Γεμιστές πιπεριές

{ _fantom_ @ 13/09/2004, 23:40:41 }

Γεμιστές πιπεριές


Υλικά 




  • 12 πιπεριές πράσινες (από τις φουσκωτές)


  • 1/2  κιλό κιμά


  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι


  • 12 κουταλάκια του γλυκού ρύζι (τύπου Καρολίνα)


  • 1 κρεμμύδι ξερό (τριμμένο στον τρίφτη)


  • 1 κούπα μαϊντανό


  • 2 κούπες ντοματοχυμό

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές. Κόβουμε το πάνω μέρος με μαχαίρι ώστε να μπορούμε να τις γεμίσουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, το σοτάρουμε στο λάδι  και βάζουμε κατόπιν τον κιμά, ανακατεύουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει πρωτίστως). Βάζουμε τον ντοματοχυμό, και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) και τον μαϊντανό.


Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει λίγο ακόμη και αφού κρυώσει, γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε στο ταψί.  Τις αλατοπιπερόνουμε από επάνω ελαφρώς και περιχύνουμε με λίγο ακόμη λάδι (περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ). Τέλος, τις βάζουμε σε φούρνο στους 210 C για μια ώρα!


Καλή επιτυχία, καλή όρεξη!


 


(Ευγενική χορηγία της μητέρας μου)


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα