επαγγελματικός προσανατολισμός

{ _fantom_ @ 14/02/2009, 19:55:08 }

πρόσφατα εθεάθει μια νέα ενότητα στο site του ΟΑΕΔμπορείτε να δείτε μια λίστα με επαγγέλματα και να μάθετε σχετικές πληροφορίες:


  • Περιγραφή Επαγγέλματος

  • Συνθήκες Εργασίας

  • Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες

  • Σπουδές

  • Επαγγελματικά Δικαιώματα

  • Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας

  • Πηγές Πληροφόρησης


ενδιαφέρουσα υπηρεσία νομίζω και χρήσιμημε την ευκαιρία, ένα θέμα που σκεφτόμουν να ανοίξω εδώ και καιρό με τον ίδιο τίτλο (ταιριάζει τώρα να μπει εδώ), είναι σχετικά με το πως βλέπουμε εμείς τα διάφορα επαγγέλματα.π.χ. νομίζω σε όλους έχει τύχει να δούμε κάποιον και να πούμε "ε, σιγά τι κάνει και αυτός, εύκολη δουλειά κλπ". παρόλα αυτά, λίγο-πολύ σχεδόν όλα τα επαγγέλματα έχουν και τις δυσκολίες τους, που ίσως δεν μπορεί κάποιος να φανταστεί όταν τα κοιτάζει απ'έξω.{ charm_quark @ 14/02/2009, 20:09:47 }

Επέλεξα στην τύχη το πρώτο που βγαίνει για να δω..... λοιπόν λένε μπαρούφες:


Επάγγελμα: ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ....Για την απόκτηση της ειδικότητας απαιτούνται 7 χρόνια σπουδών, από τα οποία 3 χρόνια στη Γενική Χειρουργική, 3 χρόνια στην Αγγειοχειρουργική, ένα εξάμηνο στη Χειρουργική Θώρακος και ένα εξάμηνο στην Καρδιοχειρουργική. Ο αγγειοχειρουργός μπορεί να εργαστεί σε δημόσια νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές.


Γιατί δεν τονίζει ότι πριν τα 7 χρόνια είναι ακόμα 6 για την Ιατρική....και ακόμα 12 για να περάσεις εκει! Να μη βάλουμε τις αναμονές... αλλά νομίζω επαναλαμβάνομαι! Πάω να βρω τους Φυσικούς!


{ charm_quark @ 14/02/2009, 20:23:54 }


Επάγγελμα: ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΑΣ


Το περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια.....αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το παρουσιάζει ως επίσημο επάγγελμα αφου......


Επαγγελματικά Δικαιώματα:

Η Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC) έχει απαγορεύσει τη φαλαινοθηρία και το εμπόριο φάλαινας σε όλα τα κράτη, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση για το επάγγελμα.


{ Yerejan @ 14/02/2009, 22:32:54 }

είμαι σίγουρος οτι απόψε τη πιο ρομαντική βραδια την περνάει η δούρεια υπο το φως των κεριών


{ charm_quark @ 14/02/2009, 23:19:32 }

Είσαι καμένο φαντάρο!!!!!!!


Υπάρχουν 5 μηνύματα σε αυτό το θέμα