Γεμιστές πιπεριές με κιμά και ρύζι
{ _fantom_ @ 02/08/2009, 20:02:33 }
πριν αρχίσω το μοντάζ για το βίντεο, ας καταχωρήσω την συνταγή για τις γεμιστές πιπεριές που φτιάξαμε πριν κανά δυο μήνες...
υλικά:
- 8 πιπεριές για γέμισμα (εμείς βάλαμε κόκκινες)
- 400γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμυδι
- 7-8 κουταλιές ρύζι (περίπου 1 ανα πιπεριά)
- λίγο λάδι (ελαιόλαδο)
- χυμό από δυο ντομάτες
- πιπέρι, αλάτι
- δυόσμος, μαϊντανός
εκτέλεση της συνταγής:
- βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι, τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε
- ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο τον κιμά (ανακατεύουμε, σιγά-σιγά αλλάζει χρώμα)
- ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε
- ρίχνουμε δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε
- ρίχνουμε και το ρύζι και... ανακατεύουμε!
- το αφήνουμε λίγο να σιγοβράσει και να ρουφήξει τα υγρά
- πλένουμε τις πιπεριές και ανοίγοντας το "καπάκι" αδειάζουμε από μέσα τους τα σπόρια
- βάζουμε στις πιπεριές την γέμιση και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ψιλολαδωμένο
- ετοιμάζουμε σε ένα μπρίκι λίγο χλυαρό νερό (μια κούπα)
- βάζουμε σε κάθε πιπεριά μια κουταλιά νερό, και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο πυρέξ
- (αν περισέψει κιμάς, ανάλογα με την χωρητικότητα των πιπεριών που έχουμε επιλέξει) τον βάζουμε χύμα στο πυρέξ, ανάμεσα από τις πιπεριές
- ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 45-50 λεπτά (μπορεί και παραπάνω, ανάλογα τον φούρνο, δοκιμάζουμε και αυτοσχεδιάζουμε)
τούτα
{ ROSEBUD @ 03/08/2009, 10:29:28 }
Μπα!συνταγή χωρίς βουτυράκι?
εκείνα τα τσίκι-τσίκι τα χύμα στο ταψί είναι τα πιο νόστιμα!
ορίστε ορίστε!εμείς παρακαλάμε για καμιά ρύθμιση στο νετρίνο και συ το έχεις ρίξει στη μαγειρική και τα ΑΥΤΟ-βίδεα!
καλημέρα!
{ _fantom_ @ 05/08/2009, 16:46:55 }
ε όχι, δεν χρησιμοποιούμε συνέχεια βούτυρο, παρεξήγηση. η παρελκόμενη απεκατέριστη γέμιση αρέσει στην anna.... μήπως γι'αυτό κανονίζει τις πιπεριές να περισσέψει γέμιση;
έτοιμο και το video με τις γεμιστές πιπεριές
Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα