Γεμιστές πιπεριές με κιμά και ρύζι

{ _fantom_ @ 02/08/2009, 20:02:33 }

πριν αρχίσω το μοντάζ για το βίντεο, ας καταχωρήσω την συνταγή για τις γεμιστές πιπεριές που φτιάξαμε πριν κανά δυο μήνες...



υλικά:


  • 8 πιπεριές για γέμισμα (εμείς βάλαμε κόκκινες)

  • 400γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

  • 1 κρεμμυδι

  • 7-8 κουταλιές ρύζι (περίπου 1 ανα πιπεριά)

  • λίγο λάδι (ελαιόλαδο)

  • χυμό από δυο ντομάτες

  • πιπέρι, αλάτι

  • δυόσμος, μαϊντανός


εκτέλεση της συνταγής:

  • βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι, τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε

  • ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο τον κιμά (ανακατεύουμε, σιγά-σιγά αλλάζει χρώμα)

  • ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε

  • ρίχνουμε δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε

  • ρίχνουμε και το ρύζι και... ανακατεύουμε!

  • το αφήνουμε λίγο να σιγοβράσει και να ρουφήξει τα υγρά

  • πλένουμε τις πιπεριές και ανοίγοντας το "καπάκι" αδειάζουμε από μέσα τους τα σπόρια

  • βάζουμε στις πιπεριές την γέμιση και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ψιλολαδωμένο

  • ετοιμάζουμε σε ένα μπρίκι λίγο χλυαρό νερό (μια κούπα)

  • βάζουμε σε κάθε πιπεριά μια κουταλιά νερό, και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο πυρέξ

  • (αν περισέψει κιμάς, ανάλογα με την χωρητικότητα των πιπεριών που έχουμε επιλέξει) τον βάζουμε χύμα στο πυρέξ, ανάμεσα από τις πιπεριές

  • ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 45-50 λεπτά (μπορεί και παραπάνω, ανάλογα τον φούρνο, δοκιμάζουμε και αυτοσχεδιάζουμε)


τούτα


{ ROSEBUD @ 03/08/2009, 10:29:28 }

Μπα!συνταγή χωρίς βουτυράκι?

εκείνα τα τσίκι-τσίκι τα χύμα στο ταψί είναι τα πιο νόστιμα!



ορίστε ορίστε!εμείς παρακαλάμε για καμιά ρύθμιση στο νετρίνο και συ το έχεις ρίξει στη μαγειρική και τα ΑΥΤΟ-βίδεα!

καλημέρα!


{ _fantom_ @ 05/08/2009, 16:46:55 }

ε όχι, δεν χρησιμοποιούμε συνέχεια βούτυρο, παρεξήγηση. η παρελκόμενη απεκατέριστη γέμιση αρέσει στην anna.... μήπως γι'αυτό κανονίζει τις πιπεριές να περισσέψει γέμιση;



έτοιμο και το video με τις γεμιστές πιπεριές


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα