη ωρα για το που εχω αφησει τα χαρτια και τα βρηκαμε μεσα στο ασανσερ, φυγαμε, ψαχτηκαμε αλλη τοση ωρα για τα κλειδια που τελικα ηταν πανω στην πορτα απο το φορτηγακι, νιωθω παλι καποιον να μας βλεπει απο μια οδονη και να εχει σκασει στα γελια, φευγουμε, παραδιδουμε τα δυο στρωματα χωρις σοβαρες δυσκολιες (αν και μετα απο δυο μερες ξαναπηγαμε να ξαναμετρησουμε το ενα γιατι ο πελατης ειχε αμφιβολιες για την ορθοτητα των μετρων , αλλα τελικα ολα καλα)

και ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ παμε για το σπιτι, οπου τα περεταιρω θα σας τα διηγηθω αργοτερα γιατι εχω ηδη αργησει.

{ nounoukos @ 18/02/2008, 16:30:55 }

α! το καλυτερο!

φευγοντας απο τον περιεργο πελατη, ο αλεξης ο βοηθος μου με ρωτησε αν παρατηρησα τον σταυρο που φορουσε, γιατι ειχε εναν μεγαλο κυκλο στο πανω μερος του και πρεπει να ανηκε σε καποια αιρεση.

και τωρα το καλυτερο που ελεγα:

οταν εφυγα για να παω στο μινι μαρκετ, (μου διηγειται ο αλεξης οταν πια φυγαμε)

εμειναν οπως ειπα οι δυο τους κατω και μετα πηγαν επανω. βαρεθηκαν να περιμενουν κατω, και μιας και δεν υπηρχε λογος να ειναι κατω, αποφασισαν να πανε στο σπιτι. εκει ομως ηταν σκοταδι πισσα.

λεει λοιπον ο αλεξης: "μηπως εχετε κανενα κερακι να αναψουμε ;"

ειχε και το αναψε.

οπως στεκοντουσαν ορθιοι και το κερακι αναμεσα, λεει καποια στιγμη ο πελατης το κορυφαιο:

"ε.. μμ.... δεν εχω και ρευμα για να σας κανω κανενα καφε..."

....

{ LittlePrince2s @ 18/02/2008, 17:00:52 }

Ααχαχαχαχ φρίκη...

Νούνου said: μου εκανε εντυπωση ενας μεγαλος σταυρος που φορουσε στο λαιμο, με μια χοντρη αλυσιδα, που με εκανε να πιστεψω οτι αν δεν ειναι παπας ειναι σιγουρα καθηγητης θεολογιας !

Δηλαδή, εγώ θα πρέπει να κυκλοφορώ με έναν τεράστιων διαστάσεων σταυρό στο λαιμό μου???

:ΡΡΡΡ

Περιμένουμε εναγωνίως την συνέχεια.. :))

{ charm_quark @ 18/02/2008, 18:45:08 }

Κατι τετοιο ηταν;

https://www.jewelmarketplace.com/commerce/acatalog/2ga4092n.jpg

Λεγεται Αιγυπτιακος σταυρος.... περαιτερω λεπτομερειες οταν ξεβαρεθω και ψαξω!

Αλλα για πες εσυ... εγινε κατι αλλο; Παντως θα ξερω... δε θα σε φωναξω να μου βαλεις ντουλαπια σπιτι μου ποτε! :PPPPPPP

{ nounoukos @ 18/02/2008, 19:08:18 }

για να σχολιασω λιγο το πρωτο μερος της ιστοριας, πρεπει να πω οτι οπως φανηκε τελικα η γραμμη του ρευματος ηταν θεοστραβη, με μια αποκλιση περιπου 10 εκατοστα σε υψος δυομισυ μετρων, επιπλεον το να μην υπαρχουν διακλαδωσεις με ταπες ειναι απολυτα αντιεπαγγελματικο απο την πλευρα του ηλεκτρολογου που εφτιαξε την εγκατασταση. απο την αλλη, το πλακε καλωδιο χρησιμοποιειται σπανια απο οτι ειπε ο ηλεκτρολογος, και αυτο ηταν που εσωσε την κατασταση γιατι αν ηταν στρογγυλο θα το ειχα χαλασει σιγουρα...

αντιθετως εγω βρεθηκα να τρυπαω ακριβως στη μεση του καλωδιου, οποτε απλα η μυτη του τρυπανιου ακουμπησε στα δυο καλωδια και δεν εκοψε κανενα...

αν μπορεις τελικα να το πεις αυτο τυχη, δεν ξερω..

ο σταυρος ηταν περιπου ετσι, χωρις τα σχεδια επανω νομιζω. παντως ο κυκλος ηταν καπως ετσι.

αντε μιας και πηρα φορα...

γυρναμε στα σπιτια μας λοιπον, (δεν θυμαμαι αν σας ειπα οτι εκεινο το διαστημα ημουν μονος στο σπιτι, η νουνου φαμιλυ ηταν ακομη στην αθηνα, ) και αναβω θερμοσιφωνα για να κανω ενα ντουζ. εντωμεταξυ παω να ανοιξω τον υπολογιστη και διαπιστωνω ανα πεντε λεπτα το πολυ ή κολλουσε ή εκανε επανεκκινηση. ηταν αδυνατο να κανω οτιδηποτε.

λεω ας κανω ενα ντουζ πρωτα και μετα τον ανοιγω...

στο σπιτι εχουμε ντουζιερα, απο αυτες τις "καμπίνες" με πορτουλα και τα λοιπα.

μπαινω μεσα και οπως καθε μερα δοκιμαζω το νερο στο ποδι μου και μετα μπουκαρω.

ενω λοιπον αρχισε να πεφτει το νερο, μετα απο 2 το πολυ δευτερολεπτα ακουγεται ενα ΜΠΑΦ!

το νερο σταματαει να τρεχει στο ποδι μου..

πισω απο την ντουζιερα ακουγεται νερακι να τρεχει στο πατωμα..

προφανως καποια σωληνα εσπασε ή εφυγε απο τη θεση της!

το πισω μερος της ντουζιερας οπου βρισκονται οι ενωσεις των σωληνων ειναι απροσπελαστο, για να γινει καποια εργασια πρεπει να ξηλωθει η ντουζιερα..

ηταν ηδη αργα για να κανω οποιαδηποτε αλλη σκεψη, εκτος της μοναδικης που μπορουσε να περασει απο το μυαλο μου.

εκλεισα το νερο στο μπανιο,

φορεσα πιτζαμες και πηγα κατευθειαν και πολυ αργα και προσεκτικα στο κρεβατι χωρις να κανω καμια σταση πουθενα..

{ LittlePrince2s @ 18/02/2008, 19:35:31 }

Αφού δεν έσπασε και το κρεββάτι με το που ξάπλωσες, πάλι καλά να λές :ΡΡΡΡ

Θα σε φωνάξω να μου κάνεις ποδαρικό :ΡΡΡΡΡΡ

{ charm_quark @ 18/02/2008, 19:52:13 }

Λεω να καλεσεις εξορκιστη αρχικα... και μετα θα σταματησω να σου μιλαω... γιατι προβλεπω η οθονη μου να καιγεται συντομα! Για καποιο λογο... τρεμοπαιζει, χωρις προφανη αλλη αιτια....

{ Doureios-Ipnos @ 18/02/2008, 20:09:47 }

a,brhka ta prin toy "epipleon"

(psaxneste k eseis twra e?)

{ LittlePrince2s @ 19/02/2008, 04:25:12 }

Τί βρήκες???

:S

{ nounoukos @ 19/02/2008, 09:57:11 }

χμμ...

μολις τελειωσε η ιστορια ειχαμε δυο παρενεργειες..

μηπως να σβηναμε το θεμα απο το φορουμ;

μηπως ειμαστε προληπτικοι..

{ Yerejan @ 19/02/2008, 13:39:11 }

αυτό ήταν νουνουκοδύσσεια,τελικά τι έγινε με τους σωλήνες τους φτιάξατε?

{ nounoukos @ 19/02/2008, 16:38:26 }

οχι ακομη ετσι ειναι.

μολις ανοιξει ο καιρος ετσι κι αλλιως θα βαζαμε μπανιερα.

ευτυχως εχει δυο "τηλεφωνα" η ντουζιερα, ενα αυτο που χαλασε κι ενα σταθερο επανω που δουλευει.

το πισι παντως ακομα να ισιαξει, υποπτευομαι οτι φταιει το DVD εγγραφης, αφου μονο αυτο και το τροφοδοτικο δεν αλλαξα...

ή καποιος εξωτερικος δισκος..

{ LittlePrince2s @ 19/02/2008, 16:40:56 }

Αντί να κάνεις όοοολη αυτή την διαδικασία, σκέφτηκες καθόλου να πάρεις ένα καινούργιο κουτάκι???

:SSS

{ nounoukos @ 19/02/2008, 17:14:43 }

μωρε το σκεφτηκα, αλλα ηδη το μπατζετ ειχε βγει εκτος οριων. για καινουριο μηχανακι η τιμη θα ηταν εκατον ενηντα ευρω υψηλοτερη, ενω ολη η αναβαθμιση βγηκε περιπου τρια κατοσταρικα.

ασε που θα με χωριζε η γυναικα μου αν πηγαινα με καινουριο πισι στο σπιτι.. αυτο που το πας..

{ LittlePrince2s @ 19/02/2008, 17:20:16 }

̓̓:SSS

:PP

{ ROSEBUD @ 25/02/2008, 00:20:13 }

Σκιάχτηκα!!!Είσαι σίγουρος ότι δεν είχες καλέσει και συ κανέναν κατσικοπόδαρο "δήμαρχο" την προηγούμενη μέρα??

{ nounoukos @ 25/02/2008, 00:41:29 }

οι φοιτητριες το πρωι μας ματιαξαν,, εβγαλα πορισμα..

{ ROSEBUD @ 25/02/2008, 01:29:25 }

αχαχαχαχα!

Υπάρχουν 29 μηνύματα σε αυτό το θέμα