η άλλη κάλπικη λίρα ...

Serious Humor » Serious να' ναι και... ότι να' ναι!


businesswoman

20/04/2008, 01:42:46

Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από τα πανεπιστήμια αυτής της χώρας, σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο, συνάντησα έναν νεαρό φοιτητή το Γεράσιμο, ψηλό, πρασινομάτη και μελιστάλαχτο, εκ Κεφαλληνίας ορμώμενος... με είδε με άλλο μάτι... Ούτε τα γυαλάκια πρόσεξε, ούτε τα περιττά κιλάκια, ούτε τις παρτιτούρες μου, πάνω στα φοιτητικά έδρανα.

Η πρώτη μου αγάπη λοιπόν, πρόσεξε το αμάξι του μπαμπά μου, πρόσεξε το διαμέρισμα στην Ιπποκράτους, κάτι εξοχικά, ότι δεν είχα και γκόμενο ... και αφού μου έταξε αιώνια αγάπη, από Γεράσιμος έγινε ο πρίγκιπας του παραμυθιού. Φτωχό παιδί αυτός, δώσανε τα πεθερικά, και τι δε δώσανε... Βασικά μετρητό, πολύ χρήμα. Να τελειώσει, να κάνει και τα μεταπτυχιακά του, εγώ στο πτυχίο άρχισα να τα βρίσκω σκούρα. Μη σπουδάσεις αγάπη μου εσύ, εγώ είμαι εδώ για σένα κούκλα μου, να γυρίζω σπίτι να βρίσκω εσένα ξεκούραστη και ευτυχισμένη με τα παιδάκια μας. Δεν θέλω να ξαναπάς σε κείνη τη σχολή, να τσακωνόμαστε θέλεις; Τέλειωσε, το αποφάσισα. Θα γίνει χαμός. Και το αποφάσισε, δια του παλαιού, παραδοσιακού τρόπου.

Ο Αβραάμ εγένησε Ισαάκ... και εγώ ένα πλασματάκι, μικρό σαν εμένα... Υπέροχα! Πήραμε και το καλό αυτοκίνητο της οικογένειας και για να ανέβει το φορολογικό γράφτηκε στο όνομά μας. Και το ακίνητο και κάτι εξοχικά και τα μετρητά τα βάλαμε στην τράπεζα, να χουμε άμα και χρειαστούνε. Το μωρό θα τανε 4-5 μηνών, όταν τα λεφτά υπενδυθήκαν σε μετοχές και χαθήκανε όλα!

Τα χρέη μεγάλωναν και το ακίνητο στην Ιπποκράτους έπρεπε να πουληθεί "σιγά το κωλόσπιτο, θα το δώσουμε να πάρουμε άλλο στον Πειραιά " Οι γονείς μου άρχισαν να βλέπουν μαύρα σύννεφα. "Πρόσεχε παιδί μου" Αλλά ήταν αργά. Τα "σεμινάρια" του Γεράσιμου άρχισαν να γίνονται και τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μάλιστα κρατούσαν και μέρες... και μήνες! Κάποτε (μέναμε Ζωγράφου) πήγα στην Κοινωνική Λειτουργό και ανέφερα περιστατικά... Κρυφά, πήγαινα στη σχολή και διάβαζα δίπλα από την κούνια, με ένα φόβο στο βλέμμα. Έκρυβα τα βιβλία κάτω από το χαλί και σκεφτόμουν μόνο τι θα κάνουμε... πώς θα τα καταφέρω.

Αρρώστησε ο πατέρας μου. Η μητέρα μου κατέπεσε. Ήμουνα στο νοίκι και το χειρότερο δεν είχα να μιλήσω κανένα. Μόνο με το μωρό που το φορούσα στο μάρσιπο και πήγαινα στο Πανεπιστήμιο. Το μωράκι και τα βιβλία ήταν η μόνη μου χαρά. Όταν αυτός θυμόταν πως έχει σπίτι, μόνο έβριζε και κατηγορούσε. Καλύτερα να μην ερχόταν. Μια μέρα(αξέχαστη) πήρε το μωρό να φύγει. Πού πας; Στο νησί. Τιιιιιιιιιιι; Έβαλε το μικρό μου στο πίσω κάθισμα και πάτησε γκάζι. Έτρεξα στην Αστυνομία.

- "Είστε χωρισμένοι;"

- "Οχι"

- "Σε διάσταση;"

- "Όχι"

- "τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι νόμιμο..."

Έκλαιγα στα σκαλοπάτια. Την άλλη μέρα κατέβηκα στο νησί. Στο χωριό, έμεινα στο σπίτι και κοιτούσα τις ελιές, τουλάχιστον είχα το παιδί. Και σχεδίαζα, πώς θα ξεφύγουμε. Φυλακή.

Δουλειά δεν υπήρχε, χρήματα δεν είχα, μόνο που εκείνος αποφάσιζε και ούτε λεφτά για δικηγόρο δεν υπήρχαν να βάλω μπροστά το διαζύγιο. Αποφάσισε να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας... Κατάσταση δραματική. Έφερε κότες, σκύλο και το μικρό σπίτι στο Λιβάδι γινόταν πραγματικότητα. Έτσι, αποφάσισα να φύγω. Πήρα τηλέφωνο μια φίλη. Εγκαταλείπω τη συζυγική στέγη Ρένα, θα τρελαθώ. Φιλοξένησέ με. Οι γονείς μου δεν μπορούσαν να βοηθήσουν πλέον. Ο Γεράσιμος κορόιδευε. Θα σου πάρω το παιδί. Μην κουνηθείς μαλακισμένο. Πήρα τη φωτογραφία του μαζί μου και έφυγα.

Έπιασα δουλειά σε 2 μέρες, 2 ξένες γλώσσες (από την εποχή με τις παχιές αγελάδες) και όρεξη για δουλειά. Πουλούσα βιβλία. Όπου μου λέγανε. Το πρωί στο Πανεπιστήμιο, δεν ήταν και πολλά τα μαθήματα του πτυχίου. Πήγα και στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και είπα τα πάντα. Πήγα και σε μια εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια και άφησα τη βέρα μου και ένα ζευγάρι παιδικά καλτσάκια... και προχωρούσα... προχωρούσα.... μόνη! πάντα μόνη....

Πέρασαν τα χρόνια, πήρα διαζύγιο, το μωρό το τότε είναι δέκα χρονών σήμερα. ΈΙμαι πάντα κλειστή και απομονωμένη. Γελάω μόνο με τα μικρά παιδάκια. Μεγάλωσα απότομα. Αλλά τα κατάφερα. Σήμερα είμαι General manager μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στη Δυτική Ελλάδα. Εξειδικεύτηκα στην Υπηρεσία Ανθρωπίνων Πόρων, και συμμετέχω σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για να ανοιχθούν και άλλες θέσεις εργασίας.

Γιατί σας τα γραψα όλα αυτά; Γιατί διάβασα για την ανεργία και ήθελα να σας πω, ότι εγώ στην εταιρία που είμαι για τη σεζόν, έχω 37 θέσεις εργασίας ανοιχτές σε ξενοδοχειακά επαγγέλματα και σε τουριστικές μονάδες. Έκανα και ένα φλας μπακ στη κάμερα, γιατί σημασία ΔΕΝ έχει μόνο το ΜΑΧΕΣΘΑΙ αλλά το ΝΙΚΑΝ!

Ο Γεράσιμος, παντρεύτηκε φέτος, μια πλούσια κοπέλα και μένει στον Πειραιά. Το παιδί σπανίως το βλέπει. Ποτέ δεν του ζήτησα διατροφή. Το βλέπω ντροπή, όταν ένας άνθρωπος δεν σ' αγαπάει... δεν θέλεις ούτε τη θέρμη του, που λέγανε και τα παλιά καλά χρόνια... Αλλά μην το βάζετε κάτω, εσείς οι νέοι... Υπάρχουν και καλές επιχειρήσεις, αρκεί να τις ψάξετε... και καλοί άνθρωποι, original και αν είναι και κοπέλες μπορεί να είναι και "λίρες κωνσταντινάτες"... Ποιος ξέρει...

nounoukos

20/04/2008, 11:10:19

 α στο καλο κυριακατικα.. συγκινηθηκα..

καλως ηρθες δεν χρειαζεται γιατι μαλλον δεν ηρθες για να μεινεις, 

το καλως πέρασες απο δω ομως, θα το πω και θα το εννοω.

:)  καλη σου μερα.

ROSEBUD

20/04/2008, 11:43:20

αχ αχ αχ.....τελικά κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται για να καταστρέφουν τους άλλους...

Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά και καλή συνέχεια στη ζωή σου!

k@Tie

20/04/2008, 13:16:15

εγω πήρα ελπίδες απο αυτο το μήνυμα...ολα τα μπορούμε να θέλουμε!
ευχαριστούμε πολύ!!!

LittlePrince2s

20/04/2008, 15:42:22

Ευχαριστούμε!

Η ιστορία σου, δίδαγμα και παράδειγμα στα χέρια μας

Doureios-Ipnos

20/04/2008, 20:58:24

μπραβο σου!

Yerejan

20/04/2008, 20:59:54

θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και θα προσθέσω τον θαυμασμό μου για την αγωνιστικότητα και τη θέληση σου παρ'ολες τις δυσκολίες και ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις μια καινούργια αρχή...ίσως να την έχεις κάνει ήδη μέσα σου...καλη συνέχεια

businesswoman

25/04/2008, 15:21:25

εύχομαι σε όλους σας ευτυχισμένες γιορτές και να προσέχετε τις κακοτοπιές.
Αν έχετε και φιλαράκια που να θέλουν να δουλέψουν από την πρώτη Μαιου μέχρι τέλη Οκτωβρίου σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, ας με ενημερώσουν.
Λοιπόν, η εταιρία πληρώνει σε συνεργασία με τους εργοδότες το δωμάτιο και το φαγητό των παιδιών, όσοι έχουν ΙΚΑ πάιρνουν όλα τα ένσημα και για τους σερβιτόρους ξεκινάνε οι μισθοί από 1000 ευρώ το μήνα χωριστά τα tips.
Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε δωρεάν διακοπές στα νησιά και να πληρώνεστε δουλεύοντας το 8ωρο σας και κάποιες υπερωρίες, δεν έχετε παρά να ζητήσετε τα τηλέφωνά μας. Μην ξεχνάτε ότι παρέχουμε μετά το τέλος της σεζόν συστατικές επιστολές και μπορούμε να σας ανοίξουμε το δρόμο για σοβαρές επιλογές εργασίας, από το χειμώνα...
Όσοι πιστοί προσέλθετε.
Τι ζητάμε? αγγλικά, καλούς τρόπους και όρεξη για δουλειά και ότι πρόβλημα υπάρχει να μου το λέτε, αφού θα έχετε και το μέσον.
για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξηγήσεως, οι υποψήφιοι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν χρήματα στην εταιρία, διότι αντάσσονται στο νομικό πλαίσιο του Human R. Management.
Θεωρώ ότι δωρεάν διακοπές και εργασία είναι ότι το καλύερο.
Α και μια και το θυμήθηκα. Ένα μάγειρα ρε παιδάκια, με 1500 το μήνα, άμα έχετε, να μας πείτε. Ισχύουν τα ανωτέρω. Ασφάλεια ΙΚΑ και τα λοιπά.
Αυτά προς το παρόν,
Ήρθα για να μείνω πάντως στην παρέα, ας φαίνομαι λίγο πιο τεχνοκράτισσα , είμαι και εγώ καλό παιδί..."λίγο μεγαλούτσικο"... υπολογίζω από σας βάση των γραφομένων σας...
Να στε όλοι πάντα καλά..........
Και πάλι σας ευχαριστώ....

Yerejan

25/04/2008, 19:32:26

  καλως ήρθες αυτά είναι ωραία νέαεπειδή γνωρίζω κάποιο συγγενικό πρόσωπο που μπορεί να ενδιαφέρεται για τη δουλεια, υπάρχει ένα email που μπορεί να στείλει βιογραφικό?

LittlePrince2s

25/04/2008, 22:41:16

Ωπ..ήρθες για να μείνεις βλέπω, και μου αρέσει!

Καλως όρισες λοιπόν!!

Να κεράσω καφέ??

Σερβιτόρα γάρ..

Αχ και να έμενα σε ένα από τα παραπάνω νησιά..ή να μπορούσα να έρθω..ωραία θα ήταν!!

Αν εκεί είναι όλοι σαν κι εσένα το κλίμα πρέπει να είναι φοβερό

charm_quark

26/04/2008, 09:35:50

Καλως ηρθες στην παρεα μας και απο μενα!

Λιγο αργα μεν, αλλα σημερα διαβασα το μηνυμα αυτο!

Να συγχαρω τη δυναμη σου και που παρολες τις αντιξοοτητες τα καταφερες! Οπως λεει και ενα τραγουδακι: "Οτι δε σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο!".

Καλη Ανασταση και να εχεις ενα ομορφο Πασχα μαζι με το παιδακι σου!

Ευχαριστουμε και για την ενημερωση για τη δουλεια. Νομιζω οτι θα ολο και καποιος θα το διαβασει και θα επωφεληθει απο αυτη την ενημερωση. Να'σαι καλα!


Υπάρχουν 11 μηνύματα σε αυτό το θέμα