Γλυκο "Οριαν Εξπρες"

{ Luminita @ 14/01/2009, 00:10:47 }

Γεια σε ολους! Ειμαι καινουργια στο σιτε σας. Ειμαι απο τη Ρουμανια, παντρεμενη με ελληνα και ειμαι 14 χρονια στη Ελλαδα. Σας παρουσιαζω ενα γλυκο απο τα μερη μου που ελπιζω να σας αρεσει. Αν σας αρεσε θα σας στειλω και αλλα.

Γλυκο «Οριαν Εξπρες»

Υλικα:

- 1 ποτηρι γιαουρτι ( 200 γρ. ), ½ ποτηρι λαδι, 2 ποτηρια ζαχαρη, 3-4 κουταλιες γεματες κρεμα γαλακτος, 3 αυγα, 3 ποτηρια αλευρι, 1 ½ φακελακι μπεικιν παουντερ, το ξυσμα και το χυμο ενός λεμονιου, βανιλια, σταφιδες η/ και βισινα ( από κομποστα), 2 κουταλιες κακαο, 1 αυγο, εσανς ρουμι ( αν δεν εχετε βαζετε ρουμι η ότι ποτο θελετε), σοκολατα σε κομματακια.

Εκτελεση:

Ανακατευουμε το γιαουρτι με το λαδι, τη ζαχαρη, και τη κρεμα γαλακτος, μετα προσθετουμε εναλλαξ τα αυγα με το αλευρι ανακατωμενο με το μπεικιν πουντερ που εχουμε διαλυσει στο χυμο του λεμονιου, και στο τελος ριχνουμε τη βανιλια και το ξυσμα. Στρωνουμε το μισο μειγμα σʼένα ταψι βουτυρωμενο και αλευρωμενο, στο άλλο μισο της μειγμας προσθετουμε τις 2 κουταλιες κακαο, το εσανς ( η το ποτο),τις σταφιδες, τα βισινα, το ένα αυγο και τη σοκολατα. Στρωνουμε το δευτερο μειγμα πανω στο πρωτο και ψηνουμε σε μετριο φουρνο. Το κοβουμε σε κομματια όταν κρυωσει.

{ Luminita @ 14/01/2009, 00:18:08 }

Συγνωμη, που η συνταγη εμφανιζεται αλλες δυο φορες, καποιο λαθος εκανα, οπως σας ειπα ειμαι καινουργια. Και παλι χιλια συγνωμη!

{ nounoukos @ 14/01/2009, 00:26:20 }

ελα βρε λουμινίτα, δεν πειραζει συμβαινουν αυτα.

που και που το αφεντικο βαζει και καμια σκουπα, θα συμμαζεψει μην ανησυχεις.

καλωσηρθες. οπως φαινεται εχεις σκοπο να γλυκανεις το φορουμ!  

{ Luminita @ 14/01/2009, 00:43:21 }

Ευχαριστω που μου απαντησες στο μηνυμα τοσο γρηγορα. Δεν μου ειπες πος σου φανηκε η συνταγη. Πραγματι, θα γλυκανω το φορουμ σας. Εχω σκοπο να μεταφρασω και αλλες συνταγες που θα σας ξετρελανουν.

{ ROSEBUD @ 14/01/2009, 00:50:17 }

ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!τι γίνεται εδώ μέσα από γλυκά???

καλώς μας ήρθες Λουμινίτα αλλά πείράζει να δοκιμάσουμε τις συνταγές σου αφού χάσουμε κανένα από τα κιλάκια που μπήκαν τις γιορτές γιατί μας τσίτωσαν τα ρούχα και άρχισαν να σπάζουν τα κουμπιά?

αν θέλεις μπορείς να κάνεις μια β'ολτα στο φόρουμ και σε άλλα θέματα,πχ υπάρχουν πολλά για τον τουρισμό όπου θα μπορούσες να μας πεις πώς βλέπεις την Ελλάδα ή και διάφορα υπέρ και κατά της Ρουμανίας και φυσικά ό,τι άλλο σου αρέσει

{ Luminita @ 14/01/2009, 00:55:11 }

Μολις μπηκα στο φορουμ, ακομα δεν το εχω εξερευνισει καλα καλα, οποτε αν το μαθω καλα θα βολταρω παντου. Η Ελλαδα ειναι καταπληκτικη χωρα αλλα η κυβερνηση ειναι χαλιααα! Βλεπω τι τραβαει ο αντρας μου. Χαρηκα που μου απαντησες.

{ LittlePrince2s @ 14/01/2009, 04:26:01 }

Αυτό μου φαίνεται οτι θα το δοκιμάσω λίαν συντόμως φίλη μου!!!

Καλώς όρισες στην παρέα μας παρεπιπτόντος!!!

Ελπίζουμε να μείνεις!!

{ LittlePrince2s @ 14/01/2009, 04:39:54 }

Εγώ απάντησα στο άλλο τόπικ :Ρ

Θα τα συμμαζέψει το μπός ελπίζω ;)

{ charm_quark @ 14/01/2009, 13:23:34 }

Γλυκά μας ήρθες Luminita με συνταγές απο τη χώρα σου! 

{ Luminita @ 14/01/2009, 13:52:57 }

Charm, ευχαριστω για το γλυκο σου μηνυμα. Μονο που εχω μια απορια, μια και ειμαι καινουργια, μη με παρεξηγησεις ομως: εισαι αντρας η γυναικα (απο το ονομα δεν μπορω να το καταλαβω). Διαβασα το παραμυθακι σου για τη Φρουφρου και ηταν πραγματικα απολαυστικο. Να σου ζησει η γατουλα. ,:-)

{ charm_quark @ 14/01/2009, 14:34:41 }

Είμαι γυναίκα.... αλλά περιδιαβαίνοντας στο forum θα το καταλάβεις....

Η Φρουφρου σ'ευχαριστεί!

Υπάρχουν 11 μηνύματα σε αυτό το θέμα