Αυγά με ντομάτα

{ anna @ 04/10/2004, 15:56:10 }

Υλικά:


  • 6 αυγά

  • 2 ντομάτες

  • 1/2 φλιτζάνι λάδι

  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:



Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και μετά από λίγο προσθέτουμε τις ντομάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πήξει η ομελέτα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία, για να ψηθεί καλύτερα και τέλος την αναποδογυρίζουμε.



Παραλλαγή: Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη συνταγή και πατάτες (που έχουμε προηγουμένως τηγανίσει) και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, λίγο πριν από τα αυγά.


{ charm_quark @ 15/05/2007, 23:56:59 }

Αυτο... αλλα με ψιλοκομμενες τις ντοματες το λεμε καγιανα κατω απο τ'αυλακι... Το εμαθα και στραπατσαδα στη Θεσσαλονικη. Οπως και να το λενε... ειναι πολυ βολικο φαγητο!


{ _fantom_ @ 21/05/2010, 19:47:50 }

αυτήν την ομελέτα την έκανα σήμερα, αλλά με προφορικές οδηγίες, χωρίς να δω αναλυτικά τη συνταγή εδώ και... χμ... δεν ήξερα ότι πρέπει να την αφήσουμε να πήξει  οπότε την έκανα λίγο νερουλή, πάντως τρώγονταν



τηγανιτές πατάτες δεν έβαλα, την συνόδεψα με κανά δυο λουκάνικα φρανκούρτης


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα